Релігія - опіум для народу???

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Sashka-ua, 29 січ 2008.

1. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Читайте вищенаведені книги. Там все доводиться.

До того ж не доведено, що він і є. З таким самим успіхом я можу попрохати Вас довести, що не існyє астралy чи паралельних світів.

• Подобається Подобається x 1
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Історія мого навернення

Вже енний раз процитую Булгакова,який найкраще відповів на подібне запитання.

• Подобається Подобається x 3
  3. Romko

4. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Заміна - то просто заміна, коли замінюється на подібне, а не змінюється на 180¤. З таким успіхом Ісуса можна замінити кимось або чимось іншим і то буде нова правда?
    А Ви так і не відповіли, чи по Вашому старий заповіт брехня?

Додано через 11 хвилин
    Хочy сказати, що я не буддист. До тогож це вчення навпаки навчає не боятися смерті, а сприймати її як належне. Чули щось про реінкарнацію? Так що дарма лише мене тут попрікали однобічною обізнаністю.

• Подобається Подобається x 4
  5. D.M.

D.M. Well-Known Member

Відповідь: Релігія - опіум для народу???

Ви думаєте, Ваша цитата з Булгакова - такий прямо вбивчий аргумент. Ну, ніхто, можливо, не керує Всесвітом. Яке тоді протиріччя? Ви краще конкретно людині поясніть, як саме Ви трактуєте те протиріччя в Біблії, про яке згадувалось. Тут люди витратили багато слів на балачки про те, що це протиріччя відоме, і що воно насправді зовсім не протиріччя, і що все це дуже складно, а конкретно так і не сказали, як же воно вирішується. Чи не краще прямо відповісти, що ж саме Ви думаєте по цьому КОНКРЕТНОМУ простому прикладу?

• Подобається Подобається x 2
  6. Romko

Я і не кажу,що це вбивчий аргумент.Просто Булгаков найкраще висловив те,що я хотів сказати
    І я не богослов,а віруюча людина.Якщо людина твердо впевнена,що протягом тисячоріч люди читали смішні речі,і світ нарешті дочекався Sashkи-ua,який йому(світу) сказав про це,то його справа.
    Не він перший.

• Подобається Подобається x 2
  7. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Повнiстю згідний. Але відповіді ніхто не дасть. Всі лише переливають з пyстого в порожнє. А це ж лише один малесенький приклад серед багатьох інших!

8. Mariya

Mariya Well-Known Member

Лєнін казав - жи опіум. :cowboy:

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви читали Біблію, то мали б знати, що спочатку Богом був даний один декалог, а потім замінений на інший. Я б не сказав, що то є поворот на 180 градусів. 180 - це коли можна вбивати - не можна, а цей закон давав можливість "дати здачу". Далі... а що далі? Далі Ви знову не читали, бо і Старий Завіт і Новий живе за останнім декалогом. Термін "зуб - за зуб був зовсім не довго." Тому я не розумію, чому ви кажете, що Старий Завіт - то брехня. Поясніть.

10. SatYr

SatYr Well-Known Member

Перепрошую але вам навели чіткі приклади і не потрібно показувати ваш сарказм. Прошу відповісти із свого боку(я бачив що ви дискутували щодо кофесійного бачення щодо певних питань).

Чим більше знаєш, тим більше розумієш, що ніц не знаєш. Тому комусь вистачає розповіді на одному рівні, іншому на більш вищому, а дехто до кінця життя(до смерті тобто) не задовольняється тим(шукає, шукає але так і не знаходить).

Дуже часто я стикаюсь із поняття моралі та філософії. В більшості релігія значно пов'язана із цими двома поняттями. Тому звісно має вплив, як на одне, так і на інше. Але вплив не означає формування(як цілісного фактора).

Далі, наприклад Шандр Лавей написав свою біблію сатани, поштовхом до обрання даного шляху розвитку було те, що він надивився на лицимірство людей : які ввечері зраджують, вбивають та коять інші злочини, а потім у суботу ідуть на сповідь.

Поділяю думку даного допису.

Додано через 14 хвилин
    Цікава здача - повидирати один одному очі.

• Подобається Подобається x 8
  11. Bear

Bear Well-Known Member

По-перше, шановний shaman, прочитайте будь ласка мій допис ще раз. І ви побачите слово "деяких". Ви знаєте що воно означає?

