Релігійні непорозуміння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Оля, 25 лип 2013.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Га?

А простіше можете пояснити?

(Цікаво, на чому я стою).

• Подобається Подобається x 1
  2. ovod

ovod Well-Known Member

з моїх позицій важливо не що пити а як пити.....
    пс. хоча я тут незгідний з позицією протестантів...зло теж може корисного навчити....головне вміти вчитись....

3. Levko

Levko Well-Known Member

Дивіться, Миху. Я до свого увірування в Ісуса і "пив кров" і "споживав тіло", тобто приймав причастя, постійно. Але я яким був таким і залишався. Як грішив до причастя, так і грішив після причастя, як не мав миру і радості до причастя, так і не мав цього після нього... Тобто саме фізичне споживання тіла і крові не давало для мене нічого.
    Коли я увірував в Ісуса я почав "їсти Його тіло" і "пити Його кров" по-справжньому. Написано, що Ісус - це Слово. Я почав їсти це Слово. Я не міг насититися Словом, мій дух був спраглий живого Слова. І це слово робило глобальні переміни в моїй середині.

Може вживання тіла і крові- це щось більше і глибше, аніж фізичне споживання вина і хліба?

До речі, зверніть увагу Iван.6:63:

"То дух, що оживлює, тіло ж не помагає нічого. Слова, що їх Я говорив
    вам, то дух і життя."

Це та фраза, котру Ісус сказав своїм учням після того як вони спокусилися після Його слів про споживання тіла і крові...

4. Un.Known

Бачите, оводе, в Біблії конкретно написано, що.

І часто при обговоренні (як у випадку з хрещенням) протестанти вказують на конкретне формулювання, як на вказівку, а саме отут чомусь ні. (Ну, і не тільки тут).

Чесно кажучи, мені байдуже, що інші (не)п'ють - їхнє спасіння це їхніх рук справа. І я впевнена, що на цьому форумі я нікому не вказувала, як кому спасатись. Мені заважає, коли хтось починає вказувати мені, що я неправильно роблю з точки зору своєї віри.

---------- Додано в 14:57 ---------- Попередній допис був написаний в 14:54 ----------

Левку, а чому Ви не увірували в Ісуса до того, як перейшли в іншу церкву?

Чи Вам до того не казали, що причастя має сенс тільки тоді, коли людина свідома свого гріху, кається і намагається більше гріха не чинити?

• Подобається Подобається x 3
  5. ovod

ovod Well-Known Member

з телефона не зовсім зручно багато писати...по суті левко шойно написав частину свого сприйняття...решта попробуйте доуявити))))

6. Un.Known

Та в мене до Левка купа конкретних питань, а як буду доуявляти щось до висловлювань вас двох, то це вже буде не розмова, а мої фантазії.

7. ovod

ovod Well-Known Member

я теж не люблю коли вказують...але коли пояснюють...

8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Володимир змінив поганську віру на християнську. Християнську віру він не змінював і своїх догм не вигадував.
    Тепер зрозуміло?

• Подобається Подобається x 2
  9. Un.Known

Знову ж таки коли мені пояснюють, чому вони так роблять - нема питань. Гірше, коли пояснюють, чому я так маю робити.

Хоча... для людей, котрі хочуть до своєї церкви когось перетягнути, це має сенс.

• Подобається Подобається x 2
  10. Levko

Levko Well-Known Member

Я увірував в Ісуса ще до того як перейшов в іншу церкву...
    Уже писав не раз, що моє духовне народження сталося саме в католицькій церкві.

11. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

а інакше це взагалі святотатство. а

це плоди Духа Святого. А Духа ми тратимо, чинячи святотатство...

12. Un.Known

Вибачте, я мабуть Вас неправильно зрозуміла.
    Чому не продовжилось життя в ній?

13. Levko

Levko Well-Known Member

І казали і думаєте, я цього не усвідомлював сам?
    Але що з того, що усвідомлював і намагався не грішити після причастя, але все марно. Гріх був сильніший, я не мав сили його побороти...
    Але коли Ісус ввійшов у моє життя, коли мій дух ожив, Він дав мені силу перемагати гріх і жити свято! Прийшло справжнє життя!

14. Un.Known

:) Левку, я без зла, але це звучить, як на зібранні.

(Я просто стараюсь зрозуміти, що стало причиною того, що Ви звернулись до іншої церкви, і не можу, бо спочатку Ваш допис виклала так, що Ви увірували аж по зміні, що Ви заперечили, а потім написали, що увірували в Ісуса ще до неї. Чому Ви тоді перейшли в протестантську віру?)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тим більше я вас не розумію.

16. Levko

Levko Well-Known Member

Я розумію, що ви без зла. Розумію, що такі слова вуха ріжуть трохи. Але так воно і сталося у моєму житті, я це пережив сам на собі бувши ще католиком, а лише згодом почув таке саме на зібранні...:)
    Можу відповісти чесно, але тільки в приват. Уже недавно пробував в цій гілці пояснювати, чим викликав хвилю обурень зі сторони католиків... Більше не хочу.

17. morze

morze Well-Known Member

Церкву -неміняють!

18. Un.Known

Ні, Левку, вони не ріжуть, я також пережила подібне, просто, мабуть флегматичніша, і не бачу потреби промовляти пафосно (це також без іронії і зла). Я також вірю, але якось спокійніше. Це не про силу віри говорить, швидше про людський характер, вибачте за перехід на особистості.

Справді Вас можу попросити? Якщо будете мати бажання - в ПП чи в аську, як Вам буде зручніше.
    Ну... всі ми лише люди і в кожного свій досвід, кожен своє боронить.

• Подобається Подобається x 4
  19. Оля

Оля Старожилка форуму

І до чого Ви тут зі своїм "фе"? Ви читали попередні дописи? Ви в курсі про що і про кого тут говорилося? Якщо ні, то перечитайте перше, ніж "фекати".

І тут Ви все знаєте? Говорилося про двох релігійників Миха і Ясама. І Михів допис, якщо Ви, пані Ука, така вже хочете вигладати справедлива, йде відразу після мого, за якого Ви мені своє "фе" поставили. І видно, що Мих не спав, але на Педрові слова, які були сказані 1год 15 хв перед тим, як він щось там після мене написав, таки плюса нема. І вже майже доба пройшла, але ні Мих, ні Ясам не показали своєї згоди на слова Педро. То що, я була неправа? ;)

Посилання не дасьте? ;) І так, побільше, побільше .... ;) Чи Вас так вразило слово єресь? ;) Так єресь і є єресь, хоч яким боком її не перевертай. І за це слово Ви, Анноун, дуже розлютилися, що аж баном мені погрожували. Правда на ті слова, що Мих з Ясамом ( часом мені здається, що то той самий Мих в другій, більш правдивій іпостасі :) ) тут сиплять на протестантів, на самих дописувачів інших конфесій, Ви реагуєте зовсім по-іншому, якщо реагуєте взагалі. ;) Позносити всі ці "ізрєчєнія" даних дописувачів? ;)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

я не догнав про що тут і як воно грає до теми

а де твій аватар? :)