Релігія - опіум для народу???

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Sashka-ua, 29 січ 2008.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Релігія - опіум для народу???

Саша,все ж таки мені цікаво почути Ваше відношення.
    Чи Ви не признаєте церкви,як інституції,чи відкидаєте існування Бога?

2. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Алегорія до чого?

3. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

До людської залежності.

Я не признаю церкви, як інституції, але це і ставить під сумнів існування такого Бога, якого церква проповідує. Я вірю в існування якоїсь вищої сили, але не вірю в біблійські сказання і т.д.

• Подобається Подобається x 6
  4. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Церква проповідує правду, а правдою є Христос. Христос говорить, що я є дорога правда і життя. Христос так само говорить, хто бачив мене бачив Отця, ще в іншому місці говорить, Я і Отець одно.
    Тоді в яку ви ще вищу силу вірите?

• Подобається Подобається x 2
  5. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Говорить не Христос, а люди!(не сам же Ісус писав) Якщо Христос і справді існував, то це означає, що Біблія була написана за принципом зламаного телефону.

Додано через 20 хвилин
    Пояснення я там не бачу. Там лише констатація факту. То добре, що Авімелах її не чіпав, а от фараон у Єгипті, мабуть, був дуже вдячний Аврааму. Та Ви поставте себе на місце Сари. Як би Ви поставились до таких дій свого чоловіка??
    ІМХО Це не правильно. Священне писання не повинно бути аморальним.

6. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

"Авраам сказал: я подумал, что нет на месте сем страха Божия, и убьют меня за жену мою. Да она и подлинно сестра моя..."
    Оце і є пояснення.
    Ви хочете чути правду чи красиву казку?

• Подобається Подобається x 1
  7. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Ви вже визначтесь! То мені доводять, що Біблія це і є красива казка, міф, а то переконують, що це реальні події.

8. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

1-прикладом -на основі рельних подій
    2-міфом- бо зрозуміти створення світу людині не під силу
    3-притчею-мабуть вважати євр.народ дитиною у колисці не зовсім реально, але дуже образно і настроює на певну хвилю.

Але все це моє бачення.

9. D.M.

D.M. Well-Known Member

Отже, вони вважають, що різні частини Біблії є різними з цієї точки зору. А стосовно моральних настанов, то теж треба багато теоретизувати, які з них відмінені, які сказані в переносному розумінні, а які у прямому. Складно це все. Тому християнські конфесії такі різноманітні.

Додано через 4 хвилини
    А може, Сара не заперечувала. До того ж, це робилося для врятування життя. Думаю, що християнська мораль такі дії допускає; моя мораль - тим паче (див. http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=24489 ).

10. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Не за принципом зламаного телефону, а під дією Святого Духа. Якщо ви не християнка - тоді я припускаю, що ви бажаєте лише наговорити і осквернити християнство.

11. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Не знаю, як для інших, але для мене Біблія - не міф, не казка, не алегорія, а книга Істини і Шляху до Життя (вічного). Я можу чогось не розуміти, я можу деяких питань своїм людським обмеженим розумом не осягнути, але Слово Боже дає мені усі потрібні глибини та підвалини для усвідомлення мого Бога, Ісуса Христа, який за мене помер і дарує мені благодать спасіння. І жодних сумнівів у мене щодо цього немає, є тільки переконлива впевненість. Крапка.

Незадолго до своей смерти известный английский писатель Вальтер Скотт попросил своего друга: "Принеси мне, пожалуйста, книгу". Тот решил уточнить: "Какую книгу?" Ведь писатель написал за свою жизнь немало книг. Скотт ответил: "В мире есть только одна книга: Библия. Принеси ее мне".

• Подобається Подобається x 3
  12. D.M.

D.M. Well-Known Member

Якщо вірити значку зі списиком, Sashka-ua ніяк не може бути християнкою. :)

• Подобається Подобається x 5
  13. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Це точно! І навряд чи колись стану християнкою. Ба навіть християнином я не являюсь, а такий подвійний переворот життя і світогляду навіть мої нерви не витримають! :):):)

• Подобається Подобається x 4
  14. Romko

Саша,а Бог є,чи нє?

15. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Християнство - це віра любові, а не потрясінь нервів. Коли Христос входить в серце християнина він стає добріший і водночас біля нього починають всі змінюватися

16. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Ой якби ж то я знав. Та й нiхто точно не знає.
    На Ваше питання й відповідь важко дати, адже я не знаю, що ви розумієте під словом "Бог". Особисто мою думку я писав декілька постів тому.
    Під "вищою силою" я не мав на увазі ні християнського, ні мусульманського, ні якого іншого Бога. На цю "силу" я дивлюсь швидше з езотеричної точки зору, та спираючись на дослідження клінічних смертей (доречі, дуже раджу книгу, в якій ці дослідження систематизовані - Моуди "Жизнь земная и последующая". Скажу відразу, що книга не має атеїстичного спрямування і її читання зовсім не зашкодить віруючим людям). Для мене ця "сила" - щось на зразок згустку енергії, чистий безтілесний інтелект, щось безмірно добре і світле.

• Подобається Подобається x 3
  17. Romko

Взагалі-то я й сам так вважаю.Бог,це настільки величне поняття,що людина не в змозі до кінця це зрозуміти.
    Я боявся почути відповідь:"Бога нема.тому.що я його не бачив".

• Подобається Подобається x 5
  18. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Знаю. Стопроцентно. Бог - є. Ним наповнений весь всесвіт :).

Мені нещодавно один знайомий розповідав нову теорію цінностей. Добро і світло, наприклад, - поняття відносні і беруть початок з власного користолюбства людини. Те, що добре для мене, може бути зовсім недобре для Вас. І т.д.
    А звідки цей інтелект береться? Як він в такому безтілесному вигляді існує? В чому чи в кому? Чи можуть прості люди уособлювати собою тоді таку енергію?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

звідки знаєте, що ніхто не знає?

20. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Особисто я смертi не боюсь нi краплi. А в Бiблії про смерть теж не дуже приємно написано:
    "Итак, иди, ешь с весельем хлеб твой, и пей в радости сердца вино твое, когда Бог благоволит к делам твоим. <...> Наслаждайся жизнию с женою, которую любишь, во все дни суетной жизни твоей. <...> Все, что может рука твоя делать, по силам делай; потому что в могиле, куда ты пойдешь, нет ни работы, ни размышления, ни знания, ни мудрости" (Еккл 9 : 7 , 9 , 10).

а де твій аватар? :)