Російський марш у Львові (продовження)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Deus igrok, 12 тра 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Svjato

Svjato Well-Known Member

То ви свої слова майже впізнали таки? :)))

2. kjk

kjk Дуже важлива персона

куда проголосуєт?
    без волі вашого Великого Синезадого Лідера референдуму не буде

3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Вам вже надоїли?

• Подобається Подобається x 5
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

---------- Додано в 20:36 ---------- Попередній допис був написаний в 20:33 ----------

• Подобається Подобається x 2
  5. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 3
  6. Svjato

Svjato Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  7. biruk

biruk Well-Known Member

А Вы, что, ему взятку дадите, что бы он не проводил? А Вы не думаете, что этот марш во Львове это первый шаг по созданию общественного мнения относительно того не дружелюбного, народа который живёт на западной Украине?

8. Markodius

Markodius Well-Known Member

Оце ж треба бути такими зазомбованими?) Ви що уявляєте собі як люди із ЗУ тільки те і роблять що проводять публічні страти проросійського населення? Вам просто намагаються показати не вірність вашої думки.Вас за ворогів ніхто не ввіжає. І чому тільки ЗУ, нас таких по всій країні вистачає, просто ми як крапля прісної води в океані.

• Подобається Подобається x 2
  9. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

а ви відки знаєте? друже той народ чи нє?

10. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ось - для ледарів-скептиків, які "смотрят в книгу (архіви ЛФ), а видят фигу".

Бійці УПА, євреї - гідно билися за незалежність України. Ми - це пам'ятаємо
    http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=965

Сьогодні багато сіоністських організацій намагаються нав'язати суспільству заскорузлі більшовицькі пропагандистські штампи про вурдалаків-націоналістів, які нібито були вірними холуями нацистських окупантів. Проте, ці мантри наскрізь брехливої пропагандистської машини, яка мала на меті виправдати більшовицький геноцид українського народу, - просто не мають нічого спільного із реальними подіями.

Перші більш-менш рішучі кроки української офіційної влади на шляху до визнання Української Повстанської Армії викликали очікуваний спротив у представників лівих та проросійських політичних сил. Підконтрольні їм ЗМІ здійняли справжній інформаційний бум публікацій, головні тези яких повторювали традиційний для совпропу набір із "колабораціонізму і братовбивства".
    Сам факт, що з українським підпіллям співпрацювало багато євреїв, а деякі з них навіть боролися поруч із українцями із зброєю в руках відкидає звинувачення в антисемітизмі ОУН. Для багатьох з них ця організація була тією політичною силою, що могла забезпечити нормальне існування єврейської національної меншини в майбутній українській державі.

У донесенні від 30 березня 1942 року начальник поліції безпеки і СД повідомляв, що "Сьогодні точно встановлено, що рух Бандери забезпечує фальшивими документами не тільки своїх членів, а й також євреїв". Очевидно, саме така діяльність українських націоналістів стала приводом для німецьких звинувачень, поширених у тисячах листівок, що "ОУН є знаряддям жидівського большевизму".
    ====================================

Національно-визвольна боротьба ОУН-УПА та єврейське питання
    http://2000.net.ua/2000/svoboda-slova/20644

Провідний діяч ОУН передвоєнної доби, організаційний ідеолог М.Сціборський, аналізуючи економічні можливості України як незалежної держави і питання інвестування, зазначав, що єврейський капітал матиме вигоду від утвердження Української держави. Так, він стверджував, що в незалежній Україні у євреїв будуть сприятливіші умови для життя і праці, ніж на поневолених українських земелях. Сціборський вважав, що вони «з їх активністю і підприємливістю зможуть і для себе віднайти сприятливі положення і принести користь загальному процесові державного будівництва» [1, с. 449].

Звернемо увагу на Український Червоний Хрест — структуру, яка була організована з ініціативи українського підпілля. УЧХ діяв легально, допоки не був заборонений німецькою окупаційною владою весною 1942 року. З того часу він пішов у підпілля і фактично став медичною службою повстанської армії. Ще за час легального існування Червоного Хреста у Львові його місцевий голова мав постійний таємний контакт з представником єврейських лікарів у львівському гетто, допомагаючи євреям ліками і необхідними матеріалами [4, с. 58].

Спогади санітарки УПА Стели Крейнцбах, опубліковані у «Вашингтон Таймс», називалися «Моїм життям завдячую УПА». Коротко про авторку: під час війни кинули німці її до камери смертників. Наступного ранку усіх в'язнів звільнили українські повстанці. Стела приєдналася до їхнього загону і, пройшовши маршами значну територію, опинилася у повстанському шпиталі у Карпатах.

