Росія переживає за Україну

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Forpost, 26 тра 2007.

1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Вже Янукович замовк щодо "другої державної". А Вітренко не балотується. :) Тільки Чорнобилець ніяк не заспокоїться.

Не буде - НЕ БУДЕ - другої державної - ніколи, раз і назавжди треба зрозуміти. Як у Франції не буде другої - арабської, наприклад.
    Держава Ізраїль вирішила цю проблему 60 років тому. Сказано - іврит - значить іврит. А не ідіш або російська.
    Я кілька років спілкувався з інженерами RAD Data Communications - і "з наших", і з тамтешніми уродженцями. Уся технологічна документація - на івриті. Англійською - тільки юзергайд для експортних серій. Це ще на найвищої крутості ізраїльський хай-тек, але й у найкрутіших галузях - іврит і крапка.
    Саме завдяки івриту тамтешні громадяни - не сабра / ашкеназі / сефарди (ефіопи), а євреї. І пишаються цим.

Звичайно, підмітайлам можна і не вчити "верблюжу мову" - мітла вона й в Африці мітла.

• Подобається Подобається x 4
  2. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Я с вами уже согласен, что плакать надо. Чуть только на поверхность вылезает отсутствие чёткой стратегии, начинают вспоминать о некоем своём пути, и что характерно, ни никто не может дать определение этому пути. :)
    Фикция этот "свой путь". Дело делать надо и никаких "своих путей" не потребуется.

• Подобається Подобається x 1
  3. Gron

Gron тафгай

Це Ви точно до Саткура зверталися?
    Може в блог до свого президента запостите?

• Подобається Подобається x 2
  4. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Я себя к сожадению не могу отнести к интеллектуалам. Мне кажется, как челоовеку практичному надо прежде всего учить то, что приносит материальное благо обществу, семье, удовлетворение своей работой самому себе, определенный статус, уважение близких, создает условия детям быть успешными, и ни в коем не нарушает моральных принципов и законов общества.

Каждый себе это решает по своему. Вы здесь второй, кто позиционирует себя украиноговорящим, несмотря на русскоязычных родителей. Это ваш выбор, он достоин уважения. Но у каждого может быть свой собственный и он тоде должен быть достоин уважения, а не осуждения при условиях, что я описал выше.

Я не могу за них ответить. Наверное они русский язык тоже родным чувствуют. У меня тесть украинец, в селе вырос, образование на украинском получил. Знаете, жалуется, что современную мову с западноукраинскими словами не очень понимает. Он говорит, что их язык сельский более близок к русскому был чем к современному украинскому. Суржик ? А как же тогда, если в школе преподавали ?

5. borkhes

Да, вы правы относительно моей точности. Но зачем торопиться? Сначала на Украине обкатаем, потом подумаем о массовом внедрении. :)

6. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- Бо Українське Миністерство Культури та Освіти - є українське Миністерство Культури та Освіти.

- Нічого страшного. За гроші зроблять все. Зараз з працевлаштуванням скрутновато... Залюбки знайдуться спеціалісти на вільну посаду, якщо хтось з кадрів буде неспроможній працювати за новими чинниками.

- Приклад, як на війні: коли люди відмовляються від боротьби, бажають миру за будь яку ціну, поступаються загарбникам - це є напевний факт занедбання національної самосвідомості народу.

7. Gron

Gron тафгай

Я можу мати надію, що Ви зараз, не про зброю массового ураження, якусь
    нову, пишете?о_О

8. Чернобылец

Ну да, а кого не возьми чуть чуть пообрахованее- все на английском чешут. И неплохо, и поболтать и по специальности. А кто не знает, хоть и ашкенази, тот и метлой может и не метет и а живет похуже.

9. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- Згадали про це: " о некоем своём пути" - саме Ви, а не я.

- Та невже? Щодо мене, так усі потрібні чинники в моїх дописах тверезо обгрунтовані, перший з котрих - зростання рівня національної свідомості українців, чіткі дії державних інститутів в цьому питанні.

10. Чернобылец

Я бы поставил ударение вот так - є українське Миністерство Культури та Освіти

ПРосто так примерно проводилась украинизиция Кагановичем. Но тогда деньги были второстепенны и не было капитализма. Вобщем как бы готовьтесь, что не поддержут, а механизмов насилия сейчас тех же самых не применить. СОбственно ниже вы и пишете про предателей.

ПОнятно. Кто не с нами тот против нас. Вы национал-большевик. Методы большевисьские, сознание националистическое. Ну чтоб сомнений не было.
    Я и говорю, что это от совка два минимум шага назад. Совок собственно от большевизма немного отдалился и стал демократизироваться, но вред нанесенный экономике "истинно правильными" и идеологией,уже был такой, что он рухнул. А вы еще в дополнение к тем недостаткам еще и по титульности и "правильности" людей хотите поделить.

Может вы и называете себя патриотами, но по мне реализация этих идей - это разрушение страны.

Останнє редагування: 1 гру 2009
  11. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- А Ви гадаєте, він був дурнем?

- Я з усією відповідальністю стверджую: нажаль, все це відбреханки, аби не вчити, навіть той мінімум, необхідний для професійного використання та впорядкування за державними чинниками.

В інститутах вивчають гори всіляких непотрібних з практичного боку наук (загальні предмети для тренування розуму - як, наприклад, хімія для електронщика, чи то література для фізіка і т.п.). А от корінну державну мову, той мінімум - ну хоча б трісни, нездатні виходить... Зачароване коло, якесь... ! - А тим самим, ослаблюють державу, підставляють майбутню державність, своїх дітей під вразливість з боку політичних впливів.

