Ремонт своїми руками

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем redfox, 5 бер 2012.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Но их так не проклинают и так не боятся, как Детского мира... :mocking:

А вот тут поподробнее. Что за провода, откуда и куда идут, какое сечение и количество жил ,расстояния и география прокладки... Что-то новенькое в отечественной елктрике...:scratch_one-s_head:

2. redfox

redfox Well-Known Member

это не отечественная электрика - это финская придумка)

хотя может я что путаю, может их уже в стены убрали... надо сгонять - точнее посмотреть, но лампочки горели) так что все работало)

3. Teren

Teren Member

redfox: ніяк не в"їду, як у вас могло вийти 3 тис. дол...

Що ж, давайте звіряти планові кошториси згідно пунктів (робити ми звами плануємо, по суті, одне і те ж, просто у різних містах і на різні площі).... Ща буде величезне простирадло тексту і цифірь )))

Я собі прикидав десь так:

І. Опалення & сантехніка:

Котел - 600-650 дол. (не німецький, бо задорого, швидше турок Демрад, він до "Вайлент-груп" відноситься, все ж)
    змішувачі, 3 шт - коло 200 дол.
    унітаз - 100-120 дол.
    ванна - 250-300 дол.
    радіатори опалення сталеві, 2 шт. - в р-ні 200-250 дол.
    шланги, клапани, крани ("папки-мамки" там різні), ізоляційна стрічка тощо - думаю, більше як 100-130 дол. не винесе.
    фітинги, трійники, сифони, труби, коліна - надіюсь, більше 300 дол. не повинно би винести
    лічильник на газ - 50 дол.
    на воду - 30 дол.
    вмивальник - 100дол.
    проект розводки опалення та зварювальні роботи - десь із 250 дол. (їх, наскільки знаю, може виконувти тільки "Львівгаз", тому ніякої альтернативи)
    сушка для рушників (без неї буде зимно митися) - 100 дол.

СУМА: коло 2500. Хоча, мабуть, я щось таки пропустив і то оптимістичний прогноз. Крім того, якщо підключити унітаз чи ванну людина ще сама в змозі, то врізку, встановлення кульових кранів я би все ж довірив профі...

ІІ. Електрика:

1) автомат вже стоїть від забудовника - електроплити чи кондюка ми не плануємо, так що його має вистачити. Найбільший споживач - пралка (2 кВт)

2) розетки: 1 у кухню, 1 у ванну, 1 у коридор, 2 (може, й 3) у кімнату. Планую мідний провід 2.5 - має вистачити цілком, по-моєму, десь так до 6 кВт. По прикидках, метрів 30 має вистачити (якщо робити розетки на внутрішніх стінах, тоді розетки на кухні і одна в кімнату - суміжні від одного провода(менше тягнути) + якщо довбати зовнішні стіни - може задувати, якщо від сусідів - погіршується шумоізоляція). Як ні - то можна розмахнутися і на 4 мм2 - там вже щось із 8-9 кВт тримає. Але мало б і того вистачити - споживачі: холодильник біля 1 кВт, пралка до 2 макс., фен - 1 кВт, мікрохвильовка - до 1 кВт, комп, настільні лампочки і т.п. - до 0,5 кВт. Площі перерізу 2.5 може не вистачити, хіба як це все разом врубати. В ідеалі прокладатимемо у гофрованій трубці (хоча тоді більший діаметр штроб), діаметр 20 мм. Сподіваюсь, десь до 1$/м (4 мм2 - по 1,5$/м) виде провід, трубка - 3 грн/м. Розетки по 20-25 грн/шт, підрозетники - не знаю точно, не думаю, що більше 40-50 грн/шт.

3) освітлення: 2 світильники у кімнаті (вона велика, тому перегородимо гіпсокартоном на дві секції - дитячу та спальню), 1- ванна/туалет, 1 - коридор, 1 - кухня Провід мідний 1,5 м2 , 30-35 м. Точно не знаю нинішніх цін, думаю по 5 грн/м можна знайти. Світильнки до кімнати - хай по 250 грн., на кухню можна забрати з гуртожитка з кімнати (він наш), в кордиор щось макс. простеньке - гривень за 100.

4) інше: клемники, коробки, ізострічка, дюбелі, хомути і т.д. - не думаю, що більше 300-400 грн.

СУМА: біля 250 дол. із світильниками включно.

