Оооо... Крабові палочки й майонез то явно натур продукт. Якраз ними імунітет тільки й підіймати! Та так то воно так. Та з нашою екологією... Це не для мене взагалі то (хоча й мені не завадило б), а для племінниці. Постійно хворіє то грипом, то простудою, то ангіною, то ще чимось. В мене таке теж було в дитинстві. Було й погірше - з астматичним компонентом. Такі були приступи, що страшно згадувати. Та наче переріс + спортом почав займатись.
Краще вже шипшина. Ехінацея дійсно потужний іммуностимулятор, але така стимуляція може боком вилізти. З тим треба дуже і дуже обережно.
Фраза "підняти імунітет" нічого не означає. Не можливо його "підняти" з допомогою якихось речовин. Безконтрольне застосування препаратів, травок - оце, дійсно, хвороба нашого суспільства. Я вже тут детальніше писала http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=551258&postcount=120
Так все має бути в міру. ---------- Додано в 09:28 ---------- Попередній допис був написаний в 09:18 ---------- Таки щось означає. Якщо людина 3 доби не спала, дві доби не їла і ще й до того цілий день безпробудно пила то таки захисна дія організму знижується і наша задача її підняти. Щеплення і вітаміни в деякій мірі підвищують імунітет. Але найкращим методом відновлення імунітету є добрий сон і здорове харчування.
Ну, вибачте, я реалістка. Ви що, можете їсти сиру капусту з морквою і олією взимку, довго так "протриимаєтеся", скільки років підряд? Дуже чато рішучість "змінити життя", всі пориви перейти на 100% "здорове харчування", сидіння на дієтах і т.і. закінчуються тим що за деякий час людина повертається до магазинних пельменів і випічки з розрихлювачами і барвниками, "скочується" назад - звідки почала. Аніж повністю відмовлятися від будь-яких покупних продуктів і "благ цивілізації" - краще зменшити їх споживання до розумного мінімуму, і використовувати для того, щоб побільше спожити корисного, зробивши його смачнішим. Скажімо, я знаю безліч сімей де діти зовсім ніколи не їдять взимку сирої капусти, бо це несмачно і їх не можуть ні змусити ні заохотити. А моя дитина їсть. І та нещасна одна крабова паличка на цілу тарілку капусти не завдасть більше шкоди, аніж користь від сирого овоча. А щоб їсти одні тільки "натурпродукти" - треба жити аскетом або не ходити на роботу, а вирощувати все у натургосподарстві і займатися мануфактурним виробництвом (самому ловити рибу і робити з неї крабові палички, самому ростити курей, збивати яйця без сальмонелли на майонез і т.і.) Втім, капуста дуже корисна у квашеному вигляді. Останнім часом вчені просто у захопленні від нових відкриттів користі продуктів природнього квашення (огірки, капуста, буряки тощо). Вони і для мікрофлори незамінні, і допомагають засвоєнню вітамінів. Гуляти треба багато.. колись сільські діти стільки проводили часу на вулиці скільки теперішні проводять в хаті. Інколи причини об'єктивні (от я цілий день на роботі, нагулятися дитина може лише на вихідні, бо в будні - на подовженому дні у школі), але якщо є можливість.. то часто дорослим просто не хочеться виходити надвір якщо можна посидіти в хаті. І ще у мене таке спостереження "з пісочниці" ще, власний моніторинг: у тих мам, які під час грудного вигодовування користувалися "натуральними хіпповськими чайочками, пюрешками, консервованими та швидкозаварюваними кашками" тощо - дітки утричі частіше мають алергії, а потім часто вони переростають у астматичні прояви.. А все тому що дитяча печінка не витримує навантаження "хімією" вже з пелюшок. Що ж до застуд.. то у дитсадках надто вже багато інфекцій в повітрі і хворіють буквально всі. Дехто каже що так мусить бути, що перехворівши багато чим, діти здобувають імунітет на подальше життя. В будь-якому разі всілякі хімічні жувастики та смоктульки треба зводити до мінімуму, бо вони шкодять печінці, а вона в питанні стану організму грає таку велику роль.. що мені інколи здається, в ній майже вся справа, здорова печінка - є імунітет і навпаки. ІМХО.
Ви я бачу скептично ставитесь до народної медицини. А дарма. Наука багато чого дослідила і досягла, але за великим рахунком ми знаємо те, що нічого не знаємо. Люди тисячі років методом спроб і помилок дізнавлись про організм і вплив на нього різних факторів (і тих же трав). А ми зараз лікуєм один орган - убиваємо інший. Я особисто на собі перевірив дієвість нетрадиційної медицини. Колись голковколювання рятувало від приступів і до того ж відразу, а в мами цим же способом гайморит вилікували, який мучив довго. А в мого друга в пальці скалка загноїлась. Тягався він тягався по тих лікарях. Різали, а воно знов. Пішов він до бабулі одної знайомої, яка на травах знається. Вона пучок трави якоїсь підпалила і тим димом палець прокаптила і щось пошептала там. До кінця дня гній зібрався до кучі, вийшов і більш проблем з пальцем не було. (сумніваюсь, що шептання там відіграло якусь роль, але результат на виду - трави зробили своє діло)
Це було з ним кілька років тому. Бабця стара була і говорила, що вже занадто стара, щоб цим займатися. Йому допомагла, бо якась там родичка чи сосідка... Та й "професійно" вона цим не займалась (ну тобто не з'їздились до неї з усіх усюд). Живе вона в моєму селі на Черкащині. Можу в друга попитати, що з нею зараз... Є там і в селі і "відома" знахарка. З усієї України з'їзджаються. Але не дуже я в то вірю. Просто знають всі ту жінку... З травами явно діла не має. Якось несподівано її "просвітило" і почала лікувати... Там або звичайний розвод, або ж, якщо й допомагає, то мабуть ті методи краще не користувать....
Підтримати хіба можу словами!!!!!!!!!!!! Все буде добре!!!!!!!!!!!!! А попити ,шоб не шкодило - заспокійливий чай Д.Селезньова ( бо таблетки Вам зараз не можна )
Найкраще було б в цій ситуації відволікти себе якоюсь домашньою роботою, наприклад перескладати речі у шафі, або вмикнути якусь не сумну улюблену музику чи комедію і, скажімо, перепрасувати все що є в домі непрасованого тощо. Зайняти руки і голову іншим. Бо "заглушити" то можна чимсь.. але то не вихід. А ще у сердечних краплях "корвалол" міститься фенобарбітал в невеликих дозах, і якщо є посилене серцебиття від хвилювання, то 10-15 крапель корвалолу аж ніяк не зашкодять і навіть трохи заспокоять нерви, допоможуть гарному сну. Валеріана теж допомагає, але не всім і треба стежити за дозою і способом приготування якщо заварювати коріння самому. Чай з м'ятою (без фанатизму) теж може трошки розслабити. Але головне - спробувати налаштуватися на те, що цей тиждень в житті просто треба якось пережити, перечекати. Щасти Вам і доброго здоров'я!!