Релігійні непорозуміння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Оля, 25 лип 2013.

1. morze

morze Well-Known Member

Напередодні, стовп Перуну зпиляли, щоб хрещений заїзда лоба нерозбив? На Бога надійся, але ....!

2. Оля

Оля Старожилка форуму

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

говоримо вже від імені апостолів?

ну-ну...

4. Levko

Levko Well-Known Member

Спасіння душі людини ніяк не залежить від приналежності до деномінації.
    От, я наприклад, народився і виріс в католицькій сім'ї. І що з того? Я не знав Бога. Душа мучилася, був неспокій і злість на людей, не тому що я був католиком, а тому, що в моєму житті не було Ісуса. Коли в серце приходить Ісус- життя міняється...! Я до речі, був навіть таким затятим націоналістом як Педро. Пам'ятаю, як в школі зробив зауваження вчительці за те, що вона по-російськи говорила. Вона мене за те так відчехвостла, що я весь в сльозах прийшов додому, батьки заледве заспокоїли. Після того я ще більше не злюбив росіян... Але після того як Ісус прийшов у моє життя навіть ця ненависть до росіян і всього російського зникла як мильна булька. Ісус звільнив мене від цього так просто, дав розуміння, що душа людини є важливішою набагато, ніж те якою мовою і де вона говорить...

• Подобається Подобається x 2
  5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Панове, представники всіх конфесій! А чи вам не здається, що ця суперечка набуває все гостріших форм. І плавно переходить в ГРІХ. Я переконаний, що ви всі вірите в Бога, вірите в викупну жертву нашого Господа.
    Тож навіщо сперечатись. Звичайно, представники будь-якої деномінації вірять в те що вона найкраща, найправедніша. І вірте. Читайте Писання, просіть Духа Святого, щоб відкрив істини які є не зовсім зрозумілі. Визнайте, що істина в Христі. А ксьондзи, священники, пастори є люди, які можуть помилятися. І давайте зрозуміємо, що КОЖНИЙ!!! зустрінеться в свій час з Богом і дасть йому звіт.
    Бажаю вам всім Божих благословінь.

• Подобається Подобається x 7
  6. morze

morze Well-Known Member

Біблійний сюжет про Вавилонську вежу -одвічна тема, незважаючи на форуми!

7. ovod

ovod Well-Known Member

очевидно......
    і якість дискусії зменшується.....
    є варіанти...або дізнатись шось нове...або знайти нові докази шоб доказати своє.....або шоб переконати співбесідника.....шо впринципі як переконалися майже неможливо.....далі або якість дискусії підніметься....або ж тема заглохне сама по собі....причини непорозуміння очевидні.....різні точки відліку.....хто правий? також практично очевидно......

8. Оля

Оля Старожилка форуму

Згідна з Вами, Педро. І плюс Вам від мене. І плюси Вам поставили і інші християни. Але видите, від двох інших "найправильніших християн" плюса Ви не дочекалися. І не дочекаєтеся, хіба що напишете щось проти протестантів. ;) Так що тут йшла не просто суперечка, а намагання висміяти, обізвати, навішати ярликів, розтоптати представників інших християнських течій шляхом спотворення, перекручування їхніх догм, віровчень. Де ми з Левком допустилися до такого рівня, щоби вилили стільки бруду на священнослужителів католицької, чи православної церков, як тут було вилито і виливається на протестантських? І Ви хочете сказати, що такі люди переживають

Я не думаю. :sad:

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

типу сік - то вино?

:)))

10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Максимов використовує людей заради іміджу і підняття рейтингу своїх передач.

---------- Додано в 08:59 ---------- Попередній допис був написаний в 08:53 ----------

Коли Володимир хрестив Русь, він не приніс нічого нового, лише взяв ту віру, яка була у християн.
    Неопротестанські течії мають свого харизматичного засновника, який відкинув ту віру, яка була до нього, а отже й Христа, і на основі Біблії створив нову християнську віру і нового Христа.

Ось вам і точка відліку.

11. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

В Австралії!

---------- Додано в 09:40 ---------- Попередній допис був написаний в 09:36 ----------

Золоті слова. Нажаль, не просять - тому і суперечки щодо написаного у Писанні і збереженого у Переданні.

12. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ситуація, яка склалася між першопочатковою церквою і протестантизмом нагадує ситуацію, яку описує Павло у Рим.11.
    Якщо це Божа воля, то нехай буде Його воля!

13. Levko

Levko Well-Known Member

Правильно написали- на основі Біблії...!:)

А мені ситуація нагадує часи царя Езекії, коли була знайдена Книга Закону і відновлено служіння Богу.
    Так само і за Лютера, було "знайдено" Слово Боже- Біблія, і знайдено в Ній що праведність людини від віри в Ісуса Христа, а не від чогось іншого, котре було нашаровано в тодішній Церкві...

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ви лютеранин? о_О

15. Levko

Levko Well-Known Member

Я з таємничого ордену...:mocking:
    Спитайте Миха:)

16. Оленa

Оленa Well-Known Member

І чому ви не лютеранин?

---------- Додано в 11:14 ---------- Попередній допис був написаний в 11:12 ----------

Ні, в США.

17. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

таки не втримаюся...
    фе
    я вже не кажу про те, що люди просто спали в той час, і їм не до плюсів було. А отим своїм дописом Ви, фактично, перекреслили все те, про що писав Педро.

Маю кілька друзів-протестантів, кілька віртуальних знайомих. І вкотре переконалася, що не можна говорити про католиків, православних чи протестантів як про щось ціле. А лише про окремих людей (хоча, звісно, деномінація, накладає свій відбиток, але то більше стосується людей з невисоким рівнем освіти і культури).
    Бо скажімо, якби я судила про протестантів за цими дописами, то вирішила б, що це зарозумілі, впевнені у своїй винятковості люди, ще й одночасно обтяжені комплексом неповноцінності (інакше б не намагалися всім доводити свою вибраність, а діяли б за принципом "ти собі мув, а я собі здрув"). Але, дякувати Богу, я знаю інших протестантів.

Більше того, я ще й знаю православних, в тому числі з МП, які не тільки не вписуються в існуючий шаблон, а ще й дають підстави припустити, що шаблон таки дещо хибний...

Щоправда, з СЄ мені так не поталанило, але вони й не є християнами, то зовсім інша розмова.

Так що не в деномінаціях справа, а в людях, їх вірі, смиренні і повазі до себе і оточуючих.

На сім видаляю цю тему з підписки, бо нема сили більше то читати :hi:

Останнє редагування: 30 лип 2013
    • Подобається Подобається x 5
  18. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Немаю що додати, окрім що
    Левко таки ні, на відміну від Вас, Олю.

• Подобається Подобається x 2
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

От наприклад.

Від Івана 6:54
    Хто тіло Моє споживає та кров Мою п'є, той має вічне життя, і того воскрешу Я останнього дня.

Від Івана 6:56
    Хто тіло Моє споживає та кров Мою п'є, той в Мені перебуває, а Я в ньому.

Якщо у вашій деномінації (якась небіблійна вигадка) вживатумуть замість вина - сік, то про ці цитати можете забути. А це впливає на спасіння в прямому смислі.

20. ovod

ovod Well-Known Member

володимир змінив віру.....то чому нічого нового? чому це зміг собі позволити володимир а інші не можуть?
    подвійні стандарти?
    а якщо чесно...то я зовсім не про ті точки відліку...похоже мене знову не зрозуміли))
    левко стоїть на позиціях віри і безпосереднього сприйняття Христа...все інше тільки доповняє його віру...
    а мих і інші стоять на механіко-обрядових позиціях...які можуть нести щось в собі а можуть і не нести...все залежить від самої людини...
    і з позицій левка..важливо що цей обряд приніс....а не сам факт що він відбувся..
    це є принципіально різні підходи до розуміння Біблії....і відповідно до розуміння один одного....

а де твій аватар? :)