Роздуми про життя-буття

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Romko, 13 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я б так питання не ставив.

Бог створив людину. А чи вона сильна, чи слабка - то від людини залежить.
    В якійсь тут темі, забув якій, хтось створив допис, де впевнено і хвацько пояснив, що тре покладатися на себе і немало людей поставили "+", а про Бога ніхто й не згадав... А коли людина сильна? Тоді, коли вона з Богом. Егоїстичній людині Бога непотрібно, їй здається, що вона сильна. Людина бореться самотужки, а потім дізнається: переді мною стіна. І тут егоїзм не дає визнати: я був неправий, тре повернутися назад і обійти ту стіну. Ну але ж я сильний, нє? і хоробро, в одиночку, героїстично чолом в стіну...

• Подобається Подобається x 1
  2. Radistka

Radistka Rändaj

Тобто сильна, в залежності від особисто її сили віри? ;)

3. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я не знаю чи Ромко хоче засмічувати свою тему, але я повторю що я не вірю в Бога- мстивого палача, який лишень карає. Вступати в подальші дискусії не маю бажання і не бачу сенсу.

Ромко, дуже шкода що ви нас записуєте до стада, хоча якщо в розумінні Христової пастви з одним пастухом, то я з радістю і великою подякою Спасителю ХОЧУ належати до його пастви. Якщо Бог мене Благословляє бути частиною тої пастви, то мене це дуже тішить. Так! Я щаслива мати пастирем Ісуса. Я хочу належати до його пастви!!!

• Подобається Подобається x 3
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

А чому ні?

5. Radistka

Radistka Rändaj

Якщо так, тоді є сенс говорити про силу людини, яка (сила тобто) не залежить від Бога, а від самої людини.

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

А,щодо Вашого питання...ви сама собі суперечите,Марусю.
    В темі,куди сонцесяйний модераторіум обмежив мені доступ,я неодноразово наголошував,що на усім у Всесвіті верховенствує Господь і Його воля.
    І воля мізерного творіння,яким є хомо не йде ні в яке порівняння з Його волею.
    І не дано нам судити Його Волю.
    На що ви всі,грізно гупаючи себе п"ятками в груди,накинулись на мене,стверджуючи,що ви є вінцями Божого творіння і творцями власної долі.

7. Підтримую повністю.Недарма кажуть:"Чужу біду руками розведу,а свою і докупи не складу..."Чекаю тапки...

---------- Додано в 19:20 ---------- Попередній допис був написаний в 19:19 ----------

...можна з квіточками...

• Подобається Подобається x 4
  8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ромку, та ніхто так на форумі не вивищується, як ти. А не дай Боже хтось має іншу від тебе думку, то ти не просто їх ображаєш, а лиєш купу бруду. І ще й користаєш із того, що тебе всі жаліють, бо знаєш, що як тобі хто поставить чола й на твої образи відбуркнеться, то зразу армія захисників прийде тобі на поміч.

• Подобається Подобається x 6
  9. Romko

я нікого не записую до стада.
    Я про стадний інстинкт,який властивий хомо сапієнс.
    Рід,до якого належу і я.

10. Liliyah Romanova

Та нащо тапки. Я знаю багато людей із бідою, і то з великою, але ніхто собі не дозволяє такого, як Ромко, ніхто. А він бачте через свою біду не лише Божу волю та неволю пізнав, а й право судити та засуджувати дістав.
    Отако мовчу-мовчу, але ж читаю й не сліпа. Сором та й годі. Але мовчимо всі чемно переважно, бо біда... А де сказано, що як біда, то вже можна плювати на всіх, на кого забажаєш?

Останнє редагування: 14 бер 2011
  11. Romko

Мене жаліти не потрібно.
    Це огидно.
    Жаліти.
    Я просто несу СВІЙ хрест.
    Як і кожен з нас свій.
    Чомусь те,що я насмілююсь висловлювати свою думку вважається за обливання брудом опоненнтів.
    Чи мати думку,відмінну від когось є гріхом?

12. Liliyah Romanova

Е ні, думку та її висловлювання так не називала ні разу. А от твоє настирне бажання начіпати на інших ярлики до висловлення думки має посереднє відношення.

Останнє редагування: 14 бер 2011
    • Подобається Подобається x 2
  13. Romko

Подивись в дзеркало і побачиш того,хто ліпить печатки і судить.
    Я постійно спілкуюсь зі священниками,завтра в нас зупиняється Ян Білецький,який щовечора дзвонить,але подібних гидот в мою і не лише в мою адресу,які дозволяєш собі ти,Лілю,я не чув ні від кого.
    У всіх своїх дописах я кажу,що це всього лиш моя думка,яка не претендує на звання абсолютної істини.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

тут і слово "сила" потребує визначення

15. Liliyah Romanova

Я свої вчинки вмію оцінювати. І вже колись казала, що коли іншому вказую, в першу чергу згадую свої проколи. Раджу робити так само.
    І тобі би мовчала, але бачу, як інші твої плювки терпеливо зносять, то часом, як візьме злість, відпишу.
    Спілкування зі священиками не свідчить ні про святість, ні про людяність. І ходіння до церкви та сповіді також. Як серце черстве - то хоч чоло в поклонах розбий... І як людина глуха, то не достукаєшся... Трудно.

Ней тя жаліють люди далі, а Бог простить, що ти так людей раниш і навіть того не бачиш.

16. Radistka

Radistka Rändaj

Згідна. Але не вловлюю різниці між "силою людини", і "силою її віри"? Яка відмінність, підкажіть? Я хочу сказати, що тут просто роздумую, і тому мені цікаво все що ви скажете на те.

(Все одно до ранку все звідси викинуть :) )

17. Liliyah Romanova

Невже Ромко знову шефові буде дзвонити?

18. Romko

Я майже не ходжу до церкви.
    В першу чергу,бо переконаний,що це звичайна бюрократична організація,в якій працюють як і люди,так і нелюди.
    Як злодюги,так і святі люди.
    До святості і віри в Бога ряса і робота в церкві не має жодного стосунку.
    Я в цім переконаний і повторю то кожному.
    А до моєї віри в Бога,тобі,як і кожному зась.

Чому?
    Або ти викинеш і підчистиш,або появиться Левандівка і довершить.
    Не вперше ж.

19. majolika

majolika Well-Known Member

як, напевне, і не потрібно на шворці тягнути до раю

20. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Де я суперечу? Я кажу що не вірю в Бога який мстить будь-кому або лишень карає. Коли хтось таке каже, то в мене таке розуміння що людину прирівнюють до якогось зайця під кущем який вічно труситься зі страху. Не вірю, що Бог хоче щоб ми боялись, і задум його щодо людини був зовсім не такий.

Мені виглядає що ви змішуєте до купи два дуже різні поняття моя воля і мій вибір. Моя воля це є дуже самовпевнено і коли я кажу, що моя воля є така а не інакша, і я любими способами її доб’юсь - тут можете мене звинувачувати що я переповнена пихи. Лише тоді коли я кажу що я любими способами добиваюсь того що є МОЯ ВОЛЯ!!!
    А є така річ як мій вибір. Від самого початку - створення людини - Бог дав їй вибір. Вибір обирати щось що є добре для неї чи щось що є для неї зле. І мій вибір будує мою долю. Якщо мій вибір базується лише на тому що особисто хочу я то я вас можу запевнити що він аж ніяк не буде дорівнює Божій волі. Чому? Бо я в цьому виборі поступатиму егоїстично, адже те що хочу я не враховує чи це добро чи зло, воно враховує лише одне - Я ХОЧУ!!!

Розумієте про що я?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)