Релігія і політика

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем smeet, 14 вер 2009.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви самі можете відповісти на це питання. Московський сепаратизм (при створенні патріархату за допомогою підкупів, шантажу і підробки документів) очистив православ'я?
    Та не той, який допомагав шантажувати, підкупляти, підробляти документи, співпрацювати з органами ГБ, освячувати зброю, своїм "промислом" ( при схваленні бізнесменів від релігії ), поєднювати релігію з політикою і доктриною війни, створювати ядерний арсенал і т.п.
    Не смішіть кур емпешними імперськими метаморфозами.
    "Священный синод Русской православной церкви вчера не стал принимать в РПЦ Осетинскую и Абхазскую православные церкви, выразившие желание выйти из состава Грузинской православной церкви. Таким образом, руководство РПЦ открыто поддержало грузинский патриархат, побоявшись, по признанию священнослужителей, потерять едва ли не единственного союзника в борьбе за влияние на территории СНГ."
    http://www.kommersant.ru/doc.aspx?DocsID=1037065

• Подобається Подобається x 1
  2. - Я могу. Хочу, чтобы Вы ответили. Очищает ли территориальный сепаратизм от прошлых грехов? Да или нет? :)
    - Ясно, Вам никакой не ближе. Запамятовал, Вы вообще в Бога не верите или только к христианским конфессиям себя не относите? И долго ещё собираетесь христианам богов сортировать? :) После выборов отдохнёте? :)))

3. smeet

smeet просто спілкуюсь

Та що Ви кажете.
    Не вірите мені ,повірте своїм очам http://www.youtube.com/watch?v=h_PL3i8hC40
    Тепер про благословіння.Сталін напевне насаджував на Західній Україні іудаїзм,чи ламаїзм,і патріархи РПЦ МП нічого про це не знали,а узнавши виступили проти?

• Подобається Подобається x 2
  4. - роликов много разных.
    Выступили бы против - Сталин насаживал бы иудаизм, ламизм и тдизм. К тому времени он понял, что если какой-то народ религиозен, начисто лишать его религиозных институтов нельзя. Война зенки прочистила (хоть в этом). Те же, кто открыто против выступал - в земле. Например, тут: http://ru.wikipedia.org/wiki/Бутовский_полигон

smeet, как Вы считаете, если священник во время обряда венчания не благословит молодых, нормально потом будет сказать, что "он же не выступил против?" Странно, когда верующие люди путают благословение с "неосуждением".

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Звичайно, що ні. Одне до іншого не має відношення.
    о_О Бздури і оффтоп! Після виборів нехай відпочивають такі козачки як ви, яким затишніше на форумах на кшталт цього: http://forum.sevastopol.info/viewforum.php?f=11 , але змушені нести тяжку ношу на львівському форумі. :haha:

6. - просто бздуры :) Я на этом форуме 5 лет. Он мне нравится. И Вы тоже.
    - не бздуры :) А почему Вы только на МП наезжаете? Не к религии - зато к политике? ;)
    - нормальное объяснение.

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

Збирання земель - не справа церкви, а керівництво МП саме цим дуже захоплюється.

8. - хто сказав? (с) Собирание земель под государство - не дело церкви.

9. smeet

smeet просто спілкуюсь

Тобто Ви хочете сказати,що те що на цьому ролику простий монтаж?Не було гітлерівців в Радянському Союзі в військових училищах на навчанні,не було в Бресті ніяких спільних парадів,так?
    Хто би виступив проти?Ті що виступили їх тої ж ночі розстріляли.А РПЦ не засудило смерть сотень священників.

то не з тієї опери.Мова йде про недопустимість духовним особам займатись політикою.Бо інакше він перестає бути духовною особою.

10. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Вивважаєте що цього не достатньо?

11. - я хочу сказать, что мне лень искать ролики совместных польско-нацистских парадов. Но поскольку я их видел, то будете настаивать - найду и на историческую ветку добавлю :)
    - Вы немного теряете нить. Кто осудил - тот в земле, кто промолчал - тот выжил. Это и католиков касается и кого угодно на территории СССР в 30 - 50е годы. РПЦ зарубежья - осудила и неоднократно.
    - де вона йде? :) Само по себе высказывание поддерживаю, но то, на что и каким образом реагируете (оппонируете) Вы, говорит о том, что Вы у себя в голове понятия религии и политики не разделяете. И остальные обычные люди - тоже. А духовные особы обязательно учитывают настроения прихожан...

