гарна цитата, людина - храм Духа Святого. Я думаю, що Бог і до часу, коли Ісус прийшов на землю, був всюди, а не лише у храмі. І ще думаю, що ні ваші цитати не суперечать моїм, а не мої - вашим. То питання є багатогранне. Єдине, що хочу сказати, що попри те, що існує думка, що в церкві і в лісі - є одинаково, що до молитви, присутності Бога, все ж храм є особливе місце, ну але не виключаю того, що і в лісі можна бути ближче до Бога, бо інколи Бог є ініціатором отої близкості.
Погоджуюсь. Отож, особливим місцем він є лиш через спільність християнської громади, а не через те, що там ближче до Бога. З цієї точки зору храм (як церковна споруда) існує для людей, і не вимагає якихось певних особливостей архітектури (як це було у Старому Завіті).
Зараз в кожному храмі ряди лотків з книжочкАми,образкАми,ланцюжкАми,вервицями,медальйончиками,браслєтами,дисками,карочє речами,що способствують побожності... А біля деяких церков поряд з рядами лотків розмістилися ряди бабуль,що тут же продають вищеупомянуті речі,куплені в тих же лотках,вже на гривню дорожче... хм...
В центрі..у всіх... Біля церкви Михайла,на сходах купа отих бабульок... Біля Бернардинів,поблизу кіоска те саме..
Ага.......... виявляється: 1. не у всіх, а у центрі у всіх... 2. не у храмі, а біля... Як на мене суттєві доповнення. Ну "біля" - то не у храмі, нє? Ромко, не ображай бабульок... нема Черновецького на тебе!
а хто я? бабульки продають не в храмі, а поза, тобто біля (почитай свої дописи). А цитата говорить про тих, хто торгував в храмі. А цитату, яку ти привів - хороша тим, що вона суперечить твоєму уявленню про те, що бути у церкві і у лісі - то все одно, що церква(будівля) - це просто будівля, як і інші будівлі. Якщо б-то та будівля була такою ж, як інші, то чого Ісус виганяв торгашів з храму, кажучи, що храм - дім Отця Мого? якщо казати ну вже дууууже мягко, то скажу - смішне питання.
Ну народ вас і понесло...Де політика, де релігія? Вже на бабульок під церквами перекинулись, а мені то все куди тягнути? До якої теми? Про Черновецького?