Реформи в Україні

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Прокіп, 11 чер 2012.

1. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

То вам не пощастило в часі. Той рік - тільки укладання контрактів з тарапевтами, та підготовка сімейних лікарів та спеціалістів на швидкі (забула слово яких) .
    Іде все етапами, потрібно багато розрахунків.

2. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

це було всього якихось 3 місяці тому. Невже в нас за 3 місяці все так кардинально змінилося?

3. Silver bullet

На 5.02.19 зміни тільки на нижньому рівні- сімейні лікарі та полікліники. В крупних містах (Київ, так) в лікарнях тільки платити за операцію, а койкомісце для київлян платить місто з свого бюджету.
    Для гостей міста інше - 1000грн в день. Але це може бути ініціативою Київради та інших міськрад.
    До кінця 2019 з платними та безплатними медичними послугами мають дійти до впровадження.

4. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Я Ляшка не захищаю і не виправдовую, але наші президент і прем"єр мабуть вважають, що вони вже вершителі долі /що є ознакою деградації/
    Буква закону каже, що на посаді в.о. Міністра чиновник може бути тільки місяць. Супрун там більше двох років

То хто кому лікар?

5. Silver bullet

Я не знаю, чи можна призначити її без парламенту.
    Тому що призначення через цей парламент їй не пройти, я гадаю. Ригі домовляться з Відродженням та За життя, прикуплять Ляшка та Волю народу.Ще позафракційні добре продаються.
    А ригі дуже люті на ті медичні реформи - вони найперші, хто втрачає. Всі президенти на медицину по домовленості погоджувались туди ставити то Шурму, то Богатирьову. А галузь крокувала в прірву. Та яка різниця - вони тут не лікувались. Хіба що в Феофанії.
    Пам'ятаю, що при Януковічи навіть на парк при тій Феофанії закладались гроші окремим рядком в бюджеті. Цинізм найвищої проби. Чи нашим великим чиновникам на безкоштовному лікуванні шкода кинути сто долярів на благодійність тому парку? Ні, треба щоб народ і за парк заплатив.

6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Зможете назвати цифру?

7. Silver bullet

Шукайте, коли потрібно. Але це точно було, бо розголос був і таке не забувається. Я ж на пам'ять поки не скаржусь і не маю звички вигадувати, маю надію, що в цьому моя репутація на цьому форумі бездоганна.

8. ІгорМ

Якщо Порошенко зумів поставити на посаду ГП зека-радіомеханіка, то невже він з прем"єром при бажанні не змогли би затвердити Супрун на посаді?

9. Silver bullet

Не ті обставини, Ігорю. Президент точно не може.. То він був на середині президентства, а зараз наприкінці - хто з ним буде рахуватися? В президента такий антирейтинг, що йому не вийти до другого туру.
    Про Кабмін не знаю - може чи ні.

10. ІгорМ

Сьогодні чув від молодої мами про Супрун стільки позитиву, що я аж здивувався...
    А ця мама знає, що каже

• Подобається Подобається x 1
  11. VasMT

:)))
    Слово в слово, як сказав ВФЯ на пресконференції...
    :mocking:

12. Silver bullet

А чого дивуватись? Людина наводить лад. Звісно, що будь-яка реформа повинна економити державні кошти. Та в данному випадку якраз населенню буде набагато дешевше. А ті,що кричать про втрату безкоштовної медицини, де вони її бачать?? Он Капітошка попав аж на 200тис. гривень. Оце безкоштовна медицина? А Супрун з командою розробили систему, коли державні кошти "будуть йти за пацієнтом".
    Бо зловживання будуть неможливі. В медицину вкладалося багато, та йшло як вода в пісок, мільйонери від медицини росли як гриби, а населення платило з кожним роком все більше і більше - просто в карман хірургам, врачам в лікарні, врачам в поліклініках.
    УЗІсти в поліклініках вже подуріли - було 150 за УЗІ, вже стало 200. Це за 10 хвилин того прийому. І всі ідуть, і всі несуть мовчки, налом до рук медсестри. А буде так: терапевт чи сімейний лікар направляє на УЗІ, направлення фіксується на компі, пішло в базу - і УЗІст заробив свої кошти від держави - стільки, скільки МОЗ затвердив, а не стільки, скільки він з зав. поліклінікою придумали. Тепер не буде главврач бути царем і богом в усьому закладі: буде нач. мед та директор, який займається виключно забезпеченням та порядком, не втручаючись в медичні справи. Можна багато чого говорити. Але що я хочу сказати: отак потрібно і від монополістів рішуче позбавлятися. Повинно все іти прозоро, з самого верху, то ніякі нам МВФ будуть непотрібні.Та вже прораховували, в тому числі економісти в команді Гриценка - до 400млрд. грн з бюджету кожен рік витрачаються неефективно чи зловживаються.

