Робота у Львові

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Василий Бадлов, 16 бер 2014.

1. tifo

tifo Well-Known Member

Так і в харкові ніби той самий податковий кодекс - так само працюють. Об'ява це не документ, до справи не пришиєш, але на 1.5к ніхто не подзвонить.

2. tifo

tifo Well-Known Member

Але я ж не знаю що там у вас - питаю. Он вище чувак писав, що 1.5к у львові це нормально. Ні? Напиши як є, як тобі здається. Мені цікаво.

3. сніжинка

сніжинка Well-Known Member

у кожного своє поняття "нормально". І якщо людина згідна працювати за 1500 грн, то хто їй буде платити більше ?Для студента-випускника без досвіду- нормально; для того, у кого немає на даний момент іншого виходу, як працювати за 1500- нормально. Ні, ну от реально: якщо у мене в компанії є людина, яка згідна працювати за 1500 грн, то з якої радості, я, як приватник, буду їй платити більше ( це я говорю грубо, але більшість власників ПП таку політику і ведуть). Тому, кому "нормально" , так і буде заробляти і плакатися, що "от як погано все".

З другої сторони, людина, яка має щось у голові і має певні навики, які вона може вигідно "продати", не знімаючи кімнатних тапочок, тих самих 1500 грн заробляє вдома на фрі-лансі, не переобтяжуючи себе ненормованим графіком роботи у офісі і купою керівників над головою. Тому вона навіть не буде відкривати для перегляду пропозиції вакансій з пропозицією з\пл у 1500 грн.

А так- у Львові- невисокі з\пл, особливо офіційні. Середня- 2500 грн ( тобто була на рівні 300 у.о. Із підняттям курсу- тільки частина підприємств "підтягнули" з\пл до еквіваленту. Більшість залишили на старому рівні. Ну і 2500 сьогодні- це уже не 300 баксиків. Офіційні з\пл часто на рівні власне 1500- все решта у конверті. Або на мінімальній ставці+%. Це приватний сектор.З держслужбовців і бюджетників - так, познімали все, що можна з надбавок. І виходить мінімум ( але це вже загальнодержавна політика оплати праці цим категоріям осіб). ну і ще робіть поправку на те, в якій сфері шукається робота. І який ти реально спеціаліст у своїй сфері (наскільки саме тебе реально оцінює роботодавець, твої знання і навики). Від цього і "плясать".
    так всі "політику партії" знають- подзвонять, сходять -бодай грунт прощупають, що і як.Якщо робота дійсно потрібна.

---------- Додано в 23:33 ---------- Попередній допис був написаний в 23:25 ----------

соррі, але жоден порядний працедавець не дає оголошення про набір працівників у "Ваш магазин". Тут 99% оголошень- мережевний маркетинг і продаж "білоруських дверей" :).Банально: візьміть перший попавшийся телефон із рубрики, загугліть і отримаєте массу цікавої інформації:)

У Львові роботу шукається на тих же сайтах, що і в ін. частині України. Просто із пправкою у пошуку на регіон. Це ті ж "джоб. юа", "ворк. юа", "труд. юа" і т.д., а також- офіційний сайт Центру зайнятості, рубрика- шукаю роботу ( з цієї бази беруть вакансії і у ЦЗ при реєстрації як безробітного). Можна проглядати сайти кадрових агенств. які у рубриці "вакансії" виставляють ті, які подають працедавці, з якими у КА укладені постійні договори.

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

tifo, ти ідеалізуєш Львів, це просто велике село, там все все тримається на кумівстві. Тобто без орави кумів-сватів-колегів там і робити нічого. Це не те місто, яке їдуть завойовувати талантами.

Кошмар який.

• Подобається Подобається x 1
  5. tifo

tifo Well-Known Member

сніжна
    Дякую звичайно за відповідь, але знову таки все написане очеведине та нічим не відрізняється від харкова.
    Єдина "корисна" інфа це - 2.5к середня зп.

2.5 вже краще, ніж 1.5, але не тому, що багато - я всеодно за 2.5 теж не знаю як жити.** Тому, що це хочаб не у два рази менше її у харкові, а всього на 17%.

**я можу ноу проблем вижити й на менші гроші, не балуваний, але не хочу так жити. Да й в харкові я отримую зовсім не офіційну середню зп. Частково у баксах за бугром, дівчина більшістю працює на забугор.

---------- Додано в 10:29 ---------- Попередній допис був написаний в 10:27 ----------

Да харків таке саме село.
    Але про кумівство не вірю - хто працювати буде, якщо самих родичів та друзів набрати? Ні, звичайно є таке, але всеодно специ всеодно потрібні.

Останнє редагування: 10 тра 2014
  6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Не віриш - перевір. Я сам знаю такі фірми. Один приїхав з села - вибився в люди, організував фірму (як ти кажеш, по зовнішній рекламі), так через рік там у нього вже пів його села в працівниках. Вони всі специ, не хвилюйся, хто зварювальник, хто слюсар, хто шофер. Жінка його - головний бухгалтер. Ну коротше сімейний бізнес. Набирають і незнайомих звичайно, але теж якось через другі руки, "по рекомендації".

7. tifo

tifo Well-Known Member

Да і я знаю, але нічого тут поганого немає брати своїх - це природньо, але все ж професійність повинна бути бо інакше прогорить вся контора.
    А ще, це можливо лише для низькокваліфікованих спеціальностей, де і народу побільше, і навчити швиденько будь-кого можна.