У с. Антонівці на Крем'янеччині, де містився великий упівський пункт, він зустрів кількох щойно прибулих лікарів-євреїв, яких викрали оунівці з львівського гетто. Серед них були відомі фахівці і хірурги [7, с. 84]. Варто зауважити, що це був непоодинокий випадок, коли лікарів-євреїв викрадали з гетто. Так, троє лікарів (прізвища і псевдо, на жаль, невідомі), які працювали у шпиталі УПА на «Січі» у свинаринських лісах неподалік Володимира-Волинського Волинської області, також були викрадені [8, с.86]. На вишколі медсестер, що відбувався на Крем'янеччині весною 1943-го, медицину викладав єврей (прізвище невідоме) з дружиною, яких викрали із гетто Тернополя (або Львова) [9, с. 109].
    У с. Малий Стидинь на Костопільщині (місце дій військової округи «Заграва») у шпиталі -працювали лікарі-євреї «Льодовий», «Боско», «Попер» і «Гіль» [10, с.103].
    ==============================================

Мартен Фелер
    Євреї в Українській Галицькій Армії (УГА). Жидівський курінь
    http://www.ji.lviv.ua/n48texts/feller.htm
    ==============================================

• Подобається Подобається x 7
  11. biruk

biruk Well-Known Member

От того вы с нами и воевали до 1946 года,что за врагов не считаете, от того вы Гитлера и поздравляли с взятием Киева, от того вы и в Бабьем Яру нас расстреливали,( на 1500 карателей - 1200 ваших украинских единомышленников) что за врагов не считаете? А вас, действительно, капля в море. Но капля агрессивная.

• Подобається Подобається x 1
  12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не з вами а з окупантами. І не до 46 а до 56-го...

13. Boris_Kiev

Поет Мойсей Фішбейн: для мене УПА - це святе

14 жовтня – на свято Покрови – в Україні традиційно вшановували пам’ять вояків УПА. У вівторок вшанували 66 річницю від часу її створення. Епіцентром усіх акцій, як і зазвичай, став Київ. Паркани та велика кількість правоохоронців знову стали чи не головною атрибутикою святкування, адже на площі та майдани вийшли не лише прихильники повстанців, але й їх ідеологічні противники

Ольга Бетко, Бі-Бі-Сі, Лондон

Бі-Бі-Сі розмовляла з українським поетом Мойсеєм Фішбейном.

Свого часу в інтерв"ю він сказав, що якби жив у той час і був молодиною людиною, то пішов би в УПА, але чому?

Мойсей Фішбейн: Якби я жив у той час і був навіть не молодою людиною, я б усе одно пішов до Української повстанської армії. УПА була єдиною армією, яка воювала за незалежність України. До якої армії ще я, український поет, міг піти!
    Бі-Бі-Сі: Навіщо взагалі УПА воювала, адже шанси тоді на створення української незалежної держави були майже нульові?

Мойсей Фішбейн: В такому разі я вас запитаю: навіщо була Українська Гельсінкська група? Навіщо були українські політв’язні, які знали, що їх все одно, і Василь Стус знав, й Іван Світличний знав, й інші знали, що їх позаарештовують і вони сидітимуть в буцегарні. Воювали ті, а ці – боролися за незалежну Україну.

Бі-Бі-Сі: Ви знаєте, що УПА інкримінують дуже серйозні речі – етнічне насильство, антипольські, антиєврейські дії. Чи це вас турбує?

Мойсей Фішбейн: Я вам скажу: те, що ви щойно сказали про антиєврейські акції УПА – то є провокації, які запускаються з Москви. Це провокації. Це брехня, буцімто УПА винищувала євреїв. Скажіть мені, як УПА могла винищувати євреїв, коли євреї були в УПА, служили в УПА? І я був знайомий з євреями, які служили в УПА. Наприклад, я був знайомий з доктором Абрагамом Штерцером, він по війні жив в Ізраїлі. Був Самуель Нойман, його псевдо було Максимович, був Шай Варма (псевдо Скрипаль), був Роман Винницький, його псевдо було Сам. Була видатна постать в УПА, жінка, яку звали Стелла Кренцбах, вона написала спогади потім. Вона народилася в Болехові на Львівщині, вона була донька рабина, сіоністка, і вона товаришувала там, у Болехові, з донькою католицького священика, яку звали Оля. 1939 року Стелла Кренцбах закінчила філософський факультет Львівського університету. Від 1943 року вона була в УПА медсестрою і розвідницею. Навесні 1945 року її схопили енкаведисти на зустрічі зі зв’язковим у Рожнятові. Потім там була тюрма, катування і смертний вирок, і її визволили вояки УПА, Стеллу Кренцбах, єврейку.

