Відповідь: Різдвяна гілка. А ми трохи змінили вигляд своєї ялинки. Дарко кілька декорацій зробив сам, то ми вирішили відкорегувати її загальний вигляд. Отака вона у нас тепер: Там для нього найбільш важливими є шкарпетки з паперу та цукрові патички.
Відповідь: Різдвяна гілка. А Ви будете ходити з колядою до друзів і родичів? Хоч я не дуже добре співаю, то хоч повіншую цього року ... В день Різдва Христового ми прийшли в ваш дім, Щоб добра і злагоди побажати всім. Щоб від наc вам, люди, додалось тепла, Бо в цей день Марія сина зродила! І зійшла зіниця Божого Дитяти, І про це ми хочемо усім розказати.
Відповідь: Різдвяна гілка. Щераз всіх зі Святом! Божої любові вам, благословення! Христос ся Раждає!!! Славіте Його!!! А нам отець стільки цікавого про різдвяну символіку розказав. Може хтось знає, але я поділюсь. :o Чому ялинка? Ялинка є зелена завжди, а це символ вічного життя так як і незкінченної Божої любові до нас. «Бо Бог так полюбив світ що Сина Свого Єдинородного віддав, щоб кожний хто увірує в нього не загинув але мав життя вічне» Ялинка має конусоподібний вигляд і її вершок направлений до неба, це щоб ми також прагнули і йшли до неба а не залишались при корені з земними гріхами а прямували до Бога - росли На верхушці ялинки чіпаємо зірку. Бо зірка світила трьом царям і вказала їм дорогу до Вифлеєму. Також ще чіпаємо на ялинку ангеликів, які пригадують нам про ангелів яких Бог послав Марії, Йосифові, пастушкам а також хори ангелів які з*явились над Новонародженним і співали «Осанна во Вишніх» А онтакі цукерочки як Лілін Данко почіпав на ялиночку (candy canes) пригадують нам про пастушків, які ходили і пильнували овечок і баранчиків. А коли нераз якась заблукана вівця впала в прірву чи зачепилась за гілку, то її онтакою загнутою палкою брали за шию і повертали їх назад до стада. Он і Бог нам показує що ми нераз як ті заблукані вівці але Він нам дасть і другий і третій і сотий шанс аби ми навернулись і повернулись до «стада».
Відповідь: Різдвяна гілка. Україночки! і ті що за океаном, і ті що "розкидані" по всій Європі! Скажіть, ви святкуєте Різдво, Пасху, інші свята двічі, чи лише раз (то коли саме)?...Я готуюся до свят, як і мої рідні на Україні. Але на той час моє довкілля вже давно відсвяткувало і готується до карнавалів...У церкві священик предикує вже про інше..У моїх дітей закінчуються канікули, у дорослих починається праця після відпусків--знову звичайне будення... , з хатів викидають використані ялинки.., а ми тільки ставимо...Ось уже багато-багато років я переживаю таке подібне--надзвичайно складно підтримати дух тільки наступаючого Свята, очікування Чуда, хоч дуже старанно все готую за українською традицією...і на кінець дуже втомлююсь.. Виходить затишне свято нашої сім*ї, і чоловік, і діти його підтримують..Тоді мене обігріває думка, що ми святкуємо "разом" з моєю родиною, з усією Україною. Всеодно мені дуже самотньо, і так бракує живої коляди! Колись-то робила спроби "святкувати" додатково як усі, в грудні,-та з мого боку -не те що не щиро, просто абсолютно не можу себе "перебороти", налаштувати, і грудневі дні зовсім не відчуваю святковими, духовно піднесенними... Маю щастя, що кожного року на 24-те їдемо ( для мене це втеча) на село в гори до батьків чоловіка . Вибачте за це письмо, йому місце в гілці "Ностальгія", і нікому не хотіла псувати святкового настрою...
Відповідь: Різдвяна гілка. Правда, що Різдво не так святково як було вдома. Мені також бракує колядників. Ми святкуємо двіччі. За Новим стилем у нас або в сестри (бо церква за Новим) а за старим вже в моєї тети (бо вони ходять до церкви за старим стилем). Але обох разів стараємось самі собі створювати свято, бо американці в більшості своїй бачать Різдво як можливісь заробити як найбільше подарунків і нажаль це все. Часами забувають хто є першопричина цих святкувань.
