Так і в харкові ніби той самий податковий кодекс - так само працюють. Об'ява це не документ, до справи не пришиєш, але на 1.5к ніхто не подзвонить.
Але я ж не знаю що там у вас - питаю. Он вище чувак писав, що 1.5к у львові це нормально. Ні? Напиши як є, як тобі здається. Мені цікаво.
у кожного своє поняття "нормально". І якщо людина згідна працювати за 1500 грн, то хто їй буде платити більше ?Для студента-випускника без досвіду- нормально; для того, у кого немає на даний момент іншого виходу, як працювати за 1500- нормально. Ні, ну от реально: якщо у мене в компанії є людина, яка згідна працювати за 1500 грн, то з якої радості, я, як приватник, буду їй платити більше ( це я говорю грубо, але більшість власників ПП таку політику і ведуть). Тому, кому "нормально" , так і буде заробляти і плакатися, що "от як погано все". З другої сторони, людина, яка має щось у голові і має певні навики, які вона може вигідно "продати", не знімаючи кімнатних тапочок, тих самих 1500 грн заробляє вдома на фрі-лансі, не переобтяжуючи себе ненормованим графіком роботи у офісі і купою керівників над головою. Тому вона навіть не буде відкривати для перегляду пропозиції вакансій з пропозицією з\пл у 1500 грн. А так- у Львові- невисокі з\пл, особливо офіційні. Середня- 2500 грн ( тобто була на рівні 300 у.о. Із підняттям курсу- тільки частина підприємств "підтягнули" з\пл до еквіваленту. Більшість залишили на старому рівні. Ну і 2500 сьогодні- це уже не 300 баксиків. Офіційні з\пл часто на рівні власне 1500- все решта у конверті. Або на мінімальній ставці+%. Це приватний сектор.З держслужбовців і бюджетників - так, познімали все, що можна з надбавок. І виходить мінімум ( але це вже загальнодержавна політика оплати праці цим категоріям осіб). ну і ще робіть поправку на те, в якій сфері шукається робота. І який ти реально спеціаліст у своїй сфері (наскільки саме тебе реально оцінює роботодавець, твої знання і навики). Від цього і "плясать". так всі "політику партії" знають- подзвонять, сходять -бодай грунт прощупають, що і як.Якщо робота дійсно потрібна. ---------- Додано в 23:33 ---------- Попередній допис був написаний в 23:25 ---------- соррі, але жоден порядний працедавець не дає оголошення про набір працівників у "Ваш магазин". Тут 99% оголошень- мережевний маркетинг і продаж "білоруських дверей" .Банально: візьміть перший попавшийся телефон із рубрики, загугліть і отримаєте массу цікавої інформації У Львові роботу шукається на тих же сайтах, що і в ін. частині України. Просто із пправкою у пошуку на регіон. Це ті ж "джоб. юа", "ворк. юа", "труд. юа" і т.д., а також- офіційний сайт Центру зайнятості, рубрика- шукаю роботу ( з цієї бази беруть вакансії і у ЦЗ при реєстрації як безробітного). Можна проглядати сайти кадрових агенств. які у рубриці "вакансії" виставляють ті, які подають працедавці, з якими у КА укладені постійні договори.
tifo, ти ідеалізуєш Львів, це просто велике село, там все все тримається на кумівстві. Тобто без орави кумів-сватів-колегів там і робити нічого. Це не те місто, яке їдуть завойовувати талантами. Кошмар який.
сніжна Дякую звичайно за відповідь, але знову таки все написане очеведине та нічим не відрізняється від харкова. Єдина "корисна" інфа це - 2.5к середня зп. 2.5 вже краще, ніж 1.5, але не тому, що багато - я всеодно за 2.5 теж не знаю як жити.** Тому, що це хочаб не у два рази менше її у харкові, а всього на 17%. **я можу ноу проблем вижити й на менші гроші, не балуваний, але не хочу так жити. Да й в харкові я отримую зовсім не офіційну середню зп. Частково у баксах за бугром, дівчина більшістю працює на забугор. ---------- Додано в 10:29 ---------- Попередній допис був написаний в 10:27 ---------- Да харків таке саме село. Але про кумівство не вірю - хто працювати буде, якщо самих родичів та друзів набрати? Ні, звичайно є таке, але всеодно специ всеодно потрібні.
Не віриш - перевір. Я сам знаю такі фірми. Один приїхав з села - вибився в люди, організував фірму (як ти кажеш, по зовнішній рекламі), так через рік там у нього вже пів його села в працівниках. Вони всі специ, не хвилюйся, хто зварювальник, хто слюсар, хто шофер. Жінка його - головний бухгалтер. Ну коротше сімейний бізнес. Набирають і незнайомих звичайно, але теж якось через другі руки, "по рекомендації".
Да і я знаю, але нічого тут поганого немає брати своїх - це природньо, але все ж професійність повинна бути бо інакше прогорить вся контора. А ще, це можливо лише для низькокваліфікованих спеціальностей, де і народу побільше, і навчити швиденько будь-кого можна.
