Рибний стіл

Тема у розділі 'Життя форуму', створена користувачем Ірена, 17 лис 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ой, матінко... Ну й словечка.
    Вибачайте за не дуже пристойний анекдот-асоціяцію до цього, але тяжко стриматися. Особливо оте "ригаловка" не дає. :dntknw:

Їде киянка в Карпати на оддих. По дорозі спускає колесо, машина не їде, вона не знає що з тим всім робити. Підходить до неї гуцул, дивисі, копає ногов по колесу і співчуваючи каже: «О! То тре мінєти!» А вона йому: «Пусть будут міньєти, толька срємантіруйтє!»

звідси

• Подобається Подобається x 22
  2. Liona

Liona кавоманка зі стажем

Рибко, а де б ви чули ту назву, якщо українською не спілкуєтесь? :))) Я, наприклад, "ригаловку" не чула від свого кола знайомих :pardon: Може варто розширити ваше коло знайомств, аби оте "А у нас в Киеве не..." траплялося рідше? ;) Бо складається таке враження, що спілкуєтесь тільки з однією людиною і дальше своєї вулиці не ходите :dntknw:

• Подобається Подобається x 6
  3. iso

iso Well-Known Member

Та ні, це Вам потрібно розширити, щоб словниковий запас збільшити:good:
    До речі, і у львові вживалося ригайлівка (серед студентів принаймі):pardon:

• Подобається Подобається x 1
  4. Liliyah Romanova

Так вже вас на тому форумі притісняють.
    Я вже кілька ваших пискувань помітила на гілках і штрафів за них вам ніхто не дав. Не пересмикуйте.

• Подобається Подобається x 3
  5. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Я теж киянка, живу в одному районі міста, працюю в іншому. Веду доволі активний спосіб життя, студентські роки минули в політесі.. а тим не менш не мала в інституті і не маю зараз (окрім співочого гурту дуже зрідка) живого україномовного спілкування за межами власної найближчої родини - батьків, дитини, сестер і братів і т.д.. Живу як у еміграції фактично. Мало відмінного. Україномовні подруги - в Голандії, на Закарпатті, далеко.. Решта - російськомовні, хоча українську знають.

В Києві можна ходити хоч цілий день.. і не почути саме слова "кав'ярня". Почути можна російське "кафетерий, кафе, пиццерия". Або суржикове "кафе" в українській ніби-то мові. Особливо якщо спілкуєшся не з псевдоінтелігентами, а з широким загалом. :)

Тому що осередки україномовності в Києві.. то хіба на подвір"ї Києво-Могилянської академії. А потім і їх розпилює "по русифікованих містах".

Не тому Рибка не чула, що в неї не те коло, а тому що коло це знайти вкрай важко.

• Подобається Подобається x 9
  6. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

а ще часто говорять "гадюшник" про совдепівського типу, або зроблені з вагонки забігайлівки. А ще я так кажу, якщо заходжу, а в приміщенні дуже накурено.

7. iso

iso Well-Known Member

І таке було

8. Liona

Liona кавоманка зі стажем

Навіть не знаю, що вам сказати :dntknw: Я в Києві живу трохи більше 2-х років, але україномовних знайомих вистачає :pardon: частина з них - приїжджі, з Тернополя, Львова, Львівської обл. З корінних киян знаю щонайменше 3 сім"ї, які розмовляють чистою українською. І українську чую дуже часто - в метро, маршрутках, магазинах... :dntknw:

• Подобається Подобається x 8
  9. Liliyah Romanova

Певно, так говорили студенти української філології. :mocking::mocking::mocking:

На диво, український словник має це слово, але через "ч" - гадючник.
    У моїх колах радше чула слово "кубло" або "свинарня" чи "свинарник". :)

Останнє редагування: 30 січ 2009
  10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А в студмістечку політехівському є "конюшня"..

• Подобається Подобається x 4
  11. Веда

Веда Well-Known Member

Перепрошую:pardon:, але слово "кафе" ніякого відношення не має ні до російської, ні до суржику...;) Це слово іншомовного походження.
    :)

• Подобається Подобається x 9
  12. Лиона, ну что я вам могу сказать? В Киеве живу всю жизнь. Среди моих знакомых много украиноязычных. "Кавярня" у нас я никогда не слышала. На хорошие заведения говрят "кафе", "кафешка", "ресторанчик". Как называют не очень хорошие заведения (а их у нас много), я уже перечислила. Вы в Киеве недавно. Так что могли эти слова и не слышать. Всему своё время.

13. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

)))))
    і ше один до теми

- Гречно перепрошую, може пані курва?
    - ????!!!!!!!!
    - Як нє то нє, але спитатисі можна...

14. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Моя хресна(вона з Франківська)говорить:"Таке смачне, аж у писку тане!"..і нічого тут немає образливого.ТАМ так говорять:)Так як і у нас я не чула "ригаловок".У НАС ТАК не говорять.

Останнє редагування: 31 січ 2009
    • Подобається Подобається x 3
  15. А вы в Киев приедьте и послушайте, что нет? ;)

16. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

100%:))):))):)))

Хоч і не до мене питання,але відповім(Льоліку,Ви не проти?:) ).Неодноразово була в Києві,та й з киянами мала нагоду спілкуватися,але вищенаведеного вами не чула.Такшо "не весь той світ,що у вікні"(с) Якщо так говорять ваші знайомі чи сім"я,то не означає,що ВСІ так говорять.

• Подобається Подобається x 4
  17. Лиона, а я вам задам один вопросик. Насчёт "в моём кругу общения так не говорят". Представьте себе ситуацию (например): интеллигентный молодой человек общается с такими же интеллигентными людьми. Разумеется, в этом кругу не употребляют неприличные слова. Но, тем не менее, этот человек матюки знает (я не говорю, что употребляет). Вопрос: ОТКУДА он их знает?

18. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

:))):))) а переказувати обов"язково все що десь колись чула ? :crazy:

Останнє редагування: 31 січ 2009
  19. А у НАС в Киеве и области "писок" говорят на морду животного. А к человеку употреблять это слово считается оскорбительным ( всё равно что "рыло" или "пика").

20. Я лично не понимаю, в чём проблема. Я лично эти слова слышала не один раз (не от своей семьи или знакомых). Мне они тоже не нравятся, но они ЕСТЬ. Я тут не виновата. :dntknw: Просто констатирую факт.

П.С. А в Одессе на кафе говорят "шалман". Тоже не слышали? ;)

А я где-то говорила ВСЕ? Эти слова ЕСТЬ. Я ни в коем случае не говорю, что это хорошо. Что с этим поделать? :dntknw:

Останнє редагування модератором: 31 січ 2009
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)