Влітку 1945 року вона перейшла з українськими повстанцями в Карпати і 1 жовтня 1946 року пробилася до англійської окупаційної зони в Австрії. І відтак дісталася Ізраїлю. Знаєте, де вона працювала в Ізраїлі? В міністерстві закордонних справ. У своїх спогадах Стелла Кренцбах написала: “Тим, що я сьогодні живу і усі сили моїх 38 років віддаю вільному Ізраїлю, я завдячую, мабуть, тільки Богові і Українській повстанській армії. Членом героїчної УПА я стала 7 листопада 1943 року. У нашій групі я нарахувала 12 євреїв, з них 8 лікарів”. Так от, я сподіваюся, що Українська держава назве їх усіх поіменно. Їх, що не бувши етнічними українцями, воювали за незалежність України, Українська держава назве своїми героями.

Бі-Бі-Сі: Таке враження, що це дуже складно виходить в Української держави. Поляки шанують свою Армію Крайову, яка воювала з нацистами, чому, на вашу думку, Україні так важко дається оцей історичний консенсус щодо ролі УПА. Можливо, тому, що такі епізоди, які ви зараз навели, невідомі?

Мойсей Фішбейн: Насамперед тому, що більша частина Польщі не була ніколи у складі Радянського Союзу. По-друге, Польща набагато далі від Росії, ніж Україна. Дезінформація іде сюди з Москви, люди є дезінформовані, а у нас, на жаль, наша інформаційна політика кульгає. Отак воно і є. А люди не винні, що вони не знають, що таке УПА. Я вам перелічив євреїв, але ж я маю одного з найближчих друзів, який 3 роки був вояком УПА, відомий професор, і не тільки в Канаді, де він мешкає, і не тільки у США і Україні, а навіть в Китаї. Це професор Петро Потічний, 3 роки був молоденьким вояком УПА. Для мене особисто УПА – це святе, і, як на мене, для кожного, незалежно від його етнічного походження, хто має в душі бодай щось українське, УПА – це святе.

http://www.bbc.co.uk/ukrainian/indepth/story/2008/10/081014_fishbein_ie_ak.shtml
    З лінії фронту...

• Подобається Подобається x 6
  14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Подивився останній шедевр Михалкова - "Цитадель". Навіть не знаю, апофеоз перемогошизофренії це, чи можливо ще гірше, для мене вже фініш повний - дикуни з Сибіру йдуть в атаку на фриців з гармошками озброєні патиками. Рейтинг фільму - цілих 3,3 балла.
    http://www.kinopoisk.ru/level/1/film/481101/

15. Markodius

Markodius Well-Known Member

Ви не пробували чогось холодного до лоба прикласти? Який Гітлер, які розстріли? До чого тут українці які хотіли,хочуть і будуть хотіти незалежності для своєї Неньки?

16. Boris_Kiev

Облиште. Специфіка Криму.

17. Boris_Kiev

Чесно кажучи, у мене відраза від усієї родини Михалкових.
    Єдина роль, де Нікіта Михалков правдиво зіграв самого себе - це провідник потягу у фільмі "Вокзал для двох".

18. Mahnovetc

Mahnovetc Well-Known Member

Карта паршива!:diablo: Не треба нас, киян, ображати такими узагальненями, і українців з інших міст і областей також.
    А автору такої карти незавадило подумати, що він чинить не краще, ніж маркови/колесніченки/та ін.
    Єднаймось і поважаймо один одного.

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так решта його ролей нічим не відрізнялися крім бутафорії. Ну тепер він взагалі супергерой-людина Х, Залізна Рука:

Шапуня явно не по розміру:

Камізелька якась самопальна:

• Подобається Подобається x 4
  20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Може вже досить валити все на неї, на незалежну українську державу??? :ireful1::ireful1:
    І Шикльгрубер, і Джугашвілі, І Ульянов, і Македонський, і Батий і безліч інших, всі, ВСІ боролись за свою незалежну державу...
    А ЩО ТО МАЛА БУТИ ЗА ДЕРЖАВА Ви ДУМАЛИ?
    А не підкажете, про які "землі імперії" загарбані Росією, іде мова? Може десь польська земля була загарбана? А по ходу нагадайте, скільки було походів ляхів на Россію, і на Москву безпосередньо?
    Співвідносно результативності...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)