Росія переживає за Україну

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Forpost, 26 тра 2007.

1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Чо за сенсоры-то? И где именно тут впереди Украина, если доктор на корню продаёт свои наработки арабам?

Если человек без высшего образования учит главного инженера, то по всем признакам Украина находится на пороге технической революции... Есть чем гордиться.

• Подобається Подобається x 2
  2. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- Ото ж бо

3. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Я скорее всего не совсем подходящая кандидатура для вопроса и обучения. Я во первых достаточно прилично знаю и русский и английский по основной и приобренным специальностям. Это было непросто, стрессово, напрягало, но я стрессоустойчив. Я работал за последнее время в разных странах и СНГ и не только СНГ. Эти два языка позволил мне по сути работать о всех странах, где я работал и английский расширил мою географию, где я могу потребоваться со своими знаниями и опытом. Это приносит мне то что я описал выше. Украинский мне не требуется. Потребуется ли ? Но я начинал на нем писать, пока английский не возобладал.

Моя дочь знает русский, украинский и английский. Высшее у нее на английском. Если Украина перейдет на международные правила и стандарты по ее специальности, она будет первой, кто сможет обучать младших братьев. Если не перейдет, то их будет обучать мои другие родственники или не родственники из России по технологиям. А может и совместно придется обучать.

Так что куда ни кинь, либо отттуда, либо оттуда младшие братья обучаться будут. Мы уже и там и тут. Такие дела. :)

Вы ж не можете ментально во все стороны работать. Вам либо то, либо это, а еще некоторым лучше и заборчик отгородиться.

Хотя я понимаю, что многие люди и не ездят никуда, но это не означает, что они глобально не могут мыслить и непредвзято. А специальность и языковое образование можно получить везде, разный уровень старания надо только приложить. И за людьми мысляшими глобально с языковым отличным образованием и знанием специальности и есть будущее. Тут таких хватает и на форуме.

Глобально надо мыслить. А внукам накажу. Языковая программа минимум - русский, английский, китайский. И самое главное специальность !

4. iso

iso Well-Known Member

Нагадалося про Вовочку: Эх Марья Ивановна, мне бы ваши заботы:)
    Пане Чорнобильцю. Прикиньте відсоток додаткових затрат на навчання персоналу (я допускаю що не усі на тому підприємстві анальфабети в укр.мові, і навіть у школі може вчилися:) ) і переклад необхідної документації до усіх затрат. Ви їх там не знайдете;)

5. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- Каганович, аби достукатися до свідомості українців, та зрощувати большевізм на теренах України - вважав, що українцям доносити ідею необхідно на рідній мові.

Так чому ж і Вам би не зробити це на ЛФ? Тоді б Ваші думки краще сприймались, бо як не крути, а Львів’яни думають на українській, а не тільки нею спілкуються.
    Дивно: Ви активно витрачаєте стільки часу та сил на спілкування в суто україномовному форумі, а потім відкрито стверджуєте: "Украинский мне не требуется" Якби Ви там хвилин 5-10 за добу витрачали на ЛФ - то зрозуміло, але ж Ви тут один з самих найактивніших форумчан-ідеологів. Хто ж тоді повірить Вашим рацональним ідеям чи пропаганді, коли Вами задіяна з цієї метою не рідна й навіть антипатична для багатьох слухачів мова? Цікаво, якбт радіо "Свобода" на приклад, проводила свої інформаційеу політику стосовно України - на російській мові. Хто б її сприймав серьйозно?

• Подобається Подобається x 1
  6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

borkhes:

7. borkhes

Борис:

8. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Не зрозуміло для чого приплітати сюди цей недолугий приклад того як розробляючи свій "російський_процесор" (продуктивність якого на даний момент на рівні pentium 2) всім відомий шарлатан освоював бюджетні гроші росіян ?
    Кому він цей процесор продав крім як дерибанщикам з міністерськими портфелями?
    Стосовно української мови та її вживання. У деяких російськомовних дописувачів спостерігається просто параноїдальний страх за свою етно-ідентичність. Дітей вони будуть навчати якій завгодно мові лише щоб це не була українська. Українофобсво у чистому вигляді.

