Релігія - опіум для народу???

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Sashka-ua, 29 січ 2008.

1. D.M.

D.M. Well-Known Member

Відповідь: Релігія - опіум для народу???

вірить у відсутність Бога. Ну, то й що?

2. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Вашi дописи нагадали менi слова Оскара Леванта"Есть две точки зрения на каждый вопрос : неправильная и моя."

• Подобається Подобається x 5
  3. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

А про "исихазм" у християнствi менi так нiхто нiчого й не вiдповiв.

4. Forpost

Forpost Стоїк

Sashka-ua Що ви можете сказати про "исихазм" у християнствi? Туть всі ГРЕКИ ,а то вчення православних монахів,з моєїї точки зору трохи буддизмом попахує

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Про шо базар,в натурє?:bazar:
    Кокі греки?

• Подобається Подобається x 1
  6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Багато.
    Як зберуся, то напишу. :)

7. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Ніяк не дочекаюсь. Коли вже Ви зберетесь.

8. Liliyah Romanova

Та працюю. А на таке треба часу. :)
    Зрештою, то правда, що це православної церкви стосується, а не католицької. Того я ніяк не зберуся. :shy:

9. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

З нетерпiнням чекатиму.:)

10. coolzak

coolzak Well-Known Member

Высказывания ученых о Создателе

Исаак НЬЮТОН (1643 — 1727), физик и математик:

"Чудесное устройство космоса и гармония в нем могут быть объяснены лишь тем, что космос был создан по плану всеведущего и всемогущего существа. Вот мое первое и последнее слово".

Чарлз ДАРВИН (1809 — 1882), естествоиспытатель:

"Объяснить происхождение жизни на Земле только случаем — это как если бы объяснили происхождение словаря взрывом в типографии. Невозможность признания, что дивный мир с нами самими, как сознательными существами, возник случайно, кажется мне самым главным доказательством существования Бога. Мир покоится на закономерностях и в своих проявлениях предстает как продукт разума — это указывает на его Творца".

Луи ПАСТЕР (1822 — 1895), химик, биолог:

"Еще настанет день, когда будут смеяться над глупостью современной нам материалистической философии. Чем больше я занимаюсь изучением природы, тем более останавливаюсь в благоговейном изумлении пред делами Творца. Я молюсь во время своих работ в лаборатории".

Макс ПЛАНК (1858 — 1947), физик:

"Как религия, так и наука в конечном результате ищут истину и приходят к исповеданию Бога. Первая представляет Его как основу, вторая — как конец всякого феноменального представления о мире".

Альберт ЭЙНШТЕЙН (1879 — 1955), физик:

"Каждый серьезный естествоиспытатель должен быть каким-то образом человеком религиозным. Иначе он не способен себе представить, что те невероятно тонкие взаимозависимости, которые он наблюдает, выдуманы не им. В бесконечном универсуме обнаруживается деятельность бесконечно совершенного Разума. Обычное представление обо мне как об атеисте — большое заблуждение. Если это представление почерпнуто из моих научных работ, могу сказать, что мои работы не поняты… Напрасно перед лицом катастроф XX века многие сетуют: «Как Бог допустил?» Да, Он допустил: допустил нашу свободу, но не оставил нас во тьме неведения. Путь познания добра и зла указан. И человеку пришлось самому расплачиваться за выбор ложных путей".

Вернер фон БРАУН (1912 — 1977), физик, один из основоположников космонавтики, руководитель американской космической программы:

"Я не могу понять ученого, который не признавал бы Высшего Разума во всей системе мироздания, равно как и не мог бы понять богослова, который отрицал бы прогресс науки. Религия и наука являются сестрами".

Из лекции нейрофизиолога Джона ЭККЛЗА (род. 1903) во время получения им Нобелевской премии:

"Я вынужден думать, что существует нечто подобное сверхъестественному началу моего уникального, сознающего себя духа и моей уникальной души… Идея сверхъестественного творения помогает мне избежать очевидно нелепого умозаключения о генетическом происхождении моего уникального «Я».

