Відповідь: Расизм Сьогодні вечером в Тернополі сталася трагедія.Студент першокурсник,прийшовши в гуртожиток напідпитку,не маючи ключа,вирішив через вікно потрапити в свою кімнату.А діло було на дев"ятому поверсі.І хлопець зірвався і така безглузда смерть.А якби в гуртожитках були чергові викладачі кожен вечір то такого б не сталось.Це те про що я говорив вже в багатьох дописах.Загальна безвідповідальність.Вчорашні школярі практично ще діти,їм ще так потрібна опіка.Хтось вип"є,хтось курне не того чого треба.Два роки назад в одному з вузів сходу України також хлопець викинувся з вікна п"ятого поверху,перший раз вколовся.І що ви думаєте,що зробили оргвисновки.Абсолютно ніяких,діло спустили на тормозах,ніхто не поніс відповідальності,як курили наркотики в гуртожитку так і курять.Чого?А кому будуть продавати?Хтось великий в цьому заінтересований,той хто держить цей бізнес.І важелі в нього вагомі. Додано через 33 секунди Свободу білим неграм!
Відповідь: Расизм Не знаю, ну я по должности занимаюсь этими вопросами.. Только одно могу сказать, что когда сама училась, то у нас было полное самоуправление и толку было больше. Потому что были группы общественного порядка из студентов и они боялись потерять свое самоуправление. Были строже, чем преподаватели... А так.. Ну приходят у нас преподаватели дежурить, но не могу же я их под каждое окно поставить по человеку...
Відповідь: Расизм Якщо б хоч на вході сидів викладач,або ходив по поверхах,то п"яні студенти боялися б ходити по гуртожитку.У нас в період СРСР за п"янку виганяли з інституту.Коли застукали в душі разом з хлопцями племінницю першого секретаря обкому партії,то на другий день її в інституті не булор.Можливо перевели в друге місто-не знаю,але в інститиуті її не було.
Відповідь: Расизм Дивна у вас філософія життя - терпіти різного роду мудаків та щей прибирати лайно за ними. З якої статі??? Тому, що це роблять німці? - Німці просто програли 2-гу світову, їх країна і досі окупована американцями, тому німцям підняти голову не дають.Але не всі у них там такі толерастичні, як ото ви описуєте, вистачає в Німеччині і скінхедів і просто фашистів. А, ну так і кажіть, що вона його коханка...а то: дружина, а як її там приймуть? - Якщо вона просто коханка, то він її і забирати з собою не захоче -от і все. Це де ж така ідилія? де ці цивілізовані держави? Расизм створений антропологами, науковцями. Теоретичною основою расизму є біологія. Маєте бажання заперечити біологію? Чи може вважаєте генетику продажной дєвкой імпєріалізма? Насильство не призначене для того щоб додавати розуму, воно призначене для досягнення своєї мети силовим методом. Розумієте, якщо в бочку меду додати ложку дьогтю, то ніхто не скаже що в бочці мед, скажуть, що щось смердить. Освіта є юридичним прикриттям для проникнення в країну іноземних злочинців. Що означає легко? Дешево? - Ну то я про те ж кажу: платять копійки, а проблем від них - не оберешся. Чи не здається вам, що набагато простіше - просто не пускати сюди негрів. А туди їхати і не треба, китайців повно вже тут у нас. Це не означає, що цей товар треба продавати всім хто цього забажає. Зброю ж продають не всім бажаючим. Тому, що наші ЗМІ знають тільки про існування білого расизму, чорний расизм на їх думку не існує, і не може існувати, бо расисти є тільки білими. Злочини проти українців кваліфікуються як звичаqні злочини без акценту на расову належність. О! Твереза думка! Саме про це я і пишу: депортувати і ще раз депортувати! Ваша дочка живе в якомусь іншому світі! А зима там є? Бо у мене таке враження, що ні!:D О,о, відчувається ліберальний подих - як в Сербії, зачистити всіх місцевих! бо заважають пришельцям! Ліберастів видно одразу: кримінальних злочинців - на свободу, українських патріотів - в тюрму! Що й казати: Між вами культ розуму! відчувається.
