Релігія - опіум для народу???

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Sashka-ua, 29 січ 2008.

1. harmony

harmony Well-Known Member

Нащо мені той лінк ? Я просто дав вам відповідь на ваш допис, от і вся політика.
    Давайте краще про те, чи дійсно релігія - опіум для народу ? Я вважаю, що релігія - це те, що відрізняє людину від тварини і спонукає до життя, а опіум - це те, що губить людину, попередньо приводячи її майже до стану тварини.

• Подобається Подобається x 1
  2. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Переглянув лінк нічого путнього пару нормальних дописів-решта СЄ і вода.
    Давайте про примітивність світогляду-ви ж не станете заперечувати ,що християнство внесло суттєві зміни в розвиток людства,що воно фактично відкрило людям двері до Бога.Вже не треба було вигадувати богів,які кидаються блискавками.Теперішня цивілізація і вся система знань витікає виключно з іудео-християнського сприйняття світу. Вас цікавить звідки ті знання беруться?в які потім вірить велика кількість людей?Я так думаю що від Того Хто має ці знання.А от як вони передаються людям, про це далі.

3. D.M.

D.M. Well-Known Member

Цю тему започаткував я, причому я висловлював там думку, цілком протилежну до Вашої. Раджу уважно почитати:

http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=24659

Обсмоктували, іноді не врубуючись у те, що я там написав з самого початку.

Останнє редагування модератором: 5 лис 2008
    • Подобається Подобається x 2
  4. SatYr

SatYr Well-Known Member

Ого як. Але чесно не потрібно вже все іудео-християнам приписувати.

Цікаві питання. Все ніяк не дійду до теми ноосфери(за Вернадським).

Тварини бувають різні. Це не коректне порівняння.

Останнє редагування: 6 лис 2008
  5. harmony

Це все умовності. Дане порівняння найбільш точно дає пояснення, як кажуть "на хлопський розум".

6. SatYr

SatYr Well-Known Member

Ви керуєтесь висловом, що людину від тварини відрізняє лише можливість думати, чи як ? Доречі, тварини не завжди інстинктами керуються, і теж хитрі, і здогадливі бувають.

7. harmony

Не тільки думати. Думати - це відносно. Ніхто не знає, про що думає тварина. а от здатність до роздумів духовних, усвідомлювати та пізнавати Бога властиве тільки людині, що якраз і відрізняє людину від тварини.

8. SatYr

SatYr Well-Known Member

А це вже як мінімум однобокий підхід. І не треба всіх під одну лінійку лаштувати. І, доречі, якого Бога ?

9. harmony

Бог Один - Свята Трійця !

10. франц-йосип

Давайте припишемо язичникам,будистам,конфуціанцям усі досягнення людства,тої цивілізації в який ми зараз маємо щастя проживати,всі винаходи від електролампочки до компа,дослідження космосу,високий рівень життя,спроби захисту довкілля від діяльності людини, в країнах іудео-християнського світогляду в усіх відсутні проблеми характерні для решти світу вони становлять т.з.золотий мільярд.

от доречі того самого-Творця

11. SatYr

SatYr Well-Known Member

То увесь список ?

Ви раді тому всьому ? Забули згадати різновиди зброї.

Ну цього вірі во язиці не треба приписувати. Це вже винаходи іудо-християнства. Нагадили, а тепер будемо мати мультик Воллі.

Якого Творця ? Детальніше, будь ласка аби я ні з чим або ні з ким не переплутав.

Дякую за відповідь, але скажу вам однобокий бідхід. Для мене ваше порівняння не коректне. Для прикладу пишете
    , а самі кажете, що тільки людина здатна усвідомити :
    . Не сприймаю я таке, IMHO.

Останнє редагування: 6 лис 2008
  12. harmony

А я і не дивуюсь. Все можливо.

13. SatYr

SatYr Well-Known Member

Натяк зрозумілий. Приймного існування в смітті :i-m_so_happy:

14. франц-йосип

так от ви ж вже написали,що ж тут скажеш-вже переплутали,тре спочатку починати

15. illia

illia Well-Known Member

для того щоб вести дискусію, потрібно визначити між собою основні поняття.

16. harmony

Мене це влаштовує. Іноді в смітті тепліше ніж в чистому полі...

17. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

брак знань... односторонність... це можна сказати і про віруючих
    біблія не є унікальна, вона переповідає поширені міфи і легенди інших народів
    ідея спасителя теж вкотре переповідається
    тобто і раніше були пророцтва про прихід спасителя Мітри, будд
    цікаво, що ви про це думаєте...

наперед підписуюся під цими словами :)

о, це вже ближче до мого розуміння :)
    нагадаю - йдеться про книгу Моуди "Жизнь после жизни"
    зауважу - дехто заперечує існування Христа
    так само як і деяких інших історичних персонажів і героїв легенд
    наприлад, Робін Гуд і Вільгельм Телль існували? а епізоди з їх життя всі правдиві чи деякі оброслили новими подробицями? отож і воно
    багато історичних даних можна оспорити
    аргументація вірою, то одне, а коли аргументують історичними фактами то вже можна сперечатися :pardon:
    то я вже відповіла вище...

п.с. для довідки: не конче мені відповідати і продовжувати дискусії в старих темах, я просто перечитую теми про релігію, тому дописую, ставлю плюси і мінуси. так що прошу не дивуватися :)

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А Ви, особисто щось з того всього читали? Чи, по крайній мірі, колись тримали в руках? Я маю на увазі Біблію і хоч один міф чи легенду інших народів. Даю 100% гарантію що ні, бо Ви абсолютно не знаєте о цо ходзі. Судячи з Ваших дописів.
    Прочитайте хоч одну книгу з Біблії і один міф, скажімо, стародавньої Греції.
    Обєктивно. Порівняйте. Тоді можете ділитися думками на цих гілках.

19. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

а крім міфів Греції ви щось знаєте? ви самі, крім Біблії які святі писання читали?
    я читала і Біблію, правда не всю і Трипітаку, і священні тексти з інших релігій, я давала навіть посилання на форум
    вони так само мають свої численні тлумачення як і Біблія, якщо ви не знали
    всі літературні тексти мають основний текст і тлумачення
    більшість користується тлумаченнями

наприклад, історія потопу і Ноя (з різними іменами) повторюється в легендах і переказах багатьох народів
    історія про спасителя теж не унікальна, про це детальніше є в темі "біблійна наука чи серйозні науки"
    так само інші історії перегукуються. це відомий факт. а що ви хочете сказати своїм дописом?
    я сказала лише те що біблійні історії не унікальні. бо так воно є

20. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

Багато мудрування,"отсєбятини", як кажуть росіяни.нічо не варто

а де твій аватар? :)