Андрей САХАРОВ (1921 — 1989), физик:

"Я не могу представить себе Вселенную и человеческую жизнь без какого-то осмысляющего начала, без источника духовной «теплоты», лежащего вне материи и ее законов. Вероятно, такое чувство можно назвать религиозным".

• Подобається Подобається x 8
  11. smeet

smeet просто спілкуюсь

Сашка чи знаєте основну відмінність буддизму від християнства?І що говорять буддисти про вибір віри?
    Так ось вони кажуть,що в якій вірі людина народилася,в такій вірі вона повинна і жити і в такій вірі вона має помирати.І змінювати віру то є в них одним з найбільших гріхів.
    А взагалі Вам правильно казали про вік і про осмислення життя.Питання стоїть у тому для чого Вам релігія.Якщо Ви бачите її як якусь політичну партію-то ви і далі будите вишукувати в біблії факти які на Ваш погляд суперечать одне одному,і будете допікати ближніх,вимагаючи пояснення.І вам би дуже хотілось,щоб того пояснення не було.І взагалі для Вас це як іграшка,бо Ваш вік це вік нігіліста,і Ви стараєтесь всьому дати пояснення,навіть і такому чому пояснення немає,або поки немає.Мені не дивно,бо Ви повторюєте мій шлях.І повірте що прийде час і Ви прийдете до Бога.І повірте навіть не до якоїсь конкретної конфесії,а до Бога.Якщо зараз шукати помилки чи погані сторінки з історії любої церкви то Ви можете найти багато чого такого,що не красить ні одну з них.Але церквами керують люди,а вони грішні,і інколи самі не знають що роблять,прозріння лише приходить потім,нераз і пізно.І конфесію або церкву треба оцінювати не за кількістю тих гріхів,а за здатністю цей гріх визнати і покаятись.Чого такий великий авторитет мав Папа Войтило.Він признав багато помилок РКЦ і просив за них вибачення.Це не так просто-але він зміг переступити через себе,переступити через спротив в рядах священників,які,можливо,не бажали цього.
    А тепер візьмімо другу церкву.Багато років назад,бажаючи догодити мирській владі вищще церковне керівництво покарало гетьмана Мазепу за "зрадництво".По відношенню до Петра Мазепа був зрадником,але по відношенню до України він був визначним діячем,героєм. Так от чого б Алексію не проявити тверезий розум і не зняти анафему з Мазепи,в других політичних умовах?Тим більше за неоднозначного положення РПЦ на Україні.
    Різницю відчуваєте?

• Подобається Подобається x 4
  12. SatYr

SatYr Well-Known Member

Взагалі це є одною із рис людини - пошук відповідей на суть життя і про його створення. Кожен рано чи пізно над тим задумується хоч трохи. Одні тільки чують і уникають цього інші щось обдумують і намагаються пояснити. Я знаю тільки два способи - це наука і духовні вчення(враховуючи релігії).
    Але це добре, що людина шукає і прагне, і задумується над тим що читає, чує та бачить, а не "стадом", є такий вислів "має власну голову на плечах". А тут вже спірне питання хто куди прийде і до чого осмислить.
    ==============================================
    Я ось би хтів взнати про Сатану та інших із біблії, але наскільки я знаю нічого чіткого немає (http://uk.wikipedia.org/wiki/Сатана)
    Єдине, що я зрозумів, що Сатана хотів заволодіти "авторським правом" Ягве(християнського бога), також пишуть що він зло. Але як ми вже обговорювали тему про зло і добро, це все не є чіткими поняттями. Як вже казалось у біблії не судіть і не будете засуджені. Отож як можна говорити про сатану(як архангела) про якого взагалі майже ніц не відомо(то змію, то дракона із ним ототожнюють теологи, але немає чіткого допису).
    ======================================
    Далі ще одне досить цікаві запитання.
    А що пишуть у біблії про тварин : Чи були вони також безсмертними у раю, чи смертними ? Якщо безсмертні то, чи це означає, що вони тепер розплачуються за гріх Адама і Єви ? Те саме щодо рослин ?

