Релігія - опіум для народу???

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Sashka-ua, 29 січ 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Релігія - опіум для народу???

Нагадує.
    А медитація є лише в буддизмі?
    А про "непрестанно молітеся" чули?

Ніхто нічого в релігіях не придумав. Медитації чи різні способи входження в транс є всюди. Просто кожен має своє пояснення того, свій вияв, свій фундамент. Чому ви це лише до буддизму спростили?

Додано через 12 хвилин
    У тому ж Новому Завіті сказано: блаженні чисті серцем, бо вони Бога побачать.
    А в Старому сказано, що Яків Бога бачив.
    Я вам згодом дослівні цитати подам.

• Подобається Подобається x 3
  2. Liliyah Romanova

30 І запитав Яків і сказав: Скажи ж Ім'я Своє. А Той відказав: Пощо питаєш про Ймення Моє? І Він поблагословив його там.
    31 І назвав Яків ім'я того місця: Пенуїл, бо бачив був Бога лицем у лице, та збереглася душа моя.
    (Бут.32:30,31)

8 Блаженні чисті серцем, бо вони будуть бачити Бога.
    (Матв.5:8)

• Подобається Подобається x 2
  3. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

24 И остался Иаков один. И боролся Некто с ним до появления зари;
    25 и, увидев, что не одолевает его, коснулся состава бедра его и повредил состав бедра у Иакова, когда он боролся с Ним.
    26 И сказал ему: отпусти Меня, ибо взошла заря. Иаков сказал: не отпущу Тебя, пока не благословишь меня.
    27 И сказал: как имя твое? Он сказал: Иаков.
    28 И сказал: отныне имя тебе будет не Иаков, а Израиль, ибо ты боролся с Богом, и человеков одолевать будешь.
    29 Спросил и Иаков, говоря: скажи имя Твое. И Он сказал: на что ты спрашиваешь о имени Моем? И благословил его там.
    30 И нарек Иаков имя месту тому: Пенуэл; ибо, говорил он, я видел Бога лицем к лицу, и сохранилась душа моя.
    31 И взошло солнце, когда он проходил Пенуэл; и хромал он на бедро свое.
    32 Поэтому и доныне сыны Израилевы не едят жилы, которая на составе бедра, потому что Боровшийся коснулся жилы на составе бедра Иакова.

Ну не знаю. Може я чогось не розумію, але цей "Некто" як на мене більше схожий не Сатану. А якшо це Господь (з доволі таки дивною, як на нього, поведінкою), то шо ж це він програв боротьбу простому смертному "и, увидев, что не одолевает его" і почав просити пощади "И сказал ему: отпусти Меня, ибо взошла заря"??????????????????????

4. Liliyah Romanova

Написано чи не написано?
    бачив був Бога лицем у лице
    Не сказано, що сатану побачив, а Бога.
    Чого домислюєте? :)

5. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Та ж не можна всю Біблію трактувати дослівно. (Це ж мені тут всі доводили), а "домислюю", тому що не уявляю, чого б Господь отак поводився. Дивлячись по контексту можна припустити, що "Бог" в даному випадку помилка при перекладі. Тоді ніби все стає на місця.(Це лише припущення)

• Подобається Подобається x 4
  6. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

7. Liliyah Romanova

Угу, в тому, мабуть, і суть вашого пізнання. "Що не пасує до того, що я думаю, то підтасую, аби все склалося зрозуміло й логічно". Дуже прошу.
    Один раз трактуєте Біблію дослівно, інший раз недослівно. Як вам зручніше. Але який тоді сенс у такої дискусії, якщо послідовності цілковитий брак?

8. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Перепрошую за дурне питання... А Ви читали Біблію мовою оригіналу? Справа в тому що всі ми читали ПЕРЕКЛАД Біблії. Ця книга переписувалася мільйони разів та сотнях мов... Звідки така впевненість, що суть залишилась при переписуванні неспотвореною? Що при перекладі збереглася та основна думка яку ніс автор?

• Подобається Подобається x 1
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

перепрошую за ще дурніше запитання. А існує Біблія в природі мовою оригіналу?

Невже ви думаєте, що прочитавши мовою оригіналу, можна зрозуміти більше? Сумніваюсь однако.

10. S_Fighter

Першоджерело завжди існує. Стосовно читання оригіналу - абсолютно так не думаю. Навіть більше - думаю, що нічого не зрозумію, бо не володію арамейською...
    Я веду до того, що Біблію хто як хоче так собі і трактує (аналогічно і Коран).
    Колись в дитинстві більшість з нас бавилися у гру "зіпсований телефон"... Я не настоюю на тому, що суть у тій Біблії, яку ми читаємо обов"язково спотворена, але ймовірність цього дуже і дуже висока.
    Стосовно такої частини Біблії як Євангелія - тут взагалі інформація часткова, адже тих хто описував життя Христа було значно більше ніж чотири. А тих чотирьох "закріпили" у Біблії люди, звичайні грішні люди, які переслідували при цьому якісь свої земні інтереси.