ІІI. Плитка:

1) підлога: кухня - 11, ванна - 4, коридор - 4 (+/-), в сумі 19, значить треба придбати метрів 23-25 (на бой, кути і просто запас). Ціну беру бюджетну - 100, хай 120 грн/м2. - щось типу такого: http://azovgal.com.ua/index.php?route=product/product&path=44_4...

2) стіни: ванна +/- 12 м, робоча зона кухні - +/- 10-12 м2. Отже, треба коло 27-29 м2. Плитка десь від 80 до 100 грн м2.

3) гідроізлояція (силікон?), клеї, фуги, ґрунти, хрестики, розчин для швів і т.п. - без поняття, скільки потрібно, тому навіть приблизно не прикину втрат.

СУМА: 650-700 дол. сама плитка + невизначена сума на розхідні матеріали. Сумніаюсь, правда, що там вийде більше за 300 дол. (хотілося б вірити, принаймні). Класти плитку вміє батько, я буду асистувати.

ІV. Підлога в кімнаті:
    S=23 м2, отже, треба під 30 м2 ламінату (по ціні біля 25-30 дол/м2 - типу Berry Floor абощо, найдешого, звісно, не хочу). Підкладка під ламінат - фольгована, 5 мм (знизу ж підвал) - 15 грн/м2. Плінтуси платикові - рахую по 20 грн/м. погонний + кутики, десь біля 500 грн. Мабуть, стяжку треба буде шпаклювати (чи що там із нею роблять? Коротше, рівняти якось). Ще віднесу 50-100 дол.

СУМА: 950-1000 дол.

V. Стеля: план простий - елементарно зашпаклювати, де треба і потім зафарбувати в пару шарів. Тобто, затрати більше по часу, ніж по фінансах. Долярів у 200 мало б вписатися. У ванній доцільна пластикова стеля. З батьком вже таку робили - нічого складного, тільки марудно дуже і шия затікає :) Не думаю, щоб вона взяла більше 100 дол. (на 4 м2)

СУМА: 300 дол.

VI. Двері, підвіконня - 3 міжкімнатних стандартних + 1 "гармошка" між зонами. Двері - по 500-600 грн/шт (хоча є і за 200, але це пародія)., пластикова "гармошка" - із 500 грн (бачив такі). Підвіконня - 4 шт, якщо робити 250-300 мм, то біля 6-7м*150-180 грн=1100-1400 грн. Дверні коробки - гривень по 200-250, не менше, 4 шт., замки - 3 "замки-ручки" (гривень по 70-80), а ще завіси, наличники, саморізи, монтажна піна тощо - гривень 300-400 точно піде. Вхідні вже стоять - такі собі, але поки не бачу сенсу чіпати. По-перше, крадуть, в основному, по наводках, ми поки до "ласих клієнтів" ніяк не належимо, надто ж не належатимемо після ремонту ))). По-друге, якщо профі лізтиме - йому в принципі пофіг, які там двері стоять...

СУМА: не більше 700 дол., насправді за рахунок простіших дверей (такі можна, наприклад, до ванни поставити), можна й менше потратити.

VІI. Перегородка гіпсокартонна площею приблизно 10-11 м2. Отже, треба біля 25 м2 гіпсокартону (дві ж сторони є), це буде коштувати гривень так, думаю, із 700. Не знаю точно, як там ті перегородки монтують, але якщо так, як я думаю, то профілю треба метрів із 80 (!!!). т. як метр коштує гривень 6, то це не біда. Шурупи, грунтовка, шпаклювання, фарбування - ще гривень 400.

СУМА: біля 200 дол., якщо робити самому (хоча перше було б незле побачити, як САМЕ робити).

TOTAL EXPENDITURES: (за умови, що вся робота, де це можливо (крім газу, води, каналізації та опалення) робитиметься самостійно): 2500+250+1000+1000+300+700+200 = орієнтовно 6000 дол. Цю суму можна коригувати в сторону зменшення (дешевші двері віднімають до 100 дол., дешевши ламінат - до 300). + матеріали я розраховував із запасом, можливо більшим, ніж це потрібно (напр., 30 м2 ламінату на 23 м2 кімнату). Також, на перших порах, можна і без перегородки обітись (це мінус 200дол. та двері-гармошка із всієї фурнітурою та коробкою). Якщо на непередбачені витрати та послуги (більше консультації) майстрів закласти ще 1000, то бюджет у 7 тис. $ ніби впихається. Було би класно, якби так воно і вийшло...

