Ремонт квартири - ПІДЛОГИ

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем рівнянин, 31 лип 2010.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Из дерева.

2. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

:scratch_one-s_head:
    Занадто загально...
    Як саме: дошка, паркет, паркетна дошка, чи ще щось???

3. VasMT

Я про вікна. Продовжив розмову... Забугор зараз знову від пластика переходить на дерево, пресоване багатослойне дерево із використанням сучасних полімерних клеїв та фарб.
    Ну а на рахунок підлоги, то тут необхідно знати багато первинної інформації: тип приміщення, призначення приміщення, навантаження на підлогу, площа, наявні гроші тощо...

4. BastardO

BastardO Well-Known Member

Народ скільки вартує циклювання паркету ?

5. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

9-15 грн. за квадрат, залежно від майстра.
    До речі, маю телефон гарного майстра, який у наших кімнатах циклював паркет, якщо цікавить, скину в пп.

6. Low

Low Well-Known Member

Ми робили в будинку паркетну підлогу. Головне це дерево надійно захистити він негативних впливів, тоді воно довго прослужить.

7. LadyManager

LadyManager New Member

Якщо паркет ще з часів СССР і добре зроблений, то раджу його реставрувати - довше прослужить і дешевше буде. Якщо ні, то зараз купить ламинат дуже просто. Або можна паркетну доску покласти. Все залежить від фінансів.

8. Bira

Bira Well-Known Member

А чим саме ви паркет обробляли? Ну щоб не псувався?

9. Low

Low Well-Known Member

Відарон для підлоги спеціальний є. Запитайте в консультантів в магазинах.

10. Low

Low Well-Known Member

Ви знаєте, я наткнувся на банку з залишками того лаку для паркету, про який писав. Уе був лак для паркету без грунтовки, він так і називається.

11. dimalozz

dimalozz Member

Наш вибір - паркет покритий маслом - супер, реально натуральне дерево під ногами, а не шар холодної синтетики (лаку). Про особливості можете погуглити.

12. Bira

Bira Well-Known Member

Я так розумію, що є лак для паркету, і є масло?

13. Low

Low Well-Known Member

Є і лаки, і масла, і бейци - вибір, на щастя, широченний:)

14. Bira

Bira Well-Known Member

А цей лак для паркету з блиском чи матовий?

15. Low

Low Well-Known Member

Про який саме лак Ви питаєте?

16. Bira

Bira Well-Known Member

Знаю, що в них є олія для деревини, і ніби є лак. Виходить він для паркету
    підійшов би чи ні? І тому в мене питання чи він матовий?

17. VasMT

15.05.2013, 17:19
    31.05.2013, 18:23

Питання:
    Що станеться скоріше, зігниє підлога чи Лов з Бірою закінчать розмову...?:mocking:

• Подобається Подобається x 3
  18. Noname Noname

Noname Noname Member

Прочитайте, мне кажется, что это лучший отзыв по поводу того, что стелить лучше.

Извините, что лезу еще и с своими советами, но думаю мой совет будет более правильным. Я просто сейчас, как раз делаю ремонт у себя в квартире. До нового года должны переехать уже.

Почитайте эту - статью

Про паркет тут написано правду, но про ламинат не очень.

Они тут пишут, что ламинат не очень долговечен. Все зависит от типа ламината, который вы купите.

Очень важно покупать плиту АС5 и класс 32 или 33.
    Классс - показатель плотности материала = показатель нагрузки, которую он выдержит.
    Плита - АС3, АС4, АС5 - износостойкость верхнего слоя ламината = вашего рисунка.

Так вот. Когда я покупал ламинат, в том же Эпицентре мне предлагали немецкий ламинат, но только 32 класс ламината с плитой АС4, гарантия на него до 15 лет. Поискав и почитав в интернете, что есть ламинат 32 класс и плита АС5 я начал искать у кого есть.
    Нашел в Украине ламинат от немецкой фабрики под брендом My-Floor, вот такой ламинат я и купил себе.

У него как раз таки идет класс 32, плита АС 5 c повышенной устойчивостью верхнего шара на износ. Плюс ко всему, когда почитал чуть больше про этот ламинат, то оказалось, что это всемирно известная марка Kronotex, а их ламинат славится тем, что склейка трухи из которой делается ламинат происходит без содержащего формальдегид клея, что так же плюс если вы будете стелить ламинат на теплый пол т.к. при нагревании формальдегид испаряется быстрее, оно вам надо? Кстате, гарантия на этот My-Floor 30 лет, а не 15, которые дают в эпицентре.

ЧТо такое массивная доска.
    Тут все просто, чем толще верхний слой доски, тем больше раз вы можете сделать ему реставрацию. На сколько реставраций хватит судить не могу, но если пройтись по ней на каблуках, то дерево вминается на 1 мм минимум. Уроните что-то острое - повредите дерево сразу же.
    Верхний слой доски в массивной доске вроде бы не более 5-ти мм.

Пролили воду, немного впиталось, ждите сюрприз. Высохло - вздулось. В случае с ламинатом у вас будет больше времени, что бы успеть убрать воду.

Что такое паркетная доска.

Как ухаживать за паркетной доской?

Основные рекомендации:

крупный мусор собирается пылесосом с мягкой насадкой, а протирается туго отжатой тряпкой (почти сухой) с использованием средства для мытья паркетной доски;
    ходить по паркетной доске только в комнатной обуви с мягкой подошвой;
    под ножки мебели наклеить войлок;
    не допускать резких перепадов температуры и влажности.

Оно вам надо?
    Всегда дерево было капризное. Плюс дерево всегда впитывает столько влаги сколько вокруг него есть. В ванне плохая вытяжка и парко? Забыли закрыть дверь? Ждите сюрприз около дверного проема ванной. и т.д.

Купите ламинат и у вас все будет ок.

19. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

На мою скромну думку, краще паркету може бути лише паркет :)

---------- Додано в 19:30 ---------- Попередній допис був написаний в 19:29 ----------

А в чому ще по хаті ходити, в чоботах? :)

---------- Додано в 19:32 ---------- Попередній допис був написаний в 19:30 ----------

Прохолодною водичкою суто паркет прекрасно миється без жодної "хімії" - туго викручуєте ганчірку і протираєте підлогу (ганчірку спеціальну купити зараз абсолютно не проблема).

В нас паркет в кімнатах вже два роки. Причому навіть без килимків, бо викладений візерунком, і тьху-тьху нічого не сталося з ним. В спальні ясен, у вітальні бук та дуб.
    Під крісла-столики (ніжки) дали спеціальні вкладки, в будь-якому будмаркеті продаються. Домашніх тварин нема, воду не розливаємо, температура та вологість без різких перепадів.

• Подобається Подобається x 2
  20. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)