Відповідь: Расизм Я нікого не закликаю терпіти,Ви мене неправильно зрозуміли.Боже упаси.Я за те щоби захистом громадського порядку займалися професіонали.Я вже давненько але свого часу їздив в Польшу.Ми з товаришем їхали на автомобілі,роздивлялися красиві будинки ну і не замітили як перевищили швидкість.Аж тут гоп і їхнє ДАІ.Ми зупинилися,вони показали нам як ми порушили правила.і ми повинні були заплатити.Ми як тоді і тепер прийнято в нас начали з ними торгуватися,у нас ще нема ваших грошей,а може на перший раз він нам простить.А поляк поліцейський мовчить лише під ніс щось рахує.Ми зразу не зрозуміли але коли він нам назвав нову суму штрафу,нас переклинило.За кожне наше сказане слово добавляв по 10 доларів.Ледве ми з ним вийшли. до чого я це веду.Коли іноземець приїжджає в чужу країну,він начинає грати по тим правилам ігри,які йому декларують.І чим жорсткіші правила задекларують тим більше він буде вимушений їх виконувати.І робити це мають органи правопорядку,і тільки вони,і ніякі самосуди.Бо самосуд це той же КУ-КЛУС-КЛАН,проти кого він би не робився,чи проти негрів,чи проти китайців,чи проти хлопців із сусіднього села що прийшли до вас на танці. І слава богу що не дають,бо вони вже доказали на що вони здатні з піднятою головою. Не обов"язково,зараз велика частина молоді живе так званим громадянським шлюбом,чи на віру,як казали наші предки.А з коханкою ховаються. Не знаю як на рахунок цивилізованості держави але община українців у Росії цивілізована,так як община українців в Англії,чи в США,чи в Бразилії. Котрий розумний біолог чи генетик доказав що є раси повноцінні а є неповноцінні,є розумні а є дурні.МАється на увазі ціла раса від самого старшого і до останнього представника цієї раси.щось там пробували фашистські горе біологи говорити про вагу і величину мозку,але і так не доказали.Бо скажімо Наполеон,Гітлер,Ленін і др знамениті диктатори,завойовники,революціонери зовсім не були біологічно розвинутими екземплярами-маленькі,слабкі фізично і хворобливі. От хай і досягають,беруть лопату і йдуть силовим методом копати грядку. Тоді немає ні однієї раси і нації ідеальної,у всіх приблизно рівні ложки з дьогтем. ДЛя цьго в нормальних країнах існує зовнішня і внутрішня розвідка,органи безпеки і правопорядку,а якщо ми будемо всіх без рпозбору називати бандитами то ми далеко підемо. По перше ціни за навчання встановлюють не вони,це просто так дешево себе цінять наші ВИШі,по друге легко бо вчити нічого не треба а викладач за 20 доларів і так залік поставить. Ні бо від того про що я розказав виграють і наші студенти,а від Вашої пропозиції програють всі. Якщо захотіти китайці будуть жити по наших правилах.Це діло держави,вона установлює закони по яким живуть її громадяни,як аборигени так і приїжджі.Подобається-живи,не подобається go home-шукайте таку країну де подобається.І правила потрібно встановлювати поки їх ще мало,а не коли вже десятки тисяч.Це загальносвітова практика. Освіта не зброя,від зброї погибель а освіта веде до світла,чим більше в світі буде навчених тим менше горя і бід,лише потрібно щоб вчителі були добрі. Повірте якби був хоч один факт то це б роздули"вибачте "ваші друзі,расисти. Так але тих людей,які порушили наші українські закони.І судити і наказувати,а не лише депортувати. Є і навіть холодна.Вона живе в одному з обласних центрів Західної України.І всі її друзі,серед яких були студенти з Туреччини,Малайзії і Сінгапуру зустрічали Новий рік у мене вдома на Закарпатті.Дуже симпатичні молоді люди,дуже розумні,хоча не всі з білим кольором шкіри.Але фору можуть дати любому нашому білолицьому.І тому я вважаю що сила розуму не залежить від кольору шкіри а від розвитку особистості.Це міжнародна студентська організація де молоді люди вчаться бути лідерами,і я бачив що вони ними будуть. Скінхеди в першу чергу заважають жити всім нормальним людям,бо вони тупоголове бидло,та ще й зомбоване до всього. Не перекручуйте фактів,я не говорив про те що криминальних злочинців на свободу,хоча б попробуйте зрозуміти те що я кажу .Я говорив що звільнити тобто перевести з двох-трьох зон зеків в другі місця,а на їхнє місце скінхедів.Тепер щодо українських патріотів.Українські патріоти в гробі би перевернулися якби їм розказали що скінхедів назвуть українськими патріотами.Скінхеди це породження-фашисько-російських нациків,в Україні їх ніколи не було.Це сама натуральна лимонівщина.Український народ завжди був гостинний до своїх гостей.А ворогам давав відсіч.Але щоб людину ненавиділи за другий колір шкіри,або за щось інше крім нелюдяності такого не було. Дякую,не знаю куди дивляться модератори,мені за таке показали жовту карточку.
