Развалу СРСР 15 рокiв

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Пересвет, 8 гру 2006.

1. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

А ну, роскажи ще одну таку казочку, а я подрімаю...
    Головою треба було думати декому, а не сракою. Самі ж і розвалили. І Горбачов тут до одного місця. Кого б не поставили на його місце - результат був би аналогічний. Одним з головних чинників розвалу був економічний. А хто його створив? Горбачов? На протязі всіх 74 років савєцкой власті в країні не припиняла діяти карткова система. Це про що говорить? Що держава неспроможна дати своїм громадянам навіть елементарного - нормально пожерти. Для порівняння: у 1913 році росія займала на світовому ринку експорта зерна-45% (майже половину), а в 1978-му СРСРС займав перше місце в світі, але вже по імпорту. Різниця є?У 1981 році на одному з засідань ЦК обговорювалося питання, що у деяких районах країни почалися заворушки через перебої з хлібом. І ці райони простяглися від Приморського краю до Черкаської області. Держава, яка на протязі багатьох років не може людей навіть хлібом нагодувати - довго не протягне...
    Якби не знайшли на початку 70-х нафтові родовища неподалік від Тюмені - ще раніше б загнулися. Завдяки нафті трохи протягли...

• Подобається Подобається x 6
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Але,совки мають всі причини радіти!
    Савєцька власць живе і процвітає!

Савєцькі чєлавєкі можуть далі з радісним гигитканням танцювати на могилах дітей і інвалідів.
    Ані пабєділі!

3. peta

peta Member

• Подобається Подобається x 1
  4. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

А ну, роскажить ще одну таку казочку, а я подрімаю...

5. kym

kym Well-Known Member

Отак і в СеРеСеРії було ..... слухали казочки Політбюро і дрімали, а на роботу для галочки ходили..... Видно в Росії як правонаступниці СеРеСеРії так і залишилась советська ментальність.... це означає що скоро і РФ розлізеться і будемо мати Якутську демократичну республіку

6. консультант

консультант Дуже важлива персона

Не розумію нашо вам ЯДР, краще за Україну переживайте. В Росії не настільки сумно, як у нас. От коли росіяни їздитимуть до нас на заробітки, тоді можливо буде потреба і за Росію переживати.

7. forester

forester Well-Known Member

А кто слушал, интересно? Я что-то не помню что бы меня кто-то обязывал смотреть в телевизоре "новости" и читать передовицы газет. Максимум - 5 минут политинформации раз в неделю перед первым уроком.

Эт-точно. Таких галочек настроили, что целое десятелетие пришлось распродавать и приХватизировать. А "кое-что" из тех "галочек" до сих пор является предметом гордости на той же Украине...

8. Capitoshechka

Елементарно. З власного досвіду.
    Ще під час навчання у школі я особисто отримав талон на взуття. І решта моїх однокласників також. Всі без винятку. Досить для першого разу? Про талони на цукор і цигарки я промовчу... Доречі, завдяки цигаркам я зумів непогано збагатитися одного разу)))

9. Capitoshechka

Якщо мало - ось ще. А то зараз почнеться - це все брехня такого не було... Ось що каже особа, яка займала одну з найголовніших посад в країні...
    http://www.youtube.com/watch?v=qQvrp-ilMXc&feature=youtu.be

Ну і ось ще - з тієї ж опери. Як у нас і що вироблялось і як у нас "прекрасно працювала" економіка
    http://www.youtube.com/watch?v=zlVsKP0SuF0&feature=youtu.be

А тепер уявіть що було в задрипаних "Васюках", коли навіть в таких містах як Ленінград і Москва була повна дупа огірків...

