Релігія - опіум для народу???

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Sashka-ua, 29 січ 2008.

1. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Нажаль в мене при собі теж немає Біблії, але я не пам'ятаю там нічого про мавполюдей. Та й якби там щось таке було це ще більше ламало б уявлення віруючих про походження людини. Якщо знайдете, то зацитуйте будь-ласка.

2. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

Відповідь: Релігія - опіум для народу???

підкажіть де можна скачати текст Біблії?
    в інтернеті так багато варіантів, що я розгубилася і не знаю в якому перекладі читати

3. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Все правильно процитоване ;): "І сказав Господь Бог: Ось став чоловік, немов один із Нас, щоб знати добро й зло" (Буття 3,22).

Тяжке питання. Тут треба до професіоналів звернутися, щоб однозначну відповідь дати (і то не впевнена, чи це інтерпретацією не буде).
    Оскільки це ще відбувалося в раю, то розумію таким чином: Бог мав на увазі і себе, і Ангелів (Божественні сили, так би мовити). Це для мене якось більш збагненніше. Можливо, йшлося про сутність Бога, Його Триєдинство також.

Цікаво би було подивитися на грецький текст в оригіналі, до речі.

Раджу переклад Огієнка, мені найбільше подобається: http://www.ukrlc.org/bible/

Сашко, щодо жінок Каїнових не знаю. Я це питання постараюсь дослідити і тоді відповім, якщо знатиму чітко сама, ок?

• Подобається Подобається x 1
  4. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Зараз Вам почнуть пояснювати, що Бог триєдиний.......

А ще цікаво, чому Бог збрехав Адаму, що той помре в той же день, як зкуштує плід з дерева пізнання добра і зла??? Хіба Господь може збрехати???

5. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Не думаю, що то був обман, це було попередження (і ставлення перед фактом, скажімо так). В українському тексті стоїть: Але з дерева знання добра й зла не їж від нього, бо в день їди твоєї від нього ти напевно помреш!

Наведу паралель з новозавітнім текстом, де ця смерть пояснюється: "Бо заплата за гріх - смерть, а дар Божий вічне життя в Христі Ісусі, Господі Нашім" (Римлянам 6, 23). Тобто, не йдеться про тілесну смерть, а смерть духовну. Смерть для Адама - це було вигнання з раю і початок нового земного життя, з усіма турботами, горем, болем, невдачами і т.д. І з гріхом, який веде до загибелі.
    Якщо би Адам не скуштував плоду, він би не помер взагалі, а й далі жив би у Едемі. А так - Бог заздалегідь сказав і вказав йому на можливу людську природу, смертну і невічну. І він (Адам) її собі і вибрав.

• Подобається Подобається x 3
  6. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Як же до цього моменту міг бути вечір і ранок, якщо день від ночі Бог відділив лише зараз?

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

А Ви так буквально все сприймаєте?
    То,повірте,що отой бородатий дідо,що сидить на хмарці,то і є Бог.А чорт - то той,з рогами.І з сковорідкою.
    Але.Гагарін,Бога так і не бачив....

8. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

І зійшов Аврам до Єгипту, щоб там перебути, бо голод у Краї тяжкий став.
    11 І сталося, як він близько прийшов до Єгипту, то сказав був до жінки своєї Сари: Отож то я знаю, що ти жінка вродлива з обличчя.
    12 І станеться, як побачать тебе єгиптяни й скажуть: Це жінка його, то вони мене вб'ють, а тебе позоставлять живою.
    13 Скажи ж, що сестра моя ти, щоб добре було через тебе мені, і щоб я позостався живий через тебе.
    14 І сталось, як прийшов був Аврам до Єгипту, то єгиптяни побачили жінку, що дуже вродлива вона.
    15 І побачили її вельможі фараонові, і хвалили її перед фараоном. І взята була та жінка до дому фараонового.
    16 І він для Аврама добро вчинив через неї. І одержав він дрібну та велику худобу, і осли, і раби, і невільниці, і ослиці, верблюди.