Відповідь: Расизм Smeet -гостинність до гостей у нашого народу була а як хтось ноги на стіл господарю викладає то за таке крісло з під дупи треби вибити і в двері випхати.Туристи,бізнесмени-прошу,приїхали і за якийсь час бай бай а іммігранти на Україні для чого-просто напишіть нащо Україні імігранти які будуть будувати маленькі Пакістани і Бангладеші на Україні.Спочатку запустити кольорових а потім видавати гроші на міліцію яка буде їх пильнувати чи простіше і не створювати проблему а потім з нею боротись.А хто для Вас українські патріоти?Якщо ми хочемо бути УКРАЇНСЬКИМ народом з його хорошими і поганими рисами але УКРАЇНСЬКИМ а не сумішшю жителей яких об,єднує тільки паспорт то треба думати з ким гуляє дочка чи син і бачити на покоління вперед.Історія вчить що вона нічого не вчить-кельти запросили саксів щоб захистити їх від піктів-і де зараз кельти.поляки запросили хрестоносців жмудь втихомирити і потім скільки території втратили.Косово теж не вчить нічого-свої проблеми треба рішати самому
Відповідь: Расизм Перестаньте уповати на державу, а де ж громадянське суспільство? Невже не зрозуміло, що держава Україна вороже поводиться щодо українців??? Не буде в найближчому майбутньому держава вирішувати всі ці питання, зокрема і її правоохоронні органи. Про що думають правоохоронці? - Про те ж, про що і всі інші люди: про гроші, про великі гроші, тому їм не до правопорядку, а тим більше не до проблем нелегальної міграції. Китай - 2-га імперія світу, а завтра може бути і першою, хотів би я побачити, як це наша держава буде наводити порядок з китайцями: та різного роду огризкам, обмилкам і іншим діячам набагато простіше і зрозуміліше поцілувати китайського посла в зад - вони до того звичні. Біологами доведено, що всі раси є різними, у тому числі і в розумовому плані, а повноцінність, чи неповноцінність залежить від того, які критерії повноцінності ви задасте: може вам потрібні люди які добре співають реп - тоді негри найповноцінніші. Залежить і від того, і від другого. Комуністичні "біологи" пробували довести, що розумові здібності не мають спадкового характеру, і людина формується виключно під впливом виховання - виявилося, що вони помилялися: в спадок передається не тільки колір очей, чи шкіри, але і інтелект, характер. Любому - може і можуть, а от тому, який вчиться в аналогічному ВУЗі - сумніваюся. Хороше порівняння - нічого не скажеш! то ви вже вважаєте українців неграми, чи може жовтими? та вроді би ще ранувато... Від чого виграють наші студенти? Від нашестя кольорових? Яким чином вон від того виграють? Не бачу ніякого звязку. Мене завжди дивувало, коли людии поважного віку не знають елементарних речей, які повинні засвоюватися років в 12-14. Освіта - інтелектуальна зброя, яка може бути використана як для добра, так і для зла. маючи освіту можна будувати міста, а можна ці міста спалити (Хіросіму пригадуєте - це також результат роботи освідчених людей). Кому заважають? - Мені жодного разу не заважали. Вам заважають? Яким чином? Ну, не треба звичайних хлопців, які не вчаться в університетах, називати бидлом чи російськими нациками - вони звичайні наші співгромадяни, яким доля не дала того, що вона дала, наприклад, вашим дітям. Їх патріотизм можливо має вульгаризований, примітивний вираз, але це патріотизм. Якщо брати історичні аналогії, то ким ви думаєте були козаки? Хлопцями в білих рукавичках і з університетською освітою? Аж ніяк. Поводилися вони так само, як і скінхеди, що цікаво - навіть голови також брили. Пряма історична налогія. Ніякого відношення не має до скінхедів чи інших расистів Едічка Лімонов - любитель чорних чоловіків. У мене немає друзів расистів, чи може я про це не знаю, але я точно знаю, що наші ЗМІ перебувають у власності людей, які борються з білим расизмом, тому білі расисти щось там роздути не мають ніякої технічної можливості. Пробачайте, якщо образив - може і грубо за формою, але ж правильно за змістом, чи не так?
