Развалу СРСР 15 рокiв

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Пересвет, 8 гру 2006.

1. Полковник

Полковник миється в бані

Жил в те времена во Львове.
    Приезжала родня и из Москвы.
    Они не верили своим глазам, что во Львове такое изобилие товаров и продуктов.
    Завидовали нам.

• Подобається Подобається x 4
  2. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Жити можна було де завгодно. І в Мухосранську. Але при цьому без карткової системи. В той же час в іншому регіоні вона могла бути. І про це можна було навіть не здогадуватись. В більшості населення голова про це не боліла. Люди вважали що якщо в них карток немає, то їх немає ніде.
    До речі, хто знає історію пріслів’я "Кто нє работаєт тот нє єст"? В даному випадку карткова система має до нього повне відношення. І в даному випадку карткова система стосувалась конкретного регіону країни

3. Capitoshechka

Чи багато хто зараз пам’ятає талони на муку в Донбасі в 60-ті роки? От Вам конкретний приклад з життя країни, коли конкретний регіон сидить на картковій системі на конкретний вид товару, а в іншому регіоні ні слухом ні духом про це, а потім з піною у рота доводять що такого не було. Звісно не було, бо не знали що під боком робиться. В СРСР не прийнято було про таке тріпатися, бо можна було й загріміти в недалекі місця...
    Чи талони на ковбасу у 83-му році? А потім пішло-поїхало: на чай, сіль, крупу, мило, інші промислові товари. В кожному регіоні талони видавались на товари та продукти з урахуванням місцевого дефіциту.

Останнє редагування: 6 тра 2013
  4. Полковник

Полковник миється в бані

Могла или была?
    Опять бла-бла-бла или конкретные примеры будут про карточки все 70 с гаком лет?

• Подобається Подобається x 2
  5. Capitoshechka

Я Вам як приклад привів Донбас. Мало? Вам відомий був, наприклад, даний випадок? Чи Вам розписувати погодинно регіони де вводилися і відмінялися картки на той чи інший вид товару?
    20-ті роки... Було? Було. 30-ті - було? Було... 40-ві роки-було? Було! Чи скажете що не було? І в 60-ті було. І в 80-ті було. Вам все мало?
    Були, наприклад, випадки, коли картки чи талони розподіляли через споживчі товариства підприємств. Так, наприклад, свого часу були такі випущені продовольчим комітетом для працюючого населення Донецького регіону. Якщо більш конкретно - це було Маріупольське єдине споживче товариство, яке обслуговувало працівників металургійних заводів.
    Якось довелося мені поїхати до Чернігова. Мати попросила купити пачку маргарину, якщо буде можливість, бо в нас його не було взагалі. Зайшов в магазин. Маргарин був. Але без талону мені закрутили велику-велику дулю...Це Вам ще один приклад з мого власного життя.
    P.S.Полковнику, ну от чого ви єрепенитеся? Ви ж чудово розумієте і знаєте що все це було. Але намагаєтеся прикинутися шлангом і з піною у рота намагаєтеся когось виставити дурнем. Якщо Вам чи будь-кому іншому невідомі випадки застосування карток чи талонів в певних регіонах країни, то це не говорить про те, що цього не було. Всіх цих "прєлєстєй расцвєта камунізма" не знає ніхто - ні я, ні Ви, ні будь-хто інший.

• Подобається Подобається x 1
  6. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Значит всё-таки "фигура речи".
    Милейший , я в Москве с 93-го , до 76-го в Дрогобыче ,остальное время в Туапсе ну и ещё по Союзу,перечислять не буду всё.
    В-общем, обосновать свои слова вы не смогли.Надо понимать , ляпнули не подумавши. Пипл мол схавает. Ну что же , знакомая тактика . Мог бы привести цитату из Геббельса , учителя вашего , только лень дословно искать.

7. kjk

kjk Дуже важлива персона

Дивно, мені бабця з дідом розповідали що у Львові нічого не було, і всі більш-менш нормальні речі, від телевізора до одягу були куплені дідом в Москві.

