Про Тіло і Кров Ісуса. Про те, що це є щось набагато глибше, ніж, просте фізичне споживання хліба і вина.
Та ясно, що більше. Якщо Ісус каже, що споживання залежить на тому, чи ми побачимо Царство Небесне, то як воно може вважмтися просто споживанням?
А навіщо? Ви ж знаєте, про що я, навіть самі згадали ту ситуацію. А попередження про бан і надалі дійсне. Для всіх. А тут неправда Ваша, кричуща. Ви кажете, що Ука тему не читала? Мені здається, що це Ви були неуважні і не хотіли бачити ті дописи, де сперечаюсь з Ясамом чи виправляю його. Я вже писала, в мене на роботі підлеглі - протестанти. Ніяких проблем, разом вірші розбираємо. Тільки Ви всіх католиків кидаєте в один мішок.
Та знаю,знаю. Що я назвала єрессю те, чого нема в Біблії і що було додано за всі століття традиційною церквою. Ну, щоби так вуха не різало, тепер то називають заблудженням. І Ви це співставляєте зі всім тим брудом, брехнею, що вилив на мене Мих, на протестанські течії. А про Ясама взагалі нема що говорити. Навіть пішов за мною в гілку про Америку і Канаду і там наложив купку. Ну то побаньте всіх, хто тут не так думає, як католики. І щоби не сіяли сумнівів щодо найправильніших вчень католицької церкви. Мене можете першу забанити. Я не проти. А що, читала? Якби читала, то би знала, що я говорю про Миха і Ясама, які мене так дістали, що мусіла їх відіслати в ігнор. А ще пише для чогось, що люди спали. Та ці люди, про яких йде мова - не спали якраз, а ще й відмічалися цій гілці. Я бачила, пані Анноун, бачила. Для того я Вам і кнопку тиснула. Тільки не побачила, щоби Ви його попереджали, так як і мене за слово єресь. А в мене часто клієнти - католики, православні. Ніяких проблем. З розумінням і повагою відносяться до мене, до навколишніх земляків-протестантів. Святкуємо завжди разом День Незалежності України, мітингували разом на підтримку Помаранчевої Революції. Часто відвідують наші церкви, ходять з нами на пікніки, запрошуємо їх на весілля, а вони нас. І ніхто нікому нічого не доказує. Якісь інші тут і католики, і православні. Може тому, що вони в меншестві? А може тому, що вони в "клятій америці", де люди різних віросповідань живуть в мирі? Неправду кажете. Тільки релігійників, які нападають на інші конфесії і кидаються в очі зі звинуваченнями, що не мають ніякого сенсу, як наступні: "де ваша церква була до того і того то часу?", "нащо перетягуєте людей з традиційних церков?", "вам нема спасіння, бо ви поза правдивою церквою", "хто вам дав право не пускати дітей до Христа?" і т.д. і т.п.
і я не проти ---------- Додано в 23:17 ---------- Попередній допис був написаний в 23:14 ---------- де люди різних віросповідань не мають культурної ідентичності ---------- Додано в 23:18 ---------- Попередній допис був написаний в 23:17 ---------- дійсно, хто?!!
Та, я мав до одинадцятої слідкувати за темою, щоб плюс поставити. І то перечитав бо шось розпанаєтесь дуже, що я якийсь плюс не поставив. Мудра така, чи що
Олю, ви дальше сперечаєтесь? Та про яких католиків ви говорите? Хто їх тут бачив. Знаєте, як католики кажуть "Вірую"? Вірую в Духа Святого, який від Отця і Сина походить. Запитайте Миха чи він так каже. То є православні, візантійці, які формально належать до Папи Римського. Ось навіть греки з румунами перейшли на святкування за новим стилем, а українці чекають на наказ Гундяєва. В мене було в Львові повно таких друзів. Всі кричали що вони православні поки церкви уніатськими поробились. Як ніхто тоді не ходив до церкви так і після. Які католики??? А якщо сюди мусульманин завітає і скаже що спасіння в пророці Мухамеді, ви так само будете з себе виходити? Демократія... Нехай говорить кожен що хоче. До речі, ви мене з Левком звинуватили в націоналізмі. Якому? Англійському, французькому? Недавно говорив з людьми по телефону в Львові. Сказали, що протестантизм в Україні повністю російський. Ось що неприємно. Бо рускій мір зробив ще собі один шлях щоб знищити нашу мову. Крім православя. І ще одне, Олю... Не хочу нікого агітувати, але ви знаєте, що на Заході для неросійських протестантів заборони на алкоголь немає? ---------- Додано в 23:39 ---------- Попередній допис був написаний в 23:37 ---------- Ромку, хоч ви не смійтесь. Бо було б дуже смішно якби не було так сумно.
То є, власне, різниця між мною і Вами. Коли Левко писав "я думаю" про те, чого в Біблії нема, я його думки єрессю не називала. Як Ви думаєте, чому? Та Ви, власне, не мусите. До речі, те, що є в темі - то є лише верхівка айсберга. Знаєте, чому? Бо коли в темі я посперечаюсь конкретно з Вами, то мені не потрібно проводити з Вами "виховну роботу". Коли Ви скаржитесь на когось, я обговорюю це з цією особою як третя сторона. Сподіваюсь, Ви мене зрозуміли? Чи мені таки треба закричати на весь форум:"Ах ти такий-сякий, як посмів?" аби Ваші амбіції були задоволені? А Вам, аби жити в мирі, потрібна Америка? Тут це вже неможливо? Ціхо-ціхо. Коли Ви кажете "католики-єретики", то я, по Вашому, маю вгадувати, чи маєте на увазі мене, чи всіх католиків, чи якусь конкретну особу?
