РЕЛИГИИ И РЕЛИГИОЗНЫЕ ПОНЯТИЯ

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Forpost, 25 кві 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: РЕЛИГИИ И РЕЛИГИОЗНЫЕ ПОНЯТИЯ

А Шрек про це писав?
    Не зрозуміла.

2. no_coment

no_coment Well-Known Member

:p Я Вам все напишу!

3. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Англійський історик У.Хічкок пише: „Понять Инквизицию можно лишь в контексте веков, когда она существовала; веков, когда религиозная однородность и ортодоксия, как и подчинение властям, считались необходимыми для выживания общества и утверждались силой, в чем принимали участие практически все политические и религиозные институты”. Ви не порівнюйте інквізицію з фашизмом чи комунізмом. Просто такі безумці, як Гітлер чи Ленін з їхніми людиноненависницькими ідеологіями в часи інквізиції навряд чи прийшли б до влади, так само, як не були допущені до політики чи відкритих проповідей такі самі безумці , як Джордано Бруно і багато хто іже з ним.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Критикування інквізиції інколи мені нагадує критику вбивства на війні.

5. zet

zet Дуже важлива персона

Инквизиция отличилась тем, что жертв своих выбирала по богатсву и политическим мотивам, а обосновывала религиозными мотивами. Именно это лицемерие и нашло свое отражение в памяти народной.
    Если же на Руси уничтожали вельмож, то церковью не прикрывались, а царским указом обходились..

• Подобається Подобається x 1
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ця народна память не що інше, як інструкція ЦККПРС. Не чув такого, щоб відьму спалювали, виходячи з її соціального статусу. Це щось нове.

7. Liliyah Romanova

Це знову ж таки узагальнення.
    Якщо такі випадки були, то це точно були не ВСІ випадки. А народ би лише тішився з того, що феодала розгромили, повірте. Коли прийшов Лютер зі своїми тезами, то якраз селяни (носії народної пам'яті) і кинулися громити все підряд. У селян завжди один ворог - багаті феодали. У Польщі колись повстання програли, бо селяни не приєдналися до повстанців. Та їх і не дуже кликали.
    Не можу собі уявити народ, який плаче за своїм паном.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Приведу приклад. На майдані у Києві донєцкі борються за нерозпуск ВР, тобто за своїх панів.

9. Liliyah Romanova

Миху, я не про сучасність писала. Але приклад цікавий.

10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ну да, ну да... А "помаранчеві" за своїх.;)

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

помаранчеві за розпуск УСІХ депутатів - незалежно від коліру, відчуваєте різницю?

12. Окультист

Окультист Well-Known Member

Такі "накладки", як Івана - Купала, чи ще щось є прямим наслідком того, що християнство на голому місці не зародилося, ну не стерлася свідомість тих людей, які жили в часи первісних спільнот християн, які перед прийняттам християнства були язичниками. І перші зібрання християн відбувалися у печерах, де колись проводилися мітерії Мітри, та що казати, навіть у пізніші часи Данте у своїй "Божественній комедії" називає в одному місці Ісуса Юпітером, та і багато іншого можна назвати, наприклад, дата святкування Різдва, непорочне зачаття, самопожертва у ім'я спасіння, воскресіння - це притаманно багатьом дохристиянським релігіям.

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

От...вирішив тутка втулити...
    Фридрих Ницше. Антихристианин

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

любиш язичників цитувати, чи буддистів?

15. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

вбивство завжди залишаэться вбивством

16. Romko

Romko Дуже важлива персона

А тваринок можна вбивати?
    Такихво файнютких...:good:

17. Калиниченко

Інквізиція стала одним з історичних міфів, а "миф сам по себе неуязвим. Он нечувствителен к рациональным аргументам, его нельзя отрицать с помощью силлогизмов"
    http://www.kara-murza.ru/books/manipul/manipul38.htm
    :)
    Ще одна цікава стаття про інквізицію
    http://www.rodon.org/relig-090429123627

18. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Ви хочете сказати, що насправді, інквізиція не вбила і не мучила жодного єретика (та й правовірні католики попадалися...)?

19. Калиниченко

В тій другій статті якраз і пише, скільки інквізицією було винесено смертних вироків під час "полювання на відьом"
    Тобто дані про десятки чи сотні тисяч спалених інквізицією, неправдиві... Те, що робили цивільні суди , приписали інквізиції...:)

20. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Аха... тобто ви виправдовуєте діяльність інквізиції тим, що вони "занадто мало вбили". І киваєте - що інші вбивали більше. Цікава християнська позиція...
    До речі, я не впевнена щодо правильності цифри 99 осіб. Оскільки один Конрад Марбургський (німецький інквізитор, призначений у 1231 році папою Григорієм 9 з найбільш широкими повноваженнями) має на своїй совісті близько 1000 осіб. Саме йому належить фраза "Я би спалив 100 невинних якби серед них знайшовся хоча б один винуватий"
    А Роберт ле Бург? Більше 300 катарів...Борель Гренобльский, призначений папою Климентом Сьомим? 700 жертв враховуючи жінок з немовлятами.
    Так, я не сперечаюсь, це були не відьми. Це були єретики. Інша "стаття розходів". Але все рівно були...

Останнє редагування: 7 лют 2010
    • Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)