РЕЛИГИИ И РЕЛИГИОЗНЫЕ ПОНЯТИЯ

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Forpost, 25 кві 2007.

1. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ви невiрно зрозумiли. Йдеться не про виправдання, а про встановлення iсторичноi достовiрностi заради справедливостi.

• Подобається Подобається x 1
  2. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Історія таки називає інші цифри... Хоча, якщо рахувати тільки відьом, а єретиків не рахувати за людей, то....

• Подобається Подобається x 2
  3. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Там ішлось тільки про відьом, разом з іншими єретиками цифра була звичайно більша, може на порядок, але не сотні тисяч, а якщо розкласти ці цифри на весь час, коли існувала інквізиція, виходить не так багато... Це з точки зору історії. А давати моральні оцінки не моє діло... Просто страшно подумати, чи вижила би Європа, коли б в середньовіччі владу взяли б атеїстичні чи світські режими... Церква Христова - це єдине світле, що було в ті часи...:)

4. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

А справді, якщо не сотні тисяч вбили - то вважай, не вбивали. :) Тим більше, що вогнища інквізиції - то єдине освітлення, що було в ті часи :))) А ще багатьох і не вбивали, а тільки скатували до півсмерті - так це взагалі не рахується...
    Почитайте трошки біографії видатних інквізиторів, зокрема і тих, які визнані святими. Запевняю, це дуже цікаво. Думаю, Європа чудово обійшлася б без їх пекельного світла.

• Подобається Подобається x 5
  5. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Промили, ой промили... Спечечатися з міфом - марна справа...

6. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Ви знаєте, я росла в ті роки, коли пропаганди вже не було... і просто цікавилася історією. Ті дані, на які я посилаюся, взяті з праць П"єра Сарпі (фра Паоло), монаха, доктора богослов"я... Йому теж мозги промили? смішно, коли ви починаєте заперечувати свої ж джерела...

7. Василь

Василь Well-Known Member

Про історичну правду

Навпаки, можна сказати, що якраз християнська церква уосіблювала тоді тоталітарний режим, а пізніше всі останні від нея вчились. Світські тоталітарні режими з"явились в Європі лише в 20-му столітті. Християнська церква є піонером європейського тоталітаризму. Ось так стоять справи з "єдиним світлим, що було в ті часи"!

8. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Просто зараз страшно подумати, скількох Істинних Християн було замордовано в часи середньовіччя цегочасною "хрЕстовою церквою".
    Істина далека від них.
    Вони є породженням Зла.

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Та будь-які фанати є породженням ЗЛА

10. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Вибачте,якщо не в ту тему звертаюся:pardon:.У мене виникло питання щодо Бібілійського тексту.В одному виданні Біблії,коли Бог говорив до Мойсея(Вих.3:14),написано:"Я ТОЙ,ЩО Є".В іншому ж виданні :"Я ТОЙ,ХТО Я Є".Який текст є ближчим до оригіналу Біблії,чи є між цими текстами якась різниця?Для мене то справді важливо.

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

А може вони себе мали на увазі?

12. ovod

ovod Well-Known Member

подивіться тут
    http://bible.in.ua/underl/index.htm
    але тут можна скачати шрифт, щоб коректно відображалися символи
    http://bible.in.ua/underl/SUPP/settings.htm
    мені здається, що різниці немає. Він міг взагалі простіше сказати "Я це Я" смисл і розуміння би не змінилося.

13. plastic

plastic Well-Known Member

14. Бог сказал Моисею: Я есмь Сущий. И сказал: так скажи сынам Израилевым: Сущий [Иегова] послал меня к вам.
    УПО: І сказав Бог Мойсеєві: Я Той, що є. І сказав: Отак скажеш Ізраїлевим синам: Сущий послав мене до вас.
    KJV: And God said unto Moses, I AM THAT I AM: and he said, Thus shalt thou say unto the children of Israel, I AM hath sent me unto you

а де твій аватар? :)