• Подобається Подобається x 3
  13. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Вже минув деякийчас. Довгенько мене тут не було. Я зараз в США. Інші люди(добрі), інший менталітет, безліч різних церков і конфесій. Вже побував в декількох з них. Але можу сказати, що світогляд мій не змінився. Як і раніше я не підтримую жодну з них(хоч тут вони й набагато лольніші), але можу сказати, що я вірю в Бога(назвемо його умовно Богом), тобто в якусь вищу силу... Я остаточно впевнився, що Бог має бути в тобі, в середині. Для цього не обов'язково ходити в церкву і т.д.

Додано через 4 години 8 хвилин
    То ви, шановний, бачу, вважаєте себе визначним теологом, порівнюючи мене з незнаючим студентом, а себе з ПРОФЕСОРОМ

Додано через 4 години 13 хвилин
    Вже досить таки довго чекаю, та, мабуть дарма.:scare:

• Подобається Подобається x 6
  14. JaguaR

JaguaR щасливий

Такого немає.

100% згідний.

15. Liliyah Romanova

Мабуть. Почитала, почитала. Нецікаве то мені.
    Подумаю...

16. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Левит 24
    19 Кто сделает повреждение на теле ближнего своего, тому должно сделать то же, что он сделал: 20 перелом за перелом, око за око, зуб за зуб; как он сделал повреждение на теле человека, так и ему должно сделать. 21 Кто убьет скотину, должен заплатить за нее; а кто убьет человека, того должно предать смерти.
    От Луки 6
    28 благословляйте проклинающих вас и молитесь за обижающих вас. 29 Ударившему тебя по щеке подставь и другую, и отнимающему у тебя верхнюю одежду не препятствуй взять и рубашку. 30 Всякому, просящему у тебя, давай, и от взявшего твое не требуй назад. 31 И как хотите, чтобы с вами поступали люди, так и вы поступайте с ними. 32 И если любите любящих вас, какая вам за то благодарность? ибо и грешники любящих их любят. 33 И если делаете добро тем, которые вам делают добро, какая вам за то благодарность? ибо и грешники то же делают. 34 И если взаймы даёте тем, от которых надеетесь получить обратно, какая вам за то благодарность? ибо и грешники дают взаймы грешникам, чтобы получить обратно столько же. 35 Но вы любите врагов ваших, и благотворите, и взаймы давайте, не ожидая ничего; и будет вам награда великая, и будете сынами Всевышнего; ибо Он благ и к неблагодарным и злым. 36 Итак, будьте милосерды, как и Отец ваш милосерд. 37 Не судите, и не будете судимы; не осуждайте, и не будете осуждены; прощайте, и прощены будете;

це щоб не бути голословним

Додано через 29 хвилин
    Так от. Хочу якось підбити до купи свої думки. Я не вважаю, що релігія - це погано. НІ! Навіть навпаки, АЛЕ!!. Але , я думаю, що з давніх-давен церква цим спекулює. Використовує віру для досягнення власних цілей. А що до Біблії. То там зіграв значну роль "людський фактор". От наприклад:
    Левит 1
    6 и снимет кожу с жертвы всесожжения и рассечет ее на части; 7 сыны же Аароновы, священники, положат на жертвенник огонь и на огне разложат дрова; 8 и разложат сыны Аароновы, священники, части, голову и тук на дровах, которые на огне, на жертвеннике; 9 а внутренности жертвы и ноги ее вымоет он водою, и сожжет священник все на жертвеннике: это всесожжение, жертва, благоухание, приятное Господу. 10 Если жертва всесожжения его [Господу] из мелкого скота, из овец, или из коз, пусть принесет ее мужеского пола, без порока, [и пусть возложит руку на голову ее,] 11 и заколет ее пред Господом на северной стороне жертвенника, и сыны Аароновы, священники, покропят кровью ее на жертвенник со всех сторон; 12 и рассекут ее на части, отделив голову ее и тук ее, и разложит их священник на дровах, которые на огне, на жертвеннике, 13 а внутренности и ноги вымоет водою, и принесет священник всё и сожжет на жертвеннике: это всесожжение, жертва, благоухание, приятное Господу. 14 Если же из птиц приносит он Господу всесожжение, пусть принесет жертву свою из горлиц, или из молодых голубей; 15 священник принесет ее к жертвеннику, и свернет ей голову, и сожжет на жертвеннике, а кровь выцедит к стене жертвенника; 16 зоб ее с перьями ее отнимет и бросит его подле жертвенника на восточную сторону, где пепел; 17 и надломит ее в крыльях ее, не отделяя их, и сожжет ее священник на жертвеннике, на дровах, которые на огне: это всесожжение, жертва, благоухание, приятное Господу. ;):8:
    Для нашого часу це звучить дико, але для тодішнього це було нормально. В Новому Заповіті зникають жертвоприношення і загалом весь текст стає більш лояльним. До чого я веду? Та до того, що люди корегували поведінку, вподобання і вимоги Господа відповідно до своєї епохи.
    Я не здивуюсь, якщо через тисячоліття в Біблії можна буде прочитати, що на вихідних Господь полюбляв збацати барбекю, а по буднях частенько забігав в Макдоналдс на чізбургер з колою))))))
    Вибачте, якщо я образив цим чи попередніми дописами чиїсь релігійні погляди. Це лише ІМХО:no:

