Релігія - опіум для народу???

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Sashka-ua, 29 січ 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Релігія - опіум для народу???

коли став сатаністом?

2. SatYr

SatYr Well-Known Member

Тут теж питання сутності терміну закон(означення з вікіпедії) :
    1) Закóн (рос. закон, англ. law, англ. principle, нім. Gesetz n) - загальноприйняте, усталене правило співжиття, норма поведінки.

2) Закóн - англ. law, англ. principle, нім. Gesetz n) - Об’єктивно існуючий, постійний і необхідний взаємозв’язок між предметами, явищами або процесами, що випливає з їх внутрішньої природи, сутності; закономірність. Існують три основні групи З.:

* специфічні (частинні), напр., З. додавання швидкостей у механіці;
    * загальні для великих груп явищ, напр., З. збереження та перетворення енергії;
    * загальні або універсальні.

Закономірності можуть описуватися аналітичними та емпіричними рівняннями.

Щодо останього то воно не є зовсім чітким. Приклади :хрущ, математичні модель є лишень описом скінченних факторів, що взаємодіють.
    Щодо першого - спів існування та норми поведінки встановлює кожен для себе сам, тому і кажуть "кожен думає в міру своєї розпущеності".

Ваш бог ставить перед вам правила. А я не буду характеризувати Вищу Силу - бога чи богів.
    Який сатанізм ви маєте наувазі, бо деякий на моєю думку це є те саме християнство(що одні, що інші вірять в існування одних і тих самих богів, знають християнські закони різниця лише у приналежнсоті до якогось із таборів).
    І пане Mux'у будь-ласка пишіть більш поширені відповіді.

• Подобається Подобається x 2
  3. shaman

shaman Active Member

З "товаришами" я пожартував, але ви знову підняли "багнети"...та ми це пропустимо, ніби й очі цього не бачили...а написав я саме такий пост, бо ви мені цитували самі знаєте що...

А оці ( коли став сатаністом?) слова Миха я взагалі не розумію до чого тут...

І не плутайте, будь-ласка, політику, її інтерпретацію процитованих слів та мій допис, бо так Ви зараз поначіпляєте ярликів, що джунглі постануть перед нами...

• Подобається Подобається x 1
  4. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Подібних книг є багато, усіх не перечитати тай навіщо це віруючій людині.
    Ви невіруючий -то живіть спокійно.

5. shaman

shaman Active Member

Я не розумію...віра ж це не маразм...але іноді носії віри несуть якусь маячню, не розуміючи елементерного: треба вести дискусію із усіма витікаючими наслідками...а вам аби тільки когось вколоти.

• Подобається Подобається x 6
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Добре, писатиму обширно.

7. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Додано через 5 хвилин

Я ж писав, що я зовсiм не проти вiри. Я - проти брехнi. А Бiблiйнi "неувязки" дуже на це схожi.

8. сотник

сотник Well-Known Member

В "дописе" #60 прошу читать не "благоприобретение", а "благообретение".

Извините.

9. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Ви говорите про маячню "носіїв віри" (до речі, дуже вихований і захоплюючий вираз:sad: ) на підставі книг, які тішать невіру невіруючих людей і не намагаєтесь пошукати джерела, які тлумачать те, що ви упереджено називаєте брехнею чи схожою на неї. Можливо вам слід трішки підтягнути свої знання ( прошу не вважати це підколкою, а дружньою порадою), бо особисто я учуся по краплині де тільки можна і не роблю свої висновки в тих питаннях, в яких я не розуміюсь.

Звичайно нас усім слід бути терплячими один до одного, але я вважаю, що можливо ви ще не готові сприймати те, що вам можуть тут сказати, тому це вийде переливанням з пустого у порожнє. А заперечувати чи щось доводити авторам забавної біблії не маю часу і бажання.

А щодо вашої готовності, то можливо я і зміню свою думку, коли це зауважу із ваших дописів.

Мир? :naci:

10. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Буду дуже вдячний, якщо пiдкажете таке джерело.