9. borkhes

Технические характеристики пропиаренной работы Бабаяна я предлагаю оставить в стороне, там много непонятного. Речь о другом. Судя по рассказу, Борис приводит в пример таких же шарлатанов. Два доктора сидя в украинском институте осваивают украинские деньги и втихую продают или пытаются продать свои наработки за границу. Поводов для гордости - вагон. :)

10. Karmeluk

Якщо вам "много непонятного" тоді ще раз повторюю запитання, а саме для чого викопувати цей протухлий бОян ? Хто купить це "чудо" процесоро-будування ?

Це звична практика роботи іноземних наукових інститутів. Гроші (гранти) надають як правило виключно на проекти з подальшим їх ПРАКТИЧНИМ застосуванням, а не як у нас на розробку та "впровадження" чергового сферичного _коня_у_вакуумі. Звикайте. Звісно якщо ви учений або колись ним були.

11. borkhes

Karmeluk:

12. Karmeluk

Ну то я вам раджу перечитати мій. Звична практика. Звикайте. ТАКА ПРАКТИКА МАЄ БУТИ І В БІЛЬШОСТІ НАШИХ вітчизняних НАУКОВИХ інститутах. Так зрозуміліше ?

13. borkhes

Невнимательно читаете. Речь не шла о работе под гранты. Напомню, что сначала речь шла о научных достижениях болгар, чехов и украинцев:
    Потом болгар с чехами забыли и решили про Украину поговорить:
    Только вот на поверку оказалось, что не институт в лидерах, а отдельные люди:
    Кармелюк, где ж здесь гранты-то упомянуты? Под имеющиеся гранты заказчиков не ищут, они сами с ними приходят.

А с тем, что бюджет надо давать под конкретные задачи и контролировать результат, то кто б спорил. Единственное, с практическим использованием вы загнули, фундаментальная наука несколько далека от практики.

14. Karmeluk

Грант це не обовязково закордоний замовник чи стороння організаця. Грантує та виділяє гроші держава у відповідності до ПРАКТИЧНОГО застосування наукових розробок (в ідеалі звісно). ОСНОВНЕ фінансування наук. інститутів у НАС в країні йде на згадану вами фундаментальну науку. Якщо ви ніколи не працювали у наукових установах для вас такі речі не ясніші за "тьомний_лес" тому і наводити абсолютно безглузді посилання на відомий усьому РУ-НЕТУ скандальний дерибан російського бюджету.

Фундаментальну науку це ви тут раптом згадали, хоча мова йде про патентування та практичне викоритстання розробок ВЖЕ ТЕПЕР.

15. borkhes

Спасибо, что просветили. Только каким боком это к описанной ситуации с продажей патентов за границу?

16. Karmeluk

Якщоб ви хоч трішечки працювали за теперішніх умов в українських НАУКОВИХ інститутах то вам було би відомо що Академія Наук НАПОЛЯГАЄ на практичному застосуванні наукових розробок і такі наукові праці фінансуються в першу чергу. На грошах від фундаментальної науку ви будете даруйте лапу_сосать.

17. borkhes

Да правильно она делает, правильно. То же самое в РФ. Нынче кто не хочет сосать лапу, едет в Европу заниматься фундаментальной наукой (в ЦЕРН к примеру). Только эта дискуссия никак не относится к обсуждаемому примеру успешного бизнеса пары украинских докторов накук. :haha:

---------- Додано в 17:05 ---------- Попередній допис був написаний в 16:55 ----------

18. Karmeluk

За такою схемою, "успешнИм бІзнесом" працюють багато наукових відділів в Україні. Звісно що ви не_в_ТЕМЕ" бо все на що ви спроможні це посилання на клоунів які "розробляли" перший рос. "чудо" процесор та CERN тобто найбільш розпіарені події у всесвітній мережі. "Наукові новини" для пересічного споживача та домогосподарок. :)))

19. iso

iso Well-Known Member

А це вже Ви трохи загнули:)

20. Fremut

Fremut Well-Known Member

Что-то не заметил в этой статье ничего о "продуктивности на данный момент" . И из чего вы сделали вывод , что Бабаян "всім відомий шарлатан"?

а де твій аватар? :)