Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Тут теж питання сутності терміну закон(означення з вікіпедії) : 1) Закóн (рос. закон, англ. law, англ. principle, нім. Gesetz n) - загальноприйняте, усталене правило співжиття, норма поведінки. 2) Закóн - англ. law, англ. principle, нім. Gesetz n) - Об’єктивно існуючий, постійний і необхідний взаємозв’язок між предметами, явищами або процесами, що випливає з їх внутрішньої природи, сутності; закономірність. Існують три основні групи З.: * специфічні (частинні), напр., З. додавання швидкостей у механіці; * загальні для великих груп явищ, напр., З. збереження та перетворення енергії; * загальні або універсальні. Закономірності можуть описуватися аналітичними та емпіричними рівняннями. Щодо останього то воно не є зовсім чітким. Приклади :хрущ, математичні модель є лишень описом скінченних факторів, що взаємодіють. Щодо першого - спів існування та норми поведінки встановлює кожен для себе сам, тому і кажуть "кожен думає в міру своєї розпущеності". Ваш бог ставить перед вам правила. А я не буду характеризувати Вищу Силу - бога чи богів. Який сатанізм ви маєте наувазі, бо деякий на моєю думку це є те саме християнство(що одні, що інші вірять в існування одних і тих самих богів, знають християнські закони різниця лише у приналежнсоті до якогось із таборів). І пане Mux'у будь-ласка пишіть більш поширені відповіді.
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? З "товаришами" я пожартував, але ви знову підняли "багнети"...та ми це пропустимо, ніби й очі цього не бачили...а написав я саме такий пост, бо ви мені цитували самі знаєте що... А оці ( коли став сатаністом?) слова Миха я взагалі не розумію до чого тут... І не плутайте, будь-ласка, політику, її інтерпретацію процитованих слів та мій допис, бо так Ви зараз поначіпляєте ярликів, що джунглі постануть перед нами...
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Подібних книг є багато, усіх не перечитати тай навіщо це віруючій людині. Ви невіруючий -то живіть спокійно.
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Я не розумію...віра ж це не маразм...але іноді носії віри несуть якусь маячню, не розуміючи елементерного: треба вести дискусію із усіма витікаючими наслідками...а вам аби тільки когось вколоти.
Додано через 5 хвилин Я ж писав, що я зовсiм не проти вiри. Я - проти брехнi. А Бiблiйнi "неувязки" дуже на це схожi.
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? В "дописе" #60 прошу читать не "благоприобретение", а "благообретение". Извините.
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Ви говорите про маячню "носіїв віри" (до речі, дуже вихований і захоплюючий вираз ) на підставі книг, які тішать невіру невіруючих людей і не намагаєтесь пошукати джерела, які тлумачать те, що ви упереджено називаєте брехнею чи схожою на неї. Можливо вам слід трішки підтягнути свої знання ( прошу не вважати це підколкою, а дружньою порадою), бо особисто я учуся по краплині де тільки можна і не роблю свої висновки в тих питаннях, в яких я не розуміюсь. Звичайно нас усім слід бути терплячими один до одного, але я вважаю, що можливо ви ще не готові сприймати те, що вам можуть тут сказати, тому це вийде переливанням з пустого у порожнє. А заперечувати чи щось доводити авторам забавної біблії не маю часу і бажання. А щодо вашої готовності, то можливо я і зміню свою думку, коли це зауважу із ваших дописів. Мир? :naci:
Буду дуже вдячний, якщо пiдкажете таке джерело. По-перше, не авторам книги, а менi та всим, хто не вірить. По-друге, якби мали чим, то, мабуть, заперечили б Що Ви!!! Я ні з ким і не збирався воювати! Я просто в пошуках істини і якщо це здалося Вам чи ще комусь проявом агресії, то прошу мене пробачити - це ненавмисно.
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Перечитала всю гілку. Конструктиву мало, емоцій багато... Пропоную спілкуватися таким чином - хлопці (Сашко, зокрема), ставте, будь ласка, конкретні питання, що вас цікавить, хвилює, бентежить чи обурює. А я (і інші, сподіваюся також) даватиму відповідь в міру своєї компетенції. Я не теолог, тому відповідатиму вам не цілком епмірично, а швидше з досвіду свого, або з мого світобачення. Підходить?
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Крім того Sashka-ua, якщо можна не вставляти тіко уривки віршів, але краще весь вірш та ваше бачення, себто тлумачення. А то ви вказали фразу : А що ви вбачаєте у цьому. (з даного допису я тіко зрозумів якісь ворожий настірй до інших народів.). Більше конкретики. Крім того ви покладаєтесь тіко на тих дві книжки ?
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Зовсім ні. Я більше покладаюся на себе. Я спочатку просто читав Біблію. Помітив там безліч недоречностей і лише потім почав шукати їм пояснення. В цих книгах я їх знайшов. Але подібних книг зустрічав багато. Додано через 17 хвилин Питання: Якщо у Адама і Єви було лише два сини - Каїн і Авель(одного ще й вбили пізніше), то яким чином вони розмножилися???
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Саша,це ,звичайно дуже похвально,що у Вашому віці Ви задумуєтесь над такими речами. Я теж не особливо прихильний до служителів культу,але це люди,зі своїми недоліками і слабостями.І бюрократичний апарат,під назвою церква теж не дуже сприймаю. Але я вірю в Бога. Згадайте,до чого в свій час привів оцей лозунг "Релігія - опіум для народу". Коли в людей силою забрали Віру.
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Там пише про інші народи, більш низького рівня. Про щось схоже на мавпо-людей. Колись на релігіїзнавсті хтось спитав вчитильку, а вона не дала відповіді, мені стало цікаво я й знайшов.
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Каїн вбив тільки Авеля. Наводжу цитату з Біблії з 4 глави книги Буття (можна ще при бажанні й 5 главу прочитати, там - цілий родовід Адама і його нащадків ): 17 І Каїн пізнав свою жінку, і стала вона вагітна, і вродила Еноха. І збудував він місто, і назвав ім'я тому містові, як ім'я свого сина: Енох... 25 І пізнав Адам ще свою жінку, і сина вона породила. І назвала ймення йому: Сиф, бо Бог дав мені інше насіння за Авеля, що забив його Каїн. 26 А Сифові теж народився був син, і він назвав імення йому: Енош. Тоді зачали були призивати Ймення Господнє...
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Дякую, але я це читав. Саме в цьому й полягає моє питання. Яку ж це таку жінку пізнавав Каїн, якщо на світі були лише 4 людини(Адам, Єва, Каїн, Авель)???? Чекаю на відповідь.
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? Подивіться мій допис, там є. В мене біблії немає тож не можу зацитувати.
Відповідь: Релігія - опіум для народу??? можна мені теж спитати? чому Бог сказав Адаму: тепер ти став одним із НАС, бо пізнав добро і зло (цитую по пам’яті, вибачте за неточності) чому в множині "нас" якщо Бог один, кого ще він мав на увазі?