8. сніжинка

та ви шо. От ніяк-ніяк без кумівства? :) Погано ж ви себе оцінюєте. На жодну роботу не влаштовувалася по кумівству чи за гроші. Рахуйте. що повезло:)Мало того, у приватний бізнес- аналогічно: жодного кума-брата-свата категорично- "ні". Працюють усі сторонні люди.Якщо хочеш нормальну структуру. яка буде працювати, а не менінгіт приносити, бо комусь із кумів-сватів "сонце сьогодні не так зійшло", то
    І тут уже кумівство ні до чого.Із сторонніми людьми працювати куди легше. Треба просто розрізняти- прийом на роботу родичів-друзів чи прийом на роботу просто по рекомендації ( тут ти вже не зобов язаний. Просто тобі порекомендували якогось спеціаліста, а ти вже сам вирішуєш підходить він тобі чи ні. В рекомендаціях немає нічого поганого

---------- Додано в 13:34 ---------- Попередній допис був написаний в 13:25 ----------

кошмар- не кошмар, але у ЦЗ вакансії і скерування дають саме із цієї бази. Коли 3 роки тому власне була зареєстрована у ЦЗ ( не з питань пошуку роботи, бо якраз це мені не було потрібно. ну але ходити по скеруванням треба було), то з 7 вакансій -скерувань на заявлену невисоку з\пл, в 5 випадках пропонували роботу одразу, причому одразу ж керівництво говорило прямо, що реальна з\пл відрізняється від заявленої. Інша справа, що мені робота просто не була портрібною. Тому навпаки шукала аргументи, по яким би мені мали в скеруванні відмову написати. Тоді керівництво цих компаній говорило так: якщо не зацікавлені у нашій пропозиції, тоді ми вам ставимо печатку, а у графі відмови- самі вже щось собі допишіть :)

9. Alex Suprunov

Alex Suprunov New Member

Всем, добрый день! Я из опозоренного Донбасса (г.Краматорск), ужасно стыдно за него, но тут не все такие, у нас восстание низов, все быдло/криминалитет вылезло из своих нор и их вооружили, переубедить людей невозможно, жить здесь становиться опасно, людей поддерживающих Единую Украину потихоньку вычисляют и они пропадают. Что-то я о грустном, хороших людей, как я говорил, у нас много. Стоит вопрос о переезде семьей (2+1), думаю что надо бросать все и уезжать отсюда ...
    На счет работы я прочитал выше, тоже IT-специалист по образованию, правда последние годы работал в узком направлении, надо будет подучиться. Хотел узнать, во сколько обойдется съем квартиры, где нибудь на окраине с возможностью добираться в город городским транспортом, нужна квартира 1 или 2х комнатная. Спасибо!

• Подобається Подобається x 2
  10. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

привіт!
    думаю, 200 доларів плюс комунальні в середньому, якщо 1к на околицях

11. сніжинка

на Сихові в панельках від 1200 + комунальні (ну за ці кошти житловий стан, але без євроремонту). Наші сусіди там же здають однокімнатку з повним євроремонтом і технікою за 1400 плюс комунальні ( р-н САнти Барбари)На Гайдамацькій ( ближче до кінцевої 6-ки) коліжанка здає 2-кімнатку ( правда кімнати суміжні) в цегляному будинку з ремонтом, поміняним котлом замість пічного опалення і т.п. за 1600 грн плюс комунальні.

Дивіться ось тут- Сихів- це звичайно це центр, але і не така звична "окраїна". Це міні місто в місті . Пропозицій житла багато, можна щось знайти і дешевше 200 у.о.
    vashmagazin.ua/cat/catalog/?rub=128&subrub=55&item_price1=&item_price2=&page=2

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Мікрорайон?:)

13. tifo

tifo Well-Known Member

Да напевно щось типа нашого жуковського.
    А "мікрорайонів" у нашому розумінні у львові немає - совок не будував, а зараз так ніхто не будує.

14. сніжинка

важко назвати мікрорайоном територію, де проживає більше 100 тис. населення. Мікрорайон- це Рясне чи Майорівка чи Рогатка. А Сихів- то вже міні-місто в місті :). Весь Ужгород по населенню такий, як Сихів.

---------- Додано в 00:03 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:51 ----------

класично у нас ніхто Сихв не називає мікрорайоном Говорять як житловий масив. Бо житловий масив є більшою одиницею ( такою, як 2-3 мікрорайони) Так і позначають- житловий масив "такий -то". Та і для мікрорайону є обмеження у площі- до 60 га. Все, що більше- житловий масив.От Сихів є найбільшим житловим масивом. Його забудовувати почали в самому кінці 70-х- початку 80-х типовими панельками. То вже зараз там є новітні сучасні цегляні багатоповерхівки. З дуже добре розвинутою власною інфраструктурою- купа садків, шкіл, супермаркетів, торгові центри,спорткомплекси. Саме тому негласно і називають "Місто в місті". Бо там хоч маршруткою максимум півгодини до центру, але декому ( хто в центрі не працює і немає особливих справ. наприклад, із людей старшого віку) по кілька місяців немає потреби вибиратися з Сихова. Та і зараз Сихів розбудовується все далі, бо тут найбільш сприятлива геологічна основа для забудови- рівнинна територія з відсутністю підземних вод, лісів під вирубку і т.п. Одним словом, ще трішки і вже село Зубра і Давидів увійдуть до складу Сихова. Бо з останніх нових багатоповерхівок до особняків села Зубри тільки кавальчик поля перейти

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Населення Брукліна таке як три Львова, тим не менше це район Нью-Йорка.

• Подобається Подобається x 1
  16. сніжинка

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А, тоді питань немає, я думав це все одне і те ж.

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це взагалі без проблем. Торгівля - це те що тримає Львів.

19. tifo

tifo Well-Known Member

Напиши ще два рази

20. сніжинка

гугул вам в помощь- ворк. юа., труд. юа, джоб. юа. Торговых агентов берут всюду- компания ничего не теряет, т.к. в основном все на минимальной ставке, а остальное- %.

а де твій аватар? :)