Відповідь: Різдвяна гілка. останніми роками у мене теж є певні зміни у святкуванні Різдва і Великодня, адже свекруха моя мадярка. Тому тепер ми святкуємо і одне і друге Різдво. Так само і моя хресна після одруження святкує і з католиками і з православними. Здається, що це дрібниця, але досить важко підтримувати святковий настрій, особливо коли росте доця, яка отримує свою порцію радості від свят за обома стилями...
Відповідь: Різдвяна гілка. А ми тепер лише за новим стилем святкуємо. Усе. Але святковості дуже бракує. На жаль. Стараємося самі щось робити, але то не так просто.
Відповідь: Різдвяна гілка. ми за старим стилем.свято не відчувається тут за новим.тільки бігають всі з подарунками.я взагалі не даю подарунків .тільки малим на Миколая.Тут Різдво то якийсь сантаклаус дей а Великдень то день дурного кролика
Відповідь: Різдвяна гілка. :D:D:D У мене того нема. Мене тут розпитували на роботі по кілька разів, як то так, що ми подарунків на Різдво не даємо, а лише на Миколая. Я віджартовувалася, що ми зберігаємо традиції у пам'ять про правдивих християн, а казковим персонажам місце у казках. Тому для нас сантаклаус то казочка, про яку ми чуємо, але вірити в неї не будемо. І коли мої співпрацівники жартома питають, коли я скажу своєму малому, що сантаклаус не існує, я сміюся, що вже йому то постійно повторюю. :D:D:D І так виходить, що я комусь подарунка на Миколая даю, а мені - на Різдво. Щодо святкування Різдва за старим. На жаль, Оттава - то не Торонто. Якби, я би теж за старим святкувала. Як і було попередні два роки, коли їздили до о. Романа на парафію. А тут - всі роз'їжджаються. І святкували ми Різдво у тісному колі, дуже тісному. Лише з однією сім'єю. Решта друзів - хто де. Сумно, але що зробити...
Відповідь: Різдвяна гілка. Святкуємо за обома стилями. На Латинське йдемо переважно до когось в гості (то що і вчора робили).На наше(Святий Вечір) когось приймаємо.Приймаємо гостей , але не багато 2є-3є людей ,крім нас.Бо Св.Вечір - це не забава і має бути спокійний.Готуємо максимум страв, наближених до 12.Є деяка відмінність то що в жінки вдома готували і то до чого я привик. До Церкви ходимо , яка святкує за старим стилем. І 7 січня я обовязково беру вихідний.Мій бос до цього вже привик і я йому навіть не нагадую про це. Додано через 36 хвилин а звідки доречі взявся цей заєць? Зараз в магазинах буде великий SALE , потім вітрини покриються серцями і почервоніють(день Св.Валентина) .А після цього зробляться жовто - блідо -зеленими з цим придурочним "banny"
Відповідь: Різдвяна гілка. А ми перші два-три роки святкували Різдво обидва рази. І пекли, і варили, і вгості ходили. А потім якось помало-помало і перейшли зовсім на святкування з американцями. Бо по-перше, в мене вже діти тут повиростали, один найстарший ще пам"ятає, як бігав в Україні за вертепом, а по-друге, що нема вихідних, то яке то святкування? Згадуємо, що 6, 7,8 і 9 січня люди в Україні святкують Різдво. Завжди включаємо світла в ці дні на хаті, ялинка ще стоїть. Також в церкві у нас ще колядують і вітаються по-різдв"яному, але то вже не то. А щодо святкування взагалі, то у нас все таки тут дуже святково і гарно. Бо ми тут великою українською громадою живемо. Діти ходять колядувати до своїх українців, росіян також. Молодь збирається великими групами і їздить теж колядувати по всіх округах до своїх. Вдома завжди на Святий Вечір і на Різдво збираємося в батьків. Вчора ледве за трьома столами помістилися. Наколядувалися, наговорилися, назгадувалися. Ясно, що нам легше, бо ми всією родиною тут. А щодо того, що не так, як в Україні, то я пам"ятаю, що ще, як ми були там, то перше бабці-дідо, а тоді батьки завжди тужливо говорили:"Ой, не так вже весело на Різдво, як було колись, як ми росли!" Так що хто його знає, чого то так? Роки молодості і дитинства найщасливіші, видно тому і здається, що колись все було краще. ІМХО. Додано через 3 хвилини Вже нині був. Я поїхала за зовсім іншим, а повну машину всього на сейлі накупила.:D Магазини збуваються, а ми на халяву гребемо. Додано через 20 хвилин З поганських релігій перекочував. http://www.phancypages.com/newsletter/ZNewsletter2599.htm Я не знаю за католицьку церкву і деякі протестантські, але в більшості протестантські церкви Канади і Америки цього зайця нігде не тулять до Easter ( Воскресіння Христового). А символом цього свята для них є білосніжні лілії і хрест.
