Релігія - опіум для народу???

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Sashka-ua, 29 січ 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Релігія - опіум для народу???

Бог є взагалі, без прикметників...

• Подобається Подобається x 3
  2. shaman

shaman Active Member

3. Bear

Bear Well-Known Member

Саме це я і мав на увазі.

4. SatYr

SatYr Well-Known Member

В певній мірі згідний. Але я в більшості бачу, що Вищу Силу характеризують зі сторони християнства. От наприклад : Око за око, зуб за зуб. І прошу не тікати від відповіді, ховаючись за невеличкі дописи.
    Тобто в даному випадку іде опис зі сторони христинянства, посилаючись на біблію, тому я й поставив прикметник - християнський.

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

кокретніше, що я сховав?

Додано через 1 хвилину
    юдеї теж з тим згідні.

6. SatYr

SatYr Well-Known Member

Я не збираюсь з вами воювати, але прошу більш чітко висловлювати вашу позицію, а не кидати тези, ось що я мав на увазі.
    З даним висловом я не згідний, в залежності що на що заміняють.

Що під цим малось на увазі ? Цим ви починаєте собі перечити чи як ? Прошу пояснити ваше відношення до релігії і до якого віросповідування ви більш схиляєтесь ?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

і я...

8. shaman

shaman Active Member

Bear,
    ну це ж різні речі...реінкарнація - це зовсім не потойбічне життя...
    мабуть, Ви просто не коректно висловилися...і ще, мені здалося чи Ви до атеїзму ставитеся, як студент із вашого прикладу до професора та математики?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бог є законодавець, творець закону.

10. Bear

Bear Well-Known Member

Євангеліє від Матвія, гл. 5.
    Миху та SatYr, не бачу змісту суперечки. Була одна заповідь, Христос дав іншу.
    Питання: чому була така, а тепер інша?
    Для грішних неспасених (безнадійних) людей було достатньо слухатися пророків. Та давалися заповіді обмежувальні (можна ж вибити і два ока за одне око?) та посильні віддаленим від Бога людям.
    З приходом Христа Бог наблизився до людства так, що віддав Сина свого за спасіння людей. Люди стали достойними раю. При тому всі! Не тільки іудеї. Тепер стали потрібні більш вдосконалі заповіді (від дорослого і спрос більший аніж з дитини).

Гораздо більше парадоксів новочитателі Біблії бачать у тому, що заповідь "підставляй щоку" є, але ніхто не підставляє... мало того, ще й війни дозволені та вбивство.
    Тут відповім так:
    Якщо Ви підійдете до мене особисто та вдарите мене, (скажете образу особисту), то я з християнським змиренням підставлю й "іншу щоку". Але якщо це побиття буде нести загрозу моїм ближнім, або моїй вірі, то тут я не тільки не "підставлю щоку", а дам "ляпаса" у відповідь (якої сили - буде залежати від нападника).

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

маю на увазі, що не лише "християнський". Я є грекокатолик.

12. SatYr

SatYr Well-Known Member

Творцями закону є люди. А Вища Сила є вище усього цього.

• Подобається Подобається x 4
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

та ми й не сперечаємося, просто розмовляємо...

• Подобається Подобається x 2
  14. Bear

Bear Well-Known Member

Потойбічне життя - життя по той бік.
    Який бік? - Інший за цей.
    А що поділяє цей та інший? - Смерть
    Потойбічне життя - життя після смерті.
    В данному випадку ми з Михом говорили про земну смерть.
    Можливо, в вас інше тулмачення терміну "потойбічне життя". Тому вибачте. І прошу навести, щоб ми дискутували розуміючі один-одного.

15. SatYr

SatYr Well-Known Member

Ось тому я не є християнинон. Я не хочу шукати дзюрки і десь там якісь правила, які щось там дозволяють.

Крім того в даному дописі http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=231228&postcount=56 я уточнив чому потрібно ставити християнський бог, бо я не маю притензій до Вищої Силу(сила не тільки в сенсі фізична) в яку вірю я. Отож уточнив причому чітко вказав, якщо брати в лоба. А якщо ні то проши читати увесь допис і не лізти далі. Як можна будувати хату, якщо фундамент не закладено.

16. Bear

Bear Well-Known Member

Можливо таке враження могло скластися в Вас, але те було у відповідь на аналогічне ставлення. На насмішку над Біблією та християнами я відповів насмішкою над автором. Додам: зовсім не зі зла, просто в авторі побачив себе декілька років тому і сміявся я над собою. Автору ж адресувалися наступні слова:

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

А Бог не може бути?

18. Bear

Bear Well-Known Member

Тому я християнин, бо все ж таки Вища Сила є особистістю і встановлює правила. незалежно від того шукаю я їх чи ні. А вже тому, що я їх хочу знати я їх і шукаю. Де шукати? Це вже інше питання... обговорюючи його ми перейдем до порівняння джерел правил, що не є конструктивним.

19. shaman

shaman Active Member

Вислів: "релігія - опіум для народу" став відомий людству після "прозрінь" Маркса і його послідовників...віруючі, думаючи про образу їх релігійних почуттів, одразу піднімають "багнети"...але відомий нам всім Джордж Оруелл подав мені цікаву думку: мовляв тільки про безмежну тягу говорили марксисти, про тягу до Вищого, як про неможливість без Вищого існувати, тобто проскакує тут просто своєрідна аналогія про опіум і залежність слабкого вживальника цих речовин, не більше...отже, товариші віруючі, легке негативне ставлення до цих слів - це все-таки питання вашої ж освіченості та культури.

20. Bear

Bear Well-Known Member

Ці слова стали знаменем богоборчества у відому всім епоху. З яким вбивали та саджали тисячі віруючих. Тому ставлення до них не може бути легким негативним, принаймні в нас (не знаю як там в країні Джорджа Оруелла).
    До того ж не цей лозунг став причиною холодності в цій темі.

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)