Роздуми про життя-буття

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Romko, 13 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Толстой - да... то "великий" муж церкви. А поради таких спеціалістів далеко заведуть... в ліс.

• Подобається Подобається x 1
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я знаю,що для тебе церква - великкий авторитет.
    А для мене - бюрократична організація.
    Я поважаю окремих священників,та для мене не має значення те,що вони - священники.

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А це про кого?

4. Locke

Locke невиправний реаліст

Цікава думка. В основному я її підтримую.
    І 2/3 своїх прожитих років стараюся так і жити. Розраховувати тільки на себе. І винити свої за невдачі тільки себе. Навіть в дрібницях. Навіть в часи дефіциту і тотальної бідосі, коли доводидося самому робити деякі меблі, то робив їх з трьох малих секцій, щоби міг сам висадити їх на гору не кличучи нікого на допомогу. Може комусь буде з того смішно, але так то є.
    Коли хтось допомагає в чомусь - я йому дуже вдячний і з вдячністю прийму допомогу. Коли ніхто не хоче допомогти - абсолютно нікого за те не осуджую і не ображаюся. Коли хтось потребує допомоги - в абсолютній більшості випадків стараюся допомогти, якщо тільки є найменша змога. Кому ділом, кому добрим словом чи порадою. І зовсім не очікую від нього вдячності і якогось обов"язку колись віддячити мені.
    Також вважаю, що ніхто і нічим мені не зобов"язаний. І я нікому і нічим в цьому житті не зобов"язаний.
    Але як батьки, діти? - запитаєте ви, - хіба ми не маємо перед ними обов"язків? Відповім: А хіба ми робимо щось для батьків чи дітей через обов"язок? На мою думку ми це робимо через повагу і любов до них.
    Тепер також чекаю тапків в свою адресу......

• Подобається Подобається x 10
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну так... як болить зуб, то йдемо до зубного, яким би бюрократом той лікар не був, до гінеколога нема змісту йти, нє?

---------- Додано в 20:43 ---------- Попередній допис був написаний в 20:39 ----------

А що від того міняється? Від твого ставлення страждаєш тільки ти, а порядок речей який є, такий є.

• Подобається Подобається x 2
  6. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Про Толстого :scratch_one-s_head: нє?

• Подобається Подобається x 3
  7. Майте совість трохи,де на всіх тапок набрати!!!

• Подобається Подобається x 5
  8. Romko

Він не зміниться і від того,що я раптом почну вкупі з "командою" вигукувати "правильні" речі
    Радісно гигикаючи.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

А хто Його намагається змінити?

10. Radistka

Radistka Rändaj

Я тут трохи поофтоплю по темі, якщо паньство дозволить.
    Прочитала "стадний інстинкт", включились асоціації.
    Перша - цькування дітей в школі, є таке - вибирають одного, за якимось невідомим принципом і починається "полювання".
    Друга - чогось мені згадалася Помаранчева революція.
    Я до того, що той інстинкт, які і всі інші, не має виключно чорної негативної сторони. Появився, напевне, як і всі інші, з однією метою - бути кращим, сильнішим, а значить, вижити.

11. Romko

Мабуть,вперше в житті я почуваюсь в ролі отакого зацькованого.
    Завжди відстоював свої принципи,огризався,як було потрібно....
    Цькував сам...було й таке.
    Хоч і небезпідставно.
    Дам раду і тут.
    Але в"каманду" не хочу.

12. Radistka

Radistka Rändaj

Сильні люди так і роблять. Але справа в тому, що сильною людина не може бути все життя. Періодами сильна. Бо "все так не буде". Тому і гуртуються собі люди, докупи, шукають такі-собі милиці для душі. Це про позитивний бік стада.

---------- Додано в 21:33 ---------- Попередній допис був написаний в 21:30 ----------

Або перестати вдавати сильного так відверто.
    Або усвідомлено продовжувати робити своє - ви ж усвідомлюєте для чого вам форум ;)

13. Romko

Я не вдаю...
    Та й не сильний я.
    Я є отакий.
    І мої дні оттакі.
    Звичні.
    Неможливо прикидатись стільки часу...
    Кожен є тим,ким є...
    Хтось такий,хтось такий,а хтось інший.
    Я оттакий.
    І називати чорне білим не вмію.

14. Radistka

Radistka Rändaj

"Самый сильный человек - самый одинокий" :dntknw:

Офтоп: я думаю,тут на форумі, тією чи іншою мірою, всі трохи прикидаються. Тому, чесно кажучи, скільки б Ви себе не очорнювали, я все одно не бачу абсолютної чорноти :)

По темі: стадний інстинкт мав би робити людство загалом сильнішим, а окрему людину? слабшою чи сильнішою??

• Подобається Подобається x 2
  15. Romko

Про милиці для душі - дуже влучно.
    Респект.:good:

16. Radistka

Radistka Rändaj

Парадоксально те, що часто ті, що ними користуються забувають, що був час коли вони і без них непогано обходилися. Почуваються вони завдяки милицям більше впевнено, тому ризикують почати зневажати тих хто обходиться без. А ті, хто не користуються, буває бояться собі визнати, що можливо і самі колись їх юзануть, або вже забули що колись юзали. А може ну його .. свободу дій всім! :)

• Подобається Подобається x 3
  17. Romko

Кожному своє...
    І на все свій час...
    В кожного...

---------- Додано в 22:34 ---------- Попередній допис був написаний в 22:06 ----------

Цікаво розписано...

• Подобається Подобається x 4
  18. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А це хіба не Ваші?
    Особливо в місцях, де співи не змінять нічого...

19. Romko

Мушу прислухатись до Вашої щирої поради.І не добиватись міфічної справедливочті там,де її не існує. І не кричати з болю там,де то нафік нікому не потрібно.Усьо буде гиги.

20. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Це не була моя порада.
    І цього також я не писала.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)