Реєстрація в МРЕВ

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем mota_boy, 13 чер 2007.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Відповідь: Переоформлення авто, заміна номерів

Одним словом, краще купити тут, щоб не возитись.. Дякую за інформацію!

2. Demyan

Demyan Well-Known Member

Це правильно. якщо цікавить є така машина
    мерс 210 98.р ,авангард, дипломат , 3,0 TD , шкіра ,автомат, повний ел пакет, антиблікове зеркало, TV. DVD. круіз контроль, парктронік, кондюк
    початкова ціна 20 000.

3. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Дякую, та це не для нас.

Ціна на аналогічне авто у Польщі - 10 тис... Ех.. Нам би їхні ціни...На авто :)

4. Demyan

Demyan Well-Known Member

Так але після розмитнення вона стає в таку ціну. Взагалі в нас машини коштують....ВАЗ в 20 років за 3000 в хорошму стані треба ще знайти :). Ніби може вступимо в СОТ тоді щось може зміниться але коли ???
    Попробуйте зупинитися краще всетаки на новій машині (якщо машина береться надовго). В 10-13 можна брати Ланос, Опель Астру (непогана машина, знайомий взяв) ну або ще щось....головне геморою не буде і машина новенька з гарантією

5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Дякую за поради! Звісно, що братимемо модель з відносно новіших, а татову шістірку я заберу для навчання водійського мистецтва :)
    Хоча таки думаю, що тато свою рідну Ладуську ні на що не проміняє :))

6. Vlodek

Vlodek Well-Known Member

Давненько я не писав нічого на ЛФ. Все ніколи...
    А от пані nirvanka вірішив проконсультувати. Сам в подібній ситуації знаходжусь - різниця цін на авто в Росії і в Україні складає приблизно 20-30 відсотків. І мене, з паспортом громадянина РФ, жаба дусить переплачувати 5-10 к$ на розмитнення.
    Тож просто катаюсь по Львову на московських номерах, показую ДАІшникам російські права, питань не виникає. Дружина - аналогічно. Єдиний нюанс - авто повинно знаходитись на території України не більш ніж 60 днів. На 61-ий день мають право затримувати, ставити на всякі штрафмайданчики, накладати штрафи за порушення митного порядку (якщо не помиляюсь, від 850 грн починаються цифри). Але в законі ніде не прописано, де і який кордон я повинен перетинати на цьму авто. І на який час. Тож мені зовсім не потрібно кожні 2 місяці ганяти до Москви і назад. Досить раз в пару місяців з*їздити в Перемишль чи в Жешув (всього-навсього на кілька годин, аби лише отримати штамп про перетинання кордону) , і ще 60 днів спокійно їздити по Львову. Ну , і попутно ще можна чимось зайнятися..
    З врахуванням того, що ціна на моє авто різниться в Москві і у Львові на приблизно 5-7 тис. дол. , я можу собі дозволити кататись таким чином в Польщу багато-багато років що-два місяця.
    З тим, щоб на моєму авто могла по Львову їздити, наприклад, сестра - з паспортом громадянки України, є певні складності. Формально громадянин України не може користуватись чужим авто , що стоїть на обліку в іншій країні , за дорученням. Але ї тут є нюансик. Оформляю в Росії ( в Польщі, де інше) авто на фірму - юридичну особу. Виписую сестрі довідку, що вона є працівником ціеї фірми. Виписую "відрядження" до Львова і дорожну картку ( "путевой лист" - в Росії). На всякий випадок, для вже дуже прискіпливих ДАЇшників чи митників додатково виписую доручення від фірми, котре завіряю нотаріально. Все.
    Ну, потреба раз в 2 місяці кордон перетинати залишається, само собою ...
    Так що, якщо комусь попадеться на очі сріблястий Nissan з московськими номерами - то , скоріш за все, буде ваш покірний слуга. Хоча в липні, біля університету наткнувся на такий самий Nissan , теж з московськими номерами. Напевно, я не один такий...

7. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Є така неперевірена інформація. Уточніть, спростуйте чи підтвердіть ті, хто знає.

Громадянин України, купивши авто за кордоном, може в"їхати ним в Україну на 10 днів, оформивши якусь транзитну декларацію. Відтак, в теорії можна кожні 10 днів їздити до Перемишля і назад, оформляючи ту декларацію. Звичайно, заради машини віддавати кожен десятий день життя на ці всі процедури - то суттєвий стримуючий фактор проти володіння хорошим авто. Не кожен на таке піде. Та й в закордонному паспорті швидко закінчаться сторінки для штампів...

Але , виявляється, це не обов"язково! Ніби-то з"явився якийсь закон, що транзитну декларацію можна оформити і на 2 місяці, а коштує це 120 євро. А кожні 2 місяці, то уже не кожні 10 днів. Якщо ти економиш на покупці авто 6-8 тисяч євро, то можна і поїздити.