4. VasMT

А как же наши ПУЭ?

5. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

вважаю шо недостатньо, досить перелічити техніку яка буде на кухні, тобто шоб не смикати постійно різними вилками

мало

може бути

поганий задум, маю досвід

• Подобається Подобається x 2
  6. redfox

redfox Well-Known Member

ааа, я в панике!!!я не знаю что это такое!
    не знаю

7. VasMT

Раджу стару добру льняну паклю. Не наполягаю, але дуже раджу. Мінус ФУМки в тому, що її можна зукрутити один раз і більше не чіпати. При необхідності провернути з"єднання на пару градусів назад вона може дати тіч.
    Мінімум чотири в кухню; мінімум дві в ванну: перша на пралку, друга на плойку чи електробритву біля умивальника; в залежності від довжини коридору мінімум дві: одна біля вхідних дверей, друга в кінці чи посередині коридору; у кожну кімнату по три мінімум.
    Пам"ятайте - подовжувачі в квартирі краси інтер"єру не додають.
    Сума дуже занижена. Одна "точка" роботи мінімум 5 доларів.
    100 мм - 70 грн
    Було би... :))) Але не вийде. Дрібнота забере масу часу, грошей і зусиль.

8. Teren

Teren Member

каюсь, думав над подвійною розеткою і трійником (тобто, 4 точки). Мабуть, все ж, надто шкарадно буде... Треба б дійсно дві розетки

• Подобається Подобається x 1
  9. VasMT

правила устройства электроустановок :)

---------- Додано в 16:05 ---------- Попередній допис був написаний в 16:02 ----------

Викиньте з голови і більше ніколи до цього питання не вертайтесь. Тільки одинарні розетки на 10 ампер. Порахуйте всі споживачі та додайте одну запасну. З часом і вона буде задіяна. :)

• Подобається Подобається x 1
  10. redfox

redfox Well-Known Member

Teren, давайте посчитаем)
    по пунктам
    І. Опалення & сантехніка:

Котел - 600-650 дол. (не німецький, бо задорого, швидше турок Демрад, він до "Вайлент-груп" відноситься, все ж) - нам не нужен
    змішувачі, 3 шт - коло 200 дол. - 6 тысяч? предположим, у меня их где то 3 штуки - то есть кухня, ванная 2 штуки
    унітаз - 100-120 дол. согласна
    ванна - 250-300 дол. не больше 3-400 тысяч http://www.vanna.ru/catalog/r27-m20.html
    радіатори опалення сталеві, 2 шт. - в р-ні 200-250 дол. у меня с ними все в поряде
    шланги, клапани, крани ("папки-мамки" там різні), ізоляційна стрічка тощо - думаю, більше як 100-130 дол. не винесе.согласна
    фітинги, трійники, сифони, труби, коліна - надіюсь, більше 300 дол. не повинно би винести
    лічильник на газ - 50 дол.у нас газа нет
    на воду - 30 дол.уже есть
    вмивальник - 100дол.согласна
    проект розводки опалення та зварювальні роботи - десь із 250 дол. (їх, наскільки знаю, може виконувти тільки "Львівгаз", тому ніякої альтернативи)не нужно
    сушка для рушників (без неї буде зимно митися) - 100 дол.уже есть

СУМА: коло 2500. Хоча, мабуть, я щось таки пропустив і то оптимістичний прогноз. Крім того, якщо підключити унітаз чи ванну людина ще сама в змозі, то врізку, встановлення кульових кранів я би все ж довірив профі...
    итого у меня получилось 30000 руб без работы

11. Teren

Teren Member

Дякую, врахую.

Думав сам робити точки (є невеликий, проте успішний досвід), або з батьком (він взагалі непогано шарить, в армії був техніком авіаційни РЛС, та й любить "побавитись" типу змайструвати якусь лампу із непотрібних з/ч). Інструментів у батька - на всі випадки життя.

Щодо розеток, то усі планував робити планував подвійні, коридорчик маленький (біля 4 м2). Не певен, що там просто буде куди дві розетки тулити... Але все одно дякую за поради.