17. Liliyah Romanova

Навряд чи пласким поглядом можна когось образити. Це всього лише плаский погляд.

А навіщо вас ісихазм? Адже ваші висновки уже зроблені чи ні?

Ну, але най буде.
    Подам цитату й сайт.

http://www.hesychasm.ru/

А які у вас питання щодо цього?

18. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Я дамаю. що вони навряд чи будуть колись зроблені остаточно на 100%.
    Дяку. Я вже звик, що мене тут вважають неосвіченим, придуркуватим, з пласкими, однобічними поглядами......

19. Liliyah Romanova

Та ви даремно ображаєтеся. Я не сказала, що погляд дурний. Він трохи поверхневий, тільки й усього. Такі думки з часом міняються. Не знаю, скільки вам років, але відчувається трохи така молодеча схильність упадати в категоричні висновки.
    Я сама не так давно в тому була.
    Не хотіла вас образити.
    От у цьому ви маєте рацію:
    А ви їх таки робите остаточними зараз.
    До речі, щодо приписів Старого Завіту, то для юдеїв мало що змінилося. Відповідно для них ваші висновкі про барбек'ю будуть щонайменше дивними.
    Не стільки світу, що в Америці. Зрештою, Америка створена на інших принципах, тому так багато різних церков та організацій, і ніхто нікого перемогті, нівелювати не прагне.

А що саме вас зацікавило в ісихазмі?

20. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Исиха́зм (от др.-греч. ἡσυχία, «спокойствие, тишина, уединение») — особого рода мистическая практика православных монахов (исихастов), в которой применяется безмолвная молитва ради созерцания Божественного света (Фаворского света, который исходил от Христа при преображении на горе Фавор). В основе философии исихазма лежит представление о том, что можно созерцать непознаваемое (Бога) посредством божественных энергий. В 1351 году признан официальным учением православной церкви. Во многом повлиял на духовный подъём Руси XIV-XV веков.[источник?] Главные представители исихазма Симеон Новый Богослов и Григорий Палама. Главным оппонентом учения являлся Никифор Григора.
    духовном, «внутреннем» узрении. Как писал Григорий Палама: «исихаст есть старающийся заключить в своём теле бестелесное». Ключевой цитатой из Священного Писания является «Царствие Божие внутрь вас есть» (Лк,17,21).

Согласно Новому завету, «Бога не видел никто никогда» (Ин, 1,18), но Палама и вслед за ним исихасты утверждают, что Его энергии пронзают сей мир, то есть исихасты зрят несотворённое и невещественное излучение Бога. Утилитарный смысл этих мистических практик трудно объясним. С бытовой точки зрения, считается, что это приводит человека в состояние умиротворения. Многие исихасты же утверждают о способности общения с ангельскими материями. Известны истории о чудесных способностях исихастов; сами же они руководствуются библейским принципом «скажи сей горе сдвинуться, и если истинно веруешь — сдвинется». Большая часть этих историй связана с Афонским монашеством.

Ой як же ж це мені нагадує принципи буддистського самопізнання і досягнення стану "нірвани"

а де твій аватар? :)