Відповідь: Расизм 2 левандівка - а тут ви не збираєтеся "жовчну хоробу" лікувати? кабмінере - уявіть себе на місці китайця перед скінхедами? причому постарайтеся уявити зараз - наперед. Буде не так болюче, як згодом в реалі. Не забувайте, що скажені пси рано чи пізно кусають усіх без розбору - навіть тих, що їх гладять.
Відповідь: Расизм Я це підтримую,я тільки за те щоб не вбивати по під"їздах іноземних студентів,а дозволити їм здобути освіту при умові повного дотримання наших законів.Якщо вони його порушать і це буде доказано,негайна депертація додому.А якщо людина веде себе порядно,сумлінно дотримується порядку,виконує всі вимоги котрі до нього пред"явило наше суспільство,то чого б не вчився.А щоб вони масово переїжджали сюди і створювали тут свої колонії-ні-ні,ніяким чином. державу створюємо ми,і ми обираємо владу,яка потім нами командує.Не треба бути в політиці пофігістом,і можливо хоч для наших дітей держава буде домівкою. Неправда.Біологічні види мають генотип і фенотип.Так от у Homo sapiens генотип одинаковий,а фенотип(зовнішні ознаки)різні.А зовнішні ознаки на розум не впливають.Може родитися дебіл як між чорними,так і між жовтими,але є їх повно і між білими.Котрась раса може бути фізично здоровіша,а котрась слабша,але це також залежить від впливу зовнішнього середовища.А на рахунок розумових здібностей-кількість дурнів приблизно однакова між всіма расами.Це статистика а вона-річ вперта. Частково правда а частково ні.Не завжди батьки великих геніїв були геніями,чи Ви знаєте такі приклади?Можливо ви щось чули або читали про Григіра Шевченка,чи може про Василя Ломоносова,ніби знаменитим був Яків Франко?Ось так.Навіть скажу Вам що з мого досвіду,навпаки діти великих зазвичай великими практично не стають.Я знаю дуже багато батьків розумних,діти яких через свої лінощі і через надмірну турботу і любов батьків закінчували нарами. Ви дуже помиляєтеся.Запитайте кого небудь з серйознихстудентів скільки чоловік приблизно з курсу він вважає толковими,тобто що був тандекм(розум +працьовитість)-і якщо він дійсно серйозний і вміє оцінити то він відповість-7-8 з курса,з 100-150 студентів.Інші баласт,які просто купують дипломи,потім куплять право на працю в державних органах,бо приватні їх на гарматний постріл не пустять до себе з такими знаннями.І будуть потиху працювати,в КРУ,податках,Райфінвідділах,Держадміністраціях,меріях і т. д.І будуть якось перевіряти(бо перевіряти завжди легше ніж працювати)і потихеньку хабарями відбивати гроші потрачені на науку. Я такого не казав,читайте уважніше,ви просили навести приклад цивілізованого проживання на чужій території якоїсь общини.Я навів. А Ви просто трохи подумайте і побачите зв"язок.Якщо у ваш дім ніколи ніякі гості не будуть приходити,то від небачення необхідності ви просто запустите свій дім,але коли ви чекаєте гостей,ви хочете того чи не хочете але наведете порядок і будете його підтримувати. Читайте уважніше. Вони ганьблять імідж держави Україна в світовому співтоваристві.А мені від цього стидно також. Повна і абсолютна неправда.Козаків неграмотних було дуже мало.