Робота по найму чи власний бізнес?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем zolotoy, 3 кві 2007.

1. zolotoy

zolotoy Well-Known Member

Відповідь: Робота по найму чи власний бізнес?

Маєте правильну думку. Психологічний бар'єр! Основна причина чому люди бояться навідь думати про це. Стах сковує, перетворює на рабів.

2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

тут вище по гілці був приклад6 як "в брата магазин відкупити, обсяги збільшити, за рік борги віддати"
    --
    Якщо хтось має статистику - чом би не скинути на форум: скільки було банкротів за 96-99 роки? (чи яка к-сть підприємств, зареєстрованих до 1995, залишилася "в живих" станом на зараз, і яка к-сть підприємств була зареєстрована)

3. Forpost

Forpost Стоїк

Прийміть до уваги, шо то швидше всього рідний брат,по друге в Сіетлі ,що в принципі вже не так і важливо ,згадав про то тому що ,там трошки Г"інші умови функціонування приватого бізнесу.Якщо зауважили, всіма шанована пані Оля ,сказала шо вона не має торгівлю ,а має бізнес.У нас на скільки я розумію торгівля і бізнес .завжди були різними поняттями .Може тому, що приватна торгівля вважалась "фарцовкою"..але то вже історія ..просто (о своєм , девичьєм згадав) чуть з аспірантури не поперли..

4. Оля

Оля Старожилка форуму

Та Ви знаєте, то все життя заставило! :) Де я могла подумати, що буду бізнеследі...;)

Треба було якось крутитися, дітей годувати. З чоловіком розлучилися, четверо дітей на руках, в недостатках жити не звикла, бо якось все життя давала собі раду з фінансами навіть, коли й жили разом. А тут попрацювала в братів, побачила, що нема нічого складного, тільки бажання і старання. От так і вийшло. :)
    Хоча, якби мені назад повернути той час, не взяла б я того бізнесу. :sad:

• Подобається Подобається x 1
  5. Оля

Оля Старожилка форуму

Шреку, ціхо, ціхо, ціхо... ;) Хто Вам на хворий мозоль наступив? :p Бувають, що жінки більше надаються до комерції, ніж чоловіки, Ви з цим не згодитеся? :rolleyes: Гляньте на Юльку! Мала математичну світу, а як вміла в бізнесі лад давати. Кажуть, що в неї якісь єврейські коріння. :) Та й я сміюся, що моїй мамі жид дорогу перебіг, що нас троє бізнесменів в сім"ї...;););)
    А чоловіки ж не обов"язково мусять бути "тряпкою, чи підкаблучником". Є просто такі, що з дивана не зісунеться і тоді жінка мусить брати ініціативу в свої руки. :sad: Хто ж тоді винен?

6. zolotoy

ПОЧЕМУ БИЗНЕС?
    Финансовые возможности каждого человека напрямую зависят от его дохода.
    Роберт Кийосаки в своей книге "Квадрант денежного потока™" делит (условно) всех людей по источнику дохода на четыре категории:
    Р - работники по найму. Это обычные рабочие, служащие и должностные лица на предприятиях, в компаниях, фирмах. Это люди, которые работают за зарплату, ради стажа для того, чтобы в данный момент времени у них было что поесть и во что одеться, хватило бы на маленькие радости, на более или менее приличное обеспечение для своих детей.
    К концу своей трудовой жизни они выходят на пенсию, иногда продолжают работать, если позволяет здоровье и силы, и получают от государства мизерную подачку, порой даже с задержками. Все, что есть у таких людей - их желание трудиться. Но им не преподавали в школе финансовую грамотность. Они не знают пути решения своих финансовых проблем, не могут вырваться из этого замкнутого круга и пашут от зарплаты до зарплаты.
    Доход людей из этой категории зависит от работодателя.
    С - люди, работающие сами на себя. Эта категория людей, которых не устраивает работать на кого-то. Им не нужен управляющий или начальник. Они специалисты в каком-нибудь деле. Такие люди организовывают собственные небольшие фирмочки по оказанию тех или иных услуг. Например, частно практикующие юристы, врачи, преподаватели, телеработники, специалисты по ремонту бытовой техники. Их рабочее место - собственная квартира, небольшое офисное помещение или мастерская.
    Доход этих людей зависит только от того, на сколько хорошо они поработали. Но на сколько долго хватит их здоровья так работать? А что если с ними что-то случится и их доход сведется к нулю?
    Р и С - это наименее защищенные в финансовом плане категории людей. Случись что-нибудь нехорошее со здоровьем, и они уже не смогут работать и зарабатывать даже на скромную жизнь. Они похожи на белку в колесе, прикладывают очень много усилий, получая при этом очень мало.
    Б - люди, создающие и владеющие бизнесом. Именно в бизнесе крутятся самые большие деньги.
    И - инвесторы. Это категория людей, у которых очень много денег и они инвестируют эти деньги в создание и развитие бизнеса. Люди этой категории так или иначе заработали свой капитал, и теперь их деньги работают на них, принося еще больший доход.
    Конечно, в Украине большие деньги по большинству случаев уходят корнями в темное криминальное прошлое начала 90-х. Однако, здесь я буду говорить о цивилизованном ведении бизнеса. В мировой практике тому масса примеров: корпорации Форд, General Electric, Microsoft, McDonalds, Dell, IBM, Amazon.com и тысячи других, которые начинались с нуля.
    Категории Б и И - это люди, наиболее защищенные в финансовом плане. У них нет таких проблем, как "где найти деньги, чтобы отправить ребенка на лето в Сочи", "где еще подзаработать, чтобы можно было купить новый телевизор", "что взять с отпускных: холодильник или компьютер", "у кого занять, чтобы купить хотя бы подержанную машину".