та ви шо. От ніяк-ніяк без кумівства? Погано ж ви себе оцінюєте. На жодну роботу не влаштовувалася по кумівству чи за гроші. Рахуйте. що повезлоМало того, у приватний бізнес- аналогічно: жодного кума-брата-свата категорично- "ні". Працюють усі сторонні люди.Якщо хочеш нормальну структуру. яка буде працювати, а не менінгіт приносити, бо комусь із кумів-сватів "сонце сьогодні не так зійшло", то І тут уже кумівство ні до чого.Із сторонніми людьми працювати куди легше. Треба просто розрізняти- прийом на роботу родичів-друзів чи прийом на роботу просто по рекомендації ( тут ти вже не зобов язаний. Просто тобі порекомендували якогось спеціаліста, а ти вже сам вирішуєш підходить він тобі чи ні. В рекомендаціях немає нічого поганого ---------- Додано в 13:34 ---------- Попередній допис був написаний в 13:25 ---------- кошмар- не кошмар, але у ЦЗ вакансії і скерування дають саме із цієї бази. Коли 3 роки тому власне була зареєстрована у ЦЗ ( не з питань пошуку роботи, бо якраз це мені не було потрібно. ну але ходити по скеруванням треба було), то з 7 вакансій -скерувань на заявлену невисоку з\пл, в 5 випадках пропонували роботу одразу, причому одразу ж керівництво говорило прямо, що реальна з\пл відрізняється від заявленої. Інша справа, що мені робота просто не була портрібною. Тому навпаки шукала аргументи, по яким би мені мали в скеруванні відмову написати. Тоді керівництво цих компаній говорило так: якщо не зацікавлені у нашій пропозиції, тоді ми вам ставимо печатку, а у графі відмови- самі вже щось собі допишіть
Всем, добрый день! Я из опозоренного Донбасса (г.Краматорск), ужасно стыдно за него, но тут не все такие, у нас восстание низов, все быдло/криминалитет вылезло из своих нор и их вооружили, переубедить людей невозможно, жить здесь становиться опасно, людей поддерживающих Единую Украину потихоньку вычисляют и они пропадают. Что-то я о грустном, хороших людей, как я говорил, у нас много. Стоит вопрос о переезде семьей (2+1), думаю что надо бросать все и уезжать отсюда ... На счет работы я прочитал выше, тоже IT-специалист по образованию, правда последние годы работал в узком направлении, надо будет подучиться. Хотел узнать, во сколько обойдется съем квартиры, где нибудь на окраине с возможностью добираться в город городским транспортом, нужна квартира 1 или 2х комнатная. Спасибо!
на Сихові в панельках від 1200 + комунальні (ну за ці кошти житловий стан, але без євроремонту). Наші сусіди там же здають однокімнатку з повним євроремонтом і технікою за 1400 плюс комунальні ( р-н САнти Барбари)На Гайдамацькій ( ближче до кінцевої 6-ки) коліжанка здає 2-кімнатку ( правда кімнати суміжні) в цегляному будинку з ремонтом, поміняним котлом замість пічного опалення і т.п. за 1600 грн плюс комунальні. Дивіться ось тут- Сихів- це звичайно це центр, але і не така звична "окраїна". Це міні місто в місті . Пропозицій житла багато, можна щось знайти і дешевше 200 у.о. vashmagazin.ua/cat/catalog/?rub=128&subrub=55&item_price1=&item_price2=&page=2
Да напевно щось типа нашого жуковського. А "мікрорайонів" у нашому розумінні у львові немає - совок не будував, а зараз так ніхто не будує.
важко назвати мікрорайоном територію, де проживає більше 100 тис. населення. Мікрорайон- це Рясне чи Майорівка чи Рогатка. А Сихів- то вже міні-місто в місті . Весь Ужгород по населенню такий, як Сихів. ---------- Додано в 00:03 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:51 ---------- класично у нас ніхто Сихв не називає мікрорайоном Говорять як житловий масив. Бо житловий масив є більшою одиницею ( такою, як 2-3 мікрорайони) Так і позначають- житловий масив "такий -то". Та і для мікрорайону є обмеження у площі- до 60 га. Все, що більше- житловий масив.От Сихів є найбільшим житловим масивом. Його забудовувати почали в самому кінці 70-х- початку 80-х типовими панельками. То вже зараз там є новітні сучасні цегляні багатоповерхівки. З дуже добре розвинутою власною інфраструктурою- купа садків, шкіл, супермаркетів, торгові центри,спорткомплекси. Саме тому негласно і називають "Місто в місті". Бо там хоч маршруткою максимум півгодини до центру, але декому ( хто в центрі не працює і немає особливих справ. наприклад, із людей старшого віку) по кілька місяців немає потреби вибиратися з Сихова. Та і зараз Сихів розбудовується все далі, бо тут найбільш сприятлива геологічна основа для забудови- рівнинна територія з відсутністю підземних вод, лісів під вирубку і т.п. Одним словом, ще трішки і вже село Зубра і Давидів увійдуть до складу Сихова. Бо з останніх нових багатоповерхівок до особняків села Зубри тільки кавальчик поля перейти
і що? Є поняття району, мікрорайону і житлового масиву. І це- все різні речі . В основному за основу береться площа забудови та особливості наявної інфраструктури. А також- густота населення на 1 га. От від цього іде і градація.Зрештою. у цій темі то все оффтоп і узагалі не є суттєвим. Але якщо що, то можна поцікавитися генеральним планом забудови міста . ( взагалі, попередньо планувалося. що Львів буде розбудовуватися у іншому напрямку- західному і північно-західному. І під це власне був затверджений план. Але геологічні особливості внесли свої корективи. Тому у цьому напрямку постали власне мікрорайони ( площею до 60 га), а у південному напрямку- виріс житловий масив ( площею понад 60 га). Якщо розбудова Львова піде далі в сторону Рясне-2, то з часом мікрорайони Рясне, Рясне -2 теж можуть перерости в один великий житловий масив.
гугул вам в помощь- ворк. юа., труд. юа, джоб. юа. Торговых агентов берут всюду- компания ничего не теряет, т.к. в основном все на минимальной ставке, а остальное- %.