Роздуми про життя-буття

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Romko, 13 бер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Locke

Locke невиправний реаліст

Всі на цій грішній Землі за всіх часів і народів, хто б що не робив, хотіли добра. Тільки кожен розуміє своє під поняттям "добро". Буквально тільки що закінчив дивитися фільм "Дух времени: Следующий шаг", мушу сказати - сильний і вражаючий фільм. Ніби нічого нового, все відомі речі, але дуже вдало зконцентровані. Так отам вчені доводять, що тими, ким ми є нас робить система і оточення. Щось певно в тому є.

• Подобається Подобається x 1
  2. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Тепер коли ми знаємо більше то й розуміємо інакше той віра в нас базується вже на сьогоднішніх знаннях. Тому наводити приклади з історії не зовсім доречно.

І таких прикладів в історії можна знайти дуже багатоі не лише серед священнослужителів а й серед інших діячів. Я вам можу навести прикладів набагато більше де люди переслідували інших не тому що вони погані, а тому що на той вважали що власне роблять правильно. Були такі що з часом отримали Божу Благодать і зрозуміли свою помилку а були такі які не були готові до тої Благодаті. Але я вас хочу запевнити що були і такі хто не мовчав на злочини чи помлики, незважаючи не те хто їх робив - чи король, чи королева, чи будь-хто інший. Ви мені скажете, так але дехто мусів за це заплатити своїм життям. Так, заплатили але не мовчали і казали правду в очі тим хто її не хотів чути.

---------- Додано в 15:12 ---------- Попередній допис був написаний в 15:01 ----------

Мій син також має все, але реакція у нього на ситуацію в Японії ось така як ви описали. Я до того що виховання в сім’ї має велике значення. Коли дитину вчать що хто працює волонтером лох, той відносно і виросте він таким. А коли з маленького будуть виховувати в любові до ближнього той буде так як онта дівчинка що залишилась з тої сім’ї яку палестинці зарізали в Єрусалимі. 12-ти літня дівчинка пообіцяла своїм батькам опікуватись своїми братами і сестрами, так як батьків їй забили і вона залишилась сиротою.
    А владоможці і надалі будуть кричати що самі собі винні, ібо не треба було селитись в тій хаті. А чому я не маю права обирати де я хочу жити? Чому моя родина має бути замордована тільки тому що хтось вирішив що я живу не в своїй державі і що в далекому майбутньому тут будєт город іншої держави.
    :bad::bad::bad::russian_ru:

• Подобається Подобається x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Все дуже просто. Добро є тільки від Бога. Навіть якщо людина робить добро, це йде від Бога через ту людину.

Якщо людина вважає себе центром вселенної, тобто вважає, що все, що вона робить - це воля Божа, замість того, щоб навчитися бути в руках Божих, тоді кожен буде робити не своє добро, а Боже і воно буде єдине.

Можливо так само той священник. Він вважав, що робить добро, але прислухався до свого Я, а не до Бога.

• Подобається Подобається x 3
  4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Але аж сьогодні з призми часу ми бачимо, що може він таки більше прислухався до власного Я ніж до Бога. В той час у нього було зовсім інше бачення. Але думаєте йому тоді ніхто не сказав що він перегинає палку?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Думаю, казали і не раз і напевно то був голос Божий, але він чув лиш себе...
    І таке буває, нажаль...

6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Знаєш що почула нині по-телевізору. Що коли був землетрус в Ґаїті то пересічні американці пожертвували 600 тисяч за перші шість днів, а на сьогодні жертвам в Японії зуміли назбирати лишень 170 тисяч. І це дуже сумно, бо люди перестали бути жертвенними, бо дивляться в сторону влади щоб вона все зробила.
    Не лишень влада повинна давати пожертви і спішити на допомогу, а кожен з нас особисто. Не лишень влада якоїсь держави повинна бути волонтером і посилати на допомогу що може, а й прості люди.

• Подобається Подобається x 6
  7. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

І дуже цікаві рядки - Сотворімо... на Нашу подобу. Отець звертається до Сина і Духа і пропонує створити людину?

8. Василь

Василь Well-Known Member

Неправда! Вчинки людей ніяк не є причиною землетрусів. Їх причиною є фізичні процеси всередині Землі.

• Подобається Подобається x 6
  9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А як щодо рукотворних винаходів?
    Звичайні люди ніц не міняють, як щодо не зовсім звичайних? Це якщо про сучасність говорити.
    А щодо біблійного прикладу, то ви хіба суті не зрозуміли, про що йшлося. Перечитайте.

• Подобається Подобається x 3
  10. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

І Японія завжди була сейсмогенною зоною, не лише в останнє століття стала такою.
    Просто руйнації одноповерхових споруд були у всі віки менш катастрофічними за наслідками аніж руйнації АЕС і виробництв.

11. Василь

Василь Well-Known Member

Я не про Біблію, а про землетруси. Про рукотворні винаходи не зрозумів. На землетруси ніякі люди нічим не впливають. Землетрус - це щось типу сонячних вивержень. Процеси в магмі Землі викликають нестабільність земної кори, яка в деяких місцях розламується. В тих, які є більш слабкими. Інша модель - казан закипає і кришка зривається. Люди тут нідочого.

12. Василь

Василь Well-Known Member

Нема таких установок, які могли б викликати землетруси.

13. Liliyah Romanova

А ви знаєте про всі секретні винаходи?
    От цікаво, чому Земля змістила свою вісь.

---------- Додано в 13:34 ---------- Попередній допис був написаний в 13:31 ----------

І мені так виглядає.
    Раптом з'явилися "білі та пухнасті" захисники, які намагаються заткати буцімто "нападників", принаймні так цим захисникам видається.
    Виходить, що ті, хто висловлював свою думку, не мали на це права.

14. Василь

Василь Well-Known Member

Я вже сказав, що змістила, бо всередині магми бурлить. Чому у казана кришка зривається? Землетруси були завжди, тому секретні винаходи тут недоречні.

15. Locke

Locke невиправний реаліст

Є такі установки. Кажу, як колишній сейсмолог. Сам бачив. Тільки викликати "на рівному місці" можна хіба 1-2 бали, а так щоби гахнуло - то цей процес можна тільки прискорити. Просто він тоді відбудеться скажімо на кілька днів, місяців чи рік швидше, ніж би сам по собі.

16. Василь

Василь Well-Known Member

Тим більше, причиною землетрусів не є установки!

---------- Додано в 20:59 ---------- Попередній допис був написаний в 20:43 ----------

Ага! Все дуже просто: збрехав - від диявола, сказав правду - від бога. А, якщо правду сказав атеїст, - то від бога чи від диявола?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Необовязково від диявола, бо "все Бог створив і всім керує".

18. Liliyah Romanova

Бог не створив смерть, ані не радіє з погибелі живучих. (Муд. 1:13)

19. Василь

Василь Well-Known Member

Тобто бог створив брехню і нею керує теж!

20. Liliyah Romanova

Тобто Біблія каже неправду?

---------- Додано в 13:18 ---------- Попередній допис був написаний в 13:13 ----------

---------- Додано в 14:40 ---------- Попередній допис був написаний в 13:18 ----------

;) ...........

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)