Развалу СРСР 15 рокiв

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Пересвет, 8 гру 2006.

1. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Впринципі, вони пшеницю за бугор і так непогано гнали. І саме завдяки цій пшениці російський карбованець ходив нарівні з іншими валютами. Але є одне "але" - при цьому голодомору не було. Вистачало зерна і для "забугра", і для себе...

• Подобається Подобається x 3
  2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

как я уже говорил, мои "кажете" и есть результат предшествовшего задумывания ...

за что? я ищу, думаю ...

ага в церкви, согласно прейскуранта, Святое? Йезус ... да с чего ж оно святое то????

.... .... .... вот не применимо к вам, а скажем так со стороны, если вам кто-то скажет что он ощущает присутствие великого табурета Ктулху, будет ли это основанием считать табурет реальным? а ваши ощущения объясняются легко - вы верите, вот и ощущаете, ведь прижизненных портретов Христа - НЕТ, следовательно все нарисованное - плод воображения ...

гм, это откуда вы почерпнули? так как мы уже обсуждали в сопредельных ветках, в Библии нигде не указано что, что-то простилось грядущим, и уж тем более ВСЕ - это когда ВСЕ, если все кроме - то это уже не все ...

плацебо ... свидетели, белое братсво, аум синрике - у всех душевный подъем и ощущение каждодневного переконання, это свойство людской психики а никак не внешнего воздействия ...

нет, вы не внимательно читали ...

Вы приводили их как моралистов ..

очень тонкая - ВСЕ ДАЮТ ...

сильный ответ, только это не ответ, почему у Вашего бога юдейское имя, и создавал он исключительно юдеев ?

---------- Додано в 10:58 ---------- Попередній допис був написаний в 10:52 ----------

если вы не поняли, объясню - чтоб оценить кого то столь уверенно, надо быть как минимум равным а тут ...

задел на будущее, одно поколение прозябает ради других - последующих, примеров масса Гретбритания, пиндостан, и т.д. мне казалось это очевидно ...

3. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Согласно прейскуранта то тільки РПЦ МП, так шо міняйте церкву.

• Подобається Подобається x 5
  4. artobstrel

ага, католическая от аскетизма в темноте светится как и автокефальная, угу - угу ...

5. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Може вона і не світиться, але прейскурантів точно нема.

6. Bambook

Bambook Persona non grata

• Подобається Подобається x 1
  7. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Хрестили по прейскуранту?

8. Bambook

Bambook Persona non grata

• Подобається Подобається x 2
  9. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

О, видиш, а в нєкоторіх таваріщей, в руках прейскурант замість молитовничка, без якого вони поріг церкви не сміють переступити.

10. консультант

консультант Дуже важлива персона

За те, що займаєтесь богохульством.
    А за що свічки купувати, чим за світло платити, з чого священнику зарплату платити? Зрештою Ви особисто багато платили?

По-перше присутність табурета ніхто ніколи не відчує. По-друге, як завдяки вірі я по фотографії можу відчути, що в людини хворе, якщо я її ніколи не бачив і вона мене не бачила, а тим більше зняти больові симптоми? Стосовно портретів Христа Ви помиляєтесь. Його бачили апостоли та жителі Ізраїлю, які могли своїм нащадкам навіть на словах описати зовнішній вигляд Ісуса Христа і саме головне - є відбиток Туринської Плащаниці, то прочитайте про нього в інтернеті. Власне це відчуття найкраще відчувається з фотографії від цього відбитка.
    Про це написано в катехизмі, а в Біблії ось це : "И всякому, кто скажет слово на Сына Человеческого, прощено будет; а кто скажет хулу на Святаго Духа, тому не простится./Лк. 12.10/.
    В тому й Ваша біда, що Ви забагато теорії знаєте, а вона на жаль і губить Вашу віру, бо сіє сумнів. Іноді краще бути тупим, але мати сильну віру, ніж розумним і без віри. Я своє сказав, а брати мною сказане до уваги, чи не брати - справа Ваша. Єдине, що мені, як християнину не подобається - це коли Ви вживаєте ім"я Бога, пишучи різні дурниці, навіть Кармелюка називаєте Ісусом. Думаю, що можна і без того щось писати... .

11. artobstrel

12. forester

forester Well-Known Member

Ну, хорошо. По моим данным, за двадцать лет СССР (с 27-ого по 37 год) численность ИТР в производстве возрасла до 578000 человек. В царской России 1913 года "Всех ИТР (включая мастеров и их помощников) в 1913 г. насчитывалось 46502 чел, в т.ч. 7880 инженеров с высшим образованием."
    А у Вас какие данные?

Не смогли бы. Как не смогли этого сделать большевики после Второй мировой войны. В то время, как и в царской России уже сформировалась каста "выгодополучателей" от создавшегося положения (капиталисты в царской россии и пртаппаратчики в СССР), которая оказывала влияние на правительственные органы, ограничивая их от принятия единоличных решений. А царское правительство было на столько оторвано от народа, что любой необдуманый шаг грозил ликвидацией монархии в России. Что и произошло, довольно безболезненно в феврале 17-ого.

Дело не в том, что я не понимаю, а Вы понимаете. Дело в попытки объективного представления оговариваемого периода. Я просто не пытаюсь подходить к истории с оценочно-идеологической позиции.

