Роздуми про життя-буття

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Romko, 13 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ромку, а можеш пояснити своє розуміння цих термінів? І чому ти так часто їх уживаєш?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ромко знавець японської культури і знає як думало японське стадо.:)

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Можу.
    В масштабі Всесвіту.

Земля - планетні системи - зірки - Галактики - Метагалактики - скупчення Метагалактик....
    Це ли те,що дано частково побачити людині і осягнути з допомогою своїх приладів і наукових гіпотез.
    А ще,я ні хвильки не сумніваюсь в існуванні невидимого світу...паралельних світів,багатомірності,потойбіччя...який може в мільйони разів бути більшим від матеріального Всесвіту.
    І на одній з порошинок цього Безміру живе вид створінь,які проголистли себе Вінцями Світобудови.
    Парадокс...:nea:

---------- Додано в 20:36 ---------- Попередній допис був написаний в 20:34 ----------

Земля - планетні системи - зірки - Галактики - Метагалактики - скупчення Метагалактик....
    Це ли те,що дано частково побачити людині і осягнути з допомогою своїх приладів і наукових гіпотез.
    А ще,я ні хвильки не сумніваюсь в існуванні невидимого світу...паралельних світів,багатомірності,потойбіччя...який може в мільйони разів бути більшим від матеріального Всесвіту.
    І на одній з порошинок цього Безміру живе вид створінь,які проголосили себе Вінцями Світобудови.
    Парадокс...

• Подобається Подобається x 1
  4. Liliyah Romanova

О, оце відки? Мені воно таке чуже й дивне, тому й прошу, аби ти пояснив більше. Де ти про той "вінець" знайшов?

5. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Правильно. До злого людину напоумив хто інший.

• Подобається Подобається x 2
  6. Romko

Я не погоджуюсь з оцим
    Кардинал Шенборн: «Людина – вінець творіння»

7. Василь

Василь Well-Known Member

Сама по собі команда не є чимсь поганим. Негативну оцінку викликає конформізм. Незалежна людина не може жити в атмосфері конформізму і може розраховувати лише на власні сили, що веде до її самотности. Але таких самотних за власним вибором не дуже багато, значно більше самотних внаслідок збігу обставин...

8. Locke

Locke невиправний реаліст

• Подобається Подобається x 4
  9. Venus

Venus translator

Гарні статті. Приємно знати, що ще хтось думає, як ти. А вихід де?
    Шкода, нема рецепту. Чи в кожного він свій? Я для себе не бачу реального способу.
    Злюся страшенно на своє безсилля. Мені цікаво, ще хтось це відчуває? Чи люди дійсно вважають, що контролюють своє життя і можуть його змінити на власний розсуд?
    От якби набралося достатньо мислячих людей, машину можна було б зламати. От тільки біда, що по-справжньому мислячі люди - одинаки по натурі. Чи як?

• Подобається Подобається x 3
  10. Locke

В тому то і вся біда, що мислячих людей залишилося одиниці. І це не дивно. На протязі тисячоліть мислячих людей, які не належали до Системи, вона знищувала, оголошувала божевільними, усувала в інший спосіб. Система не гидувала жодними способами, як то релігія, політика, філософія. А кому потрібне мисляче стадо? Бо стадо то сила. Коли разом нас багато-нас дійсно не подолати. І мисляче "стадо" може попросту змести Систему з лиця землі. А так є пастух, який віджене від тебе вовків, підкормить (але тільки в тих межах щоби ти не здох не втратив працездатності і товарного вигляду), а потім використає в своїх цілях.
    Правда коли починаєш з кимось на такі теми розмоляти, то здебільшого люди ухиляються від подібних розмов, мовляв не пар мені мізки, мені і так добре, чого ти мене напрягаєш. А дійсно, чого напрягаєш? Щоб думати і розмірковувати треба чимось цікавитися, треба час від часу напружувати свої мізки, затрачати певну енергію. Але то лінь робити. Навіщо, коли тобі дяді і тьоті скажуть як жити, що робити, що не робити. Тут і задумуватися не треба ні напрягатися. Так комфортніше і всілякі дурниці в голову не лізуть.
    Також часто злюся на своє безсилля і поки не бачу дієвого засобу. Найперше, щоби щось змінити, кожна людина повинна усвідомити і захотіти щось змінити, в першу чергу в собі. А примусити до того неможливо.

Останнє редагування: 15 бер 2011
    • Подобається Подобається x 6
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Цікаво, а що є більш складне творіння, ніж людина? Маєш приклади?

12. Venus

Venus translator

А
    Але зараз ніби з'являється потрохи людей, які відчувають, що щось не те діється. Відчувають себе іншими. Хоча в основному всі інтенсивно займаються доведенням себе до середньостатистичного ідеалу, створеного мас-медійною жовтою сірістю. І вперто впевнені, що більшість завжди права. Не люблю я більшість.

Тут пасує цитата з Хайнлайна(дуже його люблю):
    І ще таке:

13. Locke

14. Romko

15. Locke

Хоча всі говорять про кінець світу 2012, багато розумних людей вважають, що ні світ, ні життя не закінчиться. Просто зміниться, і вірю що на краще. Появиться нова людина, в розумнні мисленя. Бо:
    Кажуть то буде не кінець Світу, а кінець Темряви, яка тепер огортає світ.

---------- Додано в 14:03 ---------- Попередній допис був написаний в 14:01 ----------

16. Romko

Мих,во кажут,жи знают.

17. Liliyah Romanova

---------- Додано в 08:45 ---------- Попередній допис був написаний в 08:44 ----------

Ромку, Церква - то не ксьондзи. Не все так просто, як видається. ;)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

уявляю собі що таке ліс.... страшно представити....

19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Для декого, і вила - хрест (которий несуть).

20. Romko

Я завжди то кажу.
    Римо-католики кажуть,що праві вони.
    Правславні КП - що вони.
    Православні МП вупше всіх мають за ніц.
    Правда,ксьондзи не є настільки зашореними,як,православні,чи деякі греко-католицькі священники.
    Протестанти - стверджують,що істину речуть,лиш вони,і молитись Богородиці сенсу нема,бо вона в землі.
    То я лиш про християн сказав.
    Всі знають істину і в кожного вона найістинніша.
    І Мих,з Левандівкою її знають.
    Мих переконаний,що,коли я в лісі(соррі,Левандівка,ну,просто доречно),тримаю малу,щоб не гепнулась в приступі головою до дерева і молюсь до Господа,щоб зняв їй біль,то є мильні бульбашки,бо крім церкви Бог не чує нікого(с)Мих.
    Та,мені якось то десь.
    Я живу з надією на Бога,прислухаючись до людей(і священників),які мають для мене авторитет,як люди,а не як вішаки для ряси.
    І все не так просто.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)