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

13. smeet

smeet просто спілкуюсь

А до чого тут поляки?Я з поляками не маю нічого спільного.Для України що поляки,що росіяни одного поля ягоди-поневолювачі (з історії).Ролики Вам показали через те,що Ви звинуватили УГКЦ в сприйнятті німецької влади.А паради доказ того що москва навпаки ще й дуже активно з наю співпрацювала,і якщо це вважати гріхом,то гріх СРСР набагато більший ніж УГКЦ.
    Та хіба мова за тодішніх.Якраз мова за теперішніх.Якраз я і кажу що тодішні нічим не гірші і не кращі за теперішніх.
    І дентично так як і у Вас,так що не кидайте камінці в мій город,Ви самі по вуха в камінні.:)

14. - Вы уже начали сравнивать СССР с УГКЦ :haha: Далеко пойдём... :) Довоенные совместные парады поляков с немцами тут так же ни к чему, как и "советских" с немцами - именно потому мне и лень их искать, а вот Вам почему-то не лень выкладывать всякую ерунду. Даже дело не в том, что те парады были ДО начала войны (соответственно - Германии с Польшей и с СССР), а приветствия УГКЦ - ПОСЛЕ, дело в том, что к совместным парадам с немцами РПЦ не имеет никакого отношения, а Вы зачем-то пихаете в эту тему... да ещё "греховность" сравнивать надумали :)
    - ну вот Вы кажете, кажете, а подтвердить нечем. Значит, надо больше говорить (по объему) :)
    - не, я не религиозен, у меня не так. Ни дентично, ни дентологично. По мне любая церковь - в идеальном случае психологи. Но идеальных случаев не бывает. В реальной жизни это институты со своими интересами (и предпочтениями в политике - соответственно) а также с влиянием на большие массы электората (чем церковь интересна политикам). Взаимосвязь есть, её надо учитывать и с интересом наблюдать... Например, обострения "разборок" с МП на ЛФ в преддверии выборов.

15. Сергій аспірант

Те що католики співпрацювали з німцями, або принаймі не виступали протьиних факт відомий. Але РПЦ теж не виняток в армії Власова теж були православні священники і відігравали в ній вагому роль.

16. - я не знаю, какую роль они там играли, может и весомую (сама-то "армия" Власова в отличие от его имени роль не шибко весомую сыграла - разве что в освобождении от нацистов Праги). Власов не был нацистом (хотя и был, безусловно, предателем). Сейчас церковь относится к Власову с ... сочувствием (не путать с одобрением), но не МП посылал к нему своих священников.

А что Свидетели Иеговы, как они себя проявили во Второй Мировой? Кого осудили, кого поддержали, в чём это выражалось, кто их услышал?

17. Сергій аспірант

факти досить відомі- в Німечинні та Італії є вулиці названі іменами свідків Єгови

18. - именами кого только не названы улицы в этих весьма урбанизированных странах. Если нетрудно, уточните, пожалуйста, факты (скорее всего они неизвестны не только мне).

19. Сергій аспірант

Свідки Єгови спочатку займали нейтральну позицію до націонал-соціалістів. Вони виконували закони держави, якщо ті не суперечили їх сумлінню. Але держава вимагала більшого - цілковитого і беззастережного підкорення. Свідки Єгови відмовлялись від служби в армії, діяльності у нацистських організаціях тощо. Фактично вони стали одними з перших вязнів концтаборів і сьогодні визнані чи не єдиними вязнями сумління- для того щоб вийти з концтабору їм було достатньо підписати документ про відречення від віри. Саме в журналах свідків Єгови зявились статті про існування конц таборів в Німечинні, що тривалий час ігнорувалось як європою так і США.
    Свідками Єгови було створено два документальні фільми - Свідки Єгови перед обличчям нацизму та Лиловые треугольники(знак який використовували нацисти для идентифікациї вязныв свідків).

Після війни у СРСР в 1953 році за одну ніч усі свідки Єгови які проживали на території Західної України були заарештовані і вислані в Сибір

20. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ну скажімо не я розпочав а Ви.Чи це не Ваші слова:"[/QUOTE]а заодно заметили удивительную поддержку УГКЦ нацистов[/QUOTE]
    Якщо Ви уважно читали,то мали замітити той документ, на котрий я Вам дав зсилку в форматі ПДФ.Там було сказано про те,що зразу ж по приході радянської влади на землі ЗУ,патріархат УГКЦ звернувся в Москву........
    Як Москва відповіла на це-вона почала нищити церкву.
    Вам на пальцях пояснити як поступають люди,організації,країни з тими хто їх нищить,або не дає працювати,або не дає існувати?Вони йдуть до других.Що дивного в тому що сталося.Вас вигнав один власник з роботи ви йдете до другого.Вам недобра одна влада,ви підтримуєте другу,ту з якою ,як Вам бачиться Вам буде комфортно.

як це нічим,я завжди підтверджую те що кажу.Ви між іншим мені ще не дали ні одного аргумента і підтвердження,я Вам дав їх вже декілька.
    В мене опечатка,вірніше невдало натиснутий пробіл(і дентично),у Вас незнання не дентологічно а деонтологічно.:):):)
    .
    Частково погоджусь частково ні.Не погоджусь в останньому реченні.Загострення "розборок" немає.Це проблема,яку можна вирішити тільки толерантно.але треба тільки захотіти цього.І навіть дуже просто вирішується.Просто деяким імперсько думаючим,треба зрозуміти,що прийшли часи,коли краще жити дружньо,ніж конфронтувати.Що варто Кирилу признати УПЦ КП як рівну,і як дві братні церкви підтримувати хороші дружні зв"язки церков двох дружніх держав.Що йому з його зверхньості.Плюс вибачитись за деякі не дуже правильні,чи зовсім неправильні дії його попередників.Німці вибачились перед світом,і корона з них не спала,зате налагодили дружні стосунки з усією Європою,і в першу чергу з Росією(найлютіші вороги у ВВВ).

а де твій аватар? :)