Ремонт своїми руками

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем redfox, 5 бер 2012.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

:)))
    На это вообще можно не смотреть.
    Вот, это чтобы не писать много.
    Прием квартиры от застройщика

• Подобається Подобається x 3
  2. redfox

redfox Well-Known Member

большое спасибо!)))
    как это не смотреть))) там еще радиатор был гнутый))))
    все напишу, вдруг выдадут... там балконные двери и окна типа калева поставили - какие то нереальные - и на тебе - уже оторвали(((

так, статью распечатала, если все будет оки, возможно в субботу поедем принимать):ThankYou:

• Подобається Подобається x 1
  3. Teren

Teren Member

Доброго всім дня! Трохи розбавлю гегемонію ламерства від redfox своїм :)

З'явилась можливість придбати квартиру у новозбудованому будинку. Ціна, в принипі, влаштовує, проте то ціна за нульовий цикл. Відповідно, квартиру треба буде довети до людського стану. В квартирних ремонтах я, на жаль, профан, із ними не стикався (за своє життя робив тільки косметичні та санітарні ремонти вже збудованих приміщень, розетки там, крани, шпалери поклеїти, побілити, зламані меблі пофіксити тощо). Тому, що саме робити (план дій) уявляю досить приблизно, а от скільки це коштуватиме - взагалі без зеленого поняття. Разом із тим кошторис у даній ситуації для нас - пріоритетне питання. Тому мушу просити допомоги у вирішенні такої арифметичної задачки:

Дано: 1-кім. кв-ра площею 42.2 м2, кімната - 23 м2, кухня - 11 м2, суміщений санвузол, балкон незашклений, коридор і як бонус 4 м2 підвалу. В квартирі вже є:
    - вікна
    - двері вхідні
    - двері на балкон (балкон огороджено метал. решіткою-поручнем, а не суцільною плитою)
    - підведено усі комунікації в саму квартиру, але розводки по точках треба робити самому
    - обіцяються зробити стяжку (без додаткової платні)
    - штукатурка

Необіхдно: на "виході" отримати житловий стан без заморочок і декорових понтів: максимально просто, надійно і функціонально.

Моя спроба накидати загальну картину очікуваного результату:

Підлога: у коридорі та кімнаті ламінат (із дорожчих), на кухні і у ванній з туалетом - плитка + гідроізоляція(у ванній)

Стіни: у ванній плитка, а от із іншим... Точно зраю, що євро робити не будемо, мабуть, просто зашпаклюємо, де треба, заґрунтуємо і поклеїмо гарними шпалерами. Хтость знає, які розцінки на різні варіанти стін ? Чи тупо забілювати?

Стеля: думаю не заморочуватися і робити натяжні стелі (якось безпечніше почуватимемось, знаю, у новобудовах нерідкісні випадки затоплень на перших порах після вселення). А може й просто побілю... Як ліпше і дешевше?

Опалення: автономне, батареї + котел, ніяких "теплих підлог" по бюджету не вийде.

Електрика: щиток в квартирі вже стоїть, тільки треба розводку: думаю, 3 точки на кухню, 2 в коридор, 2 у ванну, 4 в кімнату буде цілком нормально. Штробувати стіни можу й сам чи з батьком (він у мене талант, дуже акуратний, все виходить, навіть якщо ніколи до того не пробував робити - по розпаді союзу, як не було грошей, паркет поклав ліпше за майстрів).

Столярка: щось бюджетне, як щодо дверей, так і підвіконь.

Балкон: шклити чи ні, ось в чім питання. В тому числі і фінансове. Звісно, хотілося б зробити вже по-людськи, з іншого боку - бюджетні обмеження, може, відкласти на потім? Скільки коштувало б обшити і зашклити балкон довж. метрів 3-3.5?

Частину робіт, які не потребують особливої кваліфікації (штробування, шпаклювання, побілка, клеєння шпалер, укладання ламінату, переконаний, подужаю зробити і сам). Батько поможе із плиткою (хоча все ж розглядаю варіант запросити майстра, особливо щодо плитки на стіни).