Наверняка Вам знакомо ощущение безысходности из-за отсутствия денег, когда они очень нужны.

7. Michel

Michel Member

8. Forpost

Forpost Стоїк

Тратити менше тре...

9. afterstep

вічна дилема - чи менше тратити, чи більше заробляти...
    Певно, якийсь баланс потрібен... "Прокрустово ложе" допомагає рідко...

10. zolotoy

Потрібно менше тратити і більше заробляти. Більшість людей зараз мучить ця дилема, а все через те, щоб тратити гроші, ми для цього використовуємо всі можливі способи та види, а от більше заробити використовуємо один. І тому виникає дизбаланс.

Шановні ! Підвищуйте свою грамотність. Гроші не тільки віднімаються, а також і додаються та множуться!!!!!!!!!! (Математика 3 клас)

11. afterstep

не зовсім так - ще віднімаються, якщо не діляться... (Кримінальний кодекс, податкове законодавство, "понятія"). Але загалом ідея правильна - тратити вміють всі більше ніж одним способом, і цьому один одного вчать задурно. А от заробляти - тут навчання платне ;)

12. jozya

jozya Active Member

А якщо власна справа у Львові з надання послуг? Як думаєте?

13. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

Якщо створювати свою справу то бажано, щоби вона випливала з ваших талантів чи навіть хоббі. Бо в іншому випадку не ви будете мати бізнес, а бізнес буде мати вас.

• Подобається Подобається x 2
  14. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Послуги якого характеру ? =)

Аналогічно думаю. Якщо починаєш бізнес заради заробітку - горе такому бізнесу. Від роботи треба отримувати задоволення, а решту само прийде.

15. alia

alia Well-Known Member

і мені цікаво ,які послуги? ось і зявився інтерес до вашої майбутньої справи :)

16. jozya

jozya Active Member

Та ось, я ще роздумую. Може чули event-менеджмент. Організація конференцій, приватних вечірок, весіль, корпоративних вечірок. Знайшла, що у Львові таким займаються близько 2-3 фірм. І от сижу і думаю: раз мені ніхто не хоче на роботу брати, може стати сама собі начальник-господар? Але я в курсі, про то, що це має подобатися і різницю між поняттями ведучий-ведений (лідерами, керівниками треба народитися).

17. Forpost

Forpost Стоїк

Піде тіко коли маєте широке коло контактів,при чому особистих.А то що сподобається. чи ні то клієнт ше не пуганий ,він тіко з петард стріляє та виїздних секретарок....

18. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Цікава, мабуть, річ. Не зустрічав такого. У Львові саме. Короче говорячи корпоративки бажаєте проводити.
    Угу. Або агресивна реклана =)

19. andi

andi Well-Known Member

Так спеціалісти такі є чи не в кожному солідному ресторані, хіба не так?
    Щодо корпоративок- на фірмах часто биті менеджери тим займаються, тож не потребують послуг таких...
    Якщо вже фірма, то треба і звязки, і досвід проведення (принаймі весілль), і базу даних солідну..., типу ресторани, доставка продукції, оздоблення, і.т.д.
    Ну а коротше - ідея непогана, нехай щастить :) ;)

20. afterstep

гм... цікава думка... петардами по виїздних секретарках... мало би користатися попитом, причому більшим, ніж страйкбол...
    --
    Патентуйте!

а де твій аватар? :)