Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Саша,все ж таки мені цікаво почути Ваше відношення. Чи Ви не признаєте церкви,як інституції,чи відкидаєте існування Бога?
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? До людської залежності. Я не признаю церкви, як інституції, але це і ставить під сумнів існування такого Бога, якого церква проповідує. Я вірю в існування якоїсь вищої сили, але не вірю в біблійські сказання і т.д.
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Церква проповідує правду, а правдою є Христос. Христос говорить, що я є дорога правда і життя. Христос так само говорить, хто бачив мене бачив Отця, ще в іншому місці говорить, Я і Отець одно. Тоді в яку ви ще вищу силу вірите?
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Говорить не Христос, а люди!(не сам же Ісус писав) Якщо Христос і справді існував, то це означає, що Біблія була написана за принципом зламаного телефону. Додано через 20 хвилин Пояснення я там не бачу. Там лише констатація факту. То добре, що Авімелах її не чіпав, а от фараон у Єгипті, мабуть, був дуже вдячний Аврааму. Та Ви поставте себе на місце Сари. Як би Ви поставились до таких дій свого чоловіка?? ІМХО Це не правильно. Священне писання не повинно бути аморальним.
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? "Авраам сказал: я подумал, что нет на месте сем страха Божия, и убьют меня за жену мою. Да она и подлинно сестра моя..." Оце і є пояснення. Ви хочете чути правду чи красиву казку?
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Ви вже визначтесь! То мені доводять, що Біблія це і є красива казка, міф, а то переконують, що це реальні події.
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? 1-прикладом -на основі рельних подій 2-міфом- бо зрозуміти створення світу людині не під силу 3-притчею-мабуть вважати євр.народ дитиною у колисці не зовсім реально, але дуже образно і настроює на певну хвилю. Але все це моє бачення.
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Отже, вони вважають, що різні частини Біблії є різними з цієї точки зору. А стосовно моральних настанов, то теж треба багато теоретизувати, які з них відмінені, які сказані в переносному розумінні, а які у прямому. Складно це все. Тому християнські конфесії такі різноманітні. Додано через 4 хвилини А може, Сара не заперечувала. До того ж, це робилося для врятування життя. Думаю, що християнська мораль такі дії допускає; моя мораль - тим паче (див. http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=24489 ).
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Не за принципом зламаного телефону, а під дією Святого Духа. Якщо ви не християнка - тоді я припускаю, що ви бажаєте лише наговорити і осквернити християнство.
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Не знаю, як для інших, але для мене Біблія - не міф, не казка, не алегорія, а книга Істини і Шляху до Життя (вічного). Я можу чогось не розуміти, я можу деяких питань своїм людським обмеженим розумом не осягнути, але Слово Боже дає мені усі потрібні глибини та підвалини для усвідомлення мого Бога, Ісуса Христа, який за мене помер і дарує мені благодать спасіння. І жодних сумнівів у мене щодо цього немає, є тільки переконлива впевненість. Крапка. Незадолго до своей смерти известный английский писатель Вальтер Скотт попросил своего друга: "Принеси мне, пожалуйста, книгу". Тот решил уточнить: "Какую книгу?" Ведь писатель написал за свою жизнь немало книг. Скотт ответил: "В мире есть только одна книга: Библия. Принеси ее мне".
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Якщо вірити значку зі списиком, Sashka-ua ніяк не може бути християнкою.
Це точно! І навряд чи колись стану християнкою. Ба навіть християнином я не являюсь, а такий подвійний переворот життя і світогляду навіть мої нерви не витримають!
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Християнство - це віра любові, а не потрясінь нервів. Коли Христос входить в серце християнина він стає добріший і водночас біля нього починають всі змінюватися
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Ой якби ж то я знав. Та й нiхто точно не знає. На Ваше питання й відповідь важко дати, адже я не знаю, що ви розумієте під словом "Бог". Особисто мою думку я писав декілька постів тому. Під "вищою силою" я не мав на увазі ні християнського, ні мусульманського, ні якого іншого Бога. На цю "силу" я дивлюсь швидше з езотеричної точки зору, та спираючись на дослідження клінічних смертей (доречі, дуже раджу книгу, в якій ці дослідження систематизовані - Моуди "Жизнь земная и последующая". Скажу відразу, що книга не має атеїстичного спрямування і її читання зовсім не зашкодить віруючим людям). Для мене ця "сила" - щось на зразок згустку енергії, чистий безтілесний інтелект, щось безмірно добре і світле.
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Взагалі-то я й сам так вважаю.Бог,це настільки величне поняття,що людина не в змозі до кінця це зрозуміти. Я боявся почути відповідь:"Бога нема.тому.що я його не бачив".
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Знаю. Стопроцентно. Бог - є. Ним наповнений весь всесвіт . Мені нещодавно один знайомий розповідав нову теорію цінностей. Добро і світло, наприклад, - поняття відносні і беруть початок з власного користолюбства людини. Те, що добре для мене, може бути зовсім недобре для Вас. І т.д. А звідки цей інтелект береться? Як він в такому безтілесному вигляді існує? В чому чи в кому? Чи можуть прості люди уособлювати собою тоді таку енергію?
Особисто я смертi не боюсь нi краплi. А в Бiблії про смерть теж не дуже приємно написано: "Итак, иди, ешь с весельем хлеб твой, и пей в радости сердца вино твое, когда Бог благоволит к делам твоим. <...> Наслаждайся жизнию с женою, которую любишь, во все дни суетной жизни твоей. <...> Все, что может рука твоя делать, по силам делай; потому что в могиле, куда ты пойдешь, нет ни работы, ни размышления, ни знания, ни мудрости" (Еккл 9 : 7 , 9 , 10).