Родители - друзья или нет?о.О

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Добряк, 12 гру 2010.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

шось Ви, пане, якось дивно висловлюєтеся
    в одному повідомленні пишите, що не хочете дружби між батьками та дітьми, а тут задаєте питання про дружбу взагалі :scratch_one-s_head:

2. Inga

Inga Дуже важлива персона

О, нет! Муж пусть будет именно мужем, а мама - мамой, а друзья - друзьями.
    И не надо смешивать или одно заменять другим.

3. tanna

tanna Дуже важлива персона

Вот именно! А то - разогнался. Собственник. :sarcastic:

4. ange ou?

ange ou? Well-Known Member

мені здається, що кожна сім"я обирає найоптимальнійшу саме для них модель відносин згідно з типами характеру, звичками. з приводу вашого прикладу, то мені здається, що тут якраз про рівноправ"я взагалі не йдеться. можу навести схожий приклад знайомої, для якої мати ніколи не була другом, а щось типу старшого наставника. вийшла заміж у 24 роки, декілька років живе з чоловіком, і ніяк не може визначитися, кого треба більше слухати - маму чи чоловіка, тому що не навчилася приймати рішення самостійно.
    а проблеми, звичайно, є при будь-якому типі відносин. але на мою думку, їх легше вирішувати, коли наявні саме дружні відносини.
    до речі, з приводу питання "мамо, коли ти будеш займатися сексом з татом", то це не критерій дружніх відносин. я, наприклад, не цікавлюся подробицями сексуального життя своїх друзів) не в сенсі табу, а просто мені не дуже цікаво)

5. duncan

... а чим Ви цікавитеся і чи цікавитеся тим самим у мами? ;)

6. ange ou?

если вы имеете ввиду отличие тем для разговора с мамой или друзьями - то они зависят скорее от их интересов. то есть я не обсуждаю с мамой фильм "секс в большом городе", просто потому что он ей не интересен, а не потому что там есть слово секс :)

7. Ворчун

Ворчун Чаю зашёл попить...

ссылку, в студию.

8. Ворчун

+1000%

9. Маджентис

Маджентис Главный Бухгалтер

Мама будет по жизни относиться к ребенку не как к взрослому существу.

10. duncan

іньшими словами -- інтереси різні між однолітками та між батьками та дітьми? ;)
    я правильно зрозумів Ваші слова?
    кум справді має рацію

11. Ворчун

а эта мама - взрослая?
    И чью жизнь она живёт?
    Может быть по традиции - детей своих?

12. Inga

Inga Дуже важлива персона

Родители... друзья или нет
    Если вы родители - Ласкатели, хвалители.
    Если вы родители - Прощатели, любители.
    Если разрешатели, кyпители, дарители.
    Тогда вы не родители, а просто восхитители!

А если вы родители - Ворчатели, сердители.
    А если вы родители - Рyгатели, стыдители.
    Гyлять не отпyскатели, собакозапретители...
    То знаете, родители, Вы просто крокодители!!!
    (с)

:)

13. ange ou?

різниця є, і є спільне. як і в характері дружніх відносин між однолітками, батьками-дітьми, чоловіком-дружиною, колегами т.д.

14. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА мандрівниця-рукодільниця

хм... а в мене ніколи не получалось з батьками дружити.. батьки - це батьки,я їх люблю і поважаю, ну а друзі- це друзі...
    все таки різні покоління, хоч і різниця всього в 20 років...

15. Ворчун

для особоодарённого мну....

А что - для друзей есть возрастной ценз?

Тогда просветите: и скока "вилка, плюс-минус"?
    Или тока годки?

И вААще... а каки таки критерии "отбраковки" - НЕеее недруг.

16. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

:) А может, мы и тут спорим не ВООБЩЕ, а у кого как срослось? У меня получается с мамой дружить, посему утверждение "родители и дети не могут быть друзьями" мне принять сложно, верю своим бесстыжим глазам.
    Да и вообще "быть не может потому что просто не может быть" как-то неубедительно:)

17. ГаЛоЧкА

насправді не можна стверджувати що якась модель поведінка вірна, а якась не вірна.. все дуж індивідуально, і залежить від багатьох факторів, потрібно розуміти, що завдяки батькам ти живеш, і бути їм вдячним їм за цей дарунок...

18. Forpost

Forpost Стоїк

мене завжди дивувала ця алогічна мовна конструкція,властива нашим западенцям.В такому випадку коли батьки-дарителі померли і дар має зникнути.А ба ні, діти продовжують функціонувати...дивно... значиться не вони мали дар...навіть не мали естафетної палички виявляється

19. Добряк

Добряк Well-Known Member

я так понимаю, ты не благодарен своим родителям.
    ты из пробирки? такие дети тоже бывают, правда не всегда удачными

20. ГаЛоЧкА

мене завжди дивувало і продовжує дивувати оце вічне незадоволення всім і всіма , властиве отаким западенцям, які постійно жаліються та критикують, все в них не то і не так....
    хоча ні, мене це вже не дивує зовсім... якщо вам так легше жити- жалійтесь та критикуйте далі)))))
    лано... це був офтоп...

а де твій аватар? :)