ревнощі

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем duncan, 11 чер 2013.

?

ревнощі

1. нормально

7 голосів
    63,6%
  2. не нормально

1 голосів
    9,1%
  3. не знаю взагалі, що це таке

3 голосів
    27,3%
  1. Bambook

Bambook Persona non grata

---------- Додано в 14:26 ---------- Попередній допис був написаний в 14:18 ----------

Рецепт проти безпідставних ревнощів - думати головою і ввести правило "презумпції невинуватості". Особисто я для себе ввів таке правило: не дорікати дружині, якщо є хоча б мінімальний шанс, що винна не вона, а хтось інший чи просто неуникненний збіг обставин. По-перше, поки оцінюєш таку ймовірність, проходить злість, по-друге, такий шанс є практично завжди.
    Треба вірити людям, яких любиш, інакше який взагалі в цьому всьому сенс?

• Подобається Подобається x 1
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Рецепт дуже простий - послати подальше і назад не приймати. Безпідставні ревнощі може допускати тільки психічно хвора людина або просто тряпка. як в народі кажуть. Ніколи не треба терпіти різних нитіків і слюнявчиків, а тим більше сімейних терористів... . Ніхто ні від кого не залежний, хіба від Бога. Люди живуть разом, щоб доповнювати одне одного і допомагати одне одному, а не мозги парити... .

• Подобається Подобається x 2
  3. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Але чи можна повпливати на ревнивців? Не важливо чиї ревнощі, жіночі чи чоловічі. Чи то має бути виключно з сторони того, хто ревнує, як от Бамбук написав - ввів собі правило і все.

Останнє редагування: 17 чер 2013
  4. консультант

Вплинути зі сторони не можливо. Людина повинна сама перебороти цей бар"єр, постійно читаючи відповідну літературу і роблячи відповідні висновки.

• Подобається Подобається x 2
  5. Coffe13

Все настільки просто, що часом заскладно.

• Подобається Подобається x 3
  6. консультант

Заскладно тим, хто не хоче вдосконалюватись, роблячи висновки з життя.
    Кожен день людина стає мудрішою або тупішою, залежно від правильності висновків та дій... .

7. Coffe13

Спершу хтіла написати, що "в таких ситуаціях складно не тільки тим, хто не хоче працювати над вдосконаленням, а й тим хто потерпає від ревнощів". Але за хвилю прийшла і друга думка, адже дозволяти чи не дозволяти ревнувати себе - то теж вибір. А відповідно "заскладно" чи "все просто" - обираємо самі.
    Все ви правильно написали:

8. Bambook

Не обовязково читати літературу. Деколи вистачить просто думати.

---------- Додано в 20:17 ---------- Попередній допис був написаний в 20:16 ----------

Тиск ззовні частіше (то не загальне правило - лише власний досвід і спостереження за людьми, яких добре знаю) шкодить, ніж допомагає. Може бути легеньке підштовхування, натяки, але бажання змінюватися має виникнути всередині людини.

---------- Додано в 20:20 ---------- Попередній допис був написаний в 20:17 ----------

Зрештою, все це актуально лише для пар, в яких справді основою стосунків є любов і взаємне пошанування. Якщо цього нема, а є лише звичка, чи "діти тримають", чи "по зальоту", чи з розрахунку - тут жодні ліки не допоможуть.

9. консультант

:) Думати, значить аналізувати інформацію, а як можна аналізувати інформацію, якщо її обмаль? Людина. яка володіє інформацією, володіє світом. Не я сказав. Кооли в людини буде достатній багаж знань, то таку проблему, як ревнощі вона зможе набагато легше вирішити.
    То все жінки винні зі своєю красою... .:)

10. Bambook

Якщо є чим думати, цілком достатньо інформації про стосунки у своїй сімї і вивчення досвіду людей, яких знаєш.
    А якщо нема - жодна інформація не допоможе. Тим більше, що в книжках на цю тему переважно не інформація, а такі ж роздуми інших людей. Часто ці люди опираються на досвіди, цілком відмінні від вашого, відповідно, і висновки їхні цілком непридатні до застосування в якомусь конкретному випадку.
    Коротше кажучи, на книги сподівайся, але від потреби думати самому вони не звільняють ;)

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хм...
    Оце,шолі?

12. prox

prox Well-Known Member

Хто на Бога надію покладає, той ревнощів не має.

13. ellis

ellis Active Member

Я вважаю досі приємним, коли чоловік ревнує тебе, ну звісно, щоб дах у нього не зривало. Це, на мій погляд, не дає стосункам втратити пристрасть.

14. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Ви ще скажіть, що чоловіка на ті ревнощі провокуєте)

15. ellis

ellis Active Member

Трапляється і таке. Зате потім він такий милий-милий.

16. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

мене би це дратувала-дратувало, якби моя гіпотетична дівчина так поводилася)

17. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Як? Ти б і не знав. :)

18. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Баран би не знав. А пупер i бастард до-речi - не барани.

19. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

І Ви б не знали, разом з ними. )

20. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Ой, та нiнада, як тi жiнки люблять такими хитрими i загадочними прикидуватися - насправдi простi як дверi, i в бiльшостi ситуацiй читаються як вiдкрита книга.

а де твій аватар? :)