Да, было что-то подобное крепостному праву при Сталине. Но, тут надо помнить, что была масса способов расстаться с этой сталинской повинностью, например, достаточно было написать письмо в сельсовет с просьбой направить на какую-нибудь коммунистическую стройку, в какое-нибудь учебное заведение, или в армию.
    Хотя, конечно, сам факт существования привязки крестьянина к колхозу... не красив.

13. Capitoshechka

І далі що? Мій дядько зміг отримати паспорта лише після армії. І тільки завдяки тому, що його рідна тітка прописала його у себе в місті. Лише після цього в нього руки стали розв’язані. А якби такого не сталося - так би так у тому колгоспі і сконав би... Але не всім везло з такими тітками.

14. forester

forester Well-Known Member

И мой двоюродный дед получил паспорт после армии. Как раз в Рязани начали строится разные заводы. Пришёл в администрацию приборного завода, подал документы, его быстренько приняли на стройку и сразу же прописали в общаге. Никаких бюрократических препятствий не было.

А по его рассказам, в колхозы частенько приезжали вербовщики (50-е годы), которые уговаривали колхозников податься в город, в рабочие. Они же брали на себя труд организовать выдачу этим рекрутам соответствующих документов. Правда, мало кто соглашался, как правило, жившие в деревнях с неохотой уезжали оттуда.

15. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Паспорти колгоспників існували. Але вони лежали у сейфах чиновників. Отримати колгоспнику паспорт на руки було дуже й дуже складно.
    Мати мого друга, залишившись сиротою, у післявоєнні роки позичила у друзів широкоплівковий фотоапарат, бачок для проявки, рамку для контактного друку і поїхала на велосипеді по селах фотографувати колгоспників на документи. За літо заробила достатньо, щоби прожити рік. Наступного літа - знову у рейд. Проїжджаючи знайомими селами, дізналася, що фотографії сільради прийняли, але паспортів колгоспники так і не бачили.

Щодо небажання колгоспників їхати на будови - тут пояснення тільки одне: звикли працювати абияк і красти. Хто хотів працювати - ті самі шукали шляхів вирватися з села. Серед хлопців, які мали медичні протипоказання для служби в армії, була поширена "дис-симуляція" - тобто удавання себе здоровими.

- Навіщо нам стільки хванери?
    - Зробимо єроплан і полетимо звідси к (ё).(м).

16. консультант

консультант Дуже важлива персона

То де таке було?:) В моєму районі навіть такого не чув. Мамі вже під 80, то вона каже, що перший раз таке чує, тому що вони іноді купували щось в кредит, то паспортні дані було потрібно давати завжди. Хіба може на східній Україні такий бардак був....?

17. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Консультанте,
    попередні дописувачі не помиляються, пишучи, що "паспортів у колгоспників не було". Таки не було... на руках. Я вніс уточнення. І тільки Хрущов цей кріпацький лад скасував.
    Це було не тільки в українському селі. В російському - те саме.
    Виходить, Заходу пощастило. Може в силу "прикордонності".

18. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

А мне глубоко насрать на политику.
    Завидуйте!
    Нервные клетки сохраннее.
    ФАК не уравновешенных.

19. Capitoshechka

Щось не клеїться. Якщо люди не дуже хотіли їхати в місто, то чому буквально за кілька років після того, як почали видавати паспорти селянам, села дуже сильно "схудли"? Чому люди, особливо молодь, почали масово звідти тікати? Ви вкурсі в що це вилилось? А вилилось це в те, що в містах кількість населення почала рости дуже швидкими темпами, а в селах навпаки - зменшуватися. І це призвело до того, що держава виявилась нездатною прокормити своє населення. Якщо до цього ще хоч кой-як село кормило місто, то після цього воно було вже не в змозі цього зробити, томущо ті, хто втік до міста, теж хотіли жерти. А жерти було нічого... Томущо для того щоб було що жерти - треба щоб в селі хтось цю жратву виробляв...І саме тому, починаючи з 62-63 років сересеру довелося закуповувати хліб за кордоном - у клятих капіталістів. І саме з цих часів сересер почав займати перше місце в світі по імпорту зерна...

• Подобається Подобається x 2
  20. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

В царской России
    Помножим на 200 (средняя зарплата). Получим 256400 современных российских рублей или 8546 современных баксов (в месяц, если кто забыл). А теперь сравним этого солидного джентльмена, который имел дом и сам содержал семью (жена не работала) с 3-5 детьми и прислугой с советским инженером, серенькой 120-рублёвой скотинкой, героем анекдотов, вместе работающей женой и максимум 2 детьми теснящимся в хрущёбе от получки до получки. Вот такие у меня данные...
    Смогли бы. Им просто в голову это даже не приходило. Потому, что Россия для них была для них собственным домом, они не были временщиками и им не было всё равно, как на них посмотрят в Европе. И поэтому они судили отпетых отморозков судами присяжных и совершали прочие демокатические глупости, которые в России совершать нельзя, за что и поплатились. А что касается партаппаратчиков (которые полностью зависили от Сталина и рядом не стояли с капиталистами), то назовите мне хоть одного, который держал в руках последнего? И если бы Хрущёв в своё время не распустил "либеральные сопли", вполне вероятно, что Россия до сих пор бы существовала в сталинском режиме (о чём добрая половина её граждан) сейчас и тоскует. Пример - Северная Корея.

А чем на коммунистической стройке или в армии было лучше?:dntknw:Тем более, что сами пишите.

а де твій аватар? :)