Майже кожен козак старався вчити своїх дітей в бурсах,а звали їх спудеями.І діти козацькі були християнами.І регулярно разом з батьками відвідували церкву.І билися з ворогом(чуєте з ворогом)відкрито а не по підлому нападало по 50-60 чоловік на одного нещасного негра.Та козаки би в гробі перевернулися,якби узнали які "сміливі"їхні деякі нащадки-коли нападають шоблом на одного двох китайців чи негрів.Перш за все козаки були безстрашними і шляхетними.І якщо б зустріли когось одного,і битися з ним вийшов би хтось один з козаків,і навіть якби той чужинець переміг,то вони з поваги до його мужності відпустили б його.І Ви хочете сказати що обкурені бритоголові обмежені розумово скіни такі?Та не повірю ніколи в світі.Я спілкувався і з скінами і про їхні можливості я знаю.Боже упаси,цих дітей треба обмежити вцід їх хитрих зомбувальників і в закриті школи і вчити уму-розуму,поки не забрати з їхнього неокріпшого мозку всю ту полову,яку їм н6асадили російські шовіністи-лимонівці.Навіть при УПА подібної організації як скінхеди небуло,вона і їхні ідеї експортовані іззовні. Має-має. Ці ЗМІ як цивілізовані ЗМІ всього світу борються взагалі з будь-яким расизмом і насиллям. ні не так.Я взагалі по натурі не ліберал.Я стараюсь ним бути.Я жорсткий і вимогливий і знаю як треба.Жаль що немаю можливості втілити це в життя.Але що можу я роблю,і задовільняюсь тим що зробив. Додано через 1 хвилину Ви коротко сказали те що являється відповіддю на всі дописи кабмінера.Гарно дякую.
Відповідь: Расизм тільки для загального розвитку-в Торонто в місті зараз керує НДП-сама лівацька партія схиблена на правах меншостей (коли рулили провінцією то ввели закон по якому працедавці мусили приймати працівників пропорційно расовому стану провінції-на 10 білих хх китайців чи негрів)так от вони відкривають для чорних окремі школи бо зі звичайних вони тікають бо затяжко.школи будуть називатись афроцентричні і програма буде під чорних(легша)
Відповідь: Расизм Можу повірити,але і Ви мені не будете перечити в тому що я вам скажу.Це результат проживання афроамериканців в спільних поселеннях-гетто,де життя прямо таки скажемо не комфортне,і де панує культ насильства."Окружение определяет положение. Я вчився в одному з класів середньої школи де хлопці вчилися погано.Скажімо так що в цьому класі добре вчилися дівчата,а хлопці зовсім не вчилися.Я старався,але мені було важко бо кожну мою п"ятірку хлопцями було прийнято в штики-що самий розумний?Кінчалося все тим,що в кінці кожної чверті,коли вчителі читали оцінки,і в мене були завжди всі п"ятірки,після школи хлопці робили мені засідку,і я приходив додому в порваній одежі із синяками.Я вже був не радий тим п"ятіркам.Але все закінчилось в один прекрасний день,коли я перейшов в другу школу.Там якраз було сильне ядро з хлопців,котрі добре вчилися.Були такі унікуми котрі за урок писали твір віршами.Мені між ними було страшно комфортно,і я вчився залюбки і школу закінчив з золотою медаллю.Ось такі пироги.А якби я б не перейшов у другу школу,то напевне піддався б і так і закінчив школу посередньо і опинився або на нарах як декотрі з моїх однокласників або нічого б у житті не досяг.