12. redfox

redfox Well-Known Member

не, ну раз дом приняли. знаит там все в порядке, ну я на это ооочень надеюсь)
    поеду - сфоткаю)

---------- Додано в 17:12 ---------- Попередній допис був написаний в 17:09 ----------

электрика разведена, осталось только люстры и лампочки заиметь, люстры - в среднем - я планирую не больше 1000-1500 за штуку, плюс то, что нам пожертвуют, нам их нужно - коридор, кужня, ванная , туалет,2 комнаты, гардероб итого 7 штук, получается около 7000

13. Teren

Teren Member

VasMT: до речі, а чому подвійним розеткам слід скзати своє рішуче "ні"? Це пов"язно із проблемною експлуатацією чи то питання тільки естетики?

---------- Додано в 15:15 ---------- Попередній допис був написаний в 15:14 ----------

Крім люстр - незле було б і розетки порахувати

14. redfox

redfox Well-Known Member

здесь соответственно выровнять стены, и сверху обои под покраску, значит здесь так 900 руб 26 кв. метров... нужно считать...

---------- Додано в 17:21 ---------- Попередній допис був написаний в 17:21 ----------

они уже в стене торчат, их немного но мне пока хватит...

---------- Додано в 17:22 ---------- Попередній допис був написаний в 17:21 ----------

мне еще нужно на пол стяжку... но это вроде не так страшно по цене...

15. VasMT

Пакля + силікон обо графітка для змазки. Не фарбуйте це минуле тисячоліття...
    Не поскупіться і придбайте коронку
    http://www.toool.ru/newfiles/images/originals/00000021548_koronka.jpg
    Якщо стіна цегляна або із "заводського" бетону, то беріть дешеву, типу Інтерсколу. Вам для роботи вистачить, а потім не жалко викинути. І діри бийте без сильного притискання. Потім коробку на гіпс і буде Вам щастя. Коробки беріть составні, з такими вушками. Вони поможуть вгадати центри і розетки ляжуть під одну пластину.

Дріт беріть із розрахунку
    5А х К-сть. Чотири розетки буде 20А, тобто 5кВт. Приблизно 2,5 квадрати. Але для кухні бажано брати більше. Найбільше навантаження іде в момент пуску двигунів холодильника, комбайна м"ясорубки тощо. Дріт беріть сертифікований, щоби не мали неочікуваних "сюрпризів": написано 2,5, а реально немає і двох. Грішать бариги на базарах і магазини з супутніми товарами. Краще в Новихлініях чи Епіцентрах брати, але і там вимагати підтвердження.
    Проводка під плиткою, ой, як важко міняється :)))

16. redfox

redfox Well-Known Member

тут все просто нам нужно 1 входная, надеюсь в 10000 уложиться
    и соотвкетственно 6 межкомнатных, видела белорусские со всей радостью за 3000 каждая, итого на все двери без установки 30000

ааа, краску на обои забыла, но мы как то считали, что там не больше 5-7000 выходит...
    вроде все

---------- Додано в 17:28 ---------- Попередній допис був написаний в 17:24 ----------

и на потолок - натяжной)

17. VasMT

Виключно експлуатації. Не зважаючи на те, що ми з Вами вже відчули покращення, але купуємо, як правило, ми товари незрозумілих виробників. Припустимо ми маємо десятиамперну розетку. 10Ах 250V= 2,5 кВт. Стандартна розетка таку потужність витримує. Подвійна ні. Врахуйте, що мої розрахунки стосуються тільки перевірених виробників. Десятигривнева розетка задимить від холодильника. Ще один немаловажний момент це конструкція розетки. Якщо в розетці пелюстки не піджаті пружинами чи спеціальними кільцями, то в результаті можете отримати отаку фігню, Ваш батько знає, що таке "Наука о контактах"

18. Teren

Teren Member

Боюсь, від ламінату вартістю у 80 грн/м нічого не лишиться вже через пару років.

Груба прикидка: 4*2.8=12м2+підлога 4 м2. Але треба брати із запасом, думаю, хоча б 20% більше.

19. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

маю одну таку, турецьку, керамічну, на ній висить, холодильник і пралька, не димить і взагалі холодна

---------- Додано в 16:53 ---------- Попередній допис був написаний в 16:51 ----------

при монтажі не забуваєм добре фіксувати дріт в зажимах розетки ібо поганий контакт чрєват нагрівом з наслідками

20. redfox

redfox Well-Known Member

ну дело то не в цене, я не знаю, откуда везут ламинат в украину, но у нас здесь цены от 200 руб начинаются, тем более 32 класс жесткости ...

а де твій аватар? :)