Так а я тут про що стільки сторінок пишу? Не про те, що 99% - формальні? Але всі знають, що вони правильні. А всі решти - сектанти. Єдине, що їм сподобалося взяти від комуняк. Левко сказав, що він колись був таким ж затятим націоналістом, як Ви зараз. Я не називала Вас націоналістом. Тим більше, що я в мільйонний раз можу повторити, що слово "націоналіст" для мене не має негативного забарвлення. Націоналіст - це патріот своєї нації. А от шовініст, який вважає, що його нація найвища, а решти всі - ніхто, от для мене це явище неприємне і негативне. Адже Бог - Творець всіх націй і народностей. І всіх однаково любить, і всім однаково бажає спасіння. Де? У Львові? На Західній Україні? Неправда. Український він там, де все українське. А де все поросійщене, то там і православ"я, і католицизм, і протестантизм - російські. А якщо взяти, що Схід, Південь і Центр України були за совєтів на 90% безбожними і коли розвалився Союз і пішла свобода проповіді Слова Божого, то там виросли тисячі протестантських церков, а браття-православні-католики не дбали проповідувати і доносити українцям свої віри, бо вважали, що раз хрещені змалечку ( а таких було 80% населення України навіть за Союзу, що ще раз не йде на користь хрещення змалечку ) то і не треба, бо вони ( українці) і так - християни. Педро, протестантські церкви мають на меті донести до населення Слово Боже, а не мову, щоби знищити. А доносять то на тій мові, на якій розмовляє населення на тій території. І чи їх вина, що населення розмовляє російською? От як не знищать роздорами мову в школах, що є ще поки українською, то маємо надію, що діти, що виростуть без совка, і в усіх церквах будуть дбати про українську мову, а не про російську. Нє, не знаю. В американських церквах нашої течії, також в баптистів, є заборона на алкоголь. Навіть Причастя ведеться виноградним соком, а не вином. А в нашій ще за українським звичаєм - вином. Хоча релігійник Мих бігає за мною по всіх гілках і дражнить тим вином, як лихий ладаном. А протестантськими називаються багато церков, які вийшли з-під впливу Ватікану. Але, як бачимо, Євангельського в них мало. То вони і п"ють, і курять, і блудять, і гоміків шлюбують....
це точно, якщо врахувати, що лихий боїться ладану. ---------- Додано в 01:07 ---------- Попередній допис був написаний в 01:04 ---------- Як важко обійтися, щоб не струганути на інших для власного відбілювання.
Чиїсь думки не є єрессю. Єрессю є вже сформовані догмати церкви, які не мають підстав в Біблії. Ось тому. Ви вважаєте, що то я винна у немирі на цій гілці? То не мене і Левка травлять ті, інші католики? Ну-ну... Знову перекручення. Де я казала ???
Говорячи про наявність єресі у Католицькій церкві, ви вербально робите католиків єретиками. Нащо ви берете на себе той тягар?
Не формально. Навіщо українцям-католикам наказ Гундяєва? Подумайте насамперед, чому церкви уніатськими поробились, якщо всі кричали, що православні
Ну це навряд чи від того, що сказала Оля католики стануть єретиками. А от тягар на себе - так. Тут можна багато сперечатися на різні богословські теми. Є питання настільки тонкі, що важко виявити хто правий. А є питання очевидні, де чорним по білому написано як має бути і як воно є. Наприклад питання вина. Це ж настільки очевидні речі, що нема про що говорити. Так ні. Будемо доводити, що сік - то молоде вино. Я вже навіть не говорю про те, що у ті часи сік у тих широтах міг вистояти напевно до пару годин і скисав. Як можна було замінити в Євхаристії вино на інший напій, мені в голову не вкладується. А може на це Божа воля? Хіба Богові потрібно було обрізання? Це потрібно було людині, щоб людина ввійшла в Божий народ. А хто необрізаний - поза Богом.(За старим Завітом). Так і тут Бог сказав - вино, але не кожному це дано бачити і чути і робити. ---------- Додано в 10:33 ---------- Попередній допис був написаний в 10:30 ---------- Левко. Я розумію. А ви?
Російсько-український академічний словник 1924–33рр. (А. Кримський, С. Єфремов) Вам, Сергію, взагалі за кожним словом треба в словник - не можливо вас читати! невже так важко перевірити свій допис перед тим, як натиснути "відправити"?
Їм слід якнайшвидше повернутись до біблійного споживання святих дарів, бо хто-зна чи не приймають собі на осуд. Правильне приймання Євхаристії ще нікого не зробило алкозалежним. Мабуть у них не таке трепетне ставлення як у церкві.
Розумієте, Олено, тут є ще один момент. Ісус бере вино і каже: Це моя Кров... Цікаво, як все це відбувається у протестантів? Вони беруть сік і кажуть, що це вино, чи вони так і кажуть, що це сік? Бо в першому випадку - це фальш, а в другому - не відповідає Писанню.