Ремонт фотоапаратури

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем levandivka, 14 січ 2008.

1. Annjutka

Annjutka New Member

Відповідь: Ремонт фотоапаратури

А где в нашем селе Эклипс продают?

2. StYura

StYura New Member

я где-то слышал он может оставить разводы на матрице... так ли страшна пыль у вас на матрице? сдуть не удается?

3. Annjutka

Annjutka New Member

Сегодня наверное рискну. Попробую клизмой.
    Меняла объектив в спешке и какая-то большая кака попала. Камере и месяца исчо нету. Думаю сдуть получится. А про эклипс спрашиваю на будущее - всёравно понадобится. Так шобы было :) :) :)

4. StYura

StYura New Member

тока хорошо сначала продуй, чтоб из клизмы ничего не вылетело, где-то читал что человек решил попользовать грушу от тонометра и оттуда вылетело облачко талька :)

5. Annjutka

Annjutka New Member

Круто!!! Да, с таким тоже знакома. Мужику в процессе чистки позвонили, а сынуля в это время в ванной с водичкой поигрался...

6. syavych

syavych копач

І де сіє чудо можна у Львові відшукати?

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Цифровичок... :)

8. syavych

syavych копач

Та про них в першу чергу подумав. Просто не бачив на сайті - видно такі "мєлочі" не публікують :)

9. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Угум, там є, сама бачила. 71 грн коштує, якщо не помиляюсь..

10. dimalozz

dimalozz Member

різні LensPen-и є в "Цифровичку", зокрема в коніці на пр.Свободи
    Рідина і набори для чистки матриці є в "Цифровичку" на вул. Городоцькій, але коштує то все під 100 дольців. Також на юг-контракті в "ексліпс".
    Чистити матрицю кажуть можна в сервісному центрі "Сoнi", коштує порівняно недорого (бо в Києві в рідному сервісі то дорого!).
    Порада: перед тим як братися за матрицю - спробуйте свою майстерність на фільтрі об’єктива. Іноді тільки так можна помітити чи з груші летить пилюка і те, що деяким пилинкам на поверхні побарабану те дмухання :). Ну і головне - робити чистку в ванній або ще десь де немає пилу. Бажаю успіхів!

11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Вчора була в друга, він мені мильниці ремонтував. Так от він використовує звичайний містер мускул, щоб почистити об'єктив, матрицю, навіть монітор свій ним чистить. Хороша рідина, дійсно чистить, але чи воно не шкодить?

12. syavych

syavych копач

Шкодить, змиває якийсь там шар з оптики.

13. levandivka

І толстий-толстий слой шоколада... (с) :)

• Подобається Подобається x 1
  14. StYura

StYura New Member

он может оставить следы на матрице - это факт, а с линцы он ничего не смоет :)

15. syavych

syavych копач

Та най буде по-вашому, я в тому питанні чайник. Просто поки шукав вчора чим почистити оптику начитався купу всякого, типу:
    (Из журнала «Фото и цифра»)
    (з форумів)

16. levandivka

Сявичу, Ви луччє як для карабіна зробіть нєсгораємий шкап... І ховайте від дитячих ручок струмент. :)

17. syavych

syavych копач

З тим тєжко :). Спеціально купив апарата з зумом щоб подалі від чуда тримати, так вона відстань зуму долає швидше ніж я налаштую камеру і натисну чарівну кнопку.

• Подобається Подобається x 2
  18. dimalozz

dimalozz Member

Знаменитий "Ексліпс" в основному складається з метанолу.
    Ця штука хоч і отруйна, але має хорошу властивість - миттєво висихає.
    Чим це добре? Ну наприклад вода або й з містермускулом (щей зі своїм поверхневим натягом!), поки висохне то позбирає всі мікропилинки в згустки (зконцентрує) плюс наліпить на себе ще всякої нечисті з повітря (яке не є стерильне).
    А той спіртяра (метанол) і витре все, і висохне швиденько :)
    Деякі люди використовують супермегаочищений етиловий спирт, він сохне довше за метанол, але і не отруйний.
    Хто боїться розчинити матрицю активною речовиною, візьміть до уваги, що для чистки її не треба мити чи відмочувати в ацетоні. Рідини треба пару капель - так щоб серветка на швабрі не була сухою.
    Ну і наостаток - стаття знайомого про те, як він сам чистив спиртом матрицю (увага! спирт був не простий, а супер-пурер-очищений).

19. levandivka

А мені повернули з ремонту спалах...
    Порахували тільки заміну лямпи і роботу (скромненько). Загублену п'єрдулку від корпусу долучили даґ'ом.
    163 грн. усього щастя.
    Ви не повірите, працює...
    Термін виконання - 1 місяць.

Дописано дуже згодом:
    Все забуваю написати в цю тему, що радів я марно.
    http://www.photoservice.com.ua/ ЧП Мишота -Фірма звичайна, лохотронна, як і весь совдепівський сервіс. Казли, словом.
    Лямпу вони поміняли, після "10 тестових" - спалах знову вмер. Відіслав назад. А там кажуть, жи не все віддіагностували, тре ше деталі докуповувати. Погодився. Через деякий час прийшло мейлом повідомлення, що нема деталі.
    Спалах з новою (!!!) лампочкою можна сміливо викидати.
    Запропонував забрати їм лампу, а мені гроші назад, раз діагностувати не навчилися. Щаз...
    На мейли /телефони не відгукуються. Доведеться самому в Києві відловлювати.
    Будьте обережні, обходьте стороною "ЧП Мишота"

Останнє редагування: 14 кві 2009
  20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Пишу сюди з такою проблемою. Йшла по вулиці: спалах прикріплений на камері, камера на шиї (так як Ви, Левандівко, вчили носити камеру зі спалахом). І тут бац - спалах злітає і падає на асфальт. На щастя, обійшлось царапинами, тільки одне скельце відлетіло. Перевірила - спалах працює. Зачіпила його назад, міцно закрутивши. Зрештою, як і завжди. За кілька кроків спалах знову падає :confused: Цього разу перевіряю що не так. Пробую цей штирьок, яким фіксується. В випущеному стані якщо натискати на нього, то він ходить туди-сюди (тобто в середину можна його запхати без прокрутки закріплюючого кільця). То так має бути?? Після того не ризикувала більше і зняла спалах. Скельце приклеїла, сам спалах працює. Якщо закріпити спалах на камеру як то має бути і якщо руками пробувати його стягнути, то не вдається, тримається. Тоді чого він з шиї злітав? Хтось стикався з такою проблемою?
    Бачу тут шурупчики можна відкрутити поруч з місцем кріплення. Якщо я розкручу сама і гляну що там, то чи потім сервісний центр прийме на ремонт? В нас сервісний центр в столиці і мені не дуже хочеться туди слати слапах..

а де твій аватар? :)