От саме Ви, скільки тут витратили часу на форумі? А тепер уявіть, якби Ви тренувались би в опануванні української мови за цей час? Чи може Вам сплачують за форумну активність, і Ви витрачаєте час на дописи примусово?

- А хто тоді Степан Бандера, по Вашому? Дуже цікаво.

12. borkhes

Так с этим никто и не спорил. Просто имеется некоторое различие между описанием факторов и цельной продуманной стратегией. Вы пишете много, горячо отстаиваете свои идеи - это вызывает улважение. Но цельности в этой картине нет. Вашим трактатам сотоварищи ставят кресты, но это лишь жест вежливости. Цельного видения нет, есть лишь лозунги... Даже цели точно описанной нет, лишь идеология заимствованная у большевиков. Если вам ни Европа ни Россия как ориентир не подходят, то что вы хотите в будущем? Запорожскую Сечь в границах современной Украины? :)

13. Boris_Kiev

14. borkhes

Это был пример ненужной науки или что? Всё равно глобализация заставит говорить на языке лидеров той или иной отрасли. Технический язык сам ради себя не создаётся.

15. Boris_Kiev

Поки що "глобалізатори" наймають перекладачів, щоби прочитати українські, болгарські, чеські "першоджерела". Болгарам і чехам від цього голови не болять, так чому ж вони повинні боліти в українців ?
    Ще одна тема для природної селекції - тупі нехай беруться за мітлу.

16. borkhes

Очень интересно послушать, что ж это за "українські, болгарські, чеські "першоджерела". Если речь о телекоме, то как-то не слышал о технологиях, родиной которых являлась Украина. Болгары и чехи тоже как-то остались без внимания. Не просветите?

17. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- Я пишу небагато, по моїм мірилам, не гаряче - а чітко.

- Я вже казав: аби бачити малюнок (картину) - треба перестати бути частиною картини.

- Я друкую не трактати, і не заради плюсів (хрести на дописах, зазвичай, ставлять опоненти).

- Просто Ви не в змозі усвідоміти всю широту думки, та всеохоплюючої дії.

П.С - навіщо ж так обмежувати: "лишь идеология заимствованная у большевиков" - мене цілком влаштовує ідеологія Степана Бандери. Більшовики відпочивають.

Але не тільки: будь яка ідеологія - це просто підвалини, початок, перший крок.

- Багато чого. Саме тому й не підходять, бо не настільки дурень, щоб відштовхуватися від "пути" Росії, та обмежуватися Європою.

18. Boris_Kiev

Академік Глушков видав першу "Енциколпедію кібернетики" українською мовою. Вона розійшлася по всіх країнах світу.
    Докторські дисертації та монографії кількох українських інститутів (різні галузі фізики) писалися українською.
    Захотів автор - і написав. Зараз в лідерах наш інститут напівпровідників (особливо в частині сенсорів) - там не тільки росіяни, а навіть араби з радістю беруть "першодруки".
    Наукові твори з різних галузей медицини видавалися грузинською. І нічого, піпл хавав.

P.S. Ось кілька років тому треба було розіслати по об"єктах Криму інструкції-методички. Перед тим я їх писав для Львова і так (українською) розмножив. Дехто був незадоволений.
    Тоді я, щоби збити з них понт, першим навчив користуватися діагностичною програмою 58-річного татарина (без вищої освіти; його тамтешні росіяни вважали "загальмованим" і "взятим на роботу по квоті"). Але він читав українською і перепитував тільки англійські терміни.
    Я запустив Radmin, пояснив по телефону, що таке курсор, клік мишкою, показав недокументовані функції ... і він за нічну зміну в"їхав в тему.
    Потім він вчив свого головного інженера. :)

А коли мені було потрібно (для приватної практики, у 80-ті) - і голандською читав. Бо це - і світогляд, і гроші.
    Не лаявся - а чому, падли, не видали апщепанятним інглішем ?

Останнє редагування: 2 гру 2009
  19. borkhes

Саме так. Куди мені до вас! Я ж в Росії живу, вона на мене впливає. :sad:
    :haha:

Это когда было? При советах? Техника тех лет стоит в Политехническом, занятные устройства. С тех пор и книг море вышло и наука вперёд шагнула. А если посмотреть на то, что есть сейчас?

Вот это уже интереснее, про это и спрашивал. А подробнее можно?

С этим как раз никто и не спорил. Впрочем забавно, тут вы и про свитогляд и про гроши, а как до русского языка, так коротит и сразу на националистические мантры перемыкает. Но приятно видеть, что очевидные вещи вы не отрицаете.

20. Boris_Kiev

Один доктор наук розробляє сенсори. Другий доктор наук дружить з арабами (приятелями по студентському гуртожитку). Продає туди патенти своїх колег і вирішує питання наукового обміну (там великий попит на наших фахівців. Тільки на ПМЖ тіди ніхто не хоче їхати. З бухлом там важко :) ).
    Прізвища назвати ? Мене не уповноважували.

А сам я втюхнув кримчанам інструкції та методички українською мовою.
    Щоби збити з них понт, першим навчив працювати з діагностичним софтом 58-річного татарина без вищої освіти. Дистанційно, через Radmin.
    Через 2 дні він вчив головного інженера. :)

а де твій аватар? :)