На Вашу думку (якщо раптом хтось зайнятий у ремонтному бізнесі чи сам недавно робив ремонт), скільки би коштував такий ремонт? Я кількох людей питав: хтось каже, що ремонт під ключ би коштував 6 тис. дол, інші називають цифру 8 тис, ще інші - 10 тис. дол., один навіть назвав 300 дол/м (у нашому випадку це під 13 тис. у.о.!!!). Підкажіть, будь ласка, де шукати істину, бо розкидка цифр дуже істотна, а нам бюджет - дуже суттєве питання. наперед вдячий усім, хто відгукнеться

4. VasMT

Всі перелічені праві. Моя ванна 4 кв.м вже давно за штуку вийшла... І це при умові, що все роблю сам, своїми руками...
    Квадрат = 20 американських рублів. Все що лишиться все одно стратите...:)))

5. Teren

Teren Member

Та це зрозуміло: ремонт - не стільки процес, скільки стан душі, бо немає меж досконалості :) Правда, мушу міркувати не стільки асбтрактними філософськими категоріями, скільки конкретними фінансовими.

6. VasMT

Я про конкреті цифри і кажу. Косметичний ремонт кімнати - $2 000 - 3 000. Ванна - від 2 000. Кухня без меблів - 1 500 - 2 000. Коридор окрема мова. Квадрат - $ 20.
    Цю цифру - 20 варто застососувати. Вона дає реальну уяву про затрати, а економії, як правило, не буває...

7. Neggi

Neggi New Member

Вибачте не з тим питанням сюди, але як осушити прибудинкову територію і зовнішні стіни будинку ?

8. Teren

Teren Member

Дякую за розгорнуту відповідь. Все таки уточню, чи правильно зрозумів: 20 дол. - сер. вартість за 1 м2 поверхні (тобто, стін. підлоги, стелі), якщо робити самому? Тобто, при 42+42+42*3= +/-200 м2 поверхні (бо ж є вікна і двері) - розраховувати на 4000 дол. за одні матеріали? Офігіти...

9. VasMT

Вам не повезло. Специалист, который лечит, в отъезде, но есть второй– не хуже.
    Лучше договориться лично. Хотя можно и по направлению.
    У нас только по пропискам. Хотя можно пройти и так.
    Лечение стоит дорого, но можно и не платить.
    Нянечкам, сестрам обычно платят, но они ухаживают и так.
    Поэтому я вам советую подождать специалиста, договориться с нянечкой и заплатить.
    Но можно этого и не делать. Если вас не интересует результат

М.М.Жванецкий :)))

10. redfox

redfox Well-Known Member

привет, коллега) будем вместе ремонт делать)

---------- Додано в 11:48 ---------- Попередній допис був написаний в 11:43 ----------

ну, я сама считала стоимость материалов, без работы, собственно, сначала написала какие именно мне нужны материалы, без исподвыподвертов, и посчитала... получилось на мою двушку материалов на около 100 тыр можно попробовать закупиться, а дальше дело техники...

11. Teren

Teren Member

redfox: або я щось непривильно рахую, або у вас там ціни в рази нижчі. 100 тир = 25 тигр = 3к$. І це на двушку. Значить правило 20 дол/м2 не спрацьовує... Думаю, VasMT правильно написав - треба орієнтуватися не на "супер-економ", бо доведеться переробляти. Я он ніби якось і стелю пласткову помагав робити, і білив, шпалери клеїв, грунтував, розетки робив тощо, але не ризикну взятись за добру половину робіт, необіхдних у нашій з вами ситуації... Як би гірше (і дорожче) потім не вийшло

12. - пани собирается после ремонта сдавать эту квартиру каким-нибудь гастарбайтерам. Сами понимаете, вкладываться в качество в этой ситуации излишне. Но вот чего я не понимаю - зачем вообще с ремонтом при таком раскладе заморачиваться, пусть бы гастеры в счет платы за аренду и сделали...

