Релігія - опіум для народу???

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Sashka-ua, 29 січ 2008.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: Релігія - опіум для народу???

тут про інше - ви просто тієї реклами не бачили. Реклама - ідея хороша, реалізація бездарна.
    В "Гіннеса" значно кращі реклами :)
    Але власне ідея - є такий художній напрям - графіті.
    Ну, і торгаші пивом - пробують натиснути - в чорно-білому - естетика, і ми вам пропонуємо "біле" пиво :)

Додано через 3 хвилини
    віра не потребує "чогось" :)
    Вона є - або її немає :)
    ==
    "щось" - це як розмітка на дорозі :) тобто вона може вплинути на дорожній рух - якщо той рух є. Ну, або не вплинути :) Ну, і завше залишається право вибору :)
    ==
    В чому власне і полягає віра - який шлях обрати. Як образно сказано в Біблії - широкий мощений, чи вузьку тернисту стежину :)

• Подобається Подобається x 2
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

На щастя, у Бога фантазія не така обмежена. :)
    Як би нецікаво було жити в "істинному" чорно-білому світі...

3. afterstep

гм... тут йде теорія "багатовимірності". Нам - істотам тривимірного простору - двовимірний видається "плоским". Ну, як наприклад з кольорами - чорнобілим. Але, для спрощення розуміння, або для виокремлення якихось суттєвих деталей від несуттєвих - ми використовуємо двовимірні проекції (ну, ті ж фотографії?) - і забираємо зайві кольори (чорно-білі). Щоб "оголити суть"...
    ==
    В мене є така тиха підозра, що в двовимірному чорно-білому світі теж існує аналогічна можливість :)
    ==
    Як ви сказали?
    це навіть відображено в математичних та фізичних законах :) можливо, в інших природничих галузях теж - але я просто про це не знаю :)

• Подобається Подобається x 3
  4. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ні, це не проігноровано. Я відповів на нього тут:

http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=233861&postcount=116

5. afterstep

на жаль - ви з своїм роз'ясненням щещо припізнилися :)

6. D.M.

D.M. Well-Known Member

Бо я тут давно не був.

• Подобається Подобається x 1
  7. Liliyah Romanova

Та чого? У четвер хлопчина знову буде на ЛФ. :)

8. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Ну до чого тут це???? Я хіба пиво пропагував??? Я вам про вишуканість чорно-білого, а ви.....;)

9. Liliyah Romanova

А я вам про гумор і жарти. Вони у вас не дуже вишукані були. Сподіваюся, зміняться... ;)

10. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

"Надежда умирает последней":dance::D

11. Liliyah Romanova

Та я то зрозуміла. ;)
    Пінокіо теж мріяв стати справжнім хлопчиком... :)

12. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

• Подобається Подобається x 8
  13. Liliyah Romanova

Та я не стільки про зачаття Пінокіо, скільки про те, що дерев'яний. ;)
    Але що вам зручніше... :)

14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Малося на увазі "скромний"?

15. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Дякую, Ви, як завжди, люб'язні.:)
    :ninja:

16. Liliyah Romanova

Для вас - тільки правду-матку. ;)

17. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

"Справжнім хлопчиком" для Вас чи для кого іншого я і не збираюсь ставати;)
    Я такий, який я є. І це для мене "справжній".

18. illia

illia Well-Known Member

Можливо ця думка вже була прописана вища...
    ...дуалізм, Інь і Янь - пошукайте в цьому напрямку.
    ... і не сприймайте як контрвипад. Це занадто важливо.

19. Razi

Razi Member

Людина влаштована так, що їй треба в щось вірити. В підліковому віці, моливі певні пошуки, зміни а далі людині потрібна усталена картина світу. При відсутності такої картини можуть виникнути проблеми типу алкоголізму, наркоманії, суїциду і т. д. Проблема в тому, що переважна більшість людей не в змозі виробити дійсно власну адекватну картину світу. Тому релігія є ідеологією яка можна безболісно використовувати, і яка дасть людині змогу досить щасливо жити. Так що в певному сенсі релігія є необхідною.

Зовсім інше питання наскільки реалігія є правдивою, і чи є доля істини у всеможливих святих писаннях. Всеможливі святі в основному не створюють релігій, вони зайняті якоюсь своєю місією, яка може бути абсолютно незрозумілою отчуючим. Релігія ж створюється учнями учнів, які прагнуть осчасливити світ своєю істиною. Так що реально реалігія є просто гарною казочкою, адаптованою для соціального використання, і служить меркантильним інтересам духовентсва.

На прикладі християнства, можна побачити, що перші 2-3 століття християнство мало щось якісно нове, люди йшли на смерть за переконання, впроваджували якісь нові поняття, і ймовірно рельно жили за ними. Проте далі було записана Біблія, причому не зрозуміло хто визначав що в неї повинно входити, а що ні. Християнство стало панівною релігією, і спалювати почали вже не християн. Також почалась внутріцерковна боротьба за владу і за істинність вчення. Думаю що на цей момент нічого від початкового вчення вже не залишилося. Далі йшли хрестові походи, інквізиція. На сьогоднішній час християнство являю собою купу різних церков (яка різниця між православними і грекокатоликами, якщо бог один?), які борятся між собою і з інакодумцями, і пробують тормозити прогрес (наскільки це вдається).

Також будь яка релігія є певною моделлю світу, більш чи менш достовірною. Однак вона закостеніла, і не має можливостей для зміни. Також вона не має відповіді на цілу купу запитань. На прикладі християнтсва, можна запитати, як пояснити попердні життя людей, чтому одні люди більш талановиті за інших, чому один може керувати заводом, а інший не йде дальше різноробочого, що таке магія, звідки беруться надприродні здатності, і так далі. Відповідь буде простою, неугодне оголошується від диявола, на решту можна сказати що така воля божа.

Так що реально багатьом релігія все ж таки потрібна, але в глобальному маштабі вона заважає. Думаю з часом боявиться більш цивілізована форма релігії.

• Подобається Подобається x 5
  20. www

www Well-Known Member

[

Пробачте, а Ви шо, жили до того, як він помер?

QUOTE='Черешенька;231216']Новий Заповіт - це прихід Ісуса Христа, який віддав себе у жертву за людину. Тобто - він Собою покрив все негативне і все гріховне, що існувало до того, і створив новий закон. Відтак, "око за око" вже не діє, бо діє єдина сила - любов. Я, як віруюча особа, знаю, що Ісус простив мені мої гріхи (а відплатити комусь злом і надавати стусанів за образу мені теж властиво) і тому я більше не хочу діяти по своїй гріховній природі, я хочу стати новою людиною. Так, на загал, думка зрозуміла?[/QUOTE]

Тобто, Ісус помер за гріхи людства, що скоїлися до Його смерті. А після Його смерті людство грішило так само, значить Ісус прийде знову (або якийсь інший Син Божий) та й заплатить знову своїм життям за всі гріхи наші? Ґм (Синам Божим) що, більше робити нема шо?!!

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)