По-перше, не авторам книги, а менi та всим, хто не вірить.
    По-друге, якби мали чим, то, мабуть, заперечили б

Що Ви!!! Я ні з ким і не збирався воювати! Я просто в пошуках істини і якщо це здалося Вам чи ще комусь проявом агресії, то прошу мене пробачити - це ненавмисно.

11. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Перечитала всю гілку.
    Конструктиву мало, емоцій багато...

Пропоную спілкуватися таким чином - хлопці (Сашко, зокрема), ставте, будь ласка, конкретні питання, що вас цікавить, хвилює, бентежить чи обурює. А я (і інші, сподіваюся також) даватиму відповідь в міру своєї компетенції. Я не теолог, тому відповідатиму вам не цілком епмірично, а швидше з досвіду свого, або з мого світобачення. Підходить?

• Подобається Подобається x 7
  12. SatYr

SatYr Well-Known Member

Крім того Sashka-ua, якщо можна не вставляти тіко уривки віршів, але краще весь вірш та ваше бачення, себто тлумачення. А то ви вказали фразу :
    А що ви вбачаєте у цьому. (з даного допису я тіко зрозумів якісь ворожий настірй до інших народів.). Більше конкретики. Крім того ви покладаєтесь тіко на тих дві книжки ?

13. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Зовсім ні. Я більше покладаюся на себе. Я спочатку просто читав Біблію. Помітив там безліч недоречностей і лише потім почав шукати їм пояснення. В цих книгах я їх знайшов. Але подібних книг зустрічав багато.

Додано через 17 хвилин
    Питання:
    Якщо у Адама і Єви було лише два сини - Каїн і Авель(одного ще й вбили пізніше), то яким чином вони розмножилися???

• Подобається Подобається x 4
  14. Romko

Romko Дуже важлива персона

Саша,це ,звичайно дуже похвально,що у Вашому віці Ви задумуєтесь над такими речами.
    Я теж не особливо прихильний до служителів культу,але це люди,зі своїми недоліками і слабостями.І бюрократичний апарат,під назвою церква теж не дуже сприймаю.
    Але я вірю в Бога.
    Згадайте,до чого в свій час привів оцей лозунг "Релігія - опіум для народу".
    Коли в людей силою забрали Віру.

• Подобається Подобається x 6
  15. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а ви Біблію почитайте....
    там написано....

16. SatYr

SatYr Well-Known Member

Там пише про інші народи, більш низького рівня. Про щось схоже на мавпо-людей. Колись на релігіїзнавсті хтось спитав вчитильку, а вона не дала відповіді, мені стало цікаво я й знайшов.

17. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Каїн вбив тільки Авеля. Наводжу цитату з Біблії з 4 глави книги Буття (можна ще при бажанні й 5 главу прочитати, там - цілий родовід Адама і його нащадків ;)):

17 І Каїн пізнав свою жінку, і стала вона вагітна, і вродила Еноха. І збудував він місто, і назвав ім'я тому містові, як ім'я свого сина: Енох...
    25 І пізнав Адам ще свою жінку, і сина вона породила. І назвала ймення йому: Сиф, бо Бог дав мені інше насіння за Авеля, що забив його Каїн.
    26 А Сифові теж народився був син, і він назвав імення йому: Енош. Тоді зачали були призивати Ймення Господнє...

18. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Дякую, але я це читав. Саме в цьому й полягає моє питання. Яку ж це таку жінку пізнавав Каїн, якщо на світі були лише 4 людини(Адам, Єва, Каїн, Авель)???? Чекаю на відповідь.

19. SatYr

SatYr Well-Known Member

Подивіться мій допис, там є. В мене біблії немає тож не можу зацитувати.

20. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

можна мені теж спитати?
    чому Бог сказав Адаму: тепер ти став одним із НАС, бо пізнав добро і зло (цитую по пам’яті, вибачте за неточності)
    чому в множині "нас" якщо Бог один, кого ще він мав на увазі?

а де твій аватар? :)