---------- Додано в 10:29 ---------- Попередній допис був написаний в 10:28 ----------

Ніяких карточок у Львові не було, але був дефіцит всього, навіть якісних продуктів.

8. консультант

консультант Дуже важлива персона

Та карточна система, наскільки я пам"ятаю, діяла приблизно рік, а може й менше. Якщо крім карточної системи, Ви нічого більше не пам"ятаєте, то я Вам співчуваю. Особисто я пам"ятаю часи, коли маргарини було так багато. що її давали в нагрузку до ходових товарів. В моєму селищі було ССТ, куди привозили товар з області та району, а звідси розвозили по селах. То як зараз пам"ятаю кожного року на сміттєзвалищі виовзили бочками оселедці. ящиками "Біломорканал" та інше, на що вийшов термін придатності.
    Покажіть мені сміттєзвалище, де зараз можна знайти бочки з оселедцями та ящики з сигаретами. Такого ніде нема, тому що термін придатності майже ніколи не закінчується: дату перебивають на іншу, ковбасу протирають олією і т.д.. Так що не потрібно робити наголос на якусь там тимчасову карточну систему... .

9. Capitoshechka

Немає нічого більш постійного, ніж щось тимчасове.

Якщо Вам мало тих прикладів які я навів - прапор Вам в руки.

Моя мати свого часу (майже 10 років) працювала в такому ССТ. Вона особисто розвозила товар по селах по магазинах. Їхала на базу - брала товар і везла на магазини... Тому мені теж є що сказати в даному питанні)))

---------- Додано в 11:48 ---------- Попередній допис був написаний в 11:45 ----------

Чому? Я багато чого пам’ятаю. Я пам’ятаю, як, наприклад, ми купляли дитячий велосипед типу "орльонок". Без карток, без талонів. Вільно. Правда для цього майже рік довелося простояти в черзі, щоб його купити.

10. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

60-е - это когда? Я могу твердо сказать, что с 65 года - не было никакх талонов. Ни на муку, ни на сахар - или на что-нибудь еще.
    Вообще, мне кажеться товарищ не в курсе - как было за советов. ;)

11. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

12. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

а вы будете рассказывать, что полно всего было, только как правило мало съедобное и денег на это "всего" не хватало совсем, где то в 2070-м году ваш внук на Львовской форуме будет рассказывать как тяжело жилось в Украине до вступления в Евразийский союз, а ему из столицы, Москвы естесно, антицентристы будут возражать, мол при жестком контроле ГМО победили и бла-бла-бла ... ....

• Подобається Подобається x 3
  13. kjk

kjk Дуже важлива персона

14. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вы как всегда - мимо кассы, поскольку -

15. Полковник

Полковник миється в бані

Из Москвы просили привезти детские колготки х/б, конфетки "Холодок" и "Зефир в шоколаде". Этих товаров во Львове не было.
    Цветные телевизоры?
    Не смешите меня, Пан!

---------- Додано в 20:21 ---------- Попередній допис був написаний в 20:19 ----------

Не было дефицита во Львове.
    Зачем брехать очевидцам?

16. kjk

kjk Дуже важлива персона

Брешете і брехали весь час такі як ви.
    Зовсім треба бути лицемірним брехуном щоб заперечувати дефіцит при Брежневі в УРСР.

17. Полковник

Полковник миється в бані

Ну, что тут ответить?
    Не, я знаю что, но забанят ведь.
    Ладно, пусть я буду брехлом.
    Потрафлю рагулю.

18. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

зря вы так, скажи кто нить лет 30 назад о том что союз развалится - высмеяли бы, а то что новый "союз" будет это 100% ... увы, историческая предрасположенность, это нам кажется что наше время чем-то особенное, и так как раньше никогда не случится, увы с .... это далеко не так и история будет повторятся ...

19. консультант

консультант Дуже важлива персона

Дефіцит при Брежнєві був, але якось всім вистачало.:)

20. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Кльово львів'янам.

В Стрию був. Був і у Малині, Житомирської області - раз в тиждень їздили з дідом в Київ за м'ясом.

а де твій аватар? :)