Тобто, за 60 євро на місяць я можу купувати собі дозвіл на те, щоб їздити по Україні на хорошому авто з європейськими номерами.

Чи правда це?

8. Vlodek

Vlodek Well-Known Member

2 MARTINI :
    Можу привести тільки приклад з життя :
    Мій колєга їхав з Німеччини в Росію на "Мерседесі", купленому там, оформивши цю саму транзитну декларацію. В Рівному "Мерседес" розбивається. Український кордон перетинається тільки через кілька місяців, коли машина була зремонтована. Довідки з ДАІ про ДТП, папірчики з автосервісу про те, що машина була в ремонті - і ні в кого ніяких питань, чому пройшло не 10 і навіть не 60 днів, не виникає.
    Тобто, якщо подібною макулатурою є можливість регулярно обзаводитися , то - можна " їздити по Україні на хорошому авто з європейськими номерами" .

9. oRsst

oRsst New Member

Привіт. в мене питання відносно уникнення розтаможення.
    Хотів би придбати в німеччині авто(Golf 3, 1993-4років за 500-600EUR).
    Чи можна якось записати цю машину на поляка і по довіреності їздити самому по україні, що для цього подтрібно від мене і від того ж поляка.
    Також побачив тут, що люди бояться їздити з польськими номерами по укр. - відповідно чи можна застрахувати на україні таку машину з польськими номерами від угону ??
    Також мене цікавить питання щодо оформлення машини на інавліда. Що для цього потрбіно, яким має бути інвалід і якою повинна бути машина і чи можна потім самому їздити на таків машині без самого хворого ??
    буду дуже вдячним за відповідь...

10. syavych

syavych копач

Записати можна, але як вже тут сказали кожні 10 днів (або 2 місяці за 120 євро) перетинати кордон.

На самого інваліда зараз не оформляється. Машина фактично належить соцзабезу, а інвалід тіко катається на ній і не має права писати довіреність на іншу людину. Шукати хіба знайомства в соцзабезах і через них шось мутити.

11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

@ Vlodek

Дякую Вам за відповідь! Вм знайшли непоганий вихід із ситуації:y: Але знову ж таки, на авто будуть іноземні номера..

@ oRsst
    А я і не подумала про страховку... Треба буде вияснити.. Тут є страховики?

@ MARTINI
    По Вашій теорії якщо купити, наприклад хороше авто в Польщі за 10 тис. у.о., то на наступних років 10 воно окупиться.. А якщо ще й займатись чимось до дорозі, перетинаючи кордон що 2 місяці... :) Це варіант!

12. Demyan

Demyan Well-Known Member

Я б всетаки не ризикував. Тут все залежить від суми яку можна викинути на авто. Наприклад я був на базарі шукали машину, бачили хороший Мітцубусі - 15 700 у.о. має все, машині 4 роки - ще на гарантії...але зато спокійно собі їздиш. А якщо з машиною щось станеться ? поламається а вам завтра треба вже за кордон їхати а ви не можете....одним словом кожен вирішує для себе.

13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А мій чоловік хотів купити в Польщі Мітцубісі 10-річної давності в хорошому стані за 600$...

14. Demyan

Demyan Well-Known Member

так тут ще залежить все від моделі начинки і т.д. такий аналог в німеччині здається 10 000 коштує. (але я не перевіярв).
    Просто тут плюс є в тому що машина куплена в Україні а машина яка виїхала з салону вже втрачає близько 20% вартості. Плюс до того на нові машини дуже суттєвої різниці в ціні нема. Я порівнював сітроен С3. Різниця між закородним новим і новою тут машиною була троха менше 2000 євро. За таку різницю я б однозначно брав машину тут нову.

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Угум, проблем менше...

16. MARTINI

От власне, я й цікавлюся, чи правда це?
    Не можна. В Україні за кермом автомобіля із закордонними номерами може їздити виключно власник цього автомобіля.

17. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А довіреність не можна зробити? А оформити як дарчу?

18. MARTINI

Довіреність не можна

А дарчу... Тоді мабуть податок треба сплатити з подарунка. А далі уже кататись регулярно за кордон туди-сюди і періодично оформляти транзитну декларацію

19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А я думаю, що дарча вона на то і дарча, що не треба нічого платити.. Це ж не купівля-продаж.. Хоча хто його зна.. З нас гроші тягнуть при кожній нагоді..

20. MARTINI

А якщо пройде 2 місяці і зупинить даішник? Митна декларація скінчилася вчора. Не будеш же його переконувати що машина розбита і не може виїхати за кордон :)

а де твій аватар? :)