Развалу СРСР 15 рокiв

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Пересвет, 8 гру 2006.

1. zet

zet Дуже важлива персона

Відповідь: Развалу СРСР 15 рокiв

Ерунда в том, что "почему нас (раньше граждан СССР, а теперь только граждан России) не любят" тревожит (тревожило) умы? :) Бросьте, Невстранец, я правду написала и вы это знаете не хуже меня. Я не собираюсь хаять СССР, но не сожалею о распаде. Что СССР, что США - вечные войны втихаря "исключительно за справедливость" за пределами своей страны. У меня есть одноклассники погибшие в Афгане. Ладно США, те с жиру бесились, а в СССР что очень богато жилось? Зачем нужно было это переустройство мира под себя? Кому от этого лучше было? В США богатели военные монополии, а мы тянулись за ними...

2. Відповідь: Развалу СРСР 15 рокiв

А Вы мне это всё зачем говорите? :) Я Вас в СССР тяну, что ли? :D :D

Ладно, в понедельник отдохнувший перечитаю, может, пойму чего... :cool:

Не тревожьтесь, Зет, Вас лично все любят (ну, по крайней мере я - точно. Чем не иностранец?) :D :D

3. Forpost

Forpost Стоїк

Бачите в чому справа ,я хоча деколи пишу і вільно розмовляю на російській мові,але думаю я то, на українській,тому ви мене не зрозуміли. То і сталось ,що світова співдружність визнала УРСР ,а значить і український народ(не будем повертатись туть до УНР)все таки після Другої світової пройшов грандіозний пеперозподіл світу. У той час мiж урядами країн антигiтлерiвської коалiцiї активiзувалися контакти й переговори в справi повоєнного устрою, зокрема розпочалися попереднi заxоди щодо утворення Органiзацiї Об'єднаниx Нацiй. На переговораx серед iншого вирiшувалося, якi країни зможуть стати країнами-засновницями й країнами-учасницями ООН. Спроби Сталiна внести до списку майбутнix членiв ООН усi союзнi республiки не вдалися, було визнано в такiй ролi – поруч з СРСР – лише Української i Бiлоруської РСР. (Питання про росiйську союзну республiку навiть не ставилося.)

4. zet

zet Дуже важлива персона

Невстранец, да какой уже из вас иностранец? Вы - почетный гражданин Львовского форума... [​IMG]

5. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Ага... ерунду порет!!!Я в ЧССР был в 1975 году..в НРБ..два раза...так там все номано было...любили они русских и СССР то же...:) :p
    Кстати...болгары до сих пор за Шипку благодарны...хоть и в НАТУ вступили...а сколько лет то прошло...жуть!!!!!:cool:

6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

На приват? Наверняка мы знакомы!

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

До всіх симпатиків СССР. Тільки що прочитав дуже зворушливе інтервю.
    Це не тільки трагічна історія геніальних людей, але як в дзеркалі показано як важко було перебороти систему, для якої генії були тільки лишньою заморокою, а парадом керували тупоголові недолюдки.

З ЛЮБОВІ І МУКИ. «У ПЕРЕДСМЕРТНІЙ ЗАПИСЦІ ГРИГОРА ТЮТЮННИКА ЗАПАМ’ЯТАЛА ОДНУ ФРАЗУ: «ПОМУЧТЕ ІНШОГО…» — ЗГАДУЄ ВДОВА ВІДОМОГО ПИСЬМЕННИКА
    Руслан НОВАКОВИЧ

У грудні нинішнього року Григору Михайловичу Тютюннику виповнилося б 75 років. Він пішов із життя трагічно й передчасно (1980 року). Вдова письменника — Людмила Василівна Тютюнник — працює в одній із київських шкіл, викладає українську літературу. Там вона й розповіла «ДТ» про непрості зигзаги долі відомого україн-ського прозаїка.
    http://www.zn.kiev.ua/ie/show/626/55299/

8. Salata

Salata Well-Known Member

Pedro, Вы нашли на чем дивиденты снимать. А сейчас, без СССР, все люди - братья? Или государству больше стали нужны талантливые люди? И, что самое интересное, - где сегодня те, кто "яростно клеймил" "неправильных" писателей?
    По-моему, кроме как шоу-бизнес (балаган по-старому), творчество сейчас в худшем положении, чем при Союзе.

9. Forpost

Forpost Стоїк

Та не переживайте Ви так сильно ,100 долярів за візу, аероплян Львів- Ньо-Йорк і Ви в шоколаді,якщо звичайно маєте талант!
    Що до речі ,ні за які коврижки було не можливо за совєтів.Нє?