Відповідь: Різдвяна гілка. Сердечно дякую Вам усім, хто відгукнувся, і хто ще відповідатиме! Як гарно-- цього року святкую у великій родині, разом із новими, нехай віртуальними, друзями!! Легше створювати свято, підтримуючи один-одного, мені зазвичай бракує такої підтримки, відчуття спільноти. Щоравда, у різдвяні дні стрічатимося в укр.товаристві , але це вже далеко не ті святкування, як були колись... А в обидвох Вами названих церквах якою мовою правлять? Ми не маємо свого постійного україномовного г.к.священика, то моя сім*я щонеділі відвідує г.к.Службу Божу на угорській мові, (на фоні римо-кат.моря це є щаслива можливість-в столиці всього 3 г.к. церкви!..) маємо дуже доброго Св.Отця і тішимося з цього...Але тут усі греко-католики святкують за Новим стилем. Є православна церква, яка, звичайно, за Старим, але з родиною ми там ніколи не були, хоч знайомі щоразу до неї запрошують.
Відповідь: Різдвяна гілка. Да новогоднее настроение отсутствует,уже и елку нарядили и мандаринов накупили и пели песенку .............в лесу родилась елочка.........А его все нет!!!!! Додано через 3 хвилини А мы тоже встречаем не один новый год.Сначала встечаем Иркутский новый год (у нас с ними 6 часов разницы),потом Московский, а потом уже наш вот!
Відповідь: Різдвяна гілка. Наші діти, які народилися і виховуються в угорському оточенні, все ж більше очікують "мамине" Різдво, і від цього відчуваю відповідальність,-- яким воно у нас получиться, наскільки змістовним і гармонійним...
Відповідь: Різдвяна гілка. Ось прислала колишня форумлянка: ========================================== Ой, не забудьмо привітати Порцелянового Щура (з мого підпису) ! Точніше, тепер двох Порцелянових щурів ! http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=203708&postcount=405 (вибачте за трохи політизований офтоп).
Відповідь: Різдвяна гілка. І ми цього року зовсім відмовились від подарунків для дорослих, купувала тільки для трьох наших похресників, але то з великим задоволенням. З кумами стрічатимося в січні, то вже Миколая на українське Різдво й отримують... Додано через 11 хвилин Усі мої українські колєжанки святкують за Новим-- пристосувалися до оточення, і без жодних проблем!!! Тільки я їх всеодно не розумію... А вони не хочуть розуміти моєї "впертости", і ще навіщо взагалі ставимо ялинку, якщо тільки в січні. Додано через 20 хвилин А коли саме Ви ставите ялинку? Тут на Різдво, як я знаю, до друзів в гості не ходять, в родинах- то інше. А друзі збираються на Сільвестер (31 грудня), і того вже гучно святкують! Мій чоловік теж візьме відпустку і спробую дітей не пустити до школи...
Відповідь: Різдвяна гілка. В нас так само. А малого навіть в школі таке вчать що це ніякий не Санта Клаус а Святий Миколай який в особливий спосіб піклується нами цілий місяць Грудень. Доречі я цього року на дитячі подарунки витратила відносно мало грошей - 200 дольців поділила на всіх. І це на Миколая додому і до двох шкіл, а також на день народження (бо мої всі мають зараз якщо не іменини то день народження. Доречі ми іменини святкуємо також дуже урочисто, може навіть більше як день народження) Діти тішились навіть самими простими книжечками але найбільше їм сподобалась книжка яку приніс Святий Миколай про Перше Різдво з наклейками. То мій син сів і спочатку прочитав дівчатам книжку про те як на світ прийшов Ісус а потім всі дружно ліпили на книжку ангеликів, Марію, Йосифа, ослика, стаєнку, царів, ітд. І ми також.:o Правда лише моя сторона бо чоловік не захотів своїх спроваджувати.
Відповідь: Різдвяна гілка. Як Вам добре! Щиро Вам заздрю! Добре, коли можеш поділитися своєю радістю з іншими, поєднатися в дусі! А ми коляду слухаємо з СD, маю їх кілька, і самі трохи співаєм... Додано через 5 хвилин Дякую, Ольго, Ви піддали мені натхнення!