Релігійні непорозуміння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Оля, 25 лип 2013.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Відкриваете тлумачний словник української мови і читаете значння слова жид.

2. yasam

yasam Well-Known Member

Я відкриваю словник і не знаходжу там слова

Не зрозуміло, що ви хочете?

3. Сергій аспірант

А слово "жид" знаходиш?

---------- Додано в 22:22 ---------- Попередній допис був написаний в 22:22 ----------

ЩО б ти навчиася слідкувати за язиком.

4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ви себе краще перечитайте. Повторю, якщо не пам’ятаєте, що пишете
    Чи перечитали і словник вже не підходить? )))

5. yasam

yasam Well-Known Member

Я розпинателів Господа Ісуса Христа тільки так і буду називати!

6. Сергій аспірант

Ті які Ісуса розіп яли, давно вже померли. А яквам такі жиди як Ісус Христос, Аетро, Павло?Як ви їх називаете?

7. yasam

yasam Well-Known Member

Я вже відповідав на ці питання. Перечитайте тему.

8. Сергій аспірант

yasam цитував лытературне джерело? Чи вын з якось выдаленого села?
    Він жесам пітверджуе. що мав навмір образити:

Це ж махровий і смердючий антисемітизм, який ви намагаетсь покрити... . Доречі вас і до відповідальності в деяких країнах могли притягнути за таке і закрити форум.

9. Un.Known

Я не знаю, що ясам цитував. Я Вас цитую.

Я б навіть не дивувалась, якби саме ви настукали. )

• Подобається Подобається x 1
  10. Сергій аспірант

Навіщо?

---------- Додано в 23:02 ---------- Попередній допис був написаний в 23:02 ----------

Так значить покриваемо антисемітизм?

11. Levko

Levko Well-Known Member

Ні не лицемірство. Церква Христова є одна.
    Ви просто плутаєте Церкву і деномінацію і говорите практично таке: вірую в єдину святу Католицьку церкву...
    Але , на щастя, в Символі віри немає слова Католицьку, чи Православну, чи Протестанську...:)

Я розумію все як відбувається хрещення немовлят, я просто не розумію, чому це відбувається, таке враження, що це роблять навмисне з точністю до навпаки як Пише Писання...:dntknw:

---------- Додано в 23:27 ---------- Попередній допис був написаний в 23:13 ----------

Яка відома фраза! Скільки разів я її чув! Скільки злості в цій фразі!

А ви в курсі, що Ісус Сам був з того ж роду, що Його "розпинателі" і що Він любить їх, на відміну від вас? Одного такого "розпинателя" Він навіть зробив Своїм найбільшим свідком, котрий написав третину всього Нового Завіту?

12. Un.Known

Тим, що Вас цитую?

:facepalm:

13. yasam

yasam Well-Known Member

Правильно, Павло покаявся, а сучасні жиди вибачилися за своїх предків?

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Давно вже не був на ЛФ. Прийшов, побачив - і та ж сама історія. Сергій розбушувався. Тобто говорить про речі, про яких не має ні найменшого поняття.
    Щодо львівян... Коли я працював в Львові, в мене була медсестра, полька. ЇЇ чоловік був жид. Який чудом лишився в живих. І як він себе називав? Правильно, жид! Бо до того як москалі вдерлись на нашу землю, в нас слова єврей не існувало. А мене не цікавить, що окупанти принесли з собою. І які слова для них лайливі чи заборонені.

• Подобається Подобається x 2
  15. ovod

ovod Well-Known Member

до речі....в моїй церкві таке тоже є....."залишіться тільки вірні"....а всі інші мусіли покинути церкву.....і як мені пояснювали в дитинстві це місце.....то так і казали шо колись хрестилися пізніше.....я аж до цієї суперечки так собі вважав)......

16. Сергій аспірант

Педро, це ив ніц нгі чому н етемите. але про все висловлюетесь. В Польщі слово жид є цілком нормальним літературним словом, таким воно було і в Україні, але під впливом россійської мови це слвоо набуло негативного значення. Тому більшості еврехїв воно не подобаеться і це треба поважати. Є історичнийфакт від якого нікуди не подінешся = россійська мова і культура вплинула на українську, і деякіслвоа отрмиали вкрайнегативне, образливе забарвлення.

17. Levko

Levko Well-Known Member

18. yasam

yasam Well-Known Member

подінешся, що я і роблю, вживаючи слово жид.

19. Сергій аспірант

Оглашенні не мали парва бути присутніми нап евних частинах літургії імогли знаходитись лише в притворі храму.
    Вони проходили певні етапи навчання, вибпробовуванняю ілишетоді хретислись.
    Відомі церковні авторитети - Августин, Іоана Златоуст, Васлій Великий, охрестились у дорослому віці.
    В церкві виникла думка. що хрещеняпобавляе гріхів, через це багато хто став хретсититсь лише перед смертю, цевиклкиало осуд з боку іерархів церкви і поступов було введено хрещення немаолят.яке невіломе було в перших століттях існування християнства.

20. yasam

yasam Well-Known Member

"пізніше" любили хреститися багаті і вельможі, особливо любили хреститися перед смертю, так при хрещенні прощаються всі гріхи. А, от, як би всі "хрестилися пізніше", то для кого б тоді була Літургія вірних?

а де твій аватар? :)