Останнє редагування: 3 тра 2013
    • Подобається Подобається x 3
  10. kym

kym Well-Known Member

Ну да там весело поки якутський газ і башкирську нафту можна качати а гроші пропивати. І де ви бачили росіян на заробітках.... вони настільки ліниві що краще революцію зроблять " заводи рабочим - землю крестянам" як не буде що жерти і пити ніж десь поїхати гроші заробити.... хоч того навіть американці не встидаються і їдуть туди де можна більше заробити - в світі це цілком нормальна річ

• Подобається Подобається x 4
  11. Capitoshechka

Доречі, Консультанте, а куди ж поділися ріки молока з ферм, які тріщали від худоби, що довелося завозити масло від фінів та французів? ;)

• Подобається Подобається x 2
  12. Оля

Оля Старожилка форуму

До речі, ось тут дуже гарно розкладено по полочках, чому розвалився СРСР. Хоча сталініст А.Проханов рахує по іншому.

http://www.youtube.com/watch?v=yUWe-O4zkRI

• Подобається Подобається x 4
  13. серега-очкарик

Вы , простите , какого года будете?Наверно вам под 100 , если вы уверенно про все "74 років савєцкой власті" берётесь утверждать

14. Capitoshechka

Ну ось Вам ще.
    Да, ще... Під час першої світової Російська імперія була однією з небагатьох хто не ввів карткову систему. Продуктів вистачало як для армії, так і для населення. Різницю відчуваєте?

• Подобається Подобається x 3
  15. zherech

zherech Well-Known Member

А зачем,мне,как россиянину переть куда то на стройку или пенсионерам попы мыть ,если я и здесь нормально зарабатываю. Пан Куm может мне объяснит???

• Подобається Подобається x 2
  16. forester

forester Well-Known Member

Голод в России. Очень интересные данные.

17. консультант

консультант Дуже важлива персона

Якби б Ви працювали на фермі, так як я працював у свій час /коли текли молочні ріки і ферми тріщали від кількості худоби/, Ви б не питали про такі дурниці. Куди це все йшло, звертайтесь до представників колишнього міністерства сільського господарства. Те. що я видів, про те і пишу. Якщо є люди, які ще на очі живої корови не виділи, а пишуть про нестачу молока при Союзі, то про що я можу говорити. Зараз маєте ріки хімпродукту, то й на здоров"я. Попробуйте експеремент: відкрийте пакет з молоком і поставте його на 3 дні де завгодно, хоч в холодильник, а через 3 дні випийте. Попередньо про всяк випадок оформіть в нотаріуса заповіт... .

18. Capitoshechka

Не на того напали.))) До речі, магазинне молоко я не вживаю взагалі. І ніколи не вживав - навіть в часи "расцвєта камунізма". Пісісіроткіасі мене ніколи не прильщали. Молоко я вживаю виключно домашнє. Що тоді, що зараз - магазинне молоко це була і є бадяга. Я теж пишу те, що я видів на власні очі. До речі, пам’ятаєте мою розповідь про те, як на фермі молоко розбавляли водою? Ви ще тоді привели приклад щодо плану молока взимку і влітку... Так от, як це не дивно, але ця історія була влітку.

19. серега-очкарик

Вы привели кой-какие даты , но это не соответствует вашим утверждениям о 74-х годах постоянной карточной системы.
    Надо ли эти ваши слова понимать , что вы все 74 года наблюдали лично карточную систему? Или это была ,как бы это по-мягче , "фигура речи"? Если нет , то повторю свой вопрос

20. Capitoshechka

А яке це має значення?

Якщо Ви уважно читали, то я писав про те, що ця система була не завжди в масштабах всієї країни. Іноді вона охоплювала лише деякі регіони. І Ви, живучи в Москві, могли й не знати що десь у "Нью Васюках" чи "Кислодрищинську" люди отримують товари по картках (талонах). В одному регіоні карткову систему могли відмінити, а в іншому ввести.
    Бували, безумовно, випадки, коли карток не вводили. Але всі прекрасно знають чим закінчилася історія у Новочеркаську. Нагадати? Карток не було, але люди хліба навіть не наїдалися.
    Докомунячились до того, що з 62-го року і до кінця існування союзу буржуйський хліб їли. Правда про це мало хто знав і більшість вважала що все це ріднесеньке наше колгоспне.

а де твій аватар? :)