Релігія - опіум для народу???

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Sashka-ua, 29 січ 2008.

1. www

www Well-Known Member

Оце знайшов на одному форумі..

Цитата
    Свобода выбора есть. Еще в Ветхом завете было написано, что говорил Бог человеку : " Вот Я даю тебе благословение или проклятие, смерть или жизнь. Выбери жизнь, дабы жил ты и потомство твоё."

тоесть вы читаете буквы и смысла напрочь непонимаете

попробуйте понять что если божество знает всё то оно знает где находится каждая элементарная частица из которых вы состоите
    , мало того божество так же знает где и когда будет каждая элементарная частица в будущем, знвет что делает каждая клетка вашего тела,
    знало знает и будет знать наперёд все ваши мысли, будете вы так называемым верующим или нет.

или вы хотите сказать что божество неможет знать всё

вы понимаете что по религиозному мировозрению в этом мире только есть законы божьи
    других нет в принципе ?

вы понимаете что сатана не может создавать своих законов и всё делаетпо законам божъим полтому что других просто нет ?

вы понимаете что божиство создавая сатану знало каким он будет ?
    вы понимаете что сатана не может мстить божеству потому что сам всё делает по законам божества ?

вы понимаете что все войны катастрофы ,болезни и тд происходят по законам божества ?

Цитата
    Если бы Бог хотел насильно загнать всех в христианскую веру, Он конечно смог бы это сделать, ведь Он же Бог. Он действует не так. Он сказал: " Вот Я стою и стучу в дверь каждого сердца, кто отворит Мне войду к нему и буду вечерять с ним. " Когда люди пытаются навязать веру неверующим, они отклоняются от истины.

вы понимаете что если божество знает всё то оно знает кто будет христианином а кто не будет ?

вы вообще понимаете какую глупость написали, по вашему получается божество половину людей сделало тупыми баранами которые сами себе во вред нехотят быть христианами и половину продвинутых гениев которые понимают что христианство это самый зашибись из всех зашибисей,
    и хочет чтобы непонимающие чего то поняли при этом зная что понять они ничего не могут потому что такой возможности в них божество не заложило ?

• Подобається Подобається x 5
  2. www

www Well-Known Member

Если человек верит во что-то, будь это религия, коммунизм, Баба Яга, НЛО или Лох-несское чудовище, спорить с ним бесполезно.
    Слепая вера не приемлет аргументов и фактов - на то она и вера.

• Подобається Подобається x 5
  3. www

www Well-Known Member

Вчора, 21:28 #281

Звідки Ви: USA Florida
    Дописів: 390

• Подобається Подобається x 1
  4. illia

illia Well-Known Member

попробую розвинути думку www...
    Основна ідея - Ви є Богом... Знаю звучить сильно )
    Але це так само, як листок(дерево) є лісом.
    Немає Бога окремо від Вас. Ви є Частиною Бога.

Я це розумію так, Бог - це "система", яка функіонує по певним принципам (Законам Божим). Людина- елемент системи. Гріх - порушення принципів. Розплата за гріх(и) - регуляція системи, балансування. Релігія - спосіб зрозуміти принципи.
    Ще одне - ні для кого немає вийнятків (система без багів).

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ви не згадали ще одної релігії - атеїзму. А ця релігія потребує мабуть найсильнішої віри. Причому сліпої.
    Я вже тут раніше кілька разів згадував, що коли я вчився повторно (перший раз закінчив мед. інститут в Львові) в університеті в Австралії на стоматологічному факультеті то, вивчаючи гістологію, біохімію, фізіологію постійно ловив себе на думці, що це все не могло повстати випадково. В порівнянні з будовою однієї живої клітини найскладніший компютер - це невинна дитяча забавка.
    Тому твердити, що це повстало само з себе потребує значно міцнішої і справді фанатичної віри в порівнянні з твердженням, що все це продукт роботи Творця.

• Подобається Подобається x 2
  6. Yur

Yur Well-Known Member

Хоч наводити порівняня стосовно Бога справа неблагодарна, все ж мені подобається одне.

Уявімо собі величезний сіяючий німб, з міріадами розмаїтих сіяючих відтінків. Кожен відтінок виблискує, коли знаходиться укупі з німбом. Коли ж відтінок віддаляється від німбу, він згасає ..

7. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Розгляньте факт вашого власного існування.І спробуйте знайти відповідь на питання:ви -творіння?чи ні?,для чого ви тут?А потім поцікавтесь ,щоб не робити "відкриття",що на цю тему сказано вже до вас.

8. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Я, в силу своєї професії, вивчав і анатомію, і гістологію, і цитологію, і ембріологію....
    Не можу не погодитись з Вами, що це настільки складна система, що важко уявити її створення. Але людині властиво пояснювати все незрозуміле Божественним промислом. Так, первісні люди, побачивши блискавку, і нерозуміючи її природу, вигадували богів, які ними(блискавками)кидаються.

Ви не думали над тим, що в нас просто настільки примітивний світогляд, що ми не можемо усвідомити істинну суть речей.
    Десь читав (не пам'ятаю де і чиє авторство) теорію, в якій розвивається думка, що живучи в двовимірному світі, ми б не могли усвідомити, що являє собою тривимірний;
    живучи в тривимірному......
    А казки були, є і будуть. Комусь це вигідно, комусь так просто легше жити....

• Подобається Подобається x 4
  9. франц-йосип

поясніть будь ласка цей термін,про кого тут йдеться,звідки вони ці дикі первісні???

10. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

От так. Як завжди. Не треба робити вигляд, що Ви не зрозуміли, що це узагальнено. Звичайно ж легше прискіпуватись до слів, аніж відповісти по суті.
    Якщо так хочете, то

"Первісну історію людства традиційно поділяють на палеоліт , мезоліт і неоліт - 2 млн. р. тому - межа III тисячоліття до н. е. ; епоху бронзи - II тисячоліття до н. е. ; ранній залізний вік - I тисячоліття до н. е."
    Але, як я вже сказав, мною це слово було вжите як узагальнення всих людей "дохристиянської епохи"

• Подобається Подобається x 2
  11. франц-йосип

так в дохристиянський епосі теж були люди яки сповідували монотеїзм і які були язичниками.Я веду до того,що у людей в будь якій суспільній формації завжди була інформація про Бога,більш чи менш достовірна.Тобто -це не казки що видумала перелякана напівмавпа,а інформація.

12. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Тобто те, що вигадає перелякана напівмавпа теж є інформація.

13. illia

illia Well-Known Member

Немає "нас". Кожна людина знаходиться на певному рівні пізнання. І тисячі років тому були людини, які максимально наблизились до істини. І зараз є ті, хто ще навіть не став цей шлях( Хіба Ви цього не бачите?!). Всі знаходяться, знаходились і будуть знаходитись в рівних умовах.

14. франц-йосип

дякую за лінгвістичний екскурс,ідеться про знання а не просто накопичення фактів,які без відповідного аналізу заводять у нікуди.
    За свою історію людство виробило де-кілька моделей сприйняття світу,всі вони відображені в основних світових релігіях.А як діставалися людям ці знання-читайте першоджерела)))).Почніть з Біблії,наприклад))) успіхів.

15. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Згоден з Вами. Але людей, які наблизилися до істини одиниці. Тому "ми" це більшість. Сліпа сіра маса.

16. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Воу-воу-воу!!
    Не плутайте грішне з праведним. Яке знання? Як ви вмудрились приплутати знання до віри. Та це ж повні протилежності! Майже антоніми! Десь навіть тема була "знання і віра" чи "наука і віра". Щось таке. Точно не пам'ятаю нажаль. От там і обговорювалась різниця між ними. Почитайте.Не хочу знов вдаватись до "лінгвістичного екскурсу";)

17. франц-йосип

-
    це "жєлєзний"аргумент
    Я говорю стосовно знань людей про будову СВІТУ,про закони(духовні)за якими він існує і розвивається,так би мовити про сакральні знання
    Мічурін і Галіліей тут не фігуряють.

18. illia

illia Well-Known Member

Якщо говорити про суспільство, то все правильно. Але для чого? Кожен відповідає, в першу чергу, за себе. імхо

19. harmony

harmony Well-Known Member

Не згоден. Я знаю, що два помножити на два дорівнює чотири і якщо хтось запитує мене про це, то я вірю, що відповідаю правильно. Чим більше знань, тим більше віри. Тільки незнання підриває віру і сіє сумнів, що провокує невдачі.

20. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Не хочу оффтопити і замусолювати тему, яку вже давно "обсмоктали" з усих боків. Я ж писав постом раніше, що тема про знання і віру вже підіймалася. Невже так важко переглянути існуючі в розділі теми?
    Ось спеціально для Вас лінк:

http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=24659

Ознайомтесь. Вам буде цікаво.

а де твій аватар? :)