РЕЛИГИИ И РЕЛИГИОЗНЫЕ ПОНЯТИЯ

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Forpost, 25 кві 2007.

1. no_coment

no_coment Well-Known Member

Відповідь: РЕЛИГИИ И РЕЛИГИОЗНЫЕ ПОНЯТИЯ

1. Якщо про це Ви в мене запитуєте? Я - незнаю!
    2. Якщо Ви володієте іншою (альтернативною) інформацією - прошу поділитися.

З подякою.

2. no_coment

Мих - я Вам відверто дивуюся!
    Я вже вкотре власне і ставлю запитання про "людське обличчя" Римської церкви від "лиця" якої Інквизиція діяла саме за принципами: "Хто не знами - той проти нас!", "Нема людини - нема проблеми!", тощо. До чого тут Ваша "мусульманська загроза" та "відьми"? На мій погляд були більш вагоміші загрози "всередені".

3. no_coment

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

От Калиниченко написав. Думаю, що це правда.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є різниця: Сама Римська церква і особи, які діяли від її імені. І як до чого тут відьми? А ми про кого говоримо?

6. no_coment

Тоді дайте мені пряму відповідь. Свята Інквизиція - це "особа" яка діяла від імені Римської церкви?

• Подобається Подобається x 1
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто не з нами - той проти нас - це комуністичний лозунг. Інквізиція не карала тих, хто просто не вірив, бо тоді треба було б половину Європи на вогні спалити. Є багато надуманого. Чому? Бо всім від того вигідно.
    Про інківізицію дуже любили говорити комуністи, атеїсти, інші християнські течії, бо як себе вибілити, як не зачорнити церкву? Сатана діє на церкву руками і язиками таких от сумнівющіміся і тими, що думають, що знають істину. Давайте поговоримо про християн, з яких за віру живцем шкіру знімали, розпинали вверх ногами за віру. Чомусь про це ніхто не каже.
    Я ще раз повторюся: факт інквізиції, хрестових походів не є ознакою правильності церкви, чи ні з найменше двох причин:

1. За старим Завітом бачимо не раз, як Бог помагав жидам у боротьбі з поганами, виганяючи їх з постійного місця перебування. Можна теж задати питання: Хіба Бог справедливий? Але ми не можемо своїм людським розумом судити Божі справи. Візьміть навіть єгиптян - як Бог їх карав за те, що вони не хотіли відпустити жидів? Бог каже: Мої дороги - не є ваші дороги.

2. Боротьба з відьмами, чарівниками-служителями сатани - хороша справа. Та є людський фактор, який міг перегнути палку, бо хто з нас безгрішний? А Ви в курсі, що для чар використовували кров християнської дитини, вбиваючи її?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не особа, але виконавці - це конкретні особи. Не всі були жорстокими і не всі добрими в міру своєї грішності. Повторюсь: боротьба з відьмами - позитивна справа.

9. no_coment

Тобто, майже "По ВАМ":
    Комунізм - це, в принципі, добре (равенство, братерство, "від кожного по можливостям - кожному - по потребі" - в обЩем - УСЬО ПО ЧЕСНОМУ), а ось НКВД (СМЕРШ)
    - це конкретні виконавці. "...Не всі були жорстокими і не всі добрими в міру своєї грішності...". Повторюсь: боротьба з "ворогами народу" - позитивна справа.

10. Forpost

Forpost Стоїк

Загляніть в святці
    Матф.12:30 Кто не со Мною, тот против Меня; и кто не собирает со Мною, тот расточает.

11. no_coment

Давайте все по черзі:
    Ваша теза: Хто не з нами - той проти нас - це комуністичний лозунг.
    Прошу Вас це підтвердити..
    Моя інформація: Кожному хто читав Євангеліє повінні бути відомі слова: "Кто не со Мною, тот против Меня, и кто не собирает со Мною - тот расточает". Не знаєте, кому вони належать?

Ваша теза: Інквізиція не карала тих, хто просто не вірив, бо тоді треба було б половину Європи на вогні спалити. Є багато надуманого. Чому? Бо всім від того вигідно.
    Прошу Вас це підтвердити..
    Моя інформація: Вам, напевне, ось сюди треба http://www.evangelie.ru/forum/t14632-5.html там багато корисної інформації.

Ваша теза: Про інківізицію дуже любили говорити комуністи, атеїсти, інші християнські течії, бо як себе вибілити, як не зачорнити церкву?
    Прошу Вас надати інформацію про це..
    Моя точка зору: На війні - як на війні! http://bibliotekar.ru/andreeva/49.htm

Ваша теза: Давайте поговоримо про християн, з яких за віру живцем шкіру знімали, розпинали вверх ногами за віру. Чомусь про це ніхто не каже.
    Давайте - поговоримо!
    Моє запитання. Ви важаєте, що Свята Інквизиція не зпалювала людей на вогнищах, не варила їх в казанах з олією, скипидарам та смолою, тощо?

P.S. Про жидів та відьм поговоремо пізніше - в наступному блоці.

12. zet

zet Дуже важлива персона

Так треба було й наказувати за вбиство, а не за чаклунство, бо останє ж нічим не доведено, то вже суб'єктивне тлумачення церковного діяча, а не незаперечний факт.

13. no_coment

Не підказуйте!

14. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

В Росії, між іншим, теж була інквізиція, це ілюструє витяг з „Морського Уставу” Петра І: „ Все идолопоклонства, чародейства с великим подтверждением запрещаются. И ежели кто такой найдется или сему подобный суеверный и Богохулительный, оный по состоянию дел, в жестоком заключении в железах и кошками наказан или весма сожжен имеет быть. Наказание сожжения есть обыкновенная казнь чернокнижницам и тем, которые чрез отраву вред какой учинят, или во оных писмах или словах хула имени Божию или отвержение от оного найдется” Інквізиція була ознакою тієї епохи. Засуджувати інквізицію - це засуджувати історію, а вона є такою, якою є і іншою не буде

15. no_coment

Тобто, "по ВАМ"
    Засуджувати фашизм (комунізм, тощо) - це засуджувати історію, а вона є такою, якою є і іншою не буде?

Цікавої є Ваша думка! :confused:

16. zet

zet Дуже важлива персона

Я читала колись про це.. Але цікаво те (судячи з тієї книжки :p ;) ), що у Росії більш засуджували відьмаків, а не відьом. Якщо вже й відьму, то стару й негарну... Мабуть, більше красу цінували, чи що??? :D :D

17. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Як то Іван не має відношення, то відки в піснях Іван з'явився? :eek:

Ой на Івана, ой на Купала
    Ой, там дівчина квіти збирала.
    Квітоньки збирала, віночок сплітала,
    Тай на синю хвилю, на Дунай пускала.
    Ой, пливи, віночку, та по синій хвилі,
    Та до тої хати, де живе мій милий.

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Гм, а от мені здається, що ця фраза виникла на Русі, коли у християнство навертали.

19. no_coment

New_Shrek Не підказуйте!

20. no_coment

В мене інша інформація з цього приводу... і має вона пряме відношення до Вашої "коханої"!

P.S. "Головне на рибалці - тиша, щоб рибка спокійно заковтнула наживку".

а де твій аватар? :)