Відповідь: Расизм Ви в якій країні живете? Хто забезпечить це повне дотримання наших законів, як і покарання за їх порушення??? І що, є такі???:no: Саме це і відбувається. Будьте ближче до реальності! Неправда. В Homo sapiens кількість хромосом однакова, а от набори генів в представників різних рас (і навіть в представників різних народів) неоднакові, якби вони були однакові, то і люди були б однакові, бо всі зовнішні риси людини - результат того, що відповідна інформація записана в генах. За генами людини можна визначити, не тільки расу людини, але навіть її справжню національність. Статистику - в студію!!!!!!!!! І не пробуйте знайти - нічого не знайдете, бо такої статистики не існує. От статистика стосовно відмінності рас і народів є, щоправда замовчується, але є. Розум чоловіків успадковується дочками, а не синами, а розум до синів успадковується від їх матерів - саме тому ми нічого не чули про Григора Шевченка чи Якова Франка, а от приклад Ірен Кюрі і сестер Ломоносових істрії відомий. Стосовно елітної молоді на нарах - то вже з іншої опери, тут не в генах справа. Ви мені нагадуєте Мічуріна, він також вважав, що можна заставити яблуні рости за полярним колом. Умови життя визначають багато чого, але ще більше передається від батьків дітям на рівні генів. Приведу вам приклад на песиках: якщо ви схрестите двох болонок, то отримаєте в результаті болонку, а якщо вівчарок - то вівчарку, а якщо вівчарку з болонкою - то отримаєте безпородну дворнягу. Оце так і з расами. Стосовно оточення: скільки б негр не жив за полярним колом - він залишиться негром,і діти його блондинами не будуть. Ну я ж мав на увазі людей іншої раси, ми ж про расизм мову ведемо, а не про українську діаспору. Українці взагалі дуже сильно піддаються асиміляції. Не згоден. Я свій дім прибираю не для гостей, а для себе. Скіни є в США і в ЄС, але ніхто там не переживає, що скіни можуть зіпсувати імідж дерави. Очевидно не в скінах справа. У вас ідеалістичні уяви про козаків. Напевно багато художньої літератури читали. В реальності - по різному бувало. І з засідок нападали, і всілякі хитрощі використовували.... Розумієте, в козаків була освідчена старшина, яка дійсно вчилася в універсиетах і була достатньо заможною. Зараз цього немає, всі хто хоч трохи має освіту і гроші, а тим більше вчився на Заході - там і залишаються.Тому наше сучасне козацтво має такий трохи непривабливий вигляд, але не скіни в цьому винні. УПА не воювала з неграми чи китайцями. Ви мені нагадує радянських пропагандистів: "Всё прогрессивное человечество борется против проявлений расизма и неоколониализма":D Знаєте чому інтернаціоналізти завжди пралєтарскіє, а націоналісти буржуазні? - Бо інтернаціоналісти завжди пролітають, а націоналісти є буржуями (буржуа - громадянин). Расизм - прояв націоналізму в расовому виразі.
Відповідь: Расизм можна прохання?.. тема для мене цікава, але вичитувати цитати на цитати на цитати -- нецікаво... пс. це вже другий натяк.....
Відповідь: Расизм Чесно горячи і мені тоже.Добре говорити з тою людиною котра хоче слухати і виходить з діалогу з якимось новими надбаннями.А якщо людина входить в діалог і завчас знає що він їй ні до чого бо вона"непоколебимая"то діалог ради діалогу є противний природі.Це розмова з ніким,тобто діалог обертається в монолог.Так що я вступлюся,бо бачу що випадок хронічний і вилікуванню не піддається.Дай бог щоб цієї"хвороби" на Україні було менше,бо з нею ми зайдемо в повний блуд.Я буду великодушний і вступлюся.Дякую тим хто мене читав і вибачте мене якщо вам це не сподобалось.
Відповідь: Расизм Цікава стаття на тему расизму є в журналі Тиждень "Диверсанти" ---- Я також проти того щоб україну заселяли інші раси і інші нації і т.д. Але це все мажє робитися цивілізовано і розумно, як розумна людина я ніяк не можу підтримувати тупого побиття когось там десь там тільки тому що в нього інший колір шкіри. Потрібні бути закони які не дозволять зайву міграцію і т.д. Хто має писати ці закони, країна не ідеальна і т.д. ... все зрозуміло, так воно і є Але треба попробувати виховувати покоління "ідеальних" (ну не ідеальних а "правильних"). В двох словах, замість того щоб вчити кричати "Бийте нігерів" (чи то пак "Бєйтє нігєров!!!") треба вчити "Любіть українське понад усе". О то виглядає дуже примітивно, дайте нам ворога і ми йому втулимо. Та для нас що негр, що білий "старший брат" однакові друзі. Чи ми (нація) станемо чорними, жовтими чи залишимося білими але перестанемо бути нацією (повністю русифікуємося, станемо хохлами) Додано через 2 хвилини - одна біда і ні одне не краще ні друге Додано через 10 хвилин http://www.ut.net.ua/art/166/0/755/
Відповідь: Расизм Добре коли в діалозі з людиною можна щось надбати, а коли вона говорить пропагандистськими кліше, як телевізор, то стає скучно. Хто ж заважав вам поколєбати свій печерний космополітизм? Е ні, батєнька, у нас був саме діалог. В блуд ви зайдете, якщо будете нерозбірливі в звязках. Уважнішим треба бути! Припиняю подальший діалог з цієї ж причини.