Російський марш у Львові (продовження)

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Deus igrok, 12 тра 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Radvan

Radvan Well-Known Member

Баба мені розказувала, що нікого з голодних східняків-жебраків не відпустила з хати, щоб щось не дати їм з харчів. Точніше, вона чомусь згадувала не так про східняків, як про людей з Брянщини. Ще одна стара жінка, яка тоді жила на хуторі, і батько якої підгодовував повстанців, говорила, що її тато, аби щоразу не бігати до клуні, виставив мішок із зерном на поріг - хто йшов, той брав. Багато чого неоднозначноо говорили старожили про "хлопців з лісу", але ніколи не чув, щоб їх звинувачували у полюванні за глодними східняками. На відміну від представників тоді рідної їм влади

---------- Додано в 14:49 ---------- Попередній допис був написаний в 14:30 ----------

Її суть була національно-визвольною, і навіть формально я не бачу підстав називати її громадянською. Звісно, що діяльність УПА мала якийсь вплив на масовість репресій. Але який? Ще до війни СРСР змело весь актив - не тільки онунівський (забирали і простого господаря, який активно ходив до хати-читальні) і розстріляв їх, почались масові депортації в Сибір. Це ж продовжилось і після війни, можливо через УПА це було масовіше. У червні 41-ого у лиш в одній луцькій тюрмі енкаведисти розстріляли і закидали гранатами без суду 3 тисячі українців. Після війни вони вбили не менше, але вже тоді хлопці вмирали не в камері, а в бою. І саме цього їм, очевидно, не можуть пробачити сталіністи.

• Подобається Подобається x 6
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

І мені баба розказувала, як чудові галицькі хлопці "кішками" (такі собі три-чотири- зубі гаки) зтягували на ходу з дахів товарняків свою здобич... Лантух? Лантух. Мішок? Мішок. Нога чи бік? Нога чи бік...

• Подобається Подобається x 1
  3. Radvan

Radvan Well-Known Member

На власні очі бачила? Не знаю, скільки там у вас у Стрию понастягували "здобичі", і не кажу що всі були такі,як моя баба, може хтось і зачинив двері перед носом голодного, але точно знаю, що від голоду західняки врятували десятки тисяч. Декого з врятованих знаю особисто. Можна лякати бандерівськими "кішками", але спочатку треба побачити причину, яка погнала східняків на захід: голод, знову штучно організований Сталіним.

• Подобається Подобається x 5
  4. OldMan

OldMan Well-Known Member

Байка в другом, а не так, как вы сейчас пытаетесь передёрнуть.

Тем не менее СССР развалился тогда, когда развалился, независимо от демонстраций во Львове.
    Независимость Украины подтвеждена референдумом, на котором голосовали ВСЕ граждане Украины, в том числе и жители Донбасса, несмотря на то, что в Донецке не было 30-40 тысячных митингов. Так что я не вижу прямой связи между духом УПА и результатами референдума.
    Може дело таки не в митингах? :)
    О, это явное повышения моего статуса. С пятой колонны в трохи сомневающегося. :))

---------- Додано в 15:27 ---------- Попередній допис був написаний в 15:23 ----------

А Вы думаете Сталин давил исключительно украинцев (по национальному признаку)?

---------- Додано в 15:30 ---------- Попередній допис був написаний в 15:27 ----------

Ну почему же? Когда в одной стране часть граждан воюет с другой частью граждан своей страны, то это и есть гражданская война. Разве нет?
    Мне эпитеты не аргумент, я подхожу с чисто формальной точки зрения.

5. LANA

LANA Well-Known Member

Вот только громче всех про этот голод говорят на западе. А на сходе читают книгу памяти и находят в ней здравых и по ныне людей.

• Подобається Подобається x 2
  6. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я мав на увазі, що і Махно і Бандера, боролися проти більшовиків, тільки в різний час. Погодьмось, що Махно це персонаж громадянської війни, як реакція на взяття в руки влади більшовиками . Бандера з"явився також як персонаж громадянської війни як реакція на терор на території приєднаних земель Західної України.Не забувайте, само населення Західної Ураїни зустрічало визволителів квітами і хлібом-сіллю. Як треба було насолити людям, щоб вони вже через 2-3 роки взялися за зброю?

[/QUOTE] "-"VasMT (Нині)[/QUOTE]
    Неадекватне порівняння? Я думаю цілком.Герої громадянської війни.