По-друге і по-останнє: Прошу, покиньте менторський тон. Інакше наша з Вами дискусія закінчиться цім дописом. Прошу пана, чекаю.

Додано через 3 хвилини
    Дуже важливо, Sashka-ua. Не схвалюю закриття з неповажних причин.

Додано через 7 хвилин
    Я назвав Вас будистом? Де? Може, й я попрікав Вас однобічною обізнаностю? Якщо ви уважно перечитаєте мій допис, Вам все стане ясно, також і логічний ланцюжок.

Додано через 8 хвилин
    То ця тема - реклама книжок? І як модератори мають ставитися до цієї теми?

12. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Я теж не говорив, що Ви назвали мене буддистом чи попрікали мене однобічною обізнаністю. Читайте, будь-ласка, уважніше пости.

13. Bear

Bear Well-Known Member

Згоден з Вами щодо заклику до конструктивної бесіди.
    Чи є різниця між темою або дописом "А поясніть-но мені..." та темою/дописом, яка почалась з "Чи потрібно воно нам?.." та закінчилась констатацією "більшість служителів - найбільші грішники".
    З першим варіантом згоден вести конструктивну бесіду. З другим - не маю намірів. Також і в інших темах. Не збираюсь щось комусь доводити, захищатись, виправдовуватись або розглядати правильність/неправильність тих чи інших конфесій чи атеізму. Та мій сарказм був не більше ніж жарт, до того ж одразу після нього я пояснив мою позицію щодо теми та висловив заклик до конструктиву...

Додано через 2 хвилини
    Але ці аргументи ви привели у відповідь на мій допис.
    Добре, обіцяю, буду намагатися.

14. Mariya

Mariya Well-Known Member

еееее, я, тойво, :shy: не можу знайти того вищенаведеного списку рекомендованої літератури.

15. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Лео Таксиль "Забавная Библия"
    Владимир Истархов "Удар русских богов"

16. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

почну з офтопу :)
    я би сказала що перший пост був написаний цілком спокійно, а далі почали відписувати більш емоційно, ще дальше - почали один одного ображати
    ну ясно до чого тема доведе, але не розумію чому
    я так збоку читаю і бачу, що перші почали сваритися (назву це так) ті кому перший допис не сподобався
    а чого було спокійно не відповісти?
    мої релігійні почуття нічиї думки не ображають, я дуже спокійно ставлюся до того, що думають чи в що вірять/ не вірять інші, тому мені тяжко зрозуміти чому кожна тема в цьому розділі як мінне поле

• Подобається Подобається x 8
  17. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Хочу додати, що я не згоден з основною думкою книги Iстархова, але доводи проти християнства там змiстовнi.

Пригадав слова давньогрецького фiлософа Ксенофана (6 - 5 ст. до н. е.) "Если бы кошки имели своего бога, то они приписали бы ему ловлю мышей"

18. Bear

Bear Well-Known Member

Гелено, таке враження, дійсно складається на перший погляд. Я от знов перечитав тему і розумію ваше обурення.
    Але хочу внести ясність: Перший допис цієї теми сформован з двох дописів у інших темах.
    По-перше, обидва дописи були офтопами у тих темах і в доволі мирних дискусіях починалися з звинувачень.
    По-друге: не дивлячись на офтоп обидва дописи отримали відповіді.
    Таким чином ми бачимо досить емоційні відповіді тут. Бо люди вбачають в такій наполегливості автора флуд, розпалення ворожнечі та рекламу.

19. Mariya

Mariya Well-Known Member

Пачітала, прасвятілась. Не пройняло. Аналітичними ці книжки назвати не можу, критичними так само.

20. SatYr

SatYr Well-Known Member

За це я вам плюса і поставив. А далі, вже бесіда, чи поміч зі сторони Лілі наприклад(привіт ;) ).

Я вже писав, але повторюсь - розмови на релігійну та політичну тему не є коректними. Кожна з них є в своїй мірі провокативною. До чіткої думки дійти не можливо та й не вийде в більшості з-за принциповості учасників, проте деколи можна дізнатись щось нове щодо позицій певної течії, звісно якщо розмова буде конструктивною.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)