А підпалили агентів КГБ чи храм? Большевікі переслідували сім'ю Шептицького, але собор Св. Юра не підпалили.
а нащо палити те, що можна забрати собі? То зараз москалі стали "вумні" - давлять мандарини, а тоді б просто з'їли.
Це не до мене, це до Миха, Ворона, Priusa та їхнім однодумцям, які підтримують нищення костелів, церков, синагог, мечетей тощо. Знайомі нотки...
Миху, а для вас Гузар також не авторитет? Календар - то є тільки календар, числення часу. Календар не повинен бути мірилом чи засобом. Хоча, скажу на підставі історії, у 20-х роках Західна Україна була частиною польської держави, можна сказати, була окупована. Але у церквах, між владиками, священиками була думка, чи не було би краще, щоб всі святкували Різдво 25 грудня. Реакція була дуже гостра: «Не дай Боже, щоби ми святкували разом з поляками». Переконаний, що ми, християни, після доброї, здорової підготовки повинні святкувати разом. Але я свідомий того, що багато людей трактують це, власне, в такий, майже політичний спосіб. Тому я підкреслюю: треба пояснити, людей підготувати, щоб не мішали горох з капустою. Календар, дата святкування не має найменшої важливості. Важливо, як ми це будемо сприймати. Любомир Гузар: 25 грудня чи 7 січня? Переконаний, всі християни повинні святкувати Різдво разом
Більшовицька брехня від VasMT. Йшлося про посадку кацапських попів-терористів до в’язниці. А не про нищення мечетей і синаґоґ. Підміна сказаного кимсь на свої власні вигадки є старою більшовицькою практикою. Ще одна більшовицька брехня від VasMT. Більшовики хоч не спалили св.Юра але знищили безліч храмів, мечетей, церков і синаґоґ а також цвинтарів.
обікрали храм по-дорослому і вивезли у Москву. Я був на відкритті церкви Юра після розпаду СССР і чув розмови старих священників. Майно було вивезено.
Ніхто не говорить про нищеня храмів,говорится про заборону рпц кацапску на території України,не здивуюсь якщо церкву підпалили самі рпцешники або їх адепти
А в адміністративному будинку (що відразу напроти Церкви ) був басейн.Що звичайно Любачівський сказав закопати.
Помагай, Боже, на щастя, на здоров"я, на той Новий рік! Нині – Щедрий вечір, Меланки та Старий Новий рік. 7 фактів про традиції цього дня
Хай Різдво з тим завітає, Чого серце забажає. Хай несе у кожну хату Щастя, радості багато, Хай смачна кутя Вам вдасться, Хай в сім’ї панує щастя. Щоб весела коляда В хату радість принесла. 3 Різдвом Христовим!
До Нового року дідуха на площі не ставили. казав той дядько Бабух : "Не буду я його для пияків ставити" (маючи на увазі те, у якому стані люди в новорічну ніч до ялинки приходять))))) А ось сьогодні я дідуха зазнимкував)))) І ще такий вінок, за яким видно нашу цьогорічну ялинку. До речі, як не дивно, але ялинка цього року в нас гарна. Щороку всі, кому не лінь, ялинку критикували, а вже цього року ніхто не критикує)))
Вільвові на привокзальному ринку: View: https://www.facebook.com/100004209155626/videos/701015180048781/