Дуже змахує на сутенерство! Та ще й власною жінкою!

Додано через 10 хвилин
    За що ж "справедливий" Господь карає фараона, адже винний Авраам. Адже саме Авраам збрехав, що Сара не жінка йому а сестра і заробляв підкладаючи її під фараона.
    І хіба фараон не правий був???

Додано через 14 хвилин
    Черешенька, може ти чи хто інший спробує пояснити таку поведінку Бога та його підопічного???

• Подобається Подобається x 2
  9. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

дякую :)

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Радше друге. Ангелів Бог не міг мати на увазі, це би було не логічно. Бо Бог не ангел, і люди не ангели. :)
    З того, що пам"ятаю з біблійних уроків, у єврейському варіянті (оригіналі тобто) Бог говорить про себе у множині.

Додано через 29 хвилин
    Залежить від самої людини. Деяким і справді некорисно. Але в принципі у читанні іншої літератури не має нічого поганого, як на мене. Просто можна побачити іншу точку зору, пізнати для себе щось нову, ще більше утвердитися у своїй думці та вірі.
    Є тлумачення та пояснення Біблії, на написання яких пішло багато часу багатьох науковців. Дуже цікаво і пізнавально, і дуже багато пояснює з тої точки зору, які сучасна людина ніяк не може врахувати. Ми дивимося з точки зору нашого часу, а там є певні речі, на які треба дивитися з точки зору тамтого часу.
    Дуже суб"єктивно. :)
    Я наприклад такого роду дискусії не дуже люблю, бо для мене це боротьба з вітряками. І багато хто теж у таке не входить.
    +10!
    Я тільки з тої причини й закрила гілку, аби не почалися взаємні образи та напади. Черешенько, дякую за позитивний вплив на атмосферу гілки!
    Ви забули ще додати, що нав"язали комунізм як віру. Бо фактично все побудували за тією ж схемою. Тільки богам ставали реальні люди.
    Ви, мабуть, сприймаєте Біблію, як книгу факту та історії, а Біблія є цілковито (від початку і до кінця) книгою віри. Не можна на неї дивитися як на книгу факту і сприймати все дослівно. Уся різниця. Тому це така благодатна книга для тих, хто прагне "сказати всю правду" і "відкрити очі" іншим на її суперечливості. :)

Додано через 31 хвилину
    І яке ж це уявлення?
    Що Бог дійсно створив світ за 6 днів, що все творилося саме так, а не інакше?

• Подобається Подобається x 5
  11. Romko

+10

12. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Додано через 8 хвилин
    Ці пости були сприйняті не дуже привітно, тому я й вирішив створити цю тему. Та це й зрозуміло. Я не раз з цим зтикався. Коли віруючомy починаєш доводити щось, натикаєшся на стіну, на небажання розмовляти. Або на відмовки типу "Такий задyм Божий" і т.д.[/QUOTE]

відмовки типу "Такий задyм Божий" це і називається віра, коли ми сліпо віримо не вимагаючи пояснень, та якби Ви читали Біблію з відкритим серцем, відкинувши всі "предроссудки" то розуміння прийшло би до Вас саме. Істинний християнин не потребує доказів, підтвердження...."Блаженні ті що не бачили і в Бога ввірують". А це дійсно дуже важко

13. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Sashka-ua, у вас немає страху Божого-це зрозуміло, але слідкуйте за своєю мовою і не зневажайте Всевишнього. Карму я вам зняла саме за зневажливі висловлювання і буду так надалі робити, поки позбудетесь своєї нахабності.

А тепер по темі: я читала, що напочатку, коли було мало людей, дозволялись кровні зв’язки, але тепер вони неприпустимі.

