Я не професіонал але люблю цю справу за те, як вона розслабляє мозок. Їздив сьогодні на мальовниче озеро Глинна Наварія, на ньому 50 років тому ще мій дід лапав рибу, тільки більшу ніж я Налапав штук з 30 плотви, хоч і риба виявилась невелика, задоволення я отримав неперевершене. Додаю невеликий фотозвіт: От такий я рибак
Сьогодні, знову, їздив на Наварію. Зловив декілька карасів, дві краснопірки, окуня і штук 10 верховодки. Клювало все виключно на опариша з 8 до 11. Починаю думати про, те, що прийшов час переходити на донку
А что ж у вас столько вдохновения и такой малый улов? Сам когда-то выезжал на рыбалку. Иногда летом с друзьями выбираюсь, но с каждым годом всё реже и реже. Времени уже почти не остается на такие мелочи жизни.
Молодца! С удочкой и спиннингом даже я люблю уединятся, не применяю прикорм и прочие обманки. А по старинке.
Тут не улов главное и не количество рыбы, а сам процесс. Рыбу на пропитание ловлю сетями, невод, фитили. И крупную.
На прошлой предновогодней неделе на речке Моррюм побывал,в Швеции. Мекка всех рыболовов Европы. Во где рыбалка, итить.
Вот оно что оказывается, как медитация))) А я раньше не понимала, над братом подтрунивала всю жизнь: "Есть очень тонкая грань между занятием рыбалкой и стоянием на берегу, как дурак"))) Может, и мне попробовать? А то я в последнее время все ищу хорошие методы расслабления и медитации
Отличный фото-отчет Но все таки на обычных прудах рыбку словить уже сложновато... экологию люди подпортили как не крути. Если будете когда-нибудь в Киеве гостить ну и решите сходить на рыбалку, то попробуйте вот этот ресурс поюзать: http://dospilos.com/sport/rybalka/518-platnye-ozera Там все платные озера киевской области отмечены с описанием того, чего собственно можно выловить, жаль конечно, что еще не добавили всю украину.
Гм... ТАКА тема, а ніхто не пише давно вже... Думав, куди ж своє запостити : в риболовлю чи в полювання.... Таки рибу полював, тому запощу сюди))) Ще 3 роки тому зробив гарпун. І то - в кінці літа. 1 вересня (2012 року) поплавав в одному ставочку, але риби навіть не бачив. Потім Камчатка, минулого року, після повернення, була зразу Східниця, потім лікарня з операцією. Коли був вже годен пливати - то вже було зимнувато))) В селі в мами в 2012 році залишив ласти-маску-трубку. Був впевнений, що вони там є. Карочє, не знайшов. Трубку знайшла сестра в себе в квартирі. Впевнений, що молодший племінник брав покористуватися, не сказавши нікому нічого. І, напевно, з маскою йому щось сталося і він її тихцем викинув. Ну, мова не про те. Вчора жона дозволила мені купити маску. Накрутив я гумку (яку ще на початку літа придбав) і попенделював я на оцей ставок : (фото 3-місячної давності)
Ставок досить великий - 17 гектарів, але чистої води без осоки-очерету і т.д. - хіба 4-та, а то й 5-та частина. Але і та частина, де, вроді, чиста вода, в % 80-90 сильно заросла водорослями. Місцями (а глибина там 1,5 - 2 метри) навіть, якщо пливеш на поверхні, то все одно пузом по водорослях чухаєш)))). Але, місцями є "вікна" в тих зарослях. В тих вікнах я і пробував знайти рибу. Бачив штук 15 маленьких щучок - см 15-20 довжиною. Бачив 2 щуки великі, напевно, не менше кілограма кожна була. Навіть не цілі щуки, а фрагменти їх спини в водорослях. Але - дуже сторожкі. Найменший мій рух - і вже на тому місці нікого нема - реакція і швидкість - феноменальні. Досить немало бачив окунів - см по 25-30 довжиною. Але близько вони до себе не підпускали - не ближче 1,5-2 м. А на такій відстані мій гарпун безрезультативний(((( Мальків (4-6 см в довжину) - СОТНІ!!!!! Прям перед маскою плавають, аж часами заваджали бачити простір перед собою. Точно знаю, що в тому ставку є і коропи і карасі і лини, але жодного не бачив, напевно десь в водорослях ховаються... Пливав я зо 2 години. Чесно кажучи, вже втратив надію хоч на якийсь результат, але Окунь)))) Ну, і маска, трубка, гарпун. Наступне фото - вигляд цілого гарпуна. Наступне : мій молодший вночі з друзями поїхав на риболовлю. Вернувся по обіді. Коропець непоганий, але того коропця і маленьких карасика і плотвичку він зловив за 12 годин, а я свого окунця за 2 години. При тому, що полював з гарпуном я, практично, вперше Щодо цікавинок - в тому ставку немало п"явок. Впродовж тих 2 годин мого плавання одну п"явку я зірвав з руки, іншу - з ноги Неприємно бачити на собі п"явку, але не смертельно
Таким гарпуном навидь цього коропа ти б не взяв. Подивись на сайтах підводних рибалок яке там знаряддя.
Згоден! Я теж дуже сильно полюбляю посидіти с вудочкою біля річки чи озера зі своїми друзями. Це заняття мене дуже заспокоює, тим паче відпочинок на природі дуже добре відпочивають міски. Останнім часом дуже серйозно зайнявся цією справою, навіть купив собі сіліконові приманки на судака, дуже корисні. Саме головне що це подобається и заспокоює на мою думку)