---------- Додано в 16:18 ---------- Попередній допис був написаний в 16:09 ----------

Не ділились городяни. Можливо в Стрию і закривали двері перед голодуючими.А мені батько розказував, що по селах дуже багатьох голодаючих спасали. В селах люди мали свою пшеницю, корови, тримали поросята ото ж продукти були.

• Подобається Подобається x 5
  7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Витіран
    http://www.youtube.com/watch?v=uWDqvVJYnSQ&feature=player_embedded

І комент

• Подобається Подобається x 4
  8. Radvan

Radvan Well-Known Member

Так. Але ключове тут "граждан своей страны". Тобто, якби комуністи незалежної України воювали б з бандерівцями тієї ж самої незалежної України, то це була б громадянська війна. Але це воювала СРСР проти українців, які боролись за свою державність. у складі вермахту теж був мільйон учорашніх громадян СРСР, але ми це не називаємо громадянською війною.

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

10. Radvan

Radvan Well-Known Member

Я теж пив каву з ветераном ВВВ, який числився серед загиблих у "Книзі пам’яті", але на основі цієї помилки не роблю висновок, що вся "Книга" неправдива. Але це мене й справді дивує: східняки більше ніж західняки посраждали від Сталіна (чого один голодомор вартий), але ставлять йому пам’ятники. Що треба було зробити з людьми, щоб вони отак плювали на пам’ять мільйонів жертв? А вам раджу поговорити хоча б з однією людиною, яка реально пережила голод - 33-ого чи 47-ого - і, впевнений, цинізму у вас поменшає

11. Персі

Персі La mafia è immortale!

Про шо Ви говорите...

12. Hyligan

Hyligan Іронічний

Пам'ятники ставлять не ті хто постраждав а ті хто допомагав режиму.....

13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

14. Мікі

Мікі Well-Known Member

Допоки цих тварюк буде підтримувати держава, а її керівництво усі двадцять років було під прямим і навіть незакамуфльованим ковпаком Кремля, до того часу вони й будуть богувати на нашій, не своїй землі.

• Подобається Подобається x 3
  15. Hyligan

Hyligan Іронічний

А недоробки до нації козаків відношення вже не мають ...

16. LANA

LANA Well-Known Member

Приводились данные ,что ошибок в книге больше чем положено. Некоторые данные дублировались. Там же были указаны и причины сметри типа - умер в возрасте 80 лет. Указали всех умерших и естественной смертью. И национальности были указаны - русских заметно много. Только вот братских могил так никто указать не может.Но все подвели под гинацид украинцев. Пытались выяснить источники ошибок. При анализе выяснялось что поданные списки умерших от голода - это просто списки на последние выборы(нате вам, только отвяжитесь и не вымогайте)

17. Hyligan

Hyligan Іронічний

Коротше кажучи "умерли естествинной смертью".."руские заметно много" бо не хотіли йти на вибори....

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Соромно усвідомлювати, що ви автоматично попали до нової держави і не готові відстоювати її інтереси? Ви не прикладали зусиль в її створені. Але і не кажіть, що ніхто не прикладав...
    А хто хотів незалежності? Ви???

---------- Додано в 16:35 ---------- Попередній допис був написаний в 16:34 ----------

Ні, він ше москалів товк в Галичині...

---------- Додано в 16:41 ---------- Попередній допис був написаний в 16:35 ----------

Чого ви її розпалюєте?

19. Radvan

Radvan Well-Known Member

Якщо так, то це означає, що книгу треба доопрацювати, виправивши помилки. Але це не означає, що голоду не було і тим паче, що про нього треба мовчати чи закривати рот тим, хто говорить.

---------- Додано в 16:48 ---------- Попередній допис був написаний в 16:43 ----------

А якщо по темі: як мають діяти галичани 22 червня, коли до них попруться українські та російські комуністи?

20. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Та Ви почитайте "совєтські енциклопедії" минулих видань: там більше ніж у половини видатних людей (не номенклатури, а вчених, митців) вказани дати смерті 1941-1943 (нібито під час окупації або на фронті), хоч насправді - 1937-1938 р. внаслідок репресій.

Не треба уводити дискусію вбік.
    Хоче хтось ще раз помарширувати вулицями Львова - нехай подумає, чи буде він після цього взагалі марширувати - чи на ліки витрачати пенсію.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)