Останнє редагування: 6 лют 2019
  13. ІгорМ

То ті 200 тис. для Капітошки Супрун організувала?

14. Silver bullet

Та чи мало тих, хто так каже. Експерти Януковича бачать рейтинги. Головне - антирейтинги.
    А ви його прес-конференції слухаєте? Мамма міа)) Та що це в вас за служба? Ну ладно мені тільки 18 лютого на роботу, бо канікули.
    А в вас повсякденна лафа...[​IMG]

15. ІгорМ

Я тоже Януковича слухав. Правда, на початок не встиг, то потім в Ютубі послухаю ;)

16. Silver bullet

Капитошці не пощастило. Якби наприкінці 2019, а не 2018 він попав) Поки компи та компутерне забезпечення налагоджується та розрахунки ведуться і узгоджуються, але графік цей витримується.
    Правда ще з ВР будуть справи, от побачите. У нас таке лоббі медмафії сидить, переламати його буде непросто.

17. VasMT

Ви, як і всі жінки, неуважна.
    Я ж казав, що за півтори роки маю відпустку.
    От і підробляю... :)))

18. Silver bullet

ну підробляйте))

19. ІгорМ

То як тільки всюди будуть компутери, то наші дохторі будуть тільки за зарплату працювати?

Згадалося...
    Розказала бабця учасника революції, дуже тяжко пораненого на Майдані

В часи революції Гідності було багато поранених і покалічених.
    До Львівського госпіталю приїхали волонтери-медики з Німеччини, зі своїм обладнанням і медикаментами.
    Німці і лікували, і надавали ліки БЕЗКОШТОВНО. Ще й залишили в подарунок обладнання і залишки медикаментів.

Але коли дійшло до виписки, то заввідділом безцеремонно озвучив суму, котру треба було заплатити налічкою.
    Ще й пояснив, що ланцюжок іде до Києва.

А це були часи найвищого злету Гідності /так барига казав на якомусь мітингу/

• Смішно Смішно x 1
  20. Silver bullet

Ну що я можу сказати...Це могла бути ініціатива того самого лікаря, якому до Революції, а ти більш до гідності - як рачки до Києва.
    Коли буде все зреформовано, доведено до населення які послуги платні, які безоплатні, і тільки в касу і тільки чек на руки,то требувати гроші на руки буде небезпечно. До речі, нещодавно була в терапевта, вже медсестра не стоїть над душею: дайте на благодійність. І прикріплені до бумажки полтинники))) Все, з благодійністтю покінчено.
    В вузах швидко з вимагачами покінчили, бо зробили сайти кафедр, там інфа про всіх викладачів, там про них відгуки студентів - бери читай, яке ти мурло)). В студентському профкомі висить скринька, куди анонімно можна написати хто, коли і за що вимагав хабар. Та і без цього легше легкого написати заяву в ментовку, помітять купюри і піде хабарник років на п"ять.
    Досить одного випадку на заклад. Правда, при цьому треба б і зарплату підвищувати, бо молодь захищає дисертацію і звільняється. Хто до Києва їде, хто за кордон, а хто зовсім в айті переходить. Ну уявіть: доцент на повній нагрузці на руки не має і 8 тисяч. А коли є діти неповнолітні?

а де твій аватар? :)