Росія переживає за Україну

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Forpost, 26 тра 2007.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та ви тут взагалі не навели жодного аргументу, просто пишите "нелогічно", "слабуватий аргумент" і т.п. Я так теж можу писати після кожного вашого повідомлення.

• Подобається Подобається x 1
  2. - а Вы забыли, как это делается? :))) "Бла-бла-бла" напомнить? :haha: Но не могу же я приводить аргументы за Артура (на утверждение которого Вы возразили мне) или разжевывать, что украинизацию на ЗУ проводили не коммуняки, а австрияки, и зачем - это ж уже написано, только Вами пропущено :)))

• Подобається Подобається x 2
  3. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Даяна, воспользуйтесь поиском, всё это уже обсуждалось, даже ссылки приводились. Вы как-то очень своеобразно предлагаете подходить к вопросу, обсуждая с одной стороны перевод уже существующих (читай востребованных) русскоязычных школ на украинский и предлагая сравнивать это с количеством украиноязычных школ в РФ. Кому нужны украиноязычные школы в России? Сколько их надо? Где они должны быть расположены? У вас есть представление о том, кто конкретно туда будет ходить?
    Как пример можно привести культурный центр Украины в Москве, что каждый год набирает желающих на курсы украинского, но аншлага что-то не наблюдается. Ежегодно приходят туда человек 20 со всей Москвы и области (подробнее спросите Приветливую). В то же время разнообразных центров изучения английского - как грязи, а вот украинского днём с огнём... Почему? Да может потому, что крики об отсутствии украинского в РФ раздаются не в РФ, а в укрнете, который как всегда лучше знает потребности своих земляков на чужбине? Как думаете? :)
    Даяна, за закрытыми школами всегда стоят какие-то люди, что хотели туда. С неоткрытыми сложнее. Кому конкретно нужны эти украиноязычные школы в РФ? Вы знаете хотя бы с 10 человек?

4. Bogun

Bogun Well-Known Member

Багато людей знаю. Знаєте, зараз приїздять вчитися в Україну молодь з Росії (навчатися в українських ВНЗ), а знаєте, як від них чую, що вони шкодують, що не вчили предмет "українська мова" та не вчилися в українських школах. А то бувало я поюснював людині, що таке "кома" і що означає "відкрити і закрити дужки". Хоча вони володіли на розмовному рівні подільським діалектом української.

Багатьох українських дітей не розуміли у дитячих садочках їхні російські виховательки.

5. iso

iso Well-Known Member

Невстранцю. Очевидно, мною також. На таку нісенітницю я б можливо зреагував. Але хай буде гречка, австріяки - так австріяки. Блажен, хто вірує:)
    Думаю, що майже нікому. Та й в Україні - російські не дуже потрібні. Російськомовні цього поки не усвідомили:)

• Подобається Подобається x 3
  6. -
    -
    Действительно, когда поймут, что не нужно - тогда не будет нужно. Если бы ещё все поняли, что пешком ходить полезно...

7. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

В чужой монастырь - со своим уставом? Але галицькомовні цього ще не зрозуміли... ;)

8. borkhes

Знаю, мій знайомий зараз в Україні вчиться. Він знаючи що там буде вчитися пішов на курси мови. Але ми говоримо не про людей, які знають що вони будуть вчитися/жити/працювати в країні з мовою яку вони не знають, а людей, які вважають що ця мова - рідна. Це зовсім різні речі.

9. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ось - результат багатовікової русифікації, - коли росіяни (чи зрусифіковані українці) вважають Україну своїм монастирем, у якому саме вони мають вирішувати частку російського. Результатом цього є перевага російського в усіх сферах (крім освіти), де і там вони хочуть зробити перевагу, з часом позбувшись всього українського. Як перехідний етап - двомовність. Все це - біологічні і духовні діти московщини, що продовжують її імперську лінію.
    Дальнєвосточніку! Це нічо, що я зі своїм уставом лізу на ваш форум???

