ми не проти, щоб ви приєдналися яке саме? тут їх кілька і взагалі - ви думаєте я пам*ятаю звідки я що вичитала? в основному читала в універ. бібліотеці, а не в неті, отже з наукових джерел а на форум для підтвердження своїх слів даю лінк, який під руку попаде. надалі буду посилатися на джерела, які більше заслуговують уваги а мені з віруючими цікавіше: з розумними поговорити, нерозумних просвітити, фанатиків позлити самій просвітитися правда наразі я не дізналася нічого якісно нового для себе, зате придумала скоромовку: парадигма парадигмУвала, парадигмУвала і не вИпарадигмувала коротше з вами ще й весело п.с. але на ваше щастя, я не маю стільки терпіння, щоб місяцями обговорювати одну тему
Ні в якім разі,просто я бачу як людина надривається тут із своєю філософією от і порадив.А там однодумців таких повно. Зате скільки ви тут "кількісного" для нерозумних понаписували
таких зазвичай оберігають від людей - за мурами у вас є довідка, що глузд здоровий, в дитинстві не хворів, є всі щеплення?
Можна скільки завгодно сперечатися про апокрифи,новознайдені євангелія,канонічність чи не канонічність,систему прийняття рішень про канон Тори ,чи Біблії. Залежить тільки з ким ми ведемо цей діалог. Для людини яка перебуває системі світосприяття юдейської,чи християнської релігії це питання не виникає Але не кожній людині дана така можливість,дух протиріччя,прагнення до знань і досліджень завжди породжували тих хто не погоджувався з основними засадами.Всю історію існування як юдаїзму,так і християнства їх супроводжували так звані «опоненти»,чи то еллінськи гностики ,чи різноманітні християнські єресі.Тобто історія «ідейного»протистояння налічує не одну тисячу років. Суперечка-недоречна через абсолютно протилежне розуміння світу,за всю історію цих суперечок гностицизм і езотерики не запропонували жодної життєздатної альтернативи Біблійному вченню . Але винайшли безліч псевдовчень,які ніби-то спростовують вчення Біблії,або дають більш «точні» знання.Як ми бачимо з історії розвитку нашого суспільства,то перевага віддана таки таким релігійним світоглядам,що утворюють певні культури. А про апокрифи і канон –то окрема розмова,єдине,що хочу зауважити,що хоч Канон і приймається людьми,він таки не є довільним вибором певних вигідних або невигідних для даного часу книжок. Бо. За пазуху жереб вкладається, та ввесь його вирок від Господа.Прит16.33 Але це вже за межами розуміння «любителів точних знань»