шось Ви, пане, якось дивно висловлюєтеся в одному повідомленні пишите, що не хочете дружби між батьками та дітьми, а тут задаєте питання про дружбу взагалі
О, нет! Муж пусть будет именно мужем, а мама - мамой, а друзья - друзьями. И не надо смешивать или одно заменять другим.
мені здається, що кожна сім"я обирає найоптимальнійшу саме для них модель відносин згідно з типами характеру, звичками. з приводу вашого прикладу, то мені здається, що тут якраз про рівноправ"я взагалі не йдеться. можу навести схожий приклад знайомої, для якої мати ніколи не була другом, а щось типу старшого наставника. вийшла заміж у 24 роки, декілька років живе з чоловіком, і ніяк не може визначитися, кого треба більше слухати - маму чи чоловіка, тому що не навчилася приймати рішення самостійно. а проблеми, звичайно, є при будь-якому типі відносин. але на мою думку, їх легше вирішувати, коли наявні саме дружні відносини. до речі, з приводу питання "мамо, коли ти будеш займатися сексом з татом", то це не критерій дружніх відносин. я, наприклад, не цікавлюся подробицями сексуального життя своїх друзів) не в сенсі табу, а просто мені не дуже цікаво)
если вы имеете ввиду отличие тем для разговора с мамой или друзьями - то они зависят скорее от их интересов. то есть я не обсуждаю с мамой фильм "секс в большом городе", просто потому что он ей не интересен, а не потому что там есть слово секс
іньшими словами -- інтереси різні між однолітками та між батьками та дітьми? я правильно зрозумів Ваші слова? кум справді має рацію
Родители... друзья или нет Если вы родители - Ласкатели, хвалители. Если вы родители - Прощатели, любители. Если разрешатели, кyпители, дарители. Тогда вы не родители, а просто восхитители! А если вы родители - Ворчатели, сердители. А если вы родители - Рyгатели, стыдители. Гyлять не отпyскатели, собакозапретители... То знаете, родители, Вы просто крокодители!!! (с)
різниця є, і є спільне. як і в характері дружніх відносин між однолітками, батьками-дітьми, чоловіком-дружиною, колегами т.д.
хм... а в мене ніколи не получалось з батьками дружити.. батьки - це батьки,я їх люблю і поважаю, ну а друзі- це друзі... все таки різні покоління, хоч і різниця всього в 20 років...
для особоодарённого мну.... А что - для друзей есть возрастной ценз? Тогда просветите: и скока "вилка, плюс-минус"? Или тока годки? И вААще... а каки таки критерии "отбраковки" - НЕеее недруг.
А может, мы и тут спорим не ВООБЩЕ, а у кого как срослось? У меня получается с мамой дружить, посему утверждение "родители и дети не могут быть друзьями" мне принять сложно, верю своим бесстыжим глазам. Да и вообще "быть не может потому что просто не может быть" как-то неубедительно
насправді не можна стверджувати що якась модель поведінка вірна, а якась не вірна.. все дуж індивідуально, і залежить від багатьох факторів, потрібно розуміти, що завдяки батькам ти живеш, і бути їм вдячним їм за цей дарунок...
мене завжди дивувала ця алогічна мовна конструкція,властива нашим западенцям.В такому випадку коли батьки-дарителі померли і дар має зникнути.А ба ні, діти продовжують функціонувати...дивно... значиться не вони мали дар...навіть не мали естафетної палички виявляється
я так понимаю, ты не благодарен своим родителям. ты из пробирки? такие дети тоже бывают, правда не всегда удачными
мене завжди дивувало і продовжує дивувати оце вічне незадоволення всім і всіма , властиве отаким западенцям, які постійно жаліються та критикують, все в них не то і не так.... хоча ні, мене це вже не дивує зовсім... якщо вам так легше жити- жалійтесь та критикуйте далі))))) лано... це був офтоп...