Развалу СРСР 15 рокiв

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Пересвет, 8 гру 2006.

1. Дядя Ваня

Дядя Ваня Well-Known Member

Відповідь: Развалу СРСР 15 рокiв

Бывает правда, которая способна спровоцировать реки крови. Такая правда тоже нужна?

2. Дядя Ваня

Нє! :D Не только про них. Думаю Вы знаете географические границы бывшего СССР и помните, что там была не только Московия ;)

3. Danilo

Danilo Well-Known Member

УЖОС:eek: Це що загроза? Наведіть приклади такої "правди".

4. Danilo

Danilo Well-Known Member

Степанич
    Тю, Ви що образилися? Я розмовляв з Кліріком, Ви причепилися чомусь до "нє", я Вам веслом, Ви мені так само. Ну не кав`ярня? а таки точно салун.:)

5. Дядя Ваня

Дело даже не в информации, которую эта правда в себе несет, а в способе ее подачи. В любую историческую правду можно добавить эмоций, слез и стенаний по вкусу и получится тот еще коктейльчик.

6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Угу, я пожартував, а Ви мені веслом!:confused: До речі "нє" мені теж подобається!
    Проїхали! За мною відповідь у ОФФтопах!;)

7. Клірік

Клірік Well-Known Member

Частково - мої, частково - одного мого друга, який навряд чи подасть на мене в суд за плагіат. :)

Чому б ні.
    У всякому випадку, там не відбулося таких подій як у Прибалтиці чи Грузії

Це про те, що відокремлення Середньої Азії та кавказських республік було б виправдано для СРСР, бо це - "пороховий льох"

Я про те, що треба долати власні недоліки, а не замовчувати їх.
    А розвинуті ЗМІ не дозволять їх замовчувати - ось я про що...

8. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

СРСР...Мама нас виховувала сама (25 батькових карбованців погоди не робили)і головний спогад дитинства - вітсутність велосипеда.Пістолети і іншу зброю я вирізав із фанери.Перші класи школи - форма покрою гамівної сорочки і кольору синіх чорнил.Саме з того часу в голові пісня "если завтра война,если завтра в поход..." і на повному серьйозі впевненість,що на нас весь час хочуть напасти капіталісти,а тому треба готуватися стати солдатом. Кожне літо або у таборі,або в селі(Рожів Макаірівського району).Якщо табір від КПІ "Маяк"(крихітка на 6 загонів), то це ще й МОРЕ!
    Вчився в українській школі(через дорогу),але відношення до мови було загальноприйнятим - жлобська,кугутська.І взагалі навіщо вона,якщо є російська? Перші знайомства з "блатхатами"(14-15 років).З"ясувалося,що папіроси можна"забити" наркотою, що вагітність можна перервати без медиків за допомогою пляшки горілки і гарячої ванни,що деякі спецефічні захворювання вікувати краще приватно,бо все,що діється в лікарнях ,стає відомим всьому загалу.Гітара,Висоцький,напівпідпільне ознайомлення з Булгаковим не тільки,як з автором "Білої гвардії", але і "Собачого серця".
    Одяг або чийсь, або перешитий мамою з купленого(рідко),бо весь одяг був дивного стандарту:на великі сідниці і короткі ноги.Початок здивування:чому моя мама,маючи вищу освіту,отримує копійки... Світлі студентські роки,все ще ейфорія "какое все зеленое!". Обухом по голові - АРМІЯ.Дійсно школа життя.Вірніше виживання.Байконур за вікном і баланда з порошкової картоплі і вареного сала в солдатській столовці.Дідівщина.Всі радянські фільми про армію - ФУФЛО! За другим роком-сержантські погони, які дали змогу зайняти позицію :я нікого не чіпаю,мене ніхто не чіпає.Після армії Чорнобиль. Нещодавно оженився,а тут пропонують відрядження з подвійним окладом.Коли пізніше спробував оформити посвідчення з"ясувалося,що пункт призначення в жодному документі не фігурує. Комсомольська робота.Не за ідею(про неї вже давно ніхто не думає),а тому що компанія підібралася добра. Далі і до сьогодні - не цікаво. Можна згадати ковбасу,джинси, які можна було придбати лише у Москві,що і привозилося як кращі сувеніри.
    Виникнуть запитання у кого - питайте,розповім.Тільки прошу питання конкретні,а не плану:"Так було ж і хороше?"

9. І.Павлович

Згадав пару "жартів"того часу.Для інвалідів війни існували спеціальні магазини.Звичайній людині туди було неможливо потрапити.Завдяки дідусеві і тому,що продавці на присутність членів сімей дивилися крізь пальці,моя дружина мала шикарні туфлі на от-такен-н-ній шпильці.Як я не пробував,не зміг уявити жінку-інваліда війни в цих туфлях!
    Я сам і багато моїх знайомих по декілька разів подавали заяву на одруження у ЗАГС із тим,щоб отримати запрошення у магазин для майбутніх молодят.Там можна було хоть щось пристойне купити.

10. Відповідь: Развалу СРСР 15 рокiв

Про пляшку горилки и горячую ванну, если можно, подробнее расскажите...