• Подобається Подобається x 4
  11. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

+ старогрецькою...
    неправильно....
    Біблія писана двома "мертвими" мовами, а коран -- ні...
    помилка...
    принцип, за яким "закріпили" Новий Заповіт є не таким, який намагається всім донести традиційницька громада (католики та православні)....
    бо канонічність -- перехресне посилання однієї частини Біблії на іншу.

12. S_Fighter

+ древньоєврейська
    Суть не в мові, а в тому, що трактують написане так, як їм це вигідно
    Цитата з Wiki: "Считается, что канонические книги Ветхого Завета были собраны воедино «богодухновенным» писателем, книжником Ездрой, жившим приблизительно за 450 лет до н. э., а оба Завета были впервые сведены в каноническую форму на соборе, который состоялся в Карфагене в 397 г. (по другим источникам, Лаодикийским собором 363 г.). Документов этих соборов не сохранилось, но доподлинно известно, что уже в V веке Библия делилась на Ветхий и Новый Завет.

Первый, документально подтверждённый канон установлен лишь со времени нового Тридентского собора, созванного во время Реформации в 1545 году и длившегося до 1563 года. По распоряжению этого собора была уничтожена масса книг, признанных апокрифическими, в частности, «Летописи о царях иудейских и израильских»."
    Канонічність - поняття, які придумали ті ж грішні люди...

13. duncan

цікаво.... )))
    як це може бути "плюс древньоєврейською"....
    ніколи про таку мову не чув....
    само собою....
    наприклад, коли якусь частину Біблії вважають головнішою (Новий Заповіт)...

ну ви ж самі написали:
    тобто, "є така думка".... [​IMG]

і звичайно, що всі частини Біблії є Богонатхненими....

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не забувайте ще один факт. Людина, при описанні яскравих подій, неймовірних подій має схильність перебільшити, домалювати у силу свого розуміння подій. І це також біда.

Що до арамейської... якщо то вже мова мертва, то навіть якщо ми знатимемо цю мову, переклад не буде досконалим, бо переклад - то не просто технічне перекладання кожного слова, а треба перекласти сам зміст речення, глави... А ми знаємо, що слова можуть набирати іншого змісту у певному контексті. А скільки є слів, які просто не мають прямих перекладів? Далі.... Якщо Бог сказав Слово людству, а воно лягло на певну мову - воно вже втратило. Бо жодна мова не є досконала. Наступне, автор, який пише те Слово має певний світогляд, певні знання і відповідно він "почуте" викладає у тих рамках, які розуміє. От маєте ще спотворення.... Але маємо те, що маємо... Ми віримо, що писання, як і переклади пишуться за натхненням Святого Духа і тому нема змісту вишукувати ше щось правильнішого...

15. S_Fighter

Абсолютно все підтримую. Власне те ж саме я і сказав у попередніх дописах, але іншими словами.

Ну, це ж не означає що її не було. Знову ж таки цитата з Wiki:
    "Текст Библии

У евреев было достаточно и средств, и верности сохранить текст священных книг от важных искажений не только по содержанию, но иногда по форме, по языку. Правда, со времени плена Вавилонского первоначальный еврейский язык значительно испортился, вышел из употребления, стал непонятным народу, и сами евреи стали говорить по-арамейски. На этом языке толковали народу закон, непонятный уже в первоначальном тексте (Неемия 8, 1—8, ср. 13, 23—25). Но древний еврейский язык, не употребляемый в обыкновенном разговоре, остался языком религии, священных книг и литературы. Пророки, жившие после плена, писали на языке древнееврейском."

16. Liliyah Romanova

Невже Вікіпедія аж таке достовірне джерело? Як на мене досить таке юзерське.

17. duncan

ну, ясно.....
    це ви юдею скажіть, що він розмовляє не не ідиші чи івриті, а на єврейській чи староєврейській.... [​IMG]

18. S_Fighter

Але повернімося до теми обговорення. На мою думку, віра - це Божий дар, а релігія - творіння людське. Тому немає єдиної релігії і тому у кожної релігії є купа різних течій і напрямків які часто-густо заперечують один одного. Тому є релігійні війни і релігійні фанатики, тому історія пам"ятає такі явища як інквізиція і хрестові походи.

Додано через 2 хвилини
    Буду вдячний, якщо Ви мене скеруєте до серйозного та авторитетного джерела.

19. Liliyah Romanova

Я вас скеровувати не збираюся. Треба буде, самі знайдете. Це перше. По-друге, тут мавка уже наводила колись цікаві лінки. Пошукайте на "поговоримо про Біблію". Здається, там. А по-третє, смішно виглядає, коли ви говорите, що переклад Біблії джерело недостовірне, а самі посипаєте дописи цитатами з Вікіпедії.

20. S_Fighter

До чого тут "ви юдею скажіть"? Суть полягає в тому що частина Біблії написана не на арамейській чи грецькій, а на іншій мові, яку умовно назвали "древньоєврейською".

Додано через 3 хвилини
    Досить жорстко...

Додано через 5 хвилин
    Це абсолютно не смішно.

а де твій аватар? :)