14. Romko

Не позбудеться.
    Такі люди вважають,що поїли всі розуми.
    Дехто вважає,що людина - вінець Всесвіту і мають себе за пупець Землі.
    І так продовжується,аж поки Бог не покаже свій палець.
    Але тоді вже може бути запізно...

15. Liliyah Romanova

Канони дозволяють шлюб із троюрідними. То єпископ дає дозвіл.
    Можна також отримати дозвіл і на шлюб із двоюрідними. Але то вже до Риму треба відкликатися.

16. D.M.

D.M. Well-Known Member

Щодо жінок дітей Адама. Це були їх сестри, просто в Біблії про них нічого більше не написано. Мабуть, для того, щоб не загострювати питання про секс з родичами. Але питання все одно виникає, і християни вирішують його так, як пояснила Олена_ua: заборону сексу з родичами було введено пізніше.

Щодо створення Світу. Безперечно, зараз рідко хто сприймає біблійне описання буквально. Кожному думаючому християнину бажано було б визначитися, як саме він трактує це описання, які деталі в ньому точні, які алегоричні та в чому саме алегорія. Я про це колись створював гілку в цьому розділі, але, здається, майже ніхто до пуття не відповів.

Щодо невдоволення, яке висловлює пані Олена_ua. Шановна Олена_ua, пропоную аргументовано спростовувати закиди. Ваше "фе" нічого не доводить. Є тут іще гілка "Чи критикувати Бога?", теж багато кому не подобається, і це дуже споріднено з проблемами, піднятими на гілці "Чому якщо християнське, то конче банальне?". Вам не здається, Liliyah Romanova?

Додано через 51 секунду
    Цікаво, а за якими критеріями вирішують, чи дати дозвіл?

17. Romko

Не можна ж усе сприймати все аж так буквально.А,щодо часових відрізків.то,на мою думку,найкраще "порахували" древні індійці
    Історія людства складається з чотирьох ер: крітаюги, третаюги, двапарюги і каліюги. Крітаюга - благе століття, тривала один мільйон сімсот двадцять вісім тисяч років.
    Третаюга тривала один мільйон двісті дев'яносто шість тисяч років, і ця епоха характеризувалася вже зменшенням справедливості, хоча релігійні канони дотримувалися і люди раділи життю. За часів двапарюги почали переважати зло і пороки, тривало це вісімсот шістдесят чотири тисячі років.Все ці «юги» складають одну махаюгу, тисяча махаюг - одну кальпу, тобто один день життя Брахми, а живе Брахма сто років.Потім знищуються всі світи, цивілізації, істоти і сам Брахма. Наступні сто років триває «Божественний хаос», а потім народжується новий Брахма.

Зараз каліюга.
    Ознаки каліюги - мораль в повному занепаді, зло бере гору у всьому світі, війни, процвітання злочинів, насильства, злості, брехні і пожадливості.Гріхопадіння завжди жахливе, але в таких масштабах..

18. Liliyah Romanova

Що саме мені має здаватися?

Просто єпископ не має права такий дозвіл дати, тільки папа.
    Не думаю, що дозволу не дають. Просто треба чекати довше.

Додано через 2 хвилини
    Книга Буття взагалі радше міф. Ви сприймаєте цілковито з точки зору сучасної людини та сучасного світосприйняття.
    Просто так тоді навчали. Прикладом, міфом, притчею.
    Так само і Христос навчав.
    Але хочете вірити дослівно, то це ваша справа. Є спеціяльні науки, які тільки й займаються тим, що розчленовують та зчленовують Біблію у всі можливі та неможливі способи. Забавки для дорослих.

19. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ліля, пардон, але традиційна організація сторіччями нав’язувала парафіянам думку щодо того, що частини біблії -- міф... [​IMG]

20. Liliyah Romanova

Та не частини якісь невідомі, а конкретні.
    Та й дослідження, які там дуже хотіли показати, що зристияни у бздури вірять, до того самого дійшли.
    Хасиди теж таким самим чином навчали. Не читав?

а де твій аватар? :)