• Подобається Подобається x 2
  13. VasMT

По великому рахунку я вже робив всі види робіт. Тому і можу приблизно розрахувати кошторис матеріалів. Вартість роботи можу вирахувати тільки приблизно, бо знаю не всі розцінки.
    Стеля з ГКП: - дешева, легка у встановленні, потребує мінімум інструменту. Але вона не практична в стандартних "бетонках". Там нема де її опускати.
    Стіни: при наявності основи (штукатурки) потребують мінімум підготовчих робіт. Без лишніх заморочок прошпаклювати та побілити водоемульсіонкою зможе любий.
    Підлога: З підлогою важче. Тут потрібно знати яку підлогу кладемо.

14. redfox

redfox Well-Known Member

был такой вариант))) но вот только не гастерам, хотя изначально это так и звучало, а простой семье, так что в ремонт вложиться придется, а уж если совсем туго будет - сами туда поедем)

мой расчет только на материалы - БЕЗ работы, около 100 тыров и получается- материалы - НЕ самые дешовые но из категории эконом

---------- Додано в 14:20 ---------- Попередній допис був написаний в 14:19 ----------

а я хотела натяжной потолок...

---------- Додано в 14:20 ---------- Попередній допис був написаний в 14:20 ----------

стены - выровнять без маяков на глаз и поклеить обои под покраску)))

на пол - ламинат

15. VasMT

Одно из распространенных заблуждений - дороже = лучше.
    Практика показывает, что прославленному в веках СМ11 есть не плохая альтернатива Kreisel. Дорогучему смесителю Бандини есть на порядок, а то и два дешевле китайская подделка. Так же плитка, дисперсная краска, шпаклевка и прочие прибамбасы. Есть моменты, на которых економия выльется в офигенные убытки, но их не так уж и много. В основном это касается коммуникаций. Отсюда мораль: - скупой платит дважды, а опытный на этом зарабатывает. :)

---------- Додано в 13:46 ---------- Попередній допис був написаний в 13:40 ----------

Я же Вас не отговариваю. Но прелесть ГК потолка - в возможности раз в пол-года менять ему цвет. Если натура артистичная и желающая постоянных перемен. :)
    Можно и на глаз. Но будут видны неровности на боковых от окна стенах. Это не критично. Все зависит от ровности основы. Вот у меня в ванной разница в толщине штукатурки на двух метрах стены достигала 35 мм. Все бы ерунда, если бы стены были выведены под 90 градусов. Так вот дудки. Ни одного прямого (геометрический термин) угла и только две стены вертикальных. Пришлось сбивать до кирпича, ровнять, а потом уже ложить плитку. И то, один угол схалтурил. Под обоями не так заметно, но...

---------- Додано в 13:47 ---------- Попередній допис був написаний в 13:46 ----------

Сначала узнать что на плитах настелено и настелено ли хоть что-нибудь...

16. redfox

redfox Well-Known Member

значит прежде чем поеду закупаться, обязательно согласую, а то я не особо в этом пока разбираюсь:blush:

---------- Додано в 15:39 ---------- Попередній допис був написаний в 15:35 ----------

ну, так вроде дешевле получается... да и быстрее
    я конечно не специалист, но вроде ровно (уровень тоже так сказал... но может у меня ручонки кривые)

17. VasMT

Вот только я не уверен в том, что знаю ваш, московский рынок. Но ничего, остались еще друзья в России. На крайний случай в Детском мире проконсультируюсь, в очередной шифрограмме...:mocking:

18. redfox

redfox Well-Known Member

а вот ничего то там и нет - только провода по полу протянуты)

---------- Додано в 15:55 ---------- Попередній допис був написаний в 15:55 ----------

iШифрограммы с детским миром???? ужас то какой!!!

19. VasMT

Провода? о_О

---------- Додано в 15:05 ---------- Попередній допис був написаний в 15:03 ----------

А Вы разве не в курсе? :)))
    Спросите у моих злопыхателей ,они Вам быстренько расскажут кто я, на кого работаю и откуда получаю деньги. Ну и Вам шепну по секрету, чтобы Вам не стало неожиданостью - с Лубянской площади, на которой расположен кто? Правильно - Детский Мир!!! :)))

20. redfox

redfox Well-Known Member

да да))) они же под стяжку лягут) вроде...

---------- Додано в 16:08 ---------- Попередній допис був написаний в 16:07 ----------

там еще картье расположен и библио глобус)))

а де твій аватар? :)