10. Salata

Salata Well-Known Member

А что тогда это сильно нужно было (виза и пр.)?

И много их сейчас, таких талантов за 100 у.е.?

Я не переживаю за таланты, их рано или поздно признают, мне не нравятся всякого рода спекуляции. Очень по-советски, правда?

11. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Советская власть таланты точно различала. Сначала давала образование, а потом либо возвышала либо наказывала.

Сейчас власть - и образования нормального то не дает. Педро, где таланты ? Эти вруны, что историю выдумывают ?

Удивительное дело. Вспоминая книжные магазины, и кучи учебной литературы от простых к сложным по дешевке, не более 50-70 копеек, полные библиотеки художественной литературы в 70-е годы, можно бы было подумать, что народ будет культурный и образованный. Оказывается нет. :) Рожденный ползать, выше своего уровня не подымется.

• Подобається Подобається x 1
  12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Чорнобилець, совєтська влада не давала нічого бо її не було. Була влада партократів які старалися знищити отаких Тютюнників з лиця всієї країни. Памятаєте Солженіцина? Різниця між Тютюнниками і скажімо людьми типу Драча - Яворівського була в тому що останні були і є конюктурщиками тоді як Тютюнники були справжніми реалістами яких серед письменників було дуже мало. Основна маса їх балансували між соц реалізмом ів кращому випадку скочувалися до романтизму.
    Я з подивом дізнався, що Тютюнники були міськими людьми, адже вони давали настільки реальну картину тогочасного села що я був переконаний що вони з того села не вилазили. Ось це талант і якщо хочете совість народу.
    Щодо макулатури, її було багато. Типу Яворівського, віршів про Ульянова, про партію, про кохання тракториста до доярки, пердової, яка хоче зробити свого коханого також передовиком.
    А Ви б попробували були дістати тих же Тютюнників і інших справжніх письменників.
    І ще одне явище було популярне - заповнювати книжкові шафи Трьома Мушкетерами і подібним, щоб потім регулярно витирати куряву з ним. Про це не хочеться і згадувати.

13. Клірік

Клірік Well-Known Member

До 1917года Российская империя держалась на религиозной (в основном христианской) морали. После вооруженного переворота большевики (а после - коммунисты) удерживали власть с помощью террора и изоляции от внешнего мира. Но полностью устранить религиозные и расовые противоречия они не смогли. С развитием СМИ они только усугубились.
    В результате имеются с одной стороны - прибалты, Молдова, Белорусь, Финляндия - достаточно стабильные страны, и Кавказ и Средняя Азия, которых надо разводить по углам. и чем дальше - тем лучше.

14. Дядя Ваня

Дядя Ваня Well-Known Member

Вруны которые выдумывают историю воспитаны и обучены той же советской властью.

15. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Угу...а были еще и Астафьев,Высоцкий,Шукшин,лауреат Нобелевской премии Шолохов,академик Лихачев (кстати отсидевший на Соловках в молодости) артист Г.Женов (не мало отсидевший..)
    (Честно признаюсь...о Тютюнниківе,первый раз слышу от Вас....)
    Памятаю!!!По первости очень интересно было читать....а щас?
    Где ентот Солженицын?Кто он щас такой?Слышно о нем?
    Коньюктура закончилась...никто никого не ущемляет ..ну и шо?????

16. Danilo

Danilo Well-Known Member

Вибачте це Ваши думки, чи десь скопійювали те що сподобалось?
    Ви насправді вважаєте Беларусію такою? І що це за "вєлікодержавний" тон " разводіть по углам"?:D
    Та про ЗМІ теж чудово. Тобто не треба нам свободи слова, нє?:)

17. Степаныч

Даниле,
    "НЄ" писати низззззя!!! Мих комісію насилає за порушення авторських прав!:D
    А із ЗМІ ще та ситуація. Якщо ЗМІ провокують ворожнечу (а на жаль так буває), то це не свобода слова, а дурість.

18. Danilo

Danilo Well-Known Member

Шо? Ми з Михом, якось порозуміємось, сподіваюсь:) . Сподобалось мені це його "нє", а от Вас воно дратує. :D
    Взагалі я не з Вами тут розмовляв,нє?
    Правда, вона потрібна, яка б вона не була небезпечна. Ця небезпека доречі тільки так вдається декому.

19. Danilo

Danilo Well-Known Member

Це тут напевно про московітів йдеться, так?:D

20. Степаныч

Пробачте.

а де твій аватар? :)