А ну, роскажи ще одну таку казочку, а я подрімаю... Головою треба було думати декому, а не сракою. Самі ж і розвалили. І Горбачов тут до одного місця. Кого б не поставили на його місце - результат був би аналогічний. Одним з головних чинників розвалу був економічний. А хто його створив? Горбачов? На протязі всіх 74 років савєцкой власті в країні не припиняла діяти карткова система. Це про що говорить? Що держава неспроможна дати своїм громадянам навіть елементарного - нормально пожерти. Для порівняння: у 1913 році росія займала на світовому ринку експорта зерна-45% (майже половину), а в 1978-му СРСРС займав перше місце в світі, але вже по імпорту. Різниця є?У 1981 році на одному з засідань ЦК обговорювалося питання, що у деяких районах країни почалися заворушки через перебої з хлібом. І ці райони простяглися від Приморського краю до Черкаської області. Держава, яка на протязі багатьох років не може людей навіть хлібом нагодувати - довго не протягне... Якби не знайшли на початку 70-х нафтові родовища неподалік від Тюмені - ще раніше б загнулися. Завдяки нафті трохи протягли...
Але,совки мають всі причини радіти! Савєцька власць живе і процвітає! http://youtu.be/LhyaXHlVKGI Савєцькі чєлавєкі можуть далі з радісним гигитканням танцювати на могилах дітей і інвалідів. Ані пабєділі!
Отак і в СеРеСеРії було ..... слухали казочки Політбюро і дрімали, а на роботу для галочки ходили..... Видно в Росії як правонаступниці СеРеСеРії так і залишилась советська ментальність.... це означає що скоро і РФ розлізеться і будемо мати Якутську демократичну республіку
Не розумію нашо вам ЯДР, краще за Україну переживайте. В Росії не настільки сумно, як у нас. От коли росіяни їздитимуть до нас на заробітки, тоді можливо буде потреба і за Росію переживати.
А кто слушал, интересно? Я что-то не помню что бы меня кто-то обязывал смотреть в телевизоре "новости" и читать передовицы газет. Максимум - 5 минут политинформации раз в неделю перед первым уроком. Эт-точно. Таких галочек настроили, что целое десятелетие пришлось распродавать и приХватизировать. А "кое-что" из тех "галочек" до сих пор является предметом гордости на той же Украине...
Елементарно. З власного досвіду. Ще під час навчання у школі я особисто отримав талон на взуття. І решта моїх однокласників також. Всі без винятку. Досить для першого разу? Про талони на цукор і цигарки я промовчу... Доречі, завдяки цигаркам я зумів непогано збагатитися одного разу)))
Якщо мало - ось ще. А то зараз почнеться - це все брехня такого не було... Ось що каже особа, яка займала одну з найголовніших посад в країні... http://www.youtube.com/watch?v=qQvrp-ilMXc&feature=youtu.be Ну і ось ще - з тієї ж опери. Як у нас і що вироблялось і як у нас "прекрасно працювала" економіка http://www.youtube.com/watch?v=zlVsKP0SuF0&feature=youtu.be А тепер уявіть що було в задрипаних "Васюках", коли навіть в таких містах як Ленінград і Москва була повна дупа огірків...
Ну да там весело поки якутський газ і башкирську нафту можна качати а гроші пропивати. І де ви бачили росіян на заробітках.... вони настільки ліниві що краще революцію зроблять " заводи рабочим - землю крестянам" як не буде що жерти і пити ніж десь поїхати гроші заробити.... хоч того навіть американці не встидаються і їдуть туди де можна більше заробити - в світі це цілком нормальна річ
Доречі, Консультанте, а куди ж поділися ріки молока з ферм, які тріщали від худоби, що довелося завозити масло від фінів та французів?
До речі, ось тут дуже гарно розкладено по полочках, чому розвалився СРСР. Хоча сталініст А.Проханов рахує по іншому. http://www.youtube.com/watch?v=yUWe-O4zkRI
Вы , простите , какого года будете?Наверно вам под 100 , если вы уверенно про все "74 років савєцкой власті" берётесь утверждать
Ну ось Вам ще. Да, ще... Під час першої світової Російська імперія була однією з небагатьох хто не ввів карткову систему. Продуктів вистачало як для армії, так і для населення. Різницю відчуваєте?
А зачем,мне,как россиянину переть куда то на стройку или пенсионерам попы мыть ,если я и здесь нормально зарабатываю. Пан Куm может мне объяснит???
Якби б Ви працювали на фермі, так як я працював у свій час /коли текли молочні ріки і ферми тріщали від кількості худоби/, Ви б не питали про такі дурниці. Куди це все йшло, звертайтесь до представників колишнього міністерства сільського господарства. Те. що я видів, про те і пишу. Якщо є люди, які ще на очі живої корови не виділи, а пишуть про нестачу молока при Союзі, то про що я можу говорити. Зараз маєте ріки хімпродукту, то й на здоров"я. Попробуйте експеремент: відкрийте пакет з молоком і поставте його на 3 дні де завгодно, хоч в холодильник, а через 3 дні випийте. Попередньо про всяк випадок оформіть в нотаріуса заповіт... .
Не на того напали.))) До речі, магазинне молоко я не вживаю взагалі. І ніколи не вживав - навіть в часи "расцвєта камунізма". Пісісіроткіасі мене ніколи не прильщали. Молоко я вживаю виключно домашнє. Що тоді, що зараз - магазинне молоко це була і є бадяга. Я теж пишу те, що я видів на власні очі. До речі, пам’ятаєте мою розповідь про те, як на фермі молоко розбавляли водою? Ви ще тоді привели приклад щодо плану молока взимку і влітку... Так от, як це не дивно, але ця історія була влітку.
Вы привели кой-какие даты , но это не соответствует вашим утверждениям о 74-х годах постоянной карточной системы. Надо ли эти ваши слова понимать , что вы все 74 года наблюдали лично карточную систему? Или это была ,как бы это по-мягче , "фигура речи"? Если нет , то повторю свой вопрос
А яке це має значення? Якщо Ви уважно читали, то я писав про те, що ця система була не завжди в масштабах всієї країни. Іноді вона охоплювала лише деякі регіони. І Ви, живучи в Москві, могли й не знати що десь у "Нью Васюках" чи "Кислодрищинську" люди отримують товари по картках (талонах). В одному регіоні карткову систему могли відмінити, а в іншому ввести. Бували, безумовно, випадки, коли карток не вводили. Але всі прекрасно знають чим закінчилася історія у Новочеркаську. Нагадати? Карток не було, але люди хліба навіть не наїдалися. Докомунячились до того, що з 62-го року і до кінця існування союзу буржуйський хліб їли. Правда про це мало хто знав і більшість вважала що все це ріднесеньке наше колгоспне.