В остальном ничего удивительного не увидел. Точка зрения у Вас больно уж невыигрышная была... Знаю людей, выросших при похожих стартовых условиях, и вспоминающих чаще хорошее, но немного таких.

11. І.Павлович

Пару стаканів горілки і гаряча ванна.Наскільки можливо гаряча.Як результат - у 90% випадків зрив вагітності.

12. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Стакан може бути наполовину пустим, або наполовину повним. Мабуть, ми росли в одні часи. Я ріс у селі, ніхто українську "кугутською" не вважав. З училища мало не вигнали за те, що в гуртожитку слухали Висоцького. Але не вигнали, тому що застали за цим злочином 6-х, а уся група заявила, що кинуть навчання, якщо нас вигонять. Наркоту ніколи не пробував. "Лучисте", "Зося", "Плодовоягідне"..., це да. В армію пішов із задоволенням, кого не взяли в армію - були в депресії. Про армію (служив у Прикордонних військах) залишились тільки добрі згадки, крім учебки, там дійсно була порошкова картопля, гадість неймовірна. Інститут, будзагони, сільськогосподарські роботи осінню, - усе клас!!! Супер!!! Вдень заняття, ночами і у вихідні підробляв на "станції швидкої допомоги" фельдшером. У "вільні" ночі - пуля до ранку, і не втомлювались;). Ресторани на 5 карбованців за вечір. Чорнобиль у 1987 році, на той час мав 31 рік і двох дітей, останнє втішало. Останню перереєстрацію як ліквідатор пройшов тому, що свого часу забрав табель обліку робочого часу, виданий на ЧАЕС, з відділу кадрів, все інше (накази, відрядження і т.д. до уваги не бралося). Шмотки ніколи особливо не цікавили, але пам"ятаю, як на початку 70-х ночували у скверику перед універмагом, займали чергу за краватками (такі широкі, цвітасті :) ). Нормальне життя було ще й тому, що компанія завжди була добра.

Можна пожалітись, що комп"ютера, цифрових фотоапаратів, ігрових приставок, мобілок, і багато чого іншого, що мали і мають мої діти, я у їхньому віці не мав; у Египет, США, Францію, Голландію, Чехію під час навчання в інституті, як вони, не їздив... ;) Але не буду!

13. І.Павлович

Сам я наркоту не вживав.Нашим були "струмок","ркацителі(його ще називали "раком-до-целі").На дитинство я не скаржуся - було весело.І у будзагоні був,і вожатим до табору їздив.А армія,окрім дідівщини,була школою реальних міжнаціональних відносин.Це було жорстко.Мабуть саме після армії етнічні конфлікти кінця 80-их мене не здивували.

14. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Это наверное психология, одни только обиды помнят, другие только хорошее, одни ждут, что кто то им что то даст, другие сами добиваются. От строя это не зависит.
    Всегда был мобильным и искал возможности. И знал, что по большому счету мне никто не обязан, кроме меня самого. Поэтому такая география у меня обширная. И не надо думать, что на Западе жизнь богатая, работать надо. Вон Педро, почитайте. И там работать надо.

И другое я помню. Книги, книги, серия «Эврика», научная фантастика, атмосфера стремления к знаниям.

15. Danilo

Danilo Well-Known Member

Чернобилець
    Ну що Ви верзете. За СРСР була тотальна "уравніловка" для всіх, але для декого все ж було інакше, "рівніше". Від цього воно і розпалося, та не тільки від цього. А ще я знаю що подібний "оптімізм" як у Вас шановний є наприклад в депутатів, котрі користуючись ситуацією накрали з бюджету, бо це єдиний спосіб "заробити дійсно Великі гроші". ось Вам і «Эврика»:) , та історія з географією.

Шуфріч-МЧС. УРРРА:)

16. Salata

Salata Well-Known Member

Про красные дипломы и систему распределения по ним не будем, но стипендии не все одинаковые получали, квартиры, кстати, тоже. :)

17. Ума

Ума Well-Known Member

а я з ссср пам"ятаю журнал Єралаш в кінотеатрі, булочки по 3 копійки і Лєніна в колготках (балєт)!!! :) може ше шось, але то давно було... треба згадувати

18. Salata

Salata Well-Known Member

Ума, :) Поздравляю, детство у Вас было хорошее.

Что меня очень раздражало в то время - навязывание "мнения общественности". Хотя мое знакомство с демократией тоже было не совсем удачным - как-то у нас решили ставить четвертную оценку по поведению "мнением класса". Немало людей решило, что испортить однообразие моих оценок - это весело, в итоге поведение мое было ниже на два балла, чем успеваемость по любому предмету.
    Я потом, в более дружественной обстановке, пыталась выяснить - почему (что-то же им не нравилось, пусть не поведение), никто не признался, что поставил низкую оценку.

19. zet

zet Дуже важлива персона

Салата, так как раз ваши хорошие оценки и не понравились. Оторвались от народа... :)

20. Salata

Salata Well-Known Member

Вот-вот, социализм отменили, а народу индивидуалисты как не нравились, так и не нравятся. :) Шучу. Ошибку индивидуализма поняла, но при каком строе не живи от кривых проявлений мнения большинства не застрахован. :)

а де твій аватар? :)