10. Fremut

Fremut Well-Known Member

Я знаю.Причём , все с ЛФ и далеко уже не школьного возраста:)
    Лезьте куда хотите,только на лайку переходить не надо,лады?А то,чуть только не хватает аргументов,так сразу на оскорбления переходите.Или в вашем монастыре устав такое поведение для дамы допускает?

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та я ніби ніде на лайку не переходила. Можете навести приклад, чи ви свої фантазії вважаєте аргументами?
    І ще: окресліть будь-ласка мені кордони мого монастиря, щоб я знала своє місце, бо я не розумію ваших наказів.

12. Fremut

Fremut Well-Known Member

Вы не собака,а я не кинолог,чтоб место Вам указывать.Просто попросил не подменять аргументы эмоциями

13. Чупага

Чупага Well-Known Member

В Австрії в ті часи йшли процеси богемізаціі ,словакізаціі , румунізації, словенізаціі i русінізаціі (не українізації) Не на зло полякам , якщо хочете то вже на зло угорцам. Можливо це природний процес для тієї Австрії. Можливо Британці та Русскiе придумали греків і італійців на зло Туреччини і Австріі.Давно це було і діди цього не пам'ятають.

14. - я не знаю (и не мыслю такими категориями), кого кто кому назло придумывал, но решение о развитии начального образования на русинском, плюс о поддержке разработки украинского (и языка и самосознания) принималось в Вене совершенно сознательно. Назло венграм - в закарпатье, назло полякам - в восточной галиции. При наличии альтернативы. Так что, об украинизации говорить вполне можно. Не надо искать в Австрии начала века тех же методов украинизации, что в СССР конца 20-х.

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

Дякую, що попросили, а не наказали, бо я щось не второпала імперських замашок про чужі монастирі і "галицькомовних". А наводила я факти, а не емоції. Росія так вже за багато віків "переживала№ за Україну, що російське переважає в усіх сферах (крім освіти). Це факт чи емоція? Останній бастіон - сфера освіти і державної мови. У росіян і зрусифікованих тут претензії. Вони хочуть розширити сферу рос.мови в освіті і запровадити її як другу державну. Це факти чи емоції? В умовах, коли рос.мова і так переважає в усіх сферах, крім зазначених, долю української мови не важко передбачити, щоб завершити те, що не встиг зробити совок.
    Це вже цікаво. То виходить в Україні є лише російська мова (якій потрібно дати більше повноважень) і галицька мова, яка преться в чужий монастир зі своїм уставом ???

16. Fremut

Fremut Well-Known Member

Простите,мне показалось,или здесь уже неоднократно цитировался Основной Закон Украины,тоб то Конституция?
    Не за что благодарить,Слава Богу , я не имею отношения к раздаче пряников и бананов на этом форуме

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Даяна, а хто винен? Чому українці переходять автоматично на російську тільки зачують москаля? Ви знаєте, яка цінність російської мови в світі? Абсолютний нуль! Тому що їм скрізь вміють дати по рилі (а вони його скрізь стараються впхнути).
    Я вже кілька раз казав, якщо тутешні москалі вздрівши моє призвіще, стараються заговорити до мене на апщєпанятнам, я чемно прошу: speak English, please!
    Тільки так їм можна вказати їхнє місце.

• Подобається Подобається x 4
  18. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ну я, бувало, звертався до негрів у Києві англійською, а вони виявлялись "нашими". :)

19. Чупага

Чупага Well-Known Member

правила форума.Не давно пана за чеську i в баню.
    Правіла не обговорювати?:)
    Якщо про двомовність - у мене бекграунд богатьомовний.Радіо польське (чеське), форум український, книжка русская.Бувае що не переключився і ляпнешь на форуме щось по простому.Кажуть що краше офiц.мовою.

20. borkhes

Чем измеряли? Небось в резюме записали, а за вам за это денег не накинули? )))))

Ось якщо б ви казали: "Розмовляйте українською панове!" - це б була б поведінка справжнього українця. А якщо "спік інгліш пліз", то це поведінка емігранта, який намагається забути звідки він приїхав. У Москві також можна побачити тих, хто з українською вимовою (та паспортом) намагається іноді зробити вигляд ніби